Coach Fatin di Instagram! #TeamSuriKurus

Khamis, 4 Julai 2013

Puasa dengan lebih bertenaga!

Bismillah.

Lagi seminggu untuk bertemu Ramadhan. How's preparation semua?
Masih ingat waktu kecik-kecik dulu, time ramadhan lah boleh keluar malam-malam. No, no. don't get me wrong. Keluar malam bukan meronggeng. tapi main tanglung la. pasang-pasang pelita la. main mercun la. yang paling best time terawih. those memories.. :')

InsyaAllah Ramadhan kali ni adalah ramadhan kedua aku bersama herbalife. Dah dekat Ramadhan ni, ramai pulak customers tanya, nanti bulan puasa macam mana nak lose weight dengan herbalife ni?
Aha, Good question! :)

Secara saintifiknya, tahukah anda fungsi berpuasa selama sebulan?
sebabnya proses autolisis berlaku. macam mana tu?

untuk 10 hari pertama kita berpuasa 10% sel tubuh kita diperbaharui
10 hari berikutnya pula, 66%  sel tubuh diperbaharui
10 hari terakhir lagi 100% sel tubuh kita diperbaharui!!

Allahuakbar!

padahal biasanya sel ambik masa about 90hari untuk diperbaharui. tapi hanya ambik masa 30hari untuk diperbaharui 100% ketika berpuasa sebulan tu.

dengan syarat, makanan yang kita ambik tu kena la sihat dan ada nutrisi yang cukup untuk disupply oleh sel. kalau makanan yang kita ambik tu banyak minyak dan lemak, sel kita pun diselaputi minyak dan lemak. so, macam mana nak serap nutrisi? hehe.

Alhamdulillah, aku ada herbalife. the simplest one!
tak sampai 15minit pun, sahur dan berbuka dah siap. just as simple as that!

so macam mana nak puasa dengan herbalife? nak consume waktu bila?

so inilah jadual makannya.

bersahur dan berbuka bersama herbalife untuk yang nak lose weight, kemudian lepas terawih boleh makan makanan biasa. 
so, untuk sesape yang tak nak lose weight pulak, boleh bersahur dengan herbalife, kemudian waktu berbuka didahului dengan kurma dan aloe dan teamix, diikuti makanan biasa. dan, dalam kuantiti yang betul la. 

so, apa yang bestnya berpuasa dengan herbalife jugak ni? 

1. rasa lebih bertenaga dan kenyang lebih lama compared to bersahur secara heavy with lack of nutrition. tak caya? oke, boleh cuba sebelum start puasa ni.

2. berita baik buat yang nak turun berat dan yang mengimpikan berat yang diingini time raya! 
siapa-siapa yang masih belum start lagi, boleh start sebelum dan sewaktu puasa ni, manakala siapa yang dah start tapi belum serius, kena mula serius sekarang. hehe.

3. jimat duit dan jimat masa sepanjang ramadhan. hence, boleh gunakan masa tu untuk lebihkan amal ibadat. 
macam mana jimatkan duit dan masa? 
jimat duit tu, sahur ngan berbuka kan consume herbalife. kuih still boleh makan je. tapi kan dah banyak jimat kat situ sebab tak perlu nak beli ikut nafsu kat bazar. same goes to jimat masa. kalau dah kurang membeli, kuranglah penggunaan masa kat bazar juga. hehe. 

so, dengan dengan 3 points kat atas tu pun dah cukup menyahut kempen berpuasa bersama herbalife, insyaAllah. :) 

SIHAT BERTENAGA DI BULAN PUASA, 
LANGSING BERGAYA DI HARI RAYA. 

tapi memang serius best tak tipu! :)


so, anyone here yang berminat yang seperti berikut;


dan aku jugak coach people to earn extra income with herbalife, RM500-RM2000 monthly. boleh contact jugak ye. start now! boleh la merasai pengalaman bayar zakat guna hasil titik peluh sendiri. dan jugak, boleh beli baju raya dan bagi duit raya guna 1st income with herbalife, perhaps? :)

oh dan rindukan sahabat-sahabat herbalife juga :')
*tetiba*

Tiada ulasan: