Coach Fatin di Instagram! #TeamSuriKurus

Selasa, 17 Disember 2013

The Power of Doa

Bismillah.

Aku baru sampai dari one of the best events 2013 which is Kick Off Spectacular! The energy sangat-sangat powerful masyaAllah! Rasa macam aku balik dalam keadaan berbeza sangat-sangat *terharu nak nangis*, buat aku terfikir, ini baru kick off spectacular. Nanti Spectacular 2014 camne ntah agaknya? I am really looking forward on Spectacular 2014 seriously. Fuhh. Sekarang pun rasa nervous, sebab tu tak boleh tidur dalam kepala ada macam-macam especially pasal VIP Spectacular! May Allah guide me and ease everything, ameen. :)

So berbalik pada tajuk, aku nak cerita pasal doa. Yang aku lalui sendiri, buat aku betul-betul yakin dan telus gila-gila dalam setiap doa aku. Sebelum ni pun yakin, tapi tak sama selepas kisah aku baru-baru ni. Nampak macam simple, tapi sangat sangat membuka hati. Alhamdulillah masyaAllah. (Aku sangat fail lately in the part of nak sampaikan apa yang aku nak bagitau. -___-")

Kisah aku dan nyamuk.

Ada satu malam ni, dalam minggu lepas je baru. Kan musim hujan kat Terengganu ni. So kat rumah aku memang seriously nyamuk banyak gilaa. So nak dijadikan cerita, ubat nyamuk memang takde. Ktorang memang jarang guna ridsect tu, sebab nanti ibu yang pening bau. So waktu tu dah almost 2am. Aku dah ready nak tidur dalam keadaan yang mengantuk teramat. Tapi takleh nak tido sebab nyamuk bising teramat kat telinga ni haa, dah ecane nak tido. Aku stress gila time tu. Nak keluar beli ubat nyamuk memang tak laa. Ngantuk - dah baring dalam selimut bagai - tapi takleh nak lelap sebab bunyi nyamuk. Orang yang pernah rasa mungkin boleh faham betapa stressnya keadaan tu. So aku fikir satu je. Mintak kat Allah. Aku bangun, tadah tangan berdoa,

"Ya Allah, kupohon padaMu, tolong alihkan nyamuk-nyamuk ni. Nak tidur ya Allah, tapi tak dapat ni. Tolong ya Allah."

Lalu selepas berdoa, aku baring balik. Dan amazingly masyaAllah, right after that tak ada satu pun bunyi nyamuk. Terus lelap. Subhanallah! Snanye bukan skali je blaku gitu, 2days after pun berlaku yang sama. Huhu sayang Allah! :')

Kisah aku dan bas.

Sebelum ni pun pernah, bilamana time tu aku sepatutnya dah ketinggalan bas. Bas kat Hentian Putra sepatutnya gerak pukul1.15pm gitu kalu tak silap. Tapi waktu tu aku dah kelewatan. Kul1.15 masih di LRT Masjid Jamek. Tapi I didn't give up waktu tu. Berkejaran ke Hentian Putra, mintak Allah tahan pakcik bas tu supaya tunggu aku. Memang focus doa,

"Ya Allah sesungguhnya Engkau Pemegang hati-hati manusia. Tolonglah tahan supaya pakcik bas tu tunggu aku".

Lari time tu memang nak putus kaki la kan. Penat barang berat lagi. Dan again amazingly, terus nangis sebab pakcik tu tunggu aku! Kul1.30pm baru aku sampai. Langkah pertama kat kaki bas, pakcik bas cakap kat aku, "awak ke org last ni, nasib baik saya tunggu awak." Lalu kujawab, "alhamdulillah tq tunggu saya. Nasib baik saya doa kat Allah. *sambil sengih happy*"

Since that, aku bertekad ngan diri sendiri, that whatever happen in my life, I will never give up insyaAllah, because I have Allah. Kadang aku rasa sedih ngan orang-orang yang cepat give up. Percayalah setiap ujian dan dugaan yang berlaku, ada hikmah yang terselindung disebaliknya. Tiada satu pun berlaku dengan sia-sia. Kita belajar untuk jadi lebih baik sepanjang proses tu. Everytime aku toleh balik to previous me, since the 1st time I was tested, aku boleh pilih to blame everyone. But no, alhamdulillah sangat-sangat throughout the challenges, I keep searching for opportunities, dan paling best, aku selalu dalam diam cari Allah. Aku taknak kembali ke masa dulu, tapi dalam masa yang sama aku bersyukur untuk setiap langkah di sebalik ujian-ujian tu sehingga hari ini. Till today, for d 1st time, aku rasa aku berbeza. :')

Apa yang kita dapat bila kita give up? NOTHING!

Just keep going. Usaha, dan berdoalah. Dia sangat sangat sangat hampir dengan kita.

Some People laughed at me when I chose to be strong. So what? Allah ada. :)

Aku suka bagitau team aku, apa-apa yang kita nak, doa kat Allah. Tak nampak jalan? Doa kat Allah mintak tunjukkan jalan dan usaha.

Mentor aku dalam Herbalife sokmo pesan, "kita jangan fikir sesuatu ikut fikiran logik kita je. Tak boleh macam tu sebab kita manusia, kita kerdil dan terbatas. Doa kat Allah. Kerja dan serahkan segalanya pada Allah. KuasaNya tiada batasan."

So, there's no such thing like "tak ada rezeki saya lagii" (padahal usaha pun belum. Fikir je banyak tanpa taking actions -____-")

"Saya rasa hidup saya akan macam ni je sampai bila-bila" (padahal taknak usaha)

Doa, Usaha, Tawakal.

Like seriously, kita takkan tahu the biggest potential in ourselves until we go through it. May Allah ease our journey together to success. May Allah ease and guide me to Presidents Team, a better khalifah, till Jannah insyaAllah, ameen. :')
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Selasa, 3 Disember 2013

Testing

1st trial tengok macam mana.

Never give up! :)
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Jumaat, 29 November 2013

Untitled. :)

Bismillah. 

Dah lama rasanya tak update belog. Kalau dulu, sokmo update sebab rasanya dah memang hobi. Katanya blogger. Dulu kala, dalam waktu aku rasa hidup ni kadang bosan, kadang tiada arah tuju, tiada impian besar. Alamdulillah rupanya setiap kesusahan, kekecewaan yang dilalui dulu ada banyaakkk hikmah. 

So kisahnya, hari tu aku korek semua entry blog ni, semata-mata nak cari gambar lama. Sebab semua gambar lama ada dalam laptop lama yang mana kini dah rosak. Aku nak amik hard disc dia pun, laptop tu dan beberapa barang lain ada kat rumah my business partner kat Jeli, tak amik lagi. Bila time driving je (most of the time), ada sokmo ilham nak update life kat sini. Macam diari la konon. BIasanya waktu tu tengah keje. Dan sebab drive pun sorang-sorang, maka tahap ke-berangan-an dan koya tu lagi tinggi. Tapi lagi tinggi tahap aku berfikir waktu tu. Cuma kontra nya, sebab aku terlalu fokus berfikir, kadang boleh mengundang bahaya saat bawak kereta tu. huhu. 

Eh berbalik pada kisah korek entry lama, maka terjumpa luahan hati kat bawah ni. Aku lupa bila dan sebab apa terbitnya ilham ni Allah kasi. Rasanya time heart broken dulu kot. Ke pasal life bila ni. Serius tak ingat. Tapi tak kisahlah sebab dah lepas pun. Keep growing, and keep moving forward. Nak dapat suami soleh, aku yang kena jadi solehah dulu. Nak kawennn. haha *tetiba*. Dan tetiba rasa macam luahan ni terkesan dengan situasi aku lately. 

pada suatu ketika
di mana kau mengenang akan nasib diri
yang mana saat kau mengenang soal hidupmu, masa lampaumu
lalu hadir keluhan dalam hatimu, benakmu
mengapa aku wahai Tuhan?

lalu ketika itu
usahlah kau terus mengenang akan masa lalu
kiranya ia membuat kau terus bersedih,
andainya ia terus buat kau makin tersisih,
lalu hati terpagut resah.
sampai bila harus terus dibelenggu rasa itu?
sampai bila harus dikurungi diri dengan fikiran dan resah itu?
sampai bila?

maka saat itu,
titiplah pengajaran atas apa yang berlaku,
kenanglah ia sebagai titik tolak untuk kau teruskan perjuangan dalam hidup,
kenanglah ia sebagai langkah untuk kau perbaiki akan kesilapan yang lalu,
kenanglah ia sebagai buku untuk kau jadikan ia memori dalam hidupmu,
agar suatu hari nanti saat kau bangun,
kau akan kenang saat jatuh peritmu supaya tiada bongkak hadir dalam diri.

juga pada detik itu,
usahlah kau kenang akan malang nasibmu,
kerana harus kau ingat,
ada yang lebih malang darimu,
ada yang lebih sakit pedih jatuh darimu,
tapi mereka tetap kuat untuk bangun bendiri.

dan ingatlah jua,
atas setiap apa yang berlaku itu,
ada musababnya,
ada hikmahnya,
ada rahsianya,
maka dikau,
bangun lah,
capailah impianmu, rasai segala nikmat yang ada,
agar kau akan terus bangkit.

dan jangan kau sesekali lupa,
Dia, Allah yang Esa,
sentiasa ada.

:')

Pokoknya, pada Allah kita pohon dan serahkan segalanya. Moga Allah redho setiap usaha kita. Moga jadi lebih baik dari hari semalam. Dan istiqomah, insyaAllah. 


Jangan bersedih, Allah bersama kita.
Bangkit! :) 

ok tu je bai.



have you had your shake today? *sempat lagii hihih*


Sabtu, 2 November 2013

Setelah 4tahun.. :)

Bismillah.

Cepatnya masa berlalu, sehingga ke hari ini, masuknya bulan November. Maka tinggal lagi sebulan, maka cukuplah tahun 2013, beransur pula kita ke tahun baru 2014. Apakah kita masih orang yang sama sehingga ke tahun-tahun berikutnya, ataupun berdikit-dikit kita menjadi lebih baik?

