Rabu, 12 Disember 2018

Cara Makan Herbalife untuk Kurus

Cara Minum Herbalife untuk Kurus Cepat 



Bila sebut Herbalife je, ramai yang dah tahu Herbalife sangat berkesan untuk turun berat dengan sihat. Dan ramai yang dah mula aware dengan konsep nak kurus dengan sihat dan berkesan ni. Tapi Kurus dengan Sihat ni tak semestinya kena cepat. Yang penting adalah penurunan yang konsisten, berterusan sehingga ke berat ideal dan kurus ideal sampai bila-bila.


Macam coachee saya dari Dungun Terengganu ni pun turun 30KG dengan Herbalife. Siapa yang tak happy kan? Dah la turun 30KG, shaping banyak pulak tu, dari saiz XXL sekarang dah boleh pakai baju saiz S! Macam orang yang berbeza. 

Sekiranya anda sedang mencari Herbalife dan belum mempunyai Coach, boleh whatsapp saya di 0193709753.

Macam mana nak ambil Herbalife untuk Kurus? 


Sebenarnya, setiap orang memerlukan cara makan dan mealplan yang berbeza untuk kurus dengan Herbalife ni dan sebab tu perlu dapatkan Herbalife melalui Coach. Ada orang boleh makan banyak, ada orang boleh makan biasa-biasa je. So kenapa mealplan dan cara makan Herbalife ni setiap orang berbeza kan? Sebabnya.. 

Ada orang nak kurus sambil menyusu baby
Ada orang nak kurus sambil bersenam 
Ada orang nak turun berat tapi sibuk 
Ada orang nak turun berat tapi tak sempat masak
Ada orang taknak turun berat pun, tapi nak kempiskan perut, kecikkan peha/lengan
Ada orang nak turunkan berat tu banyak
Ada orang nak turunkan sikit je

Ni antaranya. Sebab tu apa yang saya bagitau tadi, setiap orang perlukan penggunaan produk produk dan cara makan yang berbeza. Sebab tu, perlunya dan sangat penting untuk dapatkan dan beli produk Herbalife melalui Coach. Sekiranya anda masih belum mempunyai Coach, boleh Whatsapp saya terus di 0193709753



Adakah Perlu Guna semua Produk Herbalife untuk Kurus dengan cepat dan berkesan?


Herbalife ada banyak produk. Ada Formula 1, Formula 3, teamix, Omega 3 fish oil, TC Formula, Aloe Vera Herbalife, dan banyak lagi. Tapi berita baiknya, anda tak perlu guna semua produk Herbalife pun untuk turun berat cepat dengan Herbalife ni. Dengan 1 produk Herbalife pun anda boleh kurus dengan berkesan, yang penting anda ikut personalized mealplan yang diberi oleh saya nanti bila anda dah mula program coaching Suri Kurus x Herbalife ni. 


Dengan coaching saya, saya akan suggest produk apa yang terbaik untuk anda bermula, dalam masa yang sama sesuai dengan budget anda. Dan boleh kurus berkesan walau hanya dengan penggunaan 1 produk Herbalife. 


Ini adalah antara coachee saya yang turun berat 14KG dengan budget minimum dan penggunaan 1 produk Herbalife sahaja. 

Siapa kata nak guna Herbalife ni mahal? Silap faham tu. 
Itu lah pentingnya ada Coach Herbalife untuk pastikan anda kurus dengan berkesan dan sihat dengan Herbalife. Mealplan mudah untuk ikut dan tak perlu berlapar. Dan saya sebagai Coach yang akan sediakan mealplan, guideline & coaching untuk anda, agar boleh turun berat dengan berkesan. 

Penting ke dapatkan Produk Herbalife melalui Coach ni?


PENTING!! Produk Herbalife ni bagus. Tapi, tanpa penggunaan yang betul, anda tak dapat turun berat pun. So, pastikan anda dapatkan produk Herbalife untuk kurus dengan Coach Herbalife yang komited untuk bantu anda kurus dengan berkesan. Jangan risau, tak ada bayaran tambahan untuk coaching, sebab coaching percuma dengan pembelian produk. 

Jadi, dapatkan Herbalife melalui Coach Herbalife tau. Dan sekiranya anda belum mempunyai Coach dan sedang mencari Pengedar Herbalife untuk anda beli produk, boleh whatsapp saya di 0193709753 :)

Dengan dapatkan produk melalui Coach ni, anda bukan sahaja boleh kurus berkesan dengan Herbalife, malah boleh kurus tanpa berlapar dan jimat dengan Herbalife ni. 


Boleh klik di sini tentang Beli Herbalife Online:



Klik di sini tentang Program Kurus dengan Herbalife:



Klik di sini tentang Testimoni Terkini Herbalife Malaysia:



Klik di sini Tentang Beli Herbalife Murah:




PROGRAM KURUS 30 HARI 

HERBALIFE COACH FATIN 



Whatsapp:

0193709753
0193709753
0193709753



Follow Instagram untuk update terkini:

Ahad, 2 Disember 2018

Siapa Boleh Menggunakan Produk Herbalife?

Bismillah. 

Lately ramai yang contact saya bertanyakan perihal siapa yang boleh menggunakan produk Herbalife? Adakah hanya khusus untuk mereka yang nak turun berat sahaja? Adakah sesiapa sahaja yang menggunakan produk Herbalife akan jadi makin kurus?
Ok meh saya cerita serba sikit berkenaan Herbalife dan siapa je yang boleh guna Herbalife ni?


Adakah Herbalife Ubat Kurus?



Formula 1 Herbalife

Ok perkara paling asas yang anda perlu tahu adalah Herbalife ni bukan ubat kurus. Tapi Herbalife adalah makanan nutrisi. Dan Herbalife shake ni kan adalah makanan yang mana seimbang dari segi kandungan nutrisinya -- seimbang dari segi proteinnya, karbo, lemak sihat, fibre, termasuk vitamin & mineral. So Herbalife sama je macam makanan lain, bezanya dalam Herbalife shake ni berbaloi pada setiap kalorinya. Sihat, seimbang, jimat & kenyang.


Ok kita ambil ni sebagai contoh sarapan harian kita. Nasi lemak vs Herbalife shake. Harga yang hampir sama, tapi jauh berbeza kualitinya. Kualiti yang dimaksudkan ni adalah kandungan nutrisi yang terkandung dalam kedua makanan ni, sedangkan harga hampir sama! Kalori pun sangat jauh bezanya dengan Herbalife shake yang mana sangat rendah, tapi mengenyangkan atas sebab padat dengan nutrisi tu. :)

Setiap hidangan kita, tak kira lah sama ada sarapan ke, lunch ke, dinner ke, semua perlu seimbang. Dan Kurus dengan Herbalife ni tawarkan program untuk anda turun berat dengan sihat, seimbang tanpa perlu kurangkan keperluan nutrisi tau.
Makanan yang tinggi nutrisi & seimbang ni membantu kita bukan je untuk turun berat, tapi jugak kenyang lebih lama & bertenaga tau!



Siapa yang Boleh Menggunakan Produk Herbalife?


Konsep Herbalife ni adalah nutrisi selular, bermaksud dalam 1 hidangan shake tu, kita bekalkan nutrisi untuk sel dalam badan kita. Haa gitu lah kaedahnya. Kenapa penting & perlunya nutrisi selular ni?

Nutrisi Selular Herbalife

Kalau anda tengok gambarajah ni, kepentingan nutrisi selular ni bukan je untuk turun berat, tapi sebenarnya untuk tubuh badan kita secara menyeluruh, termasuk untuk kesihatan usus, jantung, kesihatan lelaki, kesihatan wanita, dan lain-lain. Lagipun, bukan orang yang nak turun berat je perlukan nutrisi harian ni, malah setiap individu pun perlukan nutrisi untuk sel badan kita. Sebab tu kita kena amalkan gaya hidup & pemakanan sihat ni. Sebab memang keperluan untuk badan kita.

Cuma, realiti dan gaya hidup kita sekarang susah nak dapat makanan seimbang tu. Biasanya hidangan yang kita mudah dapat ni tinggi karbo, tinggi kalori, tinggi gula. Pendek kata, kurang menyihatkan, kan? So, itulah fungsi Herbalife ni, memudahkan kita untuk dapatkan nutrisi seimbang setiap hari, tak kira lah anda nak turun berat ke, maintain berat ke, sarapan sihat je ke. Secara ringkasnya, Herbalife untuk semua golongan, bukan hanya terhad untuk yang nak turun berat sahaja. :)


Kalau Herbalife untuk Semua & Bukan Ubat Kurus, Bagaimana Herbalife Membantu untuk Turun Berat dengan Mudah & Efektif?


Haaa atas sebab ni lah anda perlu dapatkan produk Herbalife melalui Coach/Pengedar Sah Herbalife, bukan hanya sembarangan beli Herbalife dari mana-mana. Sebab, setiap orang mempunyai keperluan & mealplan berbeza bergantung pada individu.

Ada yang turun berat sambil bersenam
Ada yang nak turun berat sambil menyusu tanpa efek susu
Ada yang nak turun berat tapi tak sempat nak masak pun, so nak makan apa untuk pastikan seimbang?
Ada yang tak perlu turun berat pun, tapi nak kena turunkan lemak/perut buncit/kecikkan peha
Ada yang turun berat tapi tak sempat bersenam pun
Dan macam-macam lagi kategori dan keadaan individu tu.

Dalam perbezaan ni, so macam mana nak pastikan semua boleh turun berat tanpa berlapar & dengan sihat?
Ini lah pentingnya ada Coach Herbalife tu. (Sekiranya anda belum mempunyai Coach & ingin mendapatkan produk Herbalife, boleh whatsapp saya di 0193709753).

Coach juga yang akan menjawab semua pertanyaan anda, ubah mealplan sekiranya tak sesuai, sehinggalah anda boleh ikut mealplan. Tugas anda hanyalah dengan buat yang terbaik & dengar nasihat Coach. Semudah tu je! :)

Jangan pula keliru, coaching Herbalife tidak berbayar. Anda dapat percuma dengan pembelian produk tu. So, dari siapa anda dapatkan produk Herbalife, dari situlah juga anda akan dapat coaching & guideline. Kita tak boleh nak samaratakan semua orang punya mealplan, sebab setiap dari kita pun tak sama, kan? So, make sure anda beli Herbalife dari Coach ya! :)


Ini pula saya sendiri. Saya maintain berat yang sama, tapi dalam gambar ni lemak saya mencanak naik hasil dari makan banyak kuih raya. Lemak naik, menjadikan perut buncit, muka pun terus jadi petak! Sejujurnya saya langsung tak selesa. Ye lah kan, saya kan Coach. Mestilah saya sendiri pun kena walk the talk. Saya coach anda untuk turun berat, saya sendiri pun kenalah pastikan berada at my best shape.

So, saya ikut mealplan turun lemak, saya turun 2KG lemak dalam 1 minggu tu, dan perut pun kempis balik. Dagu pun start runcing semula, maka saya pun lagi confident nak bergambar. HAHAH tu aje yang penting kannnnnn. :P

Okey so siapa pun anda, dari mana pun anda, anda boleh mulakan program dengan Herbalife ni! I'm happy to be your Coach!


PROGRAM KURUS 30 HARI
HERBALIFE COACH
COACH FATIN
Whatsapp: 0193709753
Facebook Page: Coach Fatin Syahirah

Rabu, 20 Jun 2018

Kebaikan Produk Herbalife Formula 3 Whey Protein

MY LOVE STORY: HERBALIFE FORMULA 3 


Kenapa saya SUKA sangat Formula 3 Herbalife ni? 


Ni antara produk Herbalife yang saya rasa kesan terus pada saya. Ni pada sayalah, lain orang mungkin lain.

Produk Herbalife di Malaysia yang jadi pilihan & kegemaran saya:

πŸ’œ Formula 1 Nutritious Meal SHAKE
- F1 ni makanan yang ada cukup nutrisi, dan bantu untuk cukupkan keperluan nutrisi harian kita. Memang BEST sangat ambil Herbalife Shake ni waktu sarapan. Alhamdulillah saya sendiri dah guna Herbalife sebagai sarapan sejak tahun 2012.

πŸ’œ Herbal Aloe Concentrate
- Aloe ni buat saya rasa perut lebih selesa & bantu pencernaan. Dalam masa yang sama saya lebih bertenaga selepas makan. Perasan tak kalau selepas makan nasi ke, apa-apa makanan ke, kita cepat je rasa ngantuk. Tu sebab penghadaman kita under pressure atas faktor makanan yang kita ambil tu. Cer try ambil Herbal Aloe ni lepas lunch, you'll be surprised!

πŸ’œ Teamix Lemon Hibiscus
- Sangat awesome untuk tingkatkan metabolisma, bantu buang toksin, bantu pencernaan, dan bagi tenaga.

πŸ’œ Formula 3 Whey Protein
- Yang kita akan ceritakan dalam entri ni.

Okey sekarang kita cerita TENTANG FUNGSI FORMULA 3 WHEY PROTEIN UNTUK KURUS! 

 Formula 3 Herbalife ni sebenarnya protein yang berkualiti, yang mana 1 scoop F3 ni mengandungi 5g protein dan 0 lemak! (Baca lebih lanjut kat bawah ya!)



KULIT MENGGELEBEH SELEPAS TURUN BERAT? BADAN TAK RESHAPE?


Ramai yang ingat nak turun berat ni hanya sekadar dengan kurangkan makan dan kurang kalori. Sedangkan faktanya untuk turun berat dengan sihat bermula dengan pemakanan yang seimbang, dalam masa yang sama memenuhi pengambilan kalori harian. Nutrisi seimbang yang lengkap setiap hari sangat penting untuk kurus dengan sihat dalam masa yang sama badan shaping.

Pernah tak rasa takut nak kurus sebab takut kulit menggelebeh?
Pernah tak rasa sebelum ni dah turun banyak, tapi baru tukar 1 saiz. Badan tak shaping sangat?

Sekiranya pernah, anda berkemungkinan turun otot lebih banyak berbanding lemak. Bila otot yang turun lebih banyak berbanding lemak, kesannya pada badan adalah kulit menggelebeh, tenaga drop, badan tak shaping, lesu.

Antara punca anda turun otot lebih banyak berbanding lemak ni adalah;
- Pemakanan tak seimbang. Kira kalori je tapi tak ambil kira kualiti
- Ada tahan lapar & ada skip makan
- Kurang air
- Tak cukup protein harian & lain-lain lagi

FUNGSI FORMULA 3 HERBALIFE


🌺 Membantu dan membina jisim otot tanpa lemak. Sebenarnya untuk kita turun berat, kita perlukan pengambilan protein yang cukup untuk kekalkan jisim otot dalam badan tanpa lemak & mengawal rasa lapar. Untuk dapatkan kualiti protein yang terbaik -- kekal otot tanpa lemak, Formua 3 ni dapat bantu puaskan rasa lapar dan sesuaikan pengambilan protein secara peribadi. Anda boleh lengkapkan keperluan protein harian tanpa lebih kalori!

🌺 Boleh membantu meningkatkan aktiviti antioksidan vitamin anda*

🌺 Mengandungi tiada lemak, karbohidrat, kolesterol, garam, gula atau pemanis.

🌺 membantu anda menjadi kenyang lebih lama, memudahkan pengurangan berat badan.

Pendek kata, siapa yang minum shake berserta Formula 3 ni, anda akan rasa shake ni lagi sedap, gebu dan efek shaping tu lagi power! Kalau anda menggunakan Formula 3 ni, jangan terkejut kalau baru turun 1-4KG tapi ukurlilit pinggang banyak hilang & boleh tukar saiz baju!


KISAH SAYA DAN FORMULA 3 HERBALIFE



Sarapan saya setiap pagi, F3 + F1 Cookies n Cream. 
Sejujurnya pada beberapa tahun pertama saya menggunakan Herbalife, saya on off guna Formula 3 ni sekali. Yang paling saya konsisten waktu tu teamix & Formula 1. Aloe pun sekejap ambil sekejap tak. Dan selepas saya konsisten pengambilan Formula 3 ni, sejujurnya berbeza sangat! 

Memang rasa sihat dan mudah kawal berat dengan Herbalife, tapi tak semudah lepas konsisten Formula 3 sekali. 

Awal-awal pengambilan Herbalife shake, saya rasa sangat berbeza terutamanya pada tenaga dan jadual makan saya lebih tersusun. yang ketara adalah bila saya mula konsisten dengan pengambilan sarapan sihat. Sebab sebelum Herbalife, saya bukan seorang yang ambil sarapan sihat. Biasanya sama ada tak sarapan langsung atau sarapan tinggi karbo & lemak tinggi. T___T

As years goes by, kematangan pun berbeza, sejujurnya saya pun belajar lebih banyak, terutamanya dari kesilapan. Termasuklah saya start improve dengan gaya hidup & pemakanan saya jugak. Tu yang saya start konsisten ambil Formula 3 Herbalife sekali. Dan bila ambil Formula 3 ni, saya rasa perbezaan yang sangat ketara kalau tak ambil Formula 3. Tu yang once dah konsisten, feel it, terus jatuh cinta dengan Formula 3 ni sampai rasa tak lengkap shake tanpa Formula 3.

KESANNYA PADA SAYA: 


🌟 Badan rasa lebih strong!
🌟 Lebih senang nak maintain perut kempis
🌟 Kulit rasa lebih tegang dan sangat mudah improve, lagi-lagi lepas kulit saya breakout hari tu. Kisah tentang kulit saya, boleh klik sini. Kulit Sihat dengan Herbalife.
🌟Badan saya reshape. Walaupun naik 5kg otot dengan Herbalife, ukurlilit pinggang lagi berkurang, lengan & peha makin firm. 
🌟 Minum shake rasa lebih kenyang, shake rasa lebih sedap & satisfying! 
🌟 Formula 3 ni magic sungguh. Lagi-lagi time travel. Sebab wake travel ni kita susah nak control kualiti makanan & cukupkan protein. Tapi Formula 3 ni punya magic, still senang nak maintain kurus waktu travel, ada inchloss, berat pun tak naik sangat walaupun kurang control portion makan. 
🌟 Bayangkan bila ikut mealplan ni, Formula 3 bagi efek shaping, bakar lemak walaupun sedang tidur. Time tak ikut mealplan sangat pulak, senang nak maintain kurus/berat.

Muka pun senang nak inchloss lagi-lagi part dagu. Senang runcingkan balik! 

So, dalam banyak-banyak produk Herbalife yang saya guna, tapi priority memang saya TAKKAN TINGGAL; FORMULA 1 SHAKE, TEAMIX, FORMULA 3 WHEY PROTEIN & ALOE!



APA SEBENARNYA KESAN FORMULA 3 YANG KITA BOLEH RASA?


  • Bila dengar perkataan protein, kita terfikirkan pasal turun berat dengan mudah. So apa fungsi protein ni sebenarnya?
  • Fungsi protein ni sendiri adalah untuk membina otot. Bina otot ni bukanlah bererti sado, tapi sebenarnya memang keperluan setiap individu. Otot ni ibaratnya macam batu blok untuk bina rumah, kalau tak ada batu blok tu, tak ada lah rumah kan? Macam tu lah fungsi protein untuk bina otot ni. 
  • Asasnya, purata bagi orang perempuan memerlukan 50g protein setiap hari. Dan Herbalife Formula 3 ni sangat membantu untuk mencukupkan keperluan protein harian. 1 scoop F3 mengandungi 5g protein dan 0g lemak! Protein dari Formula 3 ni sangat berkualiti, hence tu yang efek shaping dari Formula 3 ni pun power! 
  • So, sekiranya anda mengimpikan turun berat dengan efektif, shaping power, senang nak kekal kurus, senang nak stay in shape, Formula 3 ni MESTI ada dalam list! 
  • Kiranya protein ni antara macronutrient penting untuk kurus dengan sihat, selain karbohidrat, fibre & lemak sihat.
  • So, kena faham bila keperluan protein harian ni cukup, pembentukan otot berlaku, boost metabolism, secara tak langsung pembakaran kalori & lemak lebih efficient. 

GAYA HIDUP ANDA: SIBUK, TAK SEMPAT MASAK UNTUK PREPARE HEALTHY & BALANCED FOOD, KURANG PROTEIN INTAKE HARIAN. 



Bila kita bercakap soal turun berat dengan sihat, apa yang penting adalah keseimbangan nutrisi harian, termasuk pengambilan protein ni. Kebanyakan dari kita senang nak lengkapkan pengambilan karbo & lemak, malah berlebih-lebihan pulak. Tapi kita agak susah & mencabar nak cukupkan keperluan protein harian.

Asasnya kita perlukan dalam sekitar total 50-70g protein setiap hari. Cuba check balik, dalam setiap hidangan anda sekarang -- Sarapan, lunch, dinner, ada protein tak? Kalau ada, cukup portion tak?
Yang mudahnya dengan program Herbalife ni, anda boleh kurus tanpa kurangkan mana-mana keperluan nutrisi harian tu. Dan dalam masa yang sama, kalori pun tak lebih! Senang kan?

Bila tak cukup protein, antara apa yang berlaku pada badan kita adalah;

- Kita senang lapar
- Metabolisma badan terganggu, so bila metabolisma badan terganggu, penurunan berat juga turut terjejas.
- Protein menjadikan badan kita lebih strong & bertenaga. So kalau anda sedang dalam program turun berat badan sekarang, recheck balik -- adakah semakin bertenaga atau sebaliknya?
- Badan kurang shaping, sebab anda lebih cenderung turun otot berbanding lemak. Sayangnyaaa kalau turut otot instead of lemak tau.

So, Formula 3 ni sangat membantu anda untuk stay in the shape walaupun hari tu tengah bercuti/raya/ travel. Apatah lagi bila mula ikut mealplan yang diberikan, jangan terkejut bila badan SENANG sangat shaping!

KESAN FORMULA 3 SECARA KESELURUHANNYA:


1. Boost metabolism 
2. Kekalkan/tingkatkan jisim otot. So, dengan ikut mealplan, anda akan turun lemak. Hence, SHAPING!!
3. Badan lebih strong & bertenaga. 
4. Badan lebih mudah to stay in shape. 
5. Jangan terkejut/pelik tau bila tengok berat baru turun sikit, tapi inci dah banyak berkurang sampai dah boleh tukar saiz. Tu namanya inchloss & shapeloss! 😍


Sekian cerita saya tentang Formula 3 ni. Boleh la cuba ye. :)

HUBUNGI 0193709753 untuk dapatkan produk / mulakan program Herbalife

0193709753
0193709753
0193709753



Info tentang semua produk Herbalife di Malaysia: Produk Herbalife Online, Klik Sini 

Jom join coaching Kurus Herbalife dungeon #TeamSuriKurus! : Untuk turun berat dengan Herbalife dan coaching, klik sini. 

Produk Herbalife untuk Kurus?: Produk Herbalife untuk Turun Berat, Klik sini.