Sabtu, 21 Oktober 2017

Jadual Makan Herbalife untuk Kurus

Bismillah. 

Ramai yang dah sedia maklum bila dengar Herbalife je, pasti boleh turun berat. Asal nak turun berat je, cari Herbalife. Sampaikan ada yang anggap Herbalife ni ubat kurus pulak. Hehe. Unfortunately, no. Herbalife BUKAN ubat kurus. Tapi Herbalife adalah makanan yang mempunyai nutrisi seimbang.

Saya sendiri menggunakan Herbalife sebagai solusi sarapan sihat. Saya dah sedia kurus waktu mula-mula menggunakan produk Herbalife, tapi masih menggunakan Herbalife sehingga kini, sejak tahun 2012. Dah nak masuk 6 tahun saya guna Herbalife rupanya, sekejap je masa berlalu. Alhamdulillah rasa lebih bertenaga dari sebelum ni, malah saya sangat bersyukur jumpa Herbalife.

Coach Herbalife Terengganu

Herbalife sebagai Nutrisi Seimbang 


Herbalife ni bukan ubat kurus pun, makanan je. Tapi macam mana Herbalife boleh bantu turun berat? Ini lah pentingnya untuk dapatkan produk Herbalife melalui Coach Herbalife, sebab dengan setiap pembelian produk, datang bersama coaching & guideline penggunaan produk -- termasuk mealplan (jadual) makan mengikut keperluan setiap individu.

Secara asasnya, Herbalife sangat memudahkan penurunan berat badan. Tapi tanpa coaching & guideline, penurunan yang sepatutnya jadi mudah pun jadi susah. Ada yang sampai tak turun pun beratnya. Haa kan sedih tu. So gunakan hak anda sebagai pengguna yang bijak, kalau nak beli produk Herbalife, beli melalui Herbalife Coach tau.
Dan sekiranya anda masih belum mempunyai Coach & nak dapatkan produk Herbalife, boleh whatsapp saya terus di 0193709753

Turun berat dengan Herbalife

Yes, kat luar sana banyak cara yang anda boleh pilih untuk turun berat. Apapun cara yang anda pilih untuk turun berat, pastikan ianya sihat & seimbang, okey. Dan sekiranya anda dah cuba pelbagai cara untuk turun berat, boleh lah give yourself a chance untuk cuba dengan Herbalife & coaching saya. Tugas anda hanyalah buat yang terbaik, ikut mealplan & ikut flow coaching :)


Penting ke Personalized mealplan (jadual makan peribadi) ni?


Penting sangat! Sebab setiap keperluan individu berbeza, kadar penurunan berat masing-masing berbeza, aktiviti tak sama, malah ada yang menyusu ada yang tidak.

Antara kepentingan personalized mealplan yang anda perlu tahu adalah;

- Anda boleh turun berat tanpa berlapar
- Penurunan berat anda lebih sihat
- So, anda boleh turun berat dalam masa yang sama, yang turun tu adalah lemak berlebihan.
- Dari situ, anda bukan sahaja boleh turun berat, tapi inchloss jugak!!
- Anda boleh turun berat tanpa ganggu aktiviti harian & kerja anda. Anda boleh turun berat walaupun sedang menyusu bayi tau. Sangat selamat untuk ibu menyusu! :)

Apa pun, anda boleh turun berat badan tanpa kurangkan keperluan nutrisi harian. Nak turun berat ni bukan semata-mata dikira pada kalorinya sama ada lebih atau tidak, tapi jugak dilihat pada keperluan nutrisi tu. Sebab penurunan berat berlaku kurang efektif tanpa kualiti makanan yang betul.

Dengan Herbalife, anda boleh turun berat dengan kurangkan kalori TANPA kurangkan keperluan nutrisi harian. Sebab tu, anda boleh kurus dengan lebih mudah bersama Herbalife tau!




Ni salah sorang dari coachee saya, turun 17KG sambil menyusu
Transformation coachee saya dah turun 26KG dengan Herbalife, ibu anak 1

Ni antaranya progress coachee saya. Apa pun yang penting, anda boleh makan nasi & turun berat tanpa berlapar. Portion nasi nak ambil banyak mana? Makanan lain banyak mana? Shake buat macam mana? 
Semua ni Coach akan bagi berserta pembelian produk tu :)

Kalau nak guna produk Herbalife, mesti guna semua produk ke?


Tak perlu pun, anda boleh pilih ikut budget dan kepeluan jugak. Yang penting ada Formula 1 Herbalife. Yang menjadikan anda turun berat dengan Herbalife bukan hanya dengan penggunaan produk, tapi jugak dengan ikut mealplan yang betul, ikut keperluan masing-masing. 
Apa pun, masing-masing boleh turun berat tanpa berlapar, boleh makan nasi, tanpa perlu tahan selera makan. Anda boleh kurus tanpa bersenam, boleh kurus walaupun sibuk, boleh kurus tanpa perlu eat clean sepanjang masa. Pendek kata, program ni sangat flexible dan semua orang boleh turun berat dengan Herbalife!

HUBUNGI 0193709753 untuk dapatkan produk/mulakan program Herbalife

0193709753
0193709753
0193709753

Follow INSTAGRAM : @fatinsyaibrahim_hlf untuk update terkini! 

Info semua produk Herbalife di Malaysia: Produk Herbalife online, klik di sini

Jom sertai coaching turun berat dan kurus Herbalife bersama #TeamSuriKurus : Turun Berat dengan Herbalife dan coaching, klik sini. 

Produk Herbalife untuk turun berat badan? : Produk Herbalife untuk Kurus, klik sini.



Isnin, 16 Oktober 2017

Review ATV Outdoor Bukit Besi Dungun, Terengganu


Bismillah.

Ceritanya hari ni (15/10/2017), saya dengan sahabat saya ke Tasik Puteri bertempat di Bukit Besi Dungun, Terengganu. Tujuannya untuk outdoor activity -- ATV ride.

Ni gambar selepas selesai laluan pakej yang kami ambil.

Sarapan Sihat Herbalife

Apapun, sebelum beraktiviti, sarapan sihat jangan dilupa. Saya tetap mulakan hari saya dengan Herbalife Shake sebagai sarapan sihat, tak kira awal atau lambat saya bangun hari tu. Sarapan sihat sebagai permulaan hari pun penting sangat untuk turun berat, kekal kurus & maintain tenaga. Lagi-lagi, nak bawak ATV lalu lumpur & bukit ni nak guna banyak tenaga. Bukan macam kita naik motor pegi kedai :P

Kami sewa ATV ni dengan CEAS ATV OUTDOOR TASIK PUTERI, BUKIT BESI.

KENAPA PILIH ATV?


If it scares you, it might be a good thing to try.



Awalnya ada dua pilihan;

1. ATV ride kat Tasik Puteri
2. Day trip ke Pulau Redang, ada 5 checkpoint snorkeling.

Tak kisah mana-mana aktiviti, asalkan outdoor. End up, kami decide untuk ATV ride kat Tasik Puteri ni. Since saya tinggal kat Paka, Terengganu, Tasik Puteri ni dalam 40minit perjalanan sehala. Kami pilih Ahad & 9pagi, sebab memang tak nak clash dengan hari bekerja Terengganu. Hehe saje taknak waktu peak hour la senang cerita. Dalam masa yang sama bergantung pada availability waktu & hari yang kami nak jugak. Tu je :D

Ni snanye kali pertama kami sewa ATV & laluan trek ni. Sebelum ni pernah pun, atas jalan biasa. So, saje cabar diri untuk do something yang saya rasa tak yakin dapat buat.

"When you fear your struggles, your struggles consume you. When you face your struggles, you overcome them." 

Waktu mula-mula nak start, cuak & excited la jugak. Sebab tak tau nanti cane. Takut jatuh ke. Hehe padahal "takut" tu yang kita nak buang.
Lepas habis pusing trek, BEST & SENANG jer! InsyaAllah akan repeat dengan trek yang lebih mencabar lepas ni.


Tips ATV Ride dengan Ceas ATV Outdoor Tasik Puteri, Bukit Besi


1. Hubungi pihak Ceas ATV Outdoor untuk tujuan booking.

Pakej ATV
Ada beberapa pakej yang anda boleh pilih. Pakej ni berbeza ikut trek. Yang kami join ni Pack D1. Pada pendapat saya, Pack D1 ni sesuai untuk beginners, sebab nya trek dia asas je, tak susah.

Awal-awal cuak sebab betul ke Pack D1 ni senang. Tapi lepas dah habis laluan trek tu, rasa menyesal pulak tak gabung dengan Pack B as suggested sebab BEST! Nasib baik dekat je, insyaAllah sure akan repeat trip lagi lalu trek lain pulak, yang lebih mencabar.

Antara soalan yang saya tanya staff dorang waktu booking;

Soalan 1: Boleh ke kalau 1 ATV tu naik 2 orang? 
Jawapan: Boleh, tapi sedikit berisiko & risiko atas tanggungjawab sendiri.

Soalan 2: Harga pakej ni per pax yang join atau per ATV?
Jawapan: Harga pakej dikira berdasarkan ATV. So kalau 1 ATV naik berdua, still RM50 contohnya untuk Pack D1.

Soalan 3: Berapa lama masa diambil untuk setiap trek?
Jawapan: Bergantung pada berapa ahli kumpulan yang join dalam 1 sesi tu. Kalau 10 orang, jadi lebih lama berbanding 2 -5 orang sebab ada checkpoints yang kita kena lalu, dan nak pastikan semua orang selamat melepasi setiap checkpoints tu. Pendek kata, makin ramai dalam 1 kumpulan, makin lama masa diambil untuk lengkapkan keseluruhan checkpoints. Kami berdua ambil masa dalam sekitar 30-45minit untuk complete kan semua checkpoints & trek Pack D1.


2. Bawak pakaian extra.

Yang ni jangan kata saya tak pesan okey. Hahah. Sebab nanti baju terkena lumpur/basah waktu kat checkpoints berlumpur/sungai. Lagipun, korang boleh terus terjun kat tempat rekreasi sebelah tempat ATV tu. Ada air terjun tau!

Kredit gambar: Google

Boleh la ber-BBQ bakar ayam sekali kat tepi tu! Alang-alang, kan. Hehe


3. Kasut boot Phua Chu Kang disediakan. 

So korang tak perlu risau lagi berkenaan pemakaian kasut. Cuma kasut but yang disediakan tu saiz 7 je. Kalau kaki comel je tak muat saiz 7, boleh jer pakai kasut Crocs ke, kasut getah ke, asalkan yang selesa. Nak pakai kasut sukan pun boleh, tapi kang satu hal pulak nak sental kasut buang lumpur. #Sistakrajin HAHAH

4. Bawak air mineral/kosong dalam beg kecik. 


Ni incase kalau dahaga, so boleh bekal air kosong botol kecik/besar depends la pada korang. Hydration penting ye. Lagi-lagi kalau time tengah panas. So dalam beraktiviti, jaga diri jugak okey. Boleh jugak bawak makanan untuk alas perut. Hehe

5. Ada cameraman follow!

Yang part ni best tau! So korang tak perlu pening nak fikirkan siapa pulak nak tangkap gambar ni. Kalau ada gopro/action camera, boleh la bawak kan. Tapi untuk yang takde ni jangan risau, pihak Ceas ATV Outdoor snap gambar korang beraksi. Korang tinggal nak pose je.


Ni sebelum berlumpur





Secara keseluruhannya, boleh la cuba kalau anda berminat nak cuba. A good try! Boleh boost self motivation jugak (ni saya la, orang lain saya tak tau sebab saya memang suka outdoor activities. Hehe)
My personal experience: Serious rasa nak repeat lagi! *mata bersinar*

Selamat mencuba & enjoy your trip!!

Nak sewa ATV boleh klik sini:
Facebook page CEAS ATV OUTDOOR TASIK PUTERI, BUKIT BESI.
Web Ceas ATV Outdoor Tasik Puteri, Bukit Besi

Kalau ada apa-apa nak tanya, boleh la comment ye. Saya reply apa yang saya boleh reply. Hehe

Thank you for reading!!

Selasa, 10 Oktober 2017

Pengedar Herbalife Terengganu

"Coach dari mana?"

Ramai yang tanya saya soalan di atas. Hehe. So saya perkenalkan diri sikit ya. Saya Coach Fatin, merupakan seorang Coach Herbalife yang tinggal di Terengganu. Saya sendiri bukan sahaja coach anda untuk menggunakan produk Herbalife, malah saya sendiri juga menggunakan produk Herbalife sejak tahun 2012 lagi. Sekejap je masa berlalu, kan? Dah hampir 6 tahun saya menggunakan produk Herbalife sebagai solusi sarapan sihat saya. :)

Tapi tinggal di mana bukan persoalannya, sebab coaching saya 100% Online. So, tidak kira anda dari mana, anda boleh dapatkan produk Herbalife dari saya. Atau dengan erti kata lainnya, anda boleh kurus dari rumah!

Sila klik sini untuk tahu lebih lanjut berkenaan BELI HERBALIFE ONLINE.

Coach Herbalife Terengganu, Malaysia 

Berkesan ke turun berat guna Herbalife melalui Online Coaching ni?


Coachee saya bukan hanya berada di Malaysia, tapi coachee saya juga ada yang tinggal di China & Qatar, dan masing-masing dah turun 5-12KG walau dengan coaching jarak jauh.

Inspiring kan? Jarak bukan lagi alasan dengan teknologi yang kita ada hari ni. Yang syoknya, walau dengan online coaching, anda still boleh enjoy program turun berat anda dengan Herbalife x SuriKurus Coaching ni tau!

Coachee saya kebanyakannya mempunyai latar belakang & gaya hidup yang berbeza;

Ada yang berniaga di pasar malam
Ada yang memang dalam rutin hariannya sertai aktiviti senaman 
Ada ibu menyusu & berpantang 
Ada yang sibuk tak sempat bersenam 
Ada ibu bekerja, ada juga suri rumah 
Ada golongan profesional
Ada yang memang teramat sibuk sehinggakan tak sempat nak masak kat rumah

Ni sebahagiannya. Tapi perbezaan ni tak menjadikan mereka & anda untuk tidak dapat turun berat. Dengan Herbalife, anda boleh;

Turun berat walaupun sibuk!
Turun berat walaupun tak sempat masak
Turun berat walaupun sedang menyusu
Turun berat walau apa pun lifestyle anda!

Pendek kata, anda #PastiKurus dengan Herbalife x SuriKurus Coaching ni. Best kan?

Stokis Herbalife Terengganu

Dengan Pembelian Produk Melalui Saya, anda akan dapat


1. Personalized mealplan khusus untuk anda. Secara kasarnya keperluan setiap individu berbeza, termasuklah sekiranya anda ibu menyusu, sibuk, kerja shift, dan sebagainya. Anda boleh turun berat tanpa berlapar mengikut lifestyle anda. Dan berita baik sekiranya anda ibu menyusu, anda boleh turun berat tanpa kurangkan susu badan. 

2. Whatsapp Group Coaching di mana semua peserta bergaul, share resipi, share tips kurus, share tips menyusu, share tips turun berat walaupun sibuk, dan banyak lagi! Intense coaching ni buat ramai coachee saya turun berat dengan efektif, antara sebabnya kawan-kawan semua turun berat.  

3. Saya bagi HOMEWORK minggu pada Coachee. Dengan homework ni, coachee dapat turun berat dengan fun, tanpa stress & yg penting dapat turun berat dengan seronok. Homework yang saya bagi tak strict pun, jangan risau. Dan anda boleh dapat hadiah tau! :) 

4. Kelas makanan mingguan. Banyak sangat yang anda akan belajar tentang semua ilmu untuk turun berat dengan sihat, mudah & efektif ni. Tinggal anda nak apply je. 

5. Facebook Group untuk bergaul dengan komuniti SuriKurus yang lebih besar. Lebih banyak resipi, inspirasi kurus & kelas tambahan untuk kurus dengan mudah dan efektif! 

Bayangkan dengan hanya pembelian produk Herbalife, anda dapat semua tu. Anda bukan je dapat produk Herbalife, tapi anda umpama DAPAT JURULATIH PERIBADI TANPA PERLU BAYAR LEBIH. Tak perlu beli Herbalife, pastu bayar yuran gym/senaman lain pulak. Anda beli Herbalife dari saya je dah cukup boleh dapat semua. :)

 Anda juga kena faham, anda dapat SEMUA DI ATAS TANPA YURAN TAMBAHAN. Tak perlu anda bayar saya asing untuk coach anda. Anda beli Herbalife dari saya, anda dapat semuanya! 

Bayangkan betapa ruginya bila anda beli Herbalife dari tempat-tempat yang takde coach ni. Dari nak berjimat, tak pasal-pasal jadi makin mahal. 


Boleh klik sini untuk TIPS BELI HERBALIFE & BELI HERBALIFE MURAH


Apa pun, buat pilihan dengan baik ye. :)

Tahun 2017 bakal melabuhkan tirai kurang dari 3 bulan. Tahun 2018 pun tak lama lagi akan berkunjung tiba. Azam Kurus 2017 apa khabar? Jom sama-sama kita realisasi kan azam kurus tu. Masih belum terlambat untuk bermula tau! 

Coach Anda;

PROGRAM KURUS 30 HARI 

COACH FATIN 
Whatsapp: 0193709753
Instagram: @fatinsyaibrahim_hlf 
Facebook Page: Coach Fatin Syahirah