Seriously aku nervous gila nak masuk tahun baru, sebab there's still dreams that I wanna achieve within this year. Moga Allah permudahkan segalanya, insyaAllah. How's yours btw? :)

October seems like bulan yang bagi macam-macam rasa kat aku. But mostly alhamdulillah happy. October aku ke Bangkok (lagi) for Herbalife leadership training called AWT University. Walaupun kali ni aku tak qualify and duduk luar hall, aku dapat something dengan izin Allah which makes me keep thinking and working in improving myself even more. :)

Daannn, October tu jugak bererti tamatnya perjalanan aku di UMK. I'm now officially graduated from Universiti Malaysia Kelantan alhadulillah! Talking about UMK, there's sooo much yang aku lalui, which are both sweet and bitter. Semuanya. From the lowest point of my life (so far) and also my turning point (where I met herbalife). Segala puji bagi Allah, dengan izinNya setiap apa yang berlaku maka tiada yang sia-sia. :')

 vs

Gambar kat atas ni macam dulu kini selamanya dengan Ana plak. Hahah
After 4tahun, moga ukhuwah terjalin hingga ke syurga. :')








Ahad, 28 Julai 2013

Puasa bersama Herbalife. Sebab #3



Azizulhasni yang perlukan energy lebih pun consume herbalife time sahur, dan alhamdulillah still boleh menjalani latihan. masyaAllah :)


Khamis, 25 Julai 2013

Cukup ke sahur dengan Herbalife je?

Bismillah.

Pejam celik, pejam celik. Dah lebih 15 Ramadhan dah. Ya Allah, sekejap je masa. Dalam kesejapan masa yang berlalu ni, macam mana tabung ibadah? Macam mana perubahan badan dan kesihatan? Mencapai konsep berpuasa ke idok? Adakah sekadar menahan lapar dan dahaga, kemudian di waktu berbuka pulun makan banyak gila sampai senak perut? *berfikir jap*

Time bulan puasa ni, alhamdulillah DMO lebih konsisten dan efficient, compared to waktu bukan bulan puasa. Maksudnya kat sini, kita boleh bekerja secara effective dan produktif time bulan puasa. Bulan puasa bukanlah waktu kita nampak letih je manjang, dan sepatutnya tak menjadikan puasa sebagai alasan untuk tidak menjadi produktif. :)

Kita bukan brand of Herbalife aje yee, tapi yang lebih utama iaitu, We are the brand of Muslim.
Malu lah bila non-muslim underestimate kita yang sedang berpuasa ni bagaikan selemah-lemah orang. :)

So back to the topic today, kenapa nak kena bersahur dengan Herbalife nutrition? :)
Waktu flyering kat bazar ramadhan dan expo raya, aku perasan bahawa orang-orang overweight ni lebih bersikap denial terhadap kondisi diri sendiri. Ada jugak yang dah tau diri sendiri ada macam-macam penyakit, tapi bertindak untuk berserah. It's like, 'takpe lahh. dah takdir macam ni. nak buat macam manaa.'
Bila berhadapan dengan situasi macam ni, aku pulak sebak dan sedih tengok dorang. Macam-macam persoalan timbul. Huu

Okey get back on track. Ramadhan tahun ni alhamdulillah tahun kedua bersahur dan berbuka dengan herbalife. insyaAllah akan consume herbalife sampai bila-bila. :)
So, bila kebanyakan orang dengar aku bersahur dengan Herbalife, soalan famous aku dapat,

Tahan ke bersahur dengan Herbalife? Tak lapar ke?
Eh, saya kena sahur dengan nasik jugak. Saya tak boleh tinggal nasik. 
Bla bla bla.

Oh, by the way berkenaan nasik tu, siapa kata bila dah consume Herbalife tak boleh makan nasik? aku hantu nasik still enjoy makan nasik ye dan dalam masa yang sama berat still maintain, siap shaping lagi. :)

Boleh refer kat entri ni, Bestnya puasa dengan Herbalife.
So, tak caya kan puasa dengan Herbalife kan? Meh nak tunjuk bukti *wink*





Print screen kat atas ni antara dialog kami sebagai Herbalife coaches ni follow up our coachees. Yes, Herbalife comes with coaches. not just products alone. :)

Dan yang paling best lagi, aku baru je follow up one of my customers after 9days puasa dengan herbalife. Apa yang amazingnya, he lost 10kg already!

So, why wait? Start now! Seriously rugi sangat-sangat-sangat tak consume Herbalife ni. especially time puasa.
Ada sebarang kemusykilan ke kat sini?

Dan berita baiknya lagi, sorang ulamak besar dari Indonesia jugak consume Herbalife!

Ustaz Aagym in the house!
He's now consuming Herbalife too masyaAllah :)

meaning that,
START YOURS NOW! :)

*Keputusan produk adalah tidak tipikal.

Khamis, 4 Julai 2013

Puasa dengan lebih bertenaga!

Bismillah.

Lagi seminggu untuk bertemu Ramadhan. How's preparation semua?
Masih ingat waktu kecik-kecik dulu, time ramadhan lah boleh keluar malam-malam. No, no. don't get me wrong. Keluar malam bukan meronggeng. tapi main tanglung la. pasang-pasang pelita la. main mercun la. yang paling best time terawih. those memories.. :')

InsyaAllah Ramadhan kali ni adalah ramadhan kedua aku bersama herbalife. Dah dekat Ramadhan ni, ramai pulak customers tanya, nanti bulan puasa macam mana nak lose weight dengan herbalife ni?
Aha, Good question! :)

Secara saintifiknya, tahukah anda fungsi berpuasa selama sebulan?
sebabnya proses autolisis berlaku. macam mana tu?

untuk 10 hari pertama kita berpuasa 10% sel tubuh kita diperbaharui
10 hari berikutnya pula, 66%  sel tubuh diperbaharui
10 hari terakhir lagi 100% sel tubuh kita diperbaharui!!

Allahuakbar!

padahal biasanya sel ambik masa about 90hari untuk diperbaharui. tapi hanya ambik masa 30hari untuk diperbaharui 100% ketika berpuasa sebulan tu.

dengan syarat, makanan yang kita ambik tu kena la sihat dan ada nutrisi yang cukup untuk disupply oleh sel. kalau makanan yang kita ambik tu banyak minyak dan lemak, sel kita pun diselaputi minyak dan lemak. so, macam mana nak serap nutrisi? hehe.

Alhamdulillah, aku ada herbalife. the simplest one!
tak sampai 15minit pun, sahur dan berbuka dah siap. just as simple as that!

so macam mana nak puasa dengan herbalife? nak consume waktu bila?

so inilah jadual makannya.

bersahur dan berbuka bersama herbalife untuk yang nak lose weight, kemudian lepas terawih boleh makan makanan biasa. 
so, untuk sesape yang tak nak lose weight pulak, boleh bersahur dengan herbalife, kemudian waktu berbuka didahului dengan kurma dan aloe dan teamix, diikuti makanan biasa. dan, dalam kuantiti yang betul la. 

so, apa yang bestnya berpuasa dengan herbalife jugak ni? 

1. rasa lebih bertenaga dan kenyang lebih lama compared to bersahur secara heavy with lack of nutrition. tak caya? oke, boleh cuba sebelum start puasa ni.

2. berita baik buat yang nak turun berat dan yang mengimpikan berat yang diingini time raya! 
siapa-siapa yang masih belum start lagi, boleh start sebelum dan sewaktu puasa ni, manakala siapa yang dah start tapi belum serius, kena mula serius sekarang. hehe.

3. jimat duit dan jimat masa sepanjang ramadhan. hence, boleh gunakan masa tu untuk lebihkan amal ibadat. 
macam mana jimatkan duit dan masa? 
jimat duit tu, sahur ngan berbuka kan consume herbalife. kuih still boleh makan je. tapi kan dah banyak jimat kat situ sebab tak perlu nak beli ikut nafsu kat bazar. same goes to jimat masa. kalau dah kurang membeli, kuranglah penggunaan masa kat bazar juga. hehe. 

so, dengan dengan 3 points kat atas tu pun dah cukup menyahut kempen berpuasa bersama herbalife, insyaAllah. :) 

SIHAT BERTENAGA DI BULAN PUASA, 
LANGSING BERGAYA DI HARI RAYA. 

tapi memang serius best tak tipu! :)


so, anyone here yang berminat yang seperti berikut;


dan aku jugak coach people to earn extra income with herbalife, RM500-RM2000 monthly. boleh contact jugak ye. start now! boleh la merasai pengalaman bayar zakat guna hasil titik peluh sendiri. dan jugak, boleh beli baju raya dan bagi duit raya guna 1st income with herbalife, perhaps? :)

oh dan rindukan sahabat-sahabat herbalife juga :')
*tetiba*

Rabu, 3 Julai 2013

Laugh now, cry later?

Bismillah.

Alhamdulillah safely arrived home from BeingMe, muslimah conference and also Marriott STS, which both in Putrajaya.
That's my first experience in attending international Islamic conference. Alhamdulillah diizinkan Allah untuk hadir ke majlis ilmu yang sangat-sangat berharga dan insyaAllah change my life, to be a better khalifah.

I am thinking a lot sekarang, in order to improve myself especially. Pokoknya, tak kisah lah dalam apa jua sekali pun, even in Herbalife business sekali pun, the first thing that we need to do is to focus and work more on yourself. yes, ourselves. :)
Same goes to create a better world, it just starts with us.

Even since 11 years ago, I keep asking myself.
why me? why now?
Diuju.
Bangun.
Diuji lagi.
Bangkit.
Pusingan tu terus berterusan. :)

Tapi rupanya ada hikmah.
Setiap pahit getir hidup yang berlaku, i avoid myself to keep blaming on the situation itself. nanti bila duk sorang-sorang mesti akan tengok dan analyze balik. bila dah macam tu, apa yang jadi kat aku sekarang, etc. Alhamdulillah untuk semua ujian-ujian itu.

so, back to BeingMe sabtu lepas. hehe. waktu attend BeingMe tu, dalam kepala aku ni sarat dengan banyak benda sangat-sangat untuk difikirkan. it's not just about Herbalife thingy, tapi banyak benda lagi. lagi-lagi bila dalam bulan Jun tu banyak sangat things to go through. unexpected things. siap sampai orang boleh tegur nampak muka aku stress berfikir. hahah. dah la muka aku selalu kerut time berfikir.

