Selasa, 19 Mac 2019

Review Mangala Resort & Spa, Gambang Pahang [Part 1]

Lepas Chinese New Year hari tu, tiba-tiba rasa macam nak buat short escape pergi mana-mana, untuk relax & santai. Lagi pulak tengok orang cuti. Kita yang kerja sendiri & work from home ni pun teringin nak bercuti. Tapi sabar jap, kita tunggu dan bagi chance orang lain cuti-cuti dulu, then dah habis musim cuti, jalan raya pun dah lengang sikit, baru kita pulak yg cuti. Hehe. Saje cari waktu weekdays & habis cuti, sebab tak nak ramai orang, nak santai-santai, me time dan alang-alang tu birthday retreat skali. Bonusnya, harga hotel lagi murah dari biasa hihi. (Siapa selalu buat camni jugak? Sep sikittt)

Sebelum decide untuk book kat Mangala Resort & Spa, saya snanye dah survey-survey untuk stay kat Hyatt Regency Kuantan Resort. Ada dalam seminggu jugak, duk survey & fikir-fikir. Punya la lama fikir kan 😂
Sampai la waktu tengah duk survey tu, kakak ipar saya bagitau, "Kenapa cari kat tepi pantai jugak? Kan dah memang duk kat pantai. Cari la kat tempat lain sikit."
Dalam hati saya waktu tu, "eh ye takye jugak."

Hence, long story short, tawakkal je lah book Mangala Resort & Spa. Antara sebab saya pilih Mangala Resort & Spa ni sebab;
- Bilik & view cantik
- Rating kat booking.com & Agoda pun tinggi.
- Harga pun within budget & hampir sama dgn Hyatt Regency Kuantan Resort, so pejam mata je lah book Mangala Resort & Spa ni.

Nak tahu tak? Since dari hari saya book tu, sampai la esoknya nak check in, hari-hari saya search pasal Mangala Resort & Spa ni. Baik kat google, kat Facebook, kat Instagram, semua saya search! HAHAH. Padahal dah bayar & takleh cancel booking tu. 😆 Perasaan waktu tu antara excited  nervous takut tak berbaloi bayar. Doa je lah mintak الله berkati.


1st Day di Mangala Resort & Spa


So dah tiba harinya. Macam hotel lain, check in kul3pm, check out 12pm. Perjalanan dari Paka ke Gambang thru highway dekat je dalam 1 jam 30 minit hingga 2 jam camtu. So kami gerak dari rumah dalam jam 1pm, alhamdulillah sampai ke Mangala Resort & Spa tu 10 minutes before check in.


Ni waktu check in. Staff yang akan attend kita kat meja, sambil dihidangkan jus kedondong. Buah kedondong yang dihasilkan jus tu Mangala Resort & Spa tanam sendiri tau! 

Selesai check in, staff lain bawak kita ke bilik naik buggy. Sambil-sambil tu, dibawak view sekitar resort & sambil introduce setiap laluan.

Waktu kami check in, tak ramai visitor. Rasanya staff dia bagitau hari tu, dalam 12 bilik je yang ada orang book & stay. So keadaan hari tu memang relax & santai. Tambah pulak suasana kat resort ni chill je. Sesuai la dengan niat nak rehat & reset tu. Heheh

Saya check in di Water Villa/Jala Villa. Dari luar villa nampak macam biasa-biasa je. 1st impression jejak masuk bilik -- cantik! Boleh tengok detail kat sini (Water/Jala Villa).


Ni complimentary. 
Dan tak dilupakan, mesti lah ada my HERBALIFE corner sekali  :D

Sampai bilik lepas settle semua, perut pun mintak diisi since kami memang belum lunch. So apa lagi,  call room service je kita order & try makanan.

Sedap! Dan setiap hari, ni lah port lepak, membawang & makan kitorang. One word: menenangkan!

Our 1st meal kat Mangala Resort & Spa, nasi goreng (tak ingat nama dia). Siapa kata bila consume Herbalife tak boleh enjoy makan sedap? Kalau nak tahu, sebab ada Herbalife lah lagi boleh enjoy makan sedap tanpa perlu risau badan mengembang. TC Formula & Herbal Aloe Herbalife sebagai peneman setia. Lepas makan, kita ambik TC Formula & Herbal Aloe untuk burn fat & healthy digestion.

