Coach Fatin di Instagram! #TeamSuriKurus

Ahad, 28 Julai 2013

Puasa bersama Herbalife. Sebab #3



Azizulhasni yang perlukan energy lebih pun consume herbalife time sahur, dan alhamdulillah still boleh menjalani latihan. masyaAllah :)


Khamis, 25 Julai 2013

Cukup ke sahur dengan Herbalife je?

Bismillah.

Pejam celik, pejam celik. Dah lebih 15 Ramadhan dah. Ya Allah, sekejap je masa. Dalam kesejapan masa yang berlalu ni, macam mana tabung ibadah? Macam mana perubahan badan dan kesihatan? Mencapai konsep berpuasa ke idok? Adakah sekadar menahan lapar dan dahaga, kemudian di waktu berbuka pulun makan banyak gila sampai senak perut? *berfikir jap*

Time bulan puasa ni, alhamdulillah DMO lebih konsisten dan efficient, compared to waktu bukan bulan puasa. Maksudnya kat sini, kita boleh bekerja secara effective dan produktif time bulan puasa. Bulan puasa bukanlah waktu kita nampak letih je manjang, dan sepatutnya tak menjadikan puasa sebagai alasan untuk tidak menjadi produktif. :)

Kita bukan brand of Herbalife aje yee, tapi yang lebih utama iaitu, We are the brand of Muslim.
Malu lah bila non-muslim underestimate kita yang sedang berpuasa ni bagaikan selemah-lemah orang. :)

So back to the topic today, kenapa nak kena bersahur dengan Herbalife nutrition? :)
Waktu flyering kat bazar ramadhan dan expo raya, aku perasan bahawa orang-orang overweight ni lebih bersikap denial terhadap kondisi diri sendiri. Ada jugak yang dah tau diri sendiri ada macam-macam penyakit, tapi bertindak untuk berserah. It's like, 'takpe lahh. dah takdir macam ni. nak buat macam manaa.'
Bila berhadapan dengan situasi macam ni, aku pulak sebak dan sedih tengok dorang. Macam-macam persoalan timbul. Huu

Okey get back on track. Ramadhan tahun ni alhamdulillah tahun kedua bersahur dan berbuka dengan herbalife. insyaAllah akan consume herbalife sampai bila-bila. :)
So, bila kebanyakan orang dengar aku bersahur dengan Herbalife, soalan famous aku dapat,

Tahan ke bersahur dengan Herbalife? Tak lapar ke?
Eh, saya kena sahur dengan nasik jugak. Saya tak boleh tinggal nasik. 
Bla bla bla.

Oh, by the way berkenaan nasik tu, siapa kata bila dah consume Herbalife tak boleh makan nasik? aku hantu nasik still enjoy makan nasik ye dan dalam masa yang sama berat still maintain, siap shaping lagi. :)

Boleh refer kat entri ni, Bestnya puasa dengan Herbalife.
So, tak caya kan puasa dengan Herbalife kan? Meh nak tunjuk bukti *wink*





Print screen kat atas ni antara dialog kami sebagai Herbalife coaches ni follow up our coachees. Yes, Herbalife comes with coaches. not just products alone. :)

Dan yang paling best lagi, aku baru je follow up one of my customers after 9days puasa dengan herbalife. Apa yang amazingnya, he lost 10kg already!

So, why wait? Start now! Seriously rugi sangat-sangat-sangat tak consume Herbalife ni. especially time puasa.
Ada sebarang kemusykilan ke kat sini?

Dan berita baiknya lagi, sorang ulamak besar dari Indonesia jugak consume Herbalife!

Ustaz Aagym in the house!
He's now consuming Herbalife too masyaAllah :)

meaning that,
START YOURS NOW! :)

*Keputusan produk adalah tidak tipikal.

Khamis, 4 Julai 2013

Puasa dengan lebih bertenaga!

Bismillah.

Lagi seminggu untuk bertemu Ramadhan. How's preparation semua?
Masih ingat waktu kecik-kecik dulu, time ramadhan lah boleh keluar malam-malam. No, no. don't get me wrong. Keluar malam bukan meronggeng. tapi main tanglung la. pasang-pasang pelita la. main mercun la. yang paling best time terawih. those memories.. :')

InsyaAllah Ramadhan kali ni adalah ramadhan kedua aku bersama herbalife. Dah dekat Ramadhan ni, ramai pulak customers tanya, nanti bulan puasa macam mana nak lose weight dengan herbalife ni?
Aha, Good question! :)

Secara saintifiknya, tahukah anda fungsi berpuasa selama sebulan?
sebabnya proses autolisis berlaku. macam mana tu?

untuk 10 hari pertama kita berpuasa 10% sel tubuh kita diperbaharui
10 hari berikutnya pula, 66%  sel tubuh diperbaharui
10 hari terakhir lagi 100% sel tubuh kita diperbaharui!!

Allahuakbar!

padahal biasanya sel ambik masa about 90hari untuk diperbaharui. tapi hanya ambik masa 30hari untuk diperbaharui 100% ketika berpuasa sebulan tu.

dengan syarat, makanan yang kita ambik tu kena la sihat dan ada nutrisi yang cukup untuk disupply oleh sel. kalau makanan yang kita ambik tu banyak minyak dan lemak, sel kita pun diselaputi minyak dan lemak. so, macam mana nak serap nutrisi? hehe.