so there u go. the first speaker pun aku dah nangis. lately, senang pulak nak nangis-nangis ni.
Even kalau tengah marah pun aku nangis, sebab taknak lepaskan anger tu melalut-lalut so aku end up nangis je. pastu okey. terapi sangat nangis ni kann. :P

semua speakers pun touched my heart. tapi yang paling terkesan adalah waktu Prof Muhaya punya session. listening to her, macam sebijik-sebijik menjawab almost semua pencarian aku. Allahuakbar. :')

*buku nota yang aku salin every notes tu tertinggal kat rumah sakinah snanye. so i'll write down points yang aku ingat je. hehe :D

1. Be positive

2. Do everything for the sake of Allah, to seek for Allah's pleasure.

3. Role of muslimah.
being told by Yusha Evans that we, a muslimah is in the front row of community, really awaken me, to still standing and stay strong. sebab actually, we are also leaders that creating leaders in future generations! :)

no matter what, how hard the path and how heavy the rain is, just keep walking forward.
insyaAllah will find something bright ahead. Allah kan adil, he'll never allow something to occur without any reasons. and also for we to learn.

Prof Muhaya ada cakap,

to be rich, help others to be rich. 
to be healthy, help others to be healthy too. 

and Alhamdulillah, i found both in Herbalife! :)

Prof cakap lagi, 
apa yang berlaku kat diri kita, semua kena berbalik kat diri kita balik. 

we get what we give. 

Jom berbuat baik, dan audit diri jom! :)

sambil tu boleh dengar ni skali. hihi

so sebagai penutup, apa pun ujian dan dugaan that we're facing now, just stay strong. sebab we have Allah. kekuatan yang semua dariNya. return to Him.
so dalam kes aku, I have to stand strong, for a way better future insyaAllah. :)

it's okay to cry now, and laugh later till Jannah, insyaAllah. :)

*entry ni lebih khusus kepada diri sendiri. 

Jumaat, 28 Jun 2013

EXTRAVAGANZA BANGKOK 2013

Bismillah.

Mulai dengan entry maka bermulalah saya sebagai fulltime herbalife. the decision gets stronger after attending my first Herbalife Extravaganza kat Bangkok hari tu. tahun lepas time extravaganza kat Singapore, I rejected  my sponsor punya ajakan. Tapi lepas attended my first extravaganza ni, ya Allah menyesal teramat tak pergi duluu. Allah knows best. He wants me to learn something that made my journey better, insyaAllah.

Walaupun dah lama habis extravaganza, tapi nak jugak update sekarang. hahah. cerita dah basi dah. LOL. tapi no worries, ilmu tu takkan pernah basi. :D

since in Herbalife ni, banyak sangat yang tak sangka berlaku dalam hidup. kalau dulu tak sangka dapat pergi hongkong macau. pastu ni tak sangka dapat pergi bangkok pulak. some might say, bangkok je kottt. hehe, orang yang kesempitan macam aku mana lah mampu nak pergi sanaaa sebelum ni. Alhamdulillah met Herbalife to be my career. :)

so perjalanan ke bangkok bermula agak mencabar sebenarnya. dengan kena uruskan thesis yang masih belum siap sepenuhnya waktu tu, tunggu confirmation postpone 1 paper for final exam lagi (yes, i did postpone my final exam paper yang clash dengan extravaganza. hehe. nampak tak the importance of event kat situ sampai aku sanggup postpone exam dan kena marah dan perli banyak kali waktu tu. hihi).

extravaganza kali ni sangat-sangat membuka mata, dan banyak menjawab persoalan aku.

lagi best kali ni pergi sebagai VIP qualifier, Alhamdulillah. 

VIP seating ni kalau nak tau just belakang je dengan Presidents Team seating. sebak je memanjang tengok Presidents Team seating. one day, I'll be among the Presidents Team yang lain, insyaAllah. I just need to stay, work harder, and never give up. may Allah ease everything, insyaAllah. 

Micheal O Johnson dan David Heber

serious weyyy. jumpa CEO herbalife waktu leadership training tu such an amazing experience! rasa macam tak percaya dapat jumpa, sebab selama ni just tengok video and tengok gambar je. terus jakun jap. hahah.



Pastu again, jumpa salah sorang saintis dalam herbalife pulak. this is the second time i met him. dulu first time kat macao tahun lepas. tapi waktu tu feel dia lain. dengan penat lagi time tu. aku tertido time dia on stage. tapi kali ni maybe sebab duduk kat vip seating kot. aura dia serius lain. dan absorption tu jugak lain, that dr. david heber cakap pasal product. amazing masyaAllah. :)



Susan Peterson

Kalau nak tau, Susan ni nenek yang berumur 54taun tapi tak nampak macam 54tahun punn. nampak lagi mudaaa. dan apa yang paling men-terujakan adalah Susan Peterson adalah top distributor in the world; 1st ranking in 2012!! fuhhh.

click utk enlarge gambar. 

a few points dari Susan ni yang macam buat aku tersedar. hehe.  

1. Do your job
Seriously in herbalife ni simple je. kita buat je keje kite. sooner or later akan dapat hasilnya. 

2. Stick with it until you win. 

3. Be willing to risk. No risk, no reward. 


ada banyak lagi sbenarnya. tapi itu yang betul-betul menyentuh perasaan. huhu.

all in all, alhamdulillah diizinkan Allah untuk sampai jugak ke extravaganza kali ni. walaupun terpaksa postpone exam dan banyak lagi. it's part of my journey to Presidents Team insyaAllah :)

bila dah pergi extravaganza ni, rasa macam rugi sangat siapa yang tak makan produk betul-betul, dan tak nak consume herbalife. serious! :)


Rabu, 5 Jun 2013

Lionel Messi, Cristiano Ronaldo dan Azizul Hasni, vs Aku.

Bismillah.

Hari ni bukak je facebook, timeline dipenuhi dengan status Cristiano Ronaldo consume Herbalife for sport performance! Cristiano Ronaldo kini secara rasminya menjadi atlet tajaan Herbalife!

Welcome to Herbalife CR. :)



Lepas ni Cristiano Ronaldo dan Lionel Messi dah boleh bersaing secara sengit lagi to be the World Best Footballer. Hihi. Bertambahnya lagi atlet yang secara beraninya mengambil risiko untuk consume Herbalife, bukan je shows that Herbalife ni sangat-sangat good in improving energy, tapi jugak membuktikan yang Herbalife ni BUKAN slimming products, ubat kurus, susu kurus tu semua k? :)

Semua ni hanya sebab Herbalife hanya gantian makanan yang berkonsepkan nutrisi sellular. Dalam 1 hidangan shake tu je, kita dah dapat complete nutrition. Simple gila oi! Senang dan cepat pulak tu. Travel pegi mana-mana pun boleh bawak ngan buat.

Konsep Herbalife nutrisi selular. Nutrisi untuk seluruh sel dalam badan. 
Sekarang dah faham konsep guna Herbalife untuk turun berat/naik berat/improve kulit/improve kesihatan. :)
(boleh refer to coach regarding the program) 

Due to the concept tu je, insyaAllah bukan boleh manage weight to ideal weight je, dalam masa yang sama sangat membantu in improving health dan energy. Dah terbukti atlet pun consume, what else? 

Time Spectaculart January hari tu, aku jumpa Azizul Hasni Awang, tapi takde lah dapat bergambar dengan dia in the crowd of 15,000 orang tu. Nanti dah Presidents Team, insyaAllah boleh ambik gambar ngan any guests pun. Hehe. Dan aku find out something.
Ini dia. 
Yet, Azizul siap nasihat lagi jangan on and off consume herbalife. Consume herbalife betul-betul. :)

Kalau sebelum ni asyik fikir Herbalife ni cikai la, murahan la, sekarang cer refer balik. Kalau lah Herbalife ni tak bagus, kenapa atlet yang bertarap dunia ni pun consume herbalife? If Herbalife is not good, they won't take risk to consume sebab nanti boleh jatuhkan perfomance. Kan?

So, sekarang sarapan aku bukan je sama dengan Lionel Messi, AzizulHasni dan atlet dunia lain je, tapi jugak sekarang dah sama dengan Cristiano Ronaldo jugak! 

Bukan atlet je yang consume Herbalife, artis pun dah ramai consume and dorang pun proudly announce lose weight with Herbalife. 

macam dia ni. 
Sean Kingston. 

tapi yang penting, Prof Muhaya pun consume sekali yey! 


*Keputusan produk adalah tidak tipikal.

Kami dah consume Herbalife, korang bila lagi? *wink*



psssst: Tak sabar nak pergi Extravaganza Bangkok! 

pssst pssst: 15 hari lagi fulltime Herbalife. :D


Selasa, 4 Jun 2013

finish strong.

Bismillah. 

Alhamdulillah done viva today. I don't expect extra, just as presented. 
Done viva tapi masih belum menamatkan pelajaran lagi. Still counting days to go through final exams, dan yang paling penting I'm super excited nak pergi Extravaganza Bangkok, which gonna be my 1st Extravaganza dan VIP skali! *sila lah tolerate dengan ke-excited-an orang yang first time ini* :P

Dugaan datang dan pergi. It might be hard, that sometimes push us down, but get back up stronger! Sebab, tough time never last, but tough people last forever, insyaAllah.

Untuk waktu sekarang, aku sangat-sangat berdoa agar diberi kekuatan untuk finish strong in study.




pssst: may Allah give me strength, ameen. :)

pssst pssst: sedih bila tengok orang yang makin tinggi pangkat dan pendidikannya, makin sombong dan pandang rendah kat orang lain. aku ingin jadi hartawan. moga dijauhkan dari ujian seumpama itu, kerana semua hanya pinjaman sementara. :)


Ahad, 2 Jun 2013

Bercampur baur.

Bismillah.

Esok, 3 Jun, dah nak viva. Tetiba baru sekarang cuak tu baru nak datang, forcing me untuk completekan segala slides yang ada. To be honest, I'm not that well prepared for that matter. Nervous tiba-tiba. Sobs.