Basically tentang makan, kami dah memang plan untuk tak nak keluar. Betul-betul nak rehat, refresh & reset. So, sepanjang 3 hari 2 malam tu, just stay in the resort, tak explore pergi cari makan kat mana-mana. Malas nak drive mencari pun ye jugak HAHAH. Syukur ada Herbalife, sebab breakfast & dinner dah tak perlu fikir nak makan apa. Hehe

Petang tu kami ronda-ronda sekeliling villa je. Lagipun dah petang, banyak activity yang dah tutup. So jalan-jalan sekitar Villa je. 

Basically 2nd day & 3rd day pun rutin lebih kurang sama. Kerja coaching bantu wanita untuk kurus dengan MUDAH & BERKESAN guna Herbalife pun tetap berjalan macam biasa. Working view & environment je berubah. Heheh

Ni lah ofis saya sepanjang 3 Hari 2 Malam di Mangala Resort & Spa tu.

Untuk next post, saya post tentang aktivity & breakfast di Mangala Resort & Spa k. Yang bestnya siap ada surprise hari ke 2 tu! Stay tuned! semoga saya pun lebih rajin HAHAH.


NAK KURUS SEBELUM RAYA? SERTAI SEKARANG!



KLIK sini untuk Program Kurus MUDAH & BERKESAN dengan Herbalife:


NAK beli Herbalife Online? KLIK SINI:


Follow INSTAGRAM saya untuk Update Terkini! 

Selasa, 8 Januari 2019

Tips Kurus Tanpa Diet Ketat dengan Herbalife

Bismillah.

Ada banyak cara untuk kurus dalam dunia ni, tapi kenapa saya pilih Herbalife untuk maintain kurus & dalam masa yang sama bantu ramai ladies untuk kurus dengan Herbalife
Sejujurnya saya pilih & jual Herbalife ni bukan sebab Herbalife adalah produk terbaik, tapi saya pilih Herbalife sebab produk Herbalife ni terbaik dengan apa yang saya nak.


Mudahnya Kurus dengan Herbalife. Bagaimana Herbalife membantu kurus dengan berkesan? 


Ramai yang fikir Herbalife ni ubat kurus sebab ramai yang boleh kurus dengan berkesan. Tapi tahu tak, Herbalife ni sebenarnya BUKAN UBAT KURUS, tapi makanan meal replacement. Secara asasnya, Herbalife shake ni makanan, sama je dengan makanan lain. Bezanya shake Herbalife ni tinggi nutrisi & rendah kalori. Pendek kata, Herbalife ni smart food, sama macam smart phone yang banyak sangat memudahkan kita.

So, macam mana Herbalife dengan Suri Kurus Online Coaching ni bantu turun berat dengan MUDAH & BERKESAN. Dan kalau nak tahu, coaching kami 100% ONLINE & saya tak pernah jumpa kebanyakan coachees, tapi coachees BOLEH turun berat dengan efektif walaupun tinggal berjauhan. Thanks to technology! Oke so hari ni saya nak share tips kurus tanpa diet ketat dengan Herbalife products.

TIPS KURUS BERKESAN DENGAN HERBALIFE


Berminat nak guna produk Herbalife untuk kurus, tapi takut tak berkesan. Siapa pernah rasa macam ni? Kalau pernah rasa, normal je jangan risau. So boleh ikut tips ni ya :)

1. Dapatkan produk Herbalife dari Herbalife Coach. 



Kenapa perlu dapatkan produk Herbalife dari coach Herbalife/pengedar Herbalife?

Secara asasnya penggunaan produk Herbalife dengan berkesan adalah dengan ikut keperluan individu. Sama seperti mealplan/jadual makan untuk kurus, berbeza mengikut keperluan setiap orang. 
Ada yang boleh makan banyak
Ada yang boleh makan sederhana. 

Apa pun, masing-masing boleh turun berat dengan berkesan & tanpa berlapar. 

Macam mana nak tahu keperluan masing-masing ni? Haa yang ni lah tugas Herbalife Coach. Coach Herbalife ni yang akan bagi mealplan, yang akan guide & coach sampai anda kurus. You'll get full service by Herbalife coach for FREE!! 

Bayangkan anda hanya beli products dari Herbalife coach, dalam masa yang sama anda dapat personal coaching & service tanpa bayaran tambahan. SERVIS PERCUMA dan banyaakk lagi manfaat lain yang anda boleh dapat. So pastikan anda beli produk Herbalife melalui Coach!

Sekiranya anda belum ada Coach Herbalife dan berminat nak menggunakan produk Herbalife, boleh hubungi saya. WHATSAPP 0193709753 :)

2. Mealplan yang mudah & berkesan. Boleh makan nasi setiap hari & kurus tanpa berlapar! 


Ni jugak salah satu sebab kenapa perlu dapatkan produk Herbalife dari Coach Herbalife Suri Kurus coaching -- mealplan kami terbukti berkesan! 

Diet dengan Herbalife

Ni antara menu lunch coachee dalam coaching saya. Bayangkan dengan menu macam ni, ada yang dah turun 10kg, dah turun 15kg, turun 20kg, 30kg pun ada! 

Tak wajib eat clean. 
Tak wajib makan menu mat saleh.
Boleh makan ikan goreng. 
Boleh makan sambal belacan. 
Yang penting boleh makan nasi hari-hari & kurus tanpa berlapar! 

Dekat sini jugak, setiap orang akan dapat mealplan mengikut keperluan individu. So basically setiap orang ada mealplan yg berbeza khas ikut badan masing-masing. Tak kisah lah apa pun background anda, sibuk atau tak, tetap boleh kurus dengan mealplan kami. 

Kurus walaupun sibuk. 
Kurus sambil menyusu. 
Kurus walaupun tak sempat bersenam. 
Turun berat walaupun kerja shift. 

Apa pun background anda, anda boleh kurus dari rumah! 

3. Ada support group yg awesome, coaching yg fun & enjoy!


Ada banyak tips kurus, tapi berapa banyak yg kita betul-betul boleh apply & boleh kurus? Dalam Elite Coaching SuriKurus coaching ni, anda bukan je ada dapat coaching dari coach, malah support dari kawan-kawan yang sama-sama ingin kurus. Dan mostly faham dengan apa yang anda rasa. Bila ada support & motivation skali ni, kita pun tak sempat nak give up kan? 

Kurus sambil menyusu. 

Hasil tidak tipikal, berbeza mengikut individu.

Hasil tidak tipikal, berbeza mengikut individu.

Hasil tidak tipikal, berbeza mengikut individu.

Ni antara coachees saya yang turun berat. Mostly ibu-ibu, sibuk, ada yang menyusu & ada yang tak sempat bersenam. Tapi masing-masing tetap boleh kurus. Best kan? YOU CAN DO IT TOO! 


4. Pilih produk ikut keperluan & budget anda. 


Tahukah anda, tak perlu guna semua produk Herbalife untuk pastikan anda kurus dengan berkesan guna Herbalife pun. Anda tetap boleh kurus walau hanya guna Formula 1! Yes percayalah! 
Tentang produk apa yg perlu & pakej yang sesuai ikut budget, anda boleh dapatkan dari Herbalife Coach. Boleh hubungi saya untuk mulakan program Herbalife anda! 

GET YOURS! 0193709753

Okey ni antara tips untuk anda bermula. Tips detail saya sediakan dalam group Elite Coaching bagi mereka yang join program ya! 

Dah masuk tahun 2019 ni. Anda nak turun berapa KG?
Berapa pun azam kurus anda dalam tahun 2019 ni, anda BOLEH kurus! 


Jom Realisasikan Azam Kurus 2019 anda dengan Herbalife Suri Kurus Online Coaching!

Coach Fatin Syahirah
WHATSAPP: 0193709753
IG: @fatinsyaibrahim_hlf



Klik sini tentang Program Kurus Herbalife:


Klik sini tentang Beli Produk Herbalife Online: 




Rabu, 12 Disember 2018

Cara Makan Herbalife untuk Kurus

Cara Minum Herbalife untuk Kurus Cepat 



Bila sebut Herbalife je, ramai yang dah tahu Herbalife sangat berkesan untuk turun berat dengan sihat. Dan ramai yang dah mula aware dengan konsep nak kurus dengan sihat dan berkesan ni. Tapi Kurus dengan Sihat ni tak semestinya kena cepat. Yang penting adalah penurunan yang konsisten, berterusan sehingga ke berat ideal dan kurus ideal sampai bila-bila.


Macam coachee saya dari Dungun Terengganu ni pun turun 30KG dengan Herbalife. Siapa yang tak happy kan? Dah la turun 30KG, shaping banyak pulak tu, dari saiz XXL sekarang dah boleh pakai baju saiz S! Macam orang yang berbeza. 

Sekiranya anda sedang mencari Herbalife dan belum mempunyai Coach, boleh whatsapp saya di 0193709753.

Macam mana nak ambil Herbalife untuk Kurus? 


Sebenarnya, setiap orang memerlukan cara makan dan mealplan yang berbeza untuk kurus dengan Herbalife ni dan sebab tu perlu dapatkan Herbalife melalui Coach. Ada orang boleh makan banyak, ada orang boleh makan biasa-biasa je. So kenapa mealplan dan cara makan Herbalife ni setiap orang berbeza kan? Sebabnya.. 

Ada orang nak kurus sambil menyusu baby
Ada orang nak kurus sambil bersenam 
Ada orang nak turun berat tapi sibuk 
Ada orang nak turun berat tapi tak sempat masak
Ada orang taknak turun berat pun, tapi nak kempiskan perut, kecikkan peha/lengan
Ada orang nak turunkan berat tu banyak
Ada orang nak turunkan sikit je

Ni antaranya. Sebab tu apa yang saya bagitau tadi, setiap orang perlukan penggunaan produk produk dan cara makan yang berbeza. Sebab tu, perlunya dan sangat penting untuk dapatkan dan beli produk Herbalife melalui Coach. Sekiranya anda masih belum mempunyai Coach, boleh Whatsapp saya terus di 0193709753



Adakah Perlu Guna semua Produk Herbalife untuk Kurus dengan cepat dan berkesan?


Herbalife ada banyak produk. Ada Formula 1, Formula 3, teamix, Omega 3 fish oil, TC Formula, Aloe Vera Herbalife, dan banyak lagi. Tapi berita baiknya, anda tak perlu guna semua produk Herbalife pun untuk turun berat cepat dengan Herbalife ni. Dengan 1 produk Herbalife pun anda boleh kurus dengan berkesan, yang penting anda ikut personalized mealplan yang diberi oleh saya nanti bila anda dah mula program coaching Suri Kurus x Herbalife ni. 


Dengan coaching saya, saya akan suggest produk apa yang terbaik untuk anda bermula, dalam masa yang sama sesuai dengan budget anda. Dan boleh kurus berkesan walau hanya dengan penggunaan 1 produk Herbalife. 


Ini adalah antara coachee saya yang turun berat 14KG dengan budget minimum dan penggunaan 1 produk Herbalife sahaja. 

Siapa kata nak guna Herbalife ni mahal? Silap faham tu. 
Itu lah pentingnya ada Coach Herbalife untuk pastikan anda kurus dengan berkesan dan sihat dengan Herbalife. Mealplan mudah untuk ikut dan tak perlu berlapar. Dan saya sebagai Coach yang akan sediakan mealplan, guideline & coaching untuk anda, agar boleh turun berat dengan berkesan. 

Penting ke dapatkan Produk Herbalife melalui Coach ni?


PENTING!! Produk Herbalife ni bagus. Tapi, tanpa penggunaan yang betul, anda tak dapat turun berat pun. So, pastikan anda dapatkan produk Herbalife untuk kurus dengan Coach Herbalife yang komited untuk bantu anda kurus dengan berkesan. Jangan risau, tak ada bayaran tambahan untuk coaching, sebab coaching percuma dengan pembelian produk. 

Jadi, dapatkan Herbalife melalui Coach Herbalife tau. Dan sekiranya anda belum mempunyai Coach dan sedang mencari Pengedar Herbalife untuk anda beli produk, boleh whatsapp saya di 0193709753 :)

Dengan dapatkan produk melalui Coach ni, anda bukan sahaja boleh kurus berkesan dengan Herbalife, malah boleh kurus tanpa berlapar dan jimat dengan Herbalife ni. 


Boleh klik di sini tentang Beli Herbalife Online:



Klik di sini tentang Program Kurus dengan Herbalife:



Klik di sini tentang Testimoni Terkini Herbalife Malaysia:



Klik di sini Tentang Beli Herbalife Murah:




PROGRAM KURUS 30 HARI 

HERBALIFE COACH FATIN 



Whatsapp:

0193709753
0193709753
0193709753



Follow Instagram untuk update terkini: