Coach Fatin di Instagram! #TeamSuriKurus

Selasa, 8 April 2014

How Bad Do You Want It?

Bismillah.

It's been quite a time aku tak jenguk belog. Banyak benda nak kena focus di alam reality (ecey ayat) :P





I am not at a stable emotion right now.
Somehow, these 2 videos make me realized something that, 'it doesn't matter how big the challenges are, as long as we want it badly, we'll get it insyaAllah'.
Walaupun video ni tunjuk more towards sports, tapi related lah dengan situation aku sekarang. Journey to Presidents Team and having level 10 product results. :')

I always remember this,

"In order to be successful, we gonna face a lot of challenges, once after we decide towards it. Just be patient, consistent, don't give up, and keep going!"

Jangan salah anggap, it's not i'm stress about herbalife business. Herbalife senanggg dan best dan enjoy sangat especially bila aku dah focus on Nutrition Club (NCIP. Jauh tau ilmu ni sampai gi menuntut ke Manila sana). Instead, the challenges come from our personal thingy, in order for us to improve better in terms of attitude, personal development, discipline, etc.

Apa-apa pun, bermula dengan kita sendiri. Walau bagaimana kita nak ubah dunia sekalipun, it must start with ourselves first. If we don't change to be better, so does the environment surround us. When we change, things gonna change. Anyhow, we're like the magnet. We attract people like us. So, secara spesifiknya memang peringatan untuk diri sendiri, supaya jangan jadi negative supaya dapat avoid those negativity.

So Fatin, HOW BAD DO YOU WANT PRESIDENTS TEAM BY 201*?

Rabu, 19 Februari 2014

Touched.

Bismillah.

Maka dengan ini, entry kali ni adalah entry pertama updated pada tahun 2014. huhu. Rasa macam kekok pulak nak menaip ni *ceh poyo*. Snanye dah banyak kali nak compose new entry, tapi time time tu jugak nak blur la, tak ada idea la. Time drive ke, time tengah buat kerja lain, datang pulak idea tu. Bila mengadap je belog sendiri, terus rasa macam, tetiba kaku.
Sekejap sangat rasanya masa berlalu. Dah nak habis bulan Feb dah. Lepas ni March, lepas tu kang sedar tak sedar dah akhir tahun *gulp*.

So tahun baru 2014 stakat ni alhamdulillah masih bernafas hingga ke saat ini. Bermula dengan Spectacular, event tahunan terbesar di Malaysia, kemudian working for my dreams to come true biiznillah, ke Manila (that was my 1st time going to Manila alhamdulillah, gained something very helpful!), dan insyaAllah tahun ni banyak mukasurat passport akan diguna nampaknya, insyaAllah *excited*. Apapun, kita hanya merancang. :)

Back to my purpose of writing this entry. Pagi tadi, tetiba dapat notification kat instagram, berbunyi begini;


I'm touched, seriously :')

Tak pasal-pasal lepas tu meleret-leret aku kenang balik my journey throughout 1st year till final year during university life. Asam garam kehidupan banyak aku belajar kat sana. Banyak kenangan manis dan pahit. It's not just about the subjects yang kena study kat sana in order to get good results, deans list, etc. It's more than that. Kenangan hidup di universiti slalu buat aku sayu, sedih, kelakar, gelak sorang-sorang. Pendek kata perasaan bercampur baur. :')

Zaty was my roommate since 1st year in UMK. Itu pun sebab dah terjodoh. Sebabnya mulanya aku roommate dengan orang lain, tapi atas sebab-sebab tertentu, berlaku proses tukar bilik lalu tersatu bilik dengan Zaty. Since that, sampai lah final year, tetap pilih untuk 1 bilik bersama. Rasanya she's the one yang banyak tengok how's my life changed, year by year. 



Remembering our moments together just bring me into tears. 
Tak terungkap dan tak tau nak describe how the journey was. Eceh.

During our 1st year, aku masuk ward. Kawan-kawan datang. Yet she's the one yang banyak kali ulang-alik datang teman, mesti banyak duit kau habis bayar tambang ek time tu? :D
Tapi time 1st year paling gila-gila. Skali ngan Anna, karok kuat-kuat dalam bilik malam-malam lagu putus cinta. Aku perasan masa tu Kak Ti tension gila sebab bising. hahah.

2nd year, due to misunderstood, kita gaduh. Pastu time nak balik cuti semester, baik semula. 

3rd year, tahun biasa-biasa. 

4th year. Tahun luar biasa to both of us. Ingat lagi kau halau budak baru nak masuk bilik kita suh gi mintak bilik lain so that kita boleh stay 2 orang je sebilik. hahah yang ni serious tak boleh bla, dah la time tu aku tengah solat -____-" 
The most challenging part of our uni lives, kau dengan challenges kau, aku dengan challenges aku. 

Whatever it is, tq Zaty for being a good roommate of mine. 
For always lending your shoulder whenever i need it. 
For always listening to my stories, pastu aku lega sebab boleh cerita. 
For always supporting me in herbalife. 
For everything. :')

Sungguh aku tak mampu balas semua. 
hanya Allah yang mampu balas semua kebaikan kau. 
Doaku bersamamu. Ececeh. 

Stay strong and finish strong, okey! 

Tetiba tacing tacing pulak malam ni. Kbai.