May dah berlalu with such a memorable thingy. Both in Herbalife and studies. Banyak dugaan sebenarnya. Kadang aku terfikir jugak, kekuatan yang Allah bagi, that makes me still standing till today. Alhamdulillah. Moga terus diberi kekuatan, Ameen. :')

Macam tak ada motif pun ada sebenarnya writing up to this post. Tengah mencari mood pun ye jugak. Hihi. 12 hari to go Bangkok yeyey! Dan another 18 hari to finish study till final exam! Fuhhh, tang habis study tu, moga takde yang sangkut di tengah jalan, insyaAllah.

Kuat makan as always. 
Alhamdulillah ada herbalife, kuat makan, gain weight sikit, tapi dalam masa yang sama jugak shaping. 

Ramadhan is coming too. insyaAllah ramadhan kali ni ramadhan kedua bersama Herbalife. hehe. 

Sihat bertenaga di bulan puasa, 
cantik bergaya di hari raya.





Isnin, 27 Mei 2013

Dagu gemuk ke bengkak tu?

Bismillah.

Sejak-sejak renew passport hari tu, hati tak sabar-sabar nak update belog. Sebab first time dapat tengok testimoni sendiri lalu terkejut tang-tang tu jugak lepas tangkap gambar passport. Hehe. Btw, aku sangat teruja ye nak pergi Bangkok! Walaupun dekat je orang dengar Kelantan-Bangkok (Thailand) bukan ke dekat ke? Yeah, dekat. Alhamdulillah aku dalam Herbalife, kalau tak, Cameron Highland tu harapkan field trip je baru aku sampai sana. Kalau tidak, tidak le aku sampai sana. Same goes to Langkawi. Nama nak pergi melancong ke Langkawi sempena cuti-cuti sekolah? Kami bukanlah dari keluarga yang senang to simply spend duit untuk sewa hotel transport semua after one incident. Sebab tu bila kawan-kawan tanya pendapat pasal pulau-pulau dalam Terengganu tu sendiri, aku tak dapat jawab. dan oleh kerana itu lah, aku excited ni, promotion dari Herbalife, free vacation dalam Malaysia untuk warga pantai timur pergi Pulau Redang! :)

Boleh dikira dengan jari ke mana je kami pergi. Yeah, sadis je dengar, but that's the truth. Hehe. Alhamdulillah, jumpa Herbalife. Dalam Malaysia pun tak sempat nak travel lagi, dah travel ke luar Malaysia sana. Dan sebab itulah aku excited bebenor nak pergi Extravaganza Bangkok walaupun time tu lah nak final exam nye. No problem, moga Allah permudahkan semuanya. Ameen. :)

Kalau sebelum-sebelum ni, aku ni tengok je la orang post gambar testimoni. Sebab aku sendiri pun tak perasan yang aku ada testimoni. Ada je gambar-gambar sebelum ni. Tapi gambar yang kita tangkap sebelum ni pun dari pelbagai angle, thus, muka yang kadang kita rasa gemuk pun boleh nampak kurus mulus walaupun hakikatnya most of the time aku tak puas hati everytime tangkap gambar je, nampak gemuk tang dagu padahal berat 43kg pun jarang cecah waktu tu(mungkin ada orang yang ada masalah yang sama macam aku?). So, tiap kali nak tangkap gambar je, aku akan pastikan angle tu betul (alaa, macam biasa, tunduk sikit, kamera tinggi sikit. macam tak biasa buat :P). Dan tiap kali nak dapat gambar yang puas hati tu, haruslah banyak gambar yang sudah di-delete juga. Hihi.

So, there u go. Aku baru tau format passport sekarang dah baru, compared to sebelum ni. Gambar passport dah kena background putih. Imigresen Kelantan kat KB alhamdulillah memudahkan pelanggan, ada provided booth tangkap gambar on the spot. Aku tak tau kat tempat lain. So, dalam keadaan tak well-prepared, hanya beralaskan outer nutrition Herbalife (yes, aku dah stop guna sebarang krim muka, dan mana-mana kosmetik), hidup lebih simple dan mudah dan cepat bila guna outer nutrition untuk aku yang selalu nak cepat ni. Muka pulak dah berpeluh. Aku pun redho je lah tadah muka pegi buat gambar passport baru.

Lepas je dia bagi gambar passport tu, aku excited keluarkan passport lama dan compare. Terkejut okey! Bajet macam tak ada perubahan pun. Rupanya ada walau tak seberapa. :D




Product result may not be typical.
Tadaaaa! 

 Dan apa yang lebih mengejutkan aku regarding 2 different photos above adalah, gambar di sebelah kiri tu aku bukan obes ye. Aku tidak pernah obes, aku hanya pernah mengalami sindrom aneroxia dan bullimia dulu kala. So, gambar di sebelah kiri tu berat aku hanya di sekitar 41.5kg sehingga 42.5kg sahaja. Manakala, gambar di sebelah kanan tu adalah berat aku 45kg. See the difference? Aku bertambah berat, tapi dalam masa yang sama muka aku shaping. Tidak percaya? Tahniah! Sudah masanya untuk anda juga to be on Herbalife program! :)
Okey, ada another gambar untuk dijadikan bahan bukti. Jap eh.

Product result may NOT be typical.

Okey, gambar kat atas ni pulak Sakinah. Kalau aku tadi naik berat badan. Ni dia muka orang yang turun berat badan. Sakinah turun 6kg. Kalau tengok nombor berdasarkan kg tu, alahai sikitnya turun, tapi shaping sangat, masyaAllah. Oh ye. Sakinah baru berumur 20tahun ye. Budak umur 20tahun pun mampu consume Herbalife, sebab she really wants it. Kalau budak umur 20tahun boleh consume (she started at 18), apatah lagi yang lagi tua tuuu. :P

Sebenarnya semua ni bukan hanya berlaku kat kami berdua je. Tapi jugak kat ramaaaii orang lagi, iaitu dah lebih 70juta orang di seluruh dunia. Bukan kat Malaysia sahaja ye. :)
That also prove yang Herbalife ni bukan slimming product yang orang duk ingat Herbalife = ubat kurus. Tidak sama sekali. Herbalife ni adalah cellular nutrition, makanan bernutrisi lengkap dan rendah kalori, serta sangat simple nak buatnyee, untuk semua golongan pun boleh consume. Sedap pulak tu! 



pssst: I'm actually nervous for my ViVa 3June nanti. Mohon doa dari semua agar dipermudahkan. Yang paling penting, I'm seriously can't wait to finish study! Moga tak ada sangkut mana-mana dan aku finish strong final sem ni. Ameen. 

pssst pssst: I'm on skin project to improve my skin totally using Herbalife outer nutrition! Sama-sama kita nantikan resultnya. Hihi.



Rabu, 22 Mei 2013

a moment.

Bismillah.

Dah lama tak blogging. Konon hari tu nak update semula. Tapi apakan daya. Tuntutan fyp dan meneruskan misi meringankan Malaysia bantu orang nak kurus dan sihat lebih besar *ewah*.
It's been 3 days tak tidur secara teratur, nak kena siapkan fyp. Sekejap je rasa dah 4 tahun dah. InsyaAllah bulan depan dah habis. Boleh fokus Herbalife yey! InsyaAllah gonna be Herbalife fulltimer. :)

Minggu ni minggu agak mencabar actually. Semua benda penting nak kena fokus serentak. Bukan mengeluh, usah salah faham. It's learning process for me. Dugaan nak GET, barangkali? Ameen. Cuma yang paling penting, aku tak sabar nak pegi Extravaganza Bangkok next month!
For the first time ever, aku pergi event Herbalife sebagai VIP!

Yes, i am super excited untuk pergi ke Extravaganza, VIP pulak tu.
sebabnye, Extravaganza ni participants dia dalam 25, 000 orang.
dengan qualify VIP, maka aku tak perlu berebut nak masuk general hall. hehe. dah serik time spectacular dulu masuk hall dalam keadaan kita tak jalan pun takpe. sebab macam ombak bergerak. tetiba je dah sampai dalam hall. :P

eh tetiba rasa kaku nak blogging. mungkin sebab dah lama tak update. ataukah mengantuk?
ok tido dlu. jangan lupa minum NW formula sebelum tido! insyaAllah tido lena, kulit pun cantik, jantung pun sihat! :)

less than one month time. 
masing-masing akan bawak haluan sendiri. 
moga dipermudahkan semua. :)


pssst: finish strong final semester, Fatin!!!! 



Selasa, 2 April 2013

Teruslah mengharap kepada Tuhanmu..

Bismillah.




habislah mata bengkak sebab menangis.
semalam ngan hari ni menangis secara heavy flow. haha.
jom doa, jom taubat.

these few days, i learnt a lot from the experiences and challenges that i've go through.
bergantung harap sepenuhnya hanya pada Allah.
when we have have Allah, we have everything. EVERYTHING. (quoted from kak mel).

okey nak kena study sikit, kemudian proceed to a few appointments ahead.
moga semuanya baik-baik saje, insyaAllah.
may Allah give us strength to be better. :)


Come back #1

Bismillah.

dah 2 bulan rupanya aku tak update. walaupun takde orang kisah, tapi aku pulak excited nak update.
agak lama, 2 bulan tu. macam-macam boleh jadik within 2 months. banyak sangat nak update sementara mood beralam maya masih ada ni. but then nak tido dulu. a lot of things to be done, especially April ni.

MELBOURNE!!!!

tolong doakan saya qualify free vacation ke Melbourne. this is the last month for me to qualify.

credit gambar: instagram sponsor. Amalina Peter.
fon saya takde instagram. T.T

will update more soon. :D 

i'll be back! 
good night! :)


pssst: makin lama consume Herbalife products, kulit rasa makin best! siapa kata Herbalife untuk orang-orang yang nak kurus je? silap besar woo. 

pssst pssst: oh tak sabar nak habiskan lagi 3bulan. may Allah give me strength. Ameen. :')


Selasa, 1 Januari 2013

2013

Bismillah.

Tahun 2012 dah melabuhkan tirainya.
*selak muka surat baru*

Tahun 2013 pulak. eh dah 23 tahun.
dah ada goals 2013 semua orang?
boleh tengok sini for my 2013 goals. I'm looking forward for my life ahead very seriously.
may Allah ease. ameen.



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...