Coach Fatin di Instagram! #TeamSuriKurus

Khamis, 25 Julai 2013

Cukup ke sahur dengan Herbalife je?

Bismillah.

Pejam celik, pejam celik. Dah lebih 15 Ramadhan dah. Ya Allah, sekejap je masa. Dalam kesejapan masa yang berlalu ni, macam mana tabung ibadah? Macam mana perubahan badan dan kesihatan? Mencapai konsep berpuasa ke idok? Adakah sekadar menahan lapar dan dahaga, kemudian di waktu berbuka pulun makan banyak gila sampai senak perut? *berfikir jap*

Time bulan puasa ni, alhamdulillah DMO lebih konsisten dan efficient, compared to waktu bukan bulan puasa. Maksudnya kat sini, kita boleh bekerja secara effective dan produktif time bulan puasa. Bulan puasa bukanlah waktu kita nampak letih je manjang, dan sepatutnya tak menjadikan puasa sebagai alasan untuk tidak menjadi produktif. :)

Kita bukan brand of Herbalife aje yee, tapi yang lebih utama iaitu, We are the brand of Muslim.
Malu lah bila non-muslim underestimate kita yang sedang berpuasa ni bagaikan selemah-lemah orang. :)

So back to the topic today, kenapa nak kena bersahur dengan Herbalife nutrition? :)
Waktu flyering kat bazar ramadhan dan expo raya, aku perasan bahawa orang-orang overweight ni lebih bersikap denial terhadap kondisi diri sendiri. Ada jugak yang dah tau diri sendiri ada macam-macam penyakit, tapi bertindak untuk berserah. It's like, 'takpe lahh. dah takdir macam ni. nak buat macam manaa.'
Bila berhadapan dengan situasi macam ni, aku pulak sebak dan sedih tengok dorang. Macam-macam persoalan timbul. Huu

Okey get back on track. Ramadhan tahun ni alhamdulillah tahun kedua bersahur dan berbuka dengan herbalife. insyaAllah akan consume herbalife sampai bila-bila. :)
So, bila kebanyakan orang dengar aku bersahur dengan Herbalife, soalan famous aku dapat,

Tahan ke bersahur dengan Herbalife? Tak lapar ke?
Eh, saya kena sahur dengan nasik jugak. Saya tak boleh tinggal nasik. 
Bla bla bla.

Oh, by the way berkenaan nasik tu, siapa kata bila dah consume Herbalife tak boleh makan nasik? aku hantu nasik still enjoy makan nasik ye dan dalam masa yang sama berat still maintain, siap shaping lagi. :)

Boleh refer kat entri ni, Bestnya puasa dengan Herbalife.
So, tak caya kan puasa dengan Herbalife kan? Meh nak tunjuk bukti *wink*





Print screen kat atas ni antara dialog kami sebagai Herbalife coaches ni follow up our coachees. Yes, Herbalife comes with coaches. not just products alone. :)

Dan yang paling best lagi, aku baru je follow up one of my customers after 9days puasa dengan herbalife. Apa yang amazingnya, he lost 10kg already!

So, why wait? Start now! Seriously rugi sangat-sangat-sangat tak consume Herbalife ni. especially time puasa.
Ada sebarang kemusykilan ke kat sini?

Dan berita baiknya lagi, sorang ulamak besar dari Indonesia jugak consume Herbalife!

Ustaz Aagym in the house!
He's now consuming Herbalife too masyaAllah :)

meaning that,
START YOURS NOW! :)

*Keputusan produk adalah tidak tipikal.

Tiada ulasan: