Jumaat, 15 September 2017

Testimoni Terkini Herbalife (Update Coaching Bulanan)

Setiap bulan, semakin ramai yang mula program kurus dengan Herbalife. Dengan ikut mealplan, anda pasti turun berat dengan Herbalife.

Dengan coaching SuriKurus ni, anda bukan sahaja boleh turun berat dengan mudah menggunakan produk Herbalife, malah anda dapat antara kelebihan seperti berikut;

1. Personalized meal plan. 

Kenapa bestnya personalized mealplan ni?
Sebab, tahukah anda keperluan individu mungkin berbeza? Untuk turun berat dengan sihat, kita bukan je perlu pastikan kalori pada kadar yang betul dengan badan kita, malah keperluan nutrisi jugak mestilah cukup.
Berita baik untuk anda --

Anda ibu yang sedang menyusu baby ke,
Anda sibuk bekerja tak sempat masak/bersenam ke,
Anda surirumah ke,
Anda banyak kerja/beraktiviti luar ke,

Anda pasti kurus dengan Herbalife x Coaching SuriKurus ni. :)

2. Coaching & tips Kurus yang mudah untuk anda Apply seterusnya jadikan Gaya Hidup

Dengan Program Kurus 30 Hari ni, anda akan dapat coaching & tips kurus secara intense. Yang paling penting nak turun berat badan ni adalah ilmu, selain produk Herbalife. Ada produk Herbalife, tapi takde ilmu, coaching & guideline, tak turun berat jugak ye tak? Kang membazir je beli Herbalife tapi tak dapat coaching, lalu berat pun tak turun jugak. Kan sedihhhh tu. Hehe

Jangan risau, dengan Program Kurus 30 Hari ni, anda boleh turun berat dengan enjoy, fun, mudah & happy.
Tugas anda hanya perlu apply ilmu yang Coach curahkan & ikut mealplan je. Hehe

Ni antara apa yang apa yang anda boleh dapat dengan pembelian produk Herbalife dari saluran yang betul. Boleh refer sini untuk tahu lebih lanjut. Pakej Herbalife Murah & Program Turun Berat dengan Herbalife.


Kat sini saya nak share progress & result coachee saya sepanjang Coaching Ogos. Semoga lebih terinspirasi!











Nak tengok je atau sama-sama join & sama-sama kita realisasikan Azam Kurus 2017 anda?
Jom Turun Berat dengan Herbalife bersama coaching saya! Give yourself a chance and you'll be surprised with your amazing transformation!


Kurus dengan Herbalife, jom? 
JOIN ME! 

COACH FATIN SYAHIRAH
Whatsapp: 0193709753
Instagram: @fatinsyaibrahim_hlf
Facebook Page: Coach Fatin Syahirah 

Sabtu, 9 September 2017

Kenapa Saya Pilih Herbalife? #MyHerbalifeJourney

Bismillah.

Hari ni tiba-tiba rasa macam nak cerita tentang permulaan saya dalam Herbalife, atau yang lebih tepatnya kenapa saya pilih untuk menggunakan Herbalife awalnya?

Ada lah jugak beberapa orang yang tanya saya seperti berikut;

"Fatin dah kurus, kenapa nak guna Herbalife?"
"Dalam banyak-banyak produk, kenapa Fatin pilih dan guna Herbalife?"

Basically ni soalan yang paling banyak saya terima dari orang-orang yang terdekat, dan dari coachees jugak. Saya rasa, saya tak pernah pun cerita kat sini kenapa kan? Okey so hari saya cerita. Hehe. Semoga bermanfaat untuk anda yang membaca jugak k :)

 6 bulan menggunakan Herbalife

9 bulan menggunakan Herbalife

Saya memang kurus sejak mula menggunakan Herbalife. So asasnya, saya tidak menggunakan Herbalife untuk turun berat, tetapi untuk sarapan sihat & kekal kurus. :D


Bagaimana Permulaan Saya Menggunakan Produk Herbalife?


Dalam banyak-banyak produk kat Malaysia ni, kenapa pilih Herbalife? Ada banyak sebab sebenarnya :D
Sebelum Herbalife, saya seorang yang sangat takut gemuk. Sampai tahap takut nak makan lebih. Waktu ni saya takde proper knowledge berkenaan makan seimbang, sangka saya makan nasi & makan kerap ikut waktu boleh sebabkan kenaikan berat. 
End up, saya lebih pilih makan mee, roti, kuih, goreng-goreng, mee segera, berbanding nasi. Dan saya pernah makan hanya sekali sehari hidangan berat, tu pun tak seimbang -- makan bihun goreng hahah. 