Alhamdulillah, aku ada herbalife. the simplest one!
tak sampai 15minit pun, sahur dan berbuka dah siap. just as simple as that!

so macam mana nak puasa dengan herbalife? nak consume waktu bila?

so inilah jadual makannya.

bersahur dan berbuka bersama herbalife untuk yang nak lose weight, kemudian lepas terawih boleh makan makanan biasa. 
so, untuk sesape yang tak nak lose weight pulak, boleh bersahur dengan herbalife, kemudian waktu berbuka didahului dengan kurma dan aloe dan teamix, diikuti makanan biasa. dan, dalam kuantiti yang betul la. 

so, apa yang bestnya berpuasa dengan herbalife jugak ni? 

1. rasa lebih bertenaga dan kenyang lebih lama compared to bersahur secara heavy with lack of nutrition. tak caya? oke, boleh cuba sebelum start puasa ni.

2. berita baik buat yang nak turun berat dan yang mengimpikan berat yang diingini time raya! 
siapa-siapa yang masih belum start lagi, boleh start sebelum dan sewaktu puasa ni, manakala siapa yang dah start tapi belum serius, kena mula serius sekarang. hehe.

3. jimat duit dan jimat masa sepanjang ramadhan. hence, boleh gunakan masa tu untuk lebihkan amal ibadat. 
macam mana jimatkan duit dan masa? 
jimat duit tu, sahur ngan berbuka kan consume herbalife. kuih still boleh makan je. tapi kan dah banyak jimat kat situ sebab tak perlu nak beli ikut nafsu kat bazar. same goes to jimat masa. kalau dah kurang membeli, kuranglah penggunaan masa kat bazar juga. hehe. 

so, dengan dengan 3 points kat atas tu pun dah cukup menyahut kempen berpuasa bersama herbalife, insyaAllah. :) 

SIHAT BERTENAGA DI BULAN PUASA, 
LANGSING BERGAYA DI HARI RAYA. 

tapi memang serius best tak tipu! :)


so, anyone here yang berminat yang seperti berikut;


dan aku jugak coach people to earn extra income with herbalife, RM500-RM2000 monthly. boleh contact jugak ye. start now! boleh la merasai pengalaman bayar zakat guna hasil titik peluh sendiri. dan jugak, boleh beli baju raya dan bagi duit raya guna 1st income with herbalife, perhaps? :)

oh dan rindukan sahabat-sahabat herbalife juga :')
*tetiba*

Rabu, 3 Julai 2013

Laugh now, cry later?

Bismillah.

Alhamdulillah safely arrived home from BeingMe, muslimah conference and also Marriott STS, which both in Putrajaya.
That's my first experience in attending international Islamic conference. Alhamdulillah diizinkan Allah untuk hadir ke majlis ilmu yang sangat-sangat berharga dan insyaAllah change my life, to be a better khalifah.

I am thinking a lot sekarang, in order to improve myself especially. Pokoknya, tak kisah lah dalam apa jua sekali pun, even in Herbalife business sekali pun, the first thing that we need to do is to focus and work more on yourself. yes, ourselves. :)
Same goes to create a better world, it just starts with us.

Even since 11 years ago, I keep asking myself.
why me? why now?
Diuju.
Bangun.
Diuji lagi.
Bangkit.
Pusingan tu terus berterusan. :)

Tapi rupanya ada hikmah.
Setiap pahit getir hidup yang berlaku, i avoid myself to keep blaming on the situation itself. nanti bila duk sorang-sorang mesti akan tengok dan analyze balik. bila dah macam tu, apa yang jadi kat aku sekarang, etc. Alhamdulillah untuk semua ujian-ujian itu.

so, back to BeingMe sabtu lepas. hehe. waktu attend BeingMe tu, dalam kepala aku ni sarat dengan banyak benda sangat-sangat untuk difikirkan. it's not just about Herbalife thingy, tapi banyak benda lagi. lagi-lagi bila dalam bulan Jun tu banyak sangat things to go through. unexpected things. siap sampai orang boleh tegur nampak muka aku stress berfikir. hahah. dah la muka aku selalu kerut time berfikir.

so there u go. the first speaker pun aku dah nangis. lately, senang pulak nak nangis-nangis ni.
Even kalau tengah marah pun aku nangis, sebab taknak lepaskan anger tu melalut-lalut so aku end up nangis je. pastu okey. terapi sangat nangis ni kann. :P

semua speakers pun touched my heart. tapi yang paling terkesan adalah waktu Prof Muhaya punya session. listening to her, macam sebijik-sebijik menjawab almost semua pencarian aku. Allahuakbar. :')

*buku nota yang aku salin every notes tu tertinggal kat rumah sakinah snanye. so i'll write down points yang aku ingat je. hehe :D

1. Be positive

2. Do everything for the sake of Allah, to seek for Allah's pleasure.

3. Role of muslimah.
being told by Yusha Evans that we, a muslimah is in the front row of community, really awaken me, to still standing and stay strong. sebab actually, we are also leaders that creating leaders in future generations! :)

no matter what, how hard the path and how heavy the rain is, just keep walking forward.
insyaAllah will find something bright ahead. Allah kan adil, he'll never allow something to occur without any reasons. and also for we to learn.

Prof Muhaya ada cakap,

to be rich, help others to be rich. 
to be healthy, help others to be healthy too. 

and Alhamdulillah, i found both in Herbalife! :)

Prof cakap lagi, 
apa yang berlaku kat diri kita, semua kena berbalik kat diri kita balik. 

we get what we give. 

Jom berbuat baik, dan audit diri jom! :)

sambil tu boleh dengar ni skali. hihi

so sebagai penutup, apa pun ujian dan dugaan that we're facing now, just stay strong. sebab we have Allah. kekuatan yang semua dariNya. return to Him.
so dalam kes aku, I have to stand strong, for a way better future insyaAllah. :)

it's okay to cry now, and laugh later till Jannah, insyaAllah. :)

*entry ni lebih khusus kepada diri sendiri.