Kesan dari tabiat makan yang tak sihat tu, badan saya berangin, masalah pembuangan, saya cepat letih, kurus tapi badan lembik. Bila diingat semula, apa la yang saya fikir waktu tu. HAHAH. Again, kat sini lah penting nya ilmu untuk pengurusan berat badan, walaupun nak kekal kurus. :)

Sampai lah, satu masa saya perlukan produk Herbalife sebagai nutrisi seimbang untuk ibu saya waktu tu banyak berpantang sehingga sebabkan badan lemah. Berpantang terlalu strict, sehingga makan tak seimbang nutrisinya. Dan waktu tu, saya pun tumpang guna Herbalife skali sebagai sarapan sihat. 

Waktu tu baru seminggu guna produk Herbalife, macam-macam yang saya rasa! 

Kesan Saya Menggunakan Produk Herbalife


Baru seminggu saya menggunakan produk Herbalife, yang paling ketara saya rasa adalah energy saya improve sangat! Saya tak cepat letih macam sebelumnya. Ni antara kesan yang saya rasa;

1. Saya kurang craving pada makanan manis & makanan segera.
Saya tak tau macam mana boleh berlaku, tanpa sedar saya boleh jaga apa yg saya makan tanpa rasa stress. Kalau dulu, suka sangat makan makanan segera & minum minuman berkafein tinggi. Kononnya untuk stay up, tapi mengantuk jugak. Bila dah start Herbalife, semua tu saya dah kurang ambil tanpa saya paksa diri saya. Enjoy sangat perasaanya & I'm sooo happy with it!

2. Saya lebih bertenaga & tak mudah lesu. 

3. Saya makan lebih sihat & teratur. 

4. Tiada lagi istilah "takut makan sebab takut gemuk!"
Yang ni snanye antara yang paling saya bahagia. Lepas Herbalife, baru saya sedar bahawa ilmu sangat penting untuk manage berat dalam masa yg sama tanpa diet ketat atau berlapar pun. Dan boleh je kekal kurus dengan enjoy makanan kegemaran waktu treat meal tu (Yes, dalam coaching saya akan ajar teknik treatmeal)

Apa yang penting untuk kekal kurus adalah makan dengan seimbang dan amalkan gaya hidup sihat. Bila kita amalkan gaya hidup sihat, apa-apa perayaan & sambutan pun, kita still boleh manage berat kita tanpa pressure! :)

5. Saya rasa lebih sihat & badan rasa lebih kuat. Currently saya sedang create new results pulak. Hehe

6. Hampir 6 tahun saya sendiri menggunakan Herbalife, I feel better & love myself even more. Tak reti nak explain & express in words macam mana. Saya rasa once awak sendiri guna produk Herbalife, awak pun akan rasa yang sama. 

7. Perbelanjaan harian saya lebih jimat dari sebelum guna Herbalife. 
Ramai orang fikir Herbalife mahal & membebankan. Ya, mahal pada awalnya. Sebab kita terus keluarkan belanja untuk sarapan & makan malam kita selama sebulan terus. Nampak mahal, tapi jauh lebih jimat bila anda menggunakan produk Herbalife berserta coaching :)

Sebelum Herbalife, saya belanja RM10 untuk beli jajan/kuih manis/makanan bergoreng/makanan segera, hanya untuk kudap-kudap. Belum masuk belanja lunch & minuman manis lagi. Selepas Herbalife, saya guna je RM10 setiap hari tu utk beli Herbalife. So sebenarnya saya hanya pindahkan budget makan harian saya kepada Herbalife. Malah, jauh lebih jimat! Thank you Herbalife! 

8. Beberapa bulan lepas, kulit saya breakout teruk kesan dari kulit sensitif terhadap kosmetik. Dah tau kulit sensitif, gatai jugak nak try kan. So terima lah padahnya. 
Kulit breakout sangat teruk sepanjang 27 tahun hidup. T____T
Takleh nak tuding jari salahkan sesiapa, mampu salahkan diri sendiri je sebab tak aware. Alhamdulillah terkini kulit saya improve banyak sangat sepenuhnya dengan produk Herbalife inner & outer nutrition. 

Awal-awal skin breakout. Sakit sangat dia duk berdenyut T____T

Beberapa minggu lepas.
Alhamdulillah sekarang hanya dalam tempoh nak bersihkan kulit dari parut jerawat pulak. 

Banyak lagi kesan saya menggunakan Herbalife sebenarnya. Dalam senarai ni lah antaranya. :)

Kenapa Saya Memilih untuk Menggunakan Produk Herbalife?


1. Herbalife adalah makanan yang mengandungi nutrisi seimbang. 
Awal-awal dengar nama Herbalife dulu, saya selalu beranggapan bahawa Herbalife ni ubat kurus. So bila tengok kawan saya guna, saya just support. Sebab saya memang dah kurus pun. 

Kemudian baru lah saya tau bahawa Herbalife ni nutrisi seimbang. Dan nak guna Herbalife ni kena beli dari Coach Herbalife sebab mealplan akan diberikan mengikut keperluan individu, bukan pukulrata. 


Tengok ni, bukan untuk turun berat je tau.


2. Herbalife diuji secara klinikal, selamat & sihat
Produk Herbalife ni exclusive tau. Dan penghasilan produk Herbalife ni sangat clean & clear. Dan di sebalik produk Herbalife ni ada saintis yang bekerja untuk kita & penghasilan kualiti produk. Malah, Herbalife ada ladang sendiri untuk setiap sumber produk bagi pastikan tiada racun & bahan-bahan merbahaya. 

Produk Herbalife yang original & asli hanya boleh didapati oleh Herbalife HQ dan Herbalife Coach tau. Untuk yang suka dapatkan Herbalife di Lazada atau 11th street, sila hati-hati sebab ada yang fake. Jangan pula disalahkan Herbalife jika ada apa-apa berlaku, sebab Herbalife tidak bertanggungjawab pada sebarang pembelian di Lazada dan 11th Street tu tau!

Ni antara barisan Saintis yang ada disebalik produk Herbalife :)

3. Herbalife menjimatkan. 

4. Produk Herbalife boleh digunakan oleh seisi keluarga. 

5. Boleh bantu kawan-kawan & keluarga untuk amalkan gaya hidup sihat dengan Herbalife juga. 

6. Pasti dapat hasil dan berkesan!

7. Ada Coach untuk pantau, soal jawab, rujukan sekiranya ada apa-apa persoalan/masalah, bagi mealplan peribadi & banyak lagi! 
Bayangkan, anda handa bayar untuk beli produk, tapi dapat servis tanpa perlu bayar Coach pun tau!  


Ni antara reason saya. Will share more later k! :)

Jom Sertai Saya dalam PROGRAM KURUS 30 HARI! 

Herbalife Coach Fatin Syahirah
Whatsapp: 0193709753
Instagram: @fatinsyaibrahim_hlf


Sabtu, 2 September 2017

Siapa Boleh Menggunakan Produk Herbalife?

Bismillah.

Lately ramai yang contact saya bertanyakan perihal siapa yang boleh menggunakan produk Herbalife? Adakah hanya khusus untuk mereka yang nak turun berat sahaja? Adakah sesiapa sahaja yang menggunakan produk Herbalife akan jadi makin kurus? <--- atin="" banyak="" bila="" dah="" hehe.="" hehe="" herbalife="" jugak="" kena="" kurus="" lagi-lagi="" lagi="" lah="" macam="" mana="" minum="" mula="" nak="" nbsp="" ni="" orang="" p="" paling="" pernah="" saya="" shake="" siapa="" tanya="" tengok="" yang="">
Ok meh saya cerita serba sikit berkenaan Herbalife dan siapa je yang boleh guna Herbalife ni?

Adakah Herbalife Ubat Kurus?



Formula 1 Herbalife

Ok perkara paling asas yang anda perlu tahu adalah Herbalife ni bukan ubat kurus. Tapi Herbalife adalah makanan nutrisi. Dan Herbalife shake ni kan adalah makanan yang mana seimbang dari segi kandungan nutrisinya -- seimbang dari segi proteinnya, karbo, lemak sihat, fibre, termasuk vitamin & mineral. So Herbalife sama je macam makanan lain, bezanya dalam Herbalife shake ni berbaloi pada setiap kalorinya. Sihat, seimbang, jimat & kenyang.


Ok kita ambil ni sebagai contoh sarapan harian kita. Nasi lemak vs Herbalife shake. Harga yang hampir sama, tapi jauh berbeza kualitinya. Kualiti yang dimaksudkan ni adalah kandungan nutrisi yang terkandung dalam kedua makanan ni, sedangkan harga hampir sama! Kalori pun sangat jauh bezanya dengan Herbalife shake yang mana sangat rendah, tapi mengenyangkan atas sebab padat dengan nutrisi tu. :)

Setiap hidangan kita, tak kira lah sama ada sarapan ke, lunch ke, dinner ke, semua perlu seimbang. Dan Kurus dengan Herbalife ni tawarkan program untuk anda turun berat dengan sihat, seimbang tanpa perlu kurangkan keperluan nutrisi tau.
Makanan yang tinggi nutrisi & seimbang ni membantu kita bukan je untuk turun berat, tapi jugak kenyang lebih lama & bertenaga tau!


Siapa yang Boleh Menggunakan Produk Herbalife?


Konsep Herbalife ni adalah nutrisi selular, bermaksud dalam 1 hidangan shake tu, kita bekalkan nutrisi untuk sel dalam badan kita. Haa gitu lah kaedahnya. Kenapa penting & perlunya nutrisi selular ni?

Nutrisi Selular Herbalife

Kalau anda tengok gambarajah ni, kepentingan nutrisi selular ni bukan je untuk turun berat, tapi sebenarnya untuk tubuh badan kita secara menyeluruh, termasuk untuk kesihatan usus, jantung, kesihatan lelaki, kesihatan wanita, dan lain-lain. Lagipun, bukan orang yang nak turun berat je perlukan nutrisi harian ni, malah setiap individu pun perlukan nutrisi untuk sel badan kita. Sebab tu kita kena amalkan gaya hidup & pemakanan sihat ni. Sebab memang keperluan untuk badan kita.

Cuma, realiti dan gaya hidup kita sekarang susah nak dapat makanan seimbang tu. Biasanya hidangan yang kita mudah dapat ni tinggi karbo, tinggi kalori, tinggi gula. Pendek kata, kurang menyihatkan, kan? So, itulah fungsi Herbalife ni, memudahkan kita untuk dapatkan nutrisi seimbang setiap hari, tak kira lah anda nak turun berat ke, maintain berat ke, sarapan sihat je ke. Secara ringkasnya, Herbalife untuk semua golongan, bukan hanya terhad untuk yang nak turun berat sahaja. :)


Kalau Herbalife untuk Semua & Bukan Ubat Kurus, Bagaimana Herbalife Membantu untuk Turun Berat dengan Mudah & Efektif?


Haaa atas sebab ni lah anda perlu dapatkan produk Herbalife melalui Coach/Pengedar Sah Herbalife, bukan hanya sembarangan beli Herbalife dari mana-mana. Sebab, setiap orang mempunyai keperluan & mealplan berbeza bergantung pada individu.

Ada yang turun berat sambil bersenam
Ada yang nak turun berat sambil menyusu tanpa efek susu
Ada yang nak turun berat tapi tak sempat nak masak pun, so nak makan apa untuk pastikan seimbang?
Ada yang tak perlu turun berat pun, tapi nak kena turunkan lemak/perut buncit/kecikkan peha
Ada yang turun berat tapi tak sempat bersenam pun
Dan macam-macam lagi kategori dan keadaan individu tu.

Dalam perbezaan ni, so macam mana nak pastikan semua boleh turun berat tanpa berlapar & dengan sihat?
Ini lah pentingnya ada Coach Herbalife tu. (Sekiranya anda belum mempunyai Coach & ingin mendapatkan produk Herbalife, boleh whatsapp saya di 0193709753).

Coach juga yang akan menjawab semua pertanyaan anda, ubah mealplan sekiranya tak sesuai, sehinggalah anda boleh ikut mealplan. Tugas anda hanyalah dengan buat yang terbaik & dengar nasihat Coach. Semudah tu je! :)

Jangan pula keliru, coaching Herbalife tidak berbayar. Anda dapat percuma dengan pembelian produk tu. So, dari siapa anda dapatkan produk Herbalife, dari situlah juga anda akan dapat coaching & guideline. Kita tak boleh nak samaratakan semua orang punya mealplan, sebab setiap dari kita pun tak sama, kan? So, make sure anda beli Herbalife dari Coach ya! :)


Ini pula saya sendiri. Saya maintain berat yang sama, tapi dalam gambar ni lemak saya mencanak naik hasil dari makan banyak kuih raya. Lemak naik, menjadikan perut buncit, muka pun terus jadi petak! Sejujurnya saya langsung tak selesa. Ye lah kan, saya kan Coach. Mestilah saya sendiri pun kena walk the talk. Saya coach anda untuk turun berat, saya sendiri pun kenalah pastikan berada at my best shape.

So, saya ikut mealplan turun lemak, saya turun 2KG lemak dalam 1 minggu tu, dan perut pun kempis balik. Dagu pun start runcing semula, maka saya pun lagi confident nak bergambar. HAHAH tu aje yang penting kannnnnn. :P

Okey so siapa pun anda, dari mana pun anda, anda boleh mulakan program dengan Herbalife ni! I'm happy to be your Coach!


PROGRAM KURUS 30 HARI
HERBALIFE COACH
COACH FATIN
Whatsapp: 0193709753
Facebook Page: Coach Fatin Syahirah