Ahad, 7 Januari 2018

Kempiskan Perut Dengan Herbalife

Bismillah.

Dalam ramai orang hubungi saya untuk turunkan berat, ramai juga yang hubungi saya bertanya berkenaan bagaimana Herbalife bantu untuk kempiskan perut. Ada juga yang tanya, nak kecikkan peha/lengan je.

"Coach, saya taknak turunkan berat sangat, tapi saya nak kempiskan perut.kecikkan peha atau lengan je. Boleh tak?"

Jawapan: Boleh, asalkan dengan penggunaan yang betul. 

Dalam entry lepas, saya ada tekankan mengenai kepentingan beli dan guna Herbalife daripada Coach Heralife yang sah, bukan sembarangan beli produk tanpa coaching. Inilah antara sebabnya, sebenarnya. Coaching ni bukan sekadar cara makan & jadual makan, tapi jugak apa-apa permasalahan atau rujukan, boleh refer pada Coach anda. Anda boleh dapatkan personalized coaching! :)

Ok jom berbalik pada topik.
Bagaimana Herbalife membantu kempiskan perut?

Herbalife Makanan Seimbang Nutrisi


Seperti yang ramai orang tahu, Herbalife bukannya ubat kurus, tetapi makanan yang rendah kalori dan tinggi nutrisi. Dengan jadual makan & penggunaan yang betul, anda boleh turun lemak & shaping, selain dari turun berat bagi mereka yang nak turunkan berat badan.

Makan dengan seimbang karbo - protein - lemak - fibre - vitamins & minerals, sangat membantu untuk turun lemak dengan efektif. Dan Herbalife sangat membantu untuk turun berat tanpa jejaskan keperluan nutrisi seimbang tu, dengan pengambilan yang betul. Malah, anda juga boleh kurus tanpa perlu berlapar!



Turunkan Lemak & Kekalkan/Tingkatkan Otot

Sebenarnya, mereka yang dah mempunyai BMI yang normal tapi mengalami masalah perut buncit atau lengan/peha yang besar adalah berpunca daripada kandungan lemak dalam badan yang tidak ideal. Jadi, untuk hilangkan perut buncit hendaklah bermula dengan turunkan lemak dalam badan.

Yang menariknya, jadual makan yang diberikan dalam coaching saya berfokus pada penurunan lemak! Kesan dari penurunan lemak ni, KG turun sikit je, tapi inci dah hilang dulu, baju dah makin longgar, seluar dah kena tukar saiz, padahal bila timbang, KG tak turun sangat pun. Haaa best kan bila anda boleh turun berat dengan efek shaping skali!






Produk Heralife Untuk Kempiskan Perut

Herbalife Formula 3

Herbalife Mixed Fibres with Inulin Powder Drink
Kedua-dua produk Herbalife ni sangat membantu untuk kempiskan perut. Rendah kalori, beri efek kenyang lebih lama & lengkapkan pengambilan fibre & protein harian. 

Feedback coachee hilang 4 inci ukurlilit perut dengan Herbalife Fibre!

Penggunaan keduanya dengan coaching yang betul sangat membantu untuk kempiskan perut dengan lebih efektif. Yang lagi seronoknya, dah hampir nak Raya ni, mestilah kita nak tampil yakin kan. Oh ya, fibre ni jugak bagi efek perut kempis walaupun sedang bercuti tau!


APA YANG ANDA AKAN DAPAT BILA ANDA BELI PRODUK HERBALIFE DARI SAYA?

1. Guideline Herbalife yang sangat detail: Detail pasal kalori, detail pasal bancuh shake untuk kenyang lebih lama/yang sangat sibuk, bahan apa yang sesuai letak dalam shake untuk turun berat & turun lemak, nak makan nasi banyak mana, kalau tak sempat masak -- nak pilih makanan apa waktu beli kat kedai, kalau tak sempat bersenam -- nak buat macam mana untuk boost turun berat, nak makan lauk banyak mana, apa tips lain untuk kurus? Semua saya berikan. Hanya dengan yang beli Herbalife dari saya!

Jadi, janganlah beli Herbalife yang tak pasti asli atau tak, halal atau tak, main beli je kat mana-mana asalkan murah, pastu tak tahu pun guideline nak guna Herbalife secara terbaik.

2. Support group, Online Community:  Kawan-kawan dalam Team SuriKurus sangat supportive dan membantu kawan-kawan lain yang nak turun berat dengan effective. Share resipi masak, workout dari rumah, resipi shake & tips kurus masing-masing. Kebanyakan coachee saya turun 4-7KG dalam bulan pertama. Anda akan belajar banyak dari mereka. 

3. Berpeluang dapat hadiah, penghargaan, dapat diskaun & paling penting dapat PASTI KURUS. Mana lagi nak dapat -- Kurus tu dah mesti dapat, pastu boleh dapat hadiah lagi! Jadi, jangan lepaskan peluang!!

COACH FATIN
0193709753
Facebook: Fatin Syahirah
Instagram: @fatinsyaibrahim_hlf

Jumaat, 5 Januari 2018

Siapa Boleh Menggunakan Produk Herbalife?

Bismillah.

Lately ramai yang contact saya bertanyakan perihal siapa yang boleh menggunakan produk Herbalife? Adakah hanya khusus untuk mereka yang nak turun berat sahaja? Adakah sesiapa sahaja yang menggunakan produk Herbalife akan jadi makin kurus? <--- atin="" banyak="" bila="" dah="" hehe.="" hehe="" herbalife="" jugak="" kena="" kurus="" lagi-lagi="" lagi="" lah="" macam="" mana="" minum="" mula="" nak="" nbsp="" ni="" orang="" p="" paling="" pernah="" saya="" shake="" siapa="" tanya="" tengok="" yang="">
Ok meh saya cerita serba sikit berkenaan Herbalife dan siapa je yang boleh guna Herbalife ni?


Adakah Herbalife Ubat Kurus?



Formula 1 Herbalife

Ok perkara paling asas yang anda perlu tahu adalah Herbalife ni bukan ubat kurus. Tapi Herbalife adalah makanan nutrisi. Dan Herbalife shake ni kan adalah makanan yang mana seimbang dari segi kandungan nutrisinya -- seimbang dari segi proteinnya, karbo, lemak sihat, fibre, termasuk vitamin & mineral. So Herbalife sama je macam makanan lain, bezanya dalam Herbalife shake ni berbaloi pada setiap kalorinya. Sihat, seimbang, jimat & kenyang.


Ok kita ambil ni sebagai contoh sarapan harian kita. Nasi lemak vs Herbalife shake. Harga yang hampir sama, tapi jauh berbeza kualitinya. Kualiti yang dimaksudkan ni adalah kandungan nutrisi yang terkandung dalam kedua makanan ni, sedangkan harga hampir sama! Kalori pun sangat jauh bezanya dengan Herbalife shake yang mana sangat rendah, tapi mengenyangkan atas sebab padat dengan nutrisi tu. :)

Setiap hidangan kita, tak kira lah sama ada sarapan ke, lunch ke, dinner ke, semua perlu seimbang. Dan Kurus dengan Herbalife ni tawarkan program untuk anda turun berat dengan sihat, seimbang tanpa perlu kurangkan keperluan nutrisi tau.
Makanan yang tinggi nutrisi & seimbang ni membantu kita bukan je untuk turun berat, tapi jugak kenyang lebih lama & bertenaga tau!


Siapa yang Boleh Menggunakan Produk Herbalife?


Konsep Herbalife ni adalah nutrisi selular, bermaksud dalam 1 hidangan shake tu, kita bekalkan nutrisi untuk sel dalam badan kita. Haa gitu lah kaedahnya. Kenapa penting & perlunya nutrisi selular ni?

Nutrisi Selular Herbalife

Kalau anda tengok gambarajah ni, kepentingan nutrisi selular ni bukan je untuk turun berat, tapi sebenarnya untuk tubuh badan kita secara menyeluruh, termasuk untuk kesihatan usus, jantung, kesihatan lelaki, kesihatan wanita, dan lain-lain. Lagipun, bukan orang yang nak turun berat je perlukan nutrisi harian ni, malah setiap individu pun perlukan nutrisi untuk sel badan kita. Sebab tu kita kena amalkan gaya hidup & pemakanan sihat ni. Sebab memang keperluan untuk badan kita.

Cuma, realiti dan gaya hidup kita sekarang susah nak dapat makanan seimbang tu. Biasanya hidangan yang kita mudah dapat ni tinggi karbo, tinggi kalori, tinggi gula. Pendek kata, kurang menyihatkan, kan? So, itulah fungsi Herbalife ni, memudahkan kita untuk dapatkan nutrisi seimbang setiap hari, tak kira lah anda nak turun berat ke, maintain berat ke, sarapan sihat je ke. Secara ringkasnya, Herbalife untuk semua golongan, bukan hanya terhad untuk yang nak turun berat sahaja. :)


Kalau Herbalife untuk Semua & Bukan Ubat Kurus, Bagaimana Herbalife Membantu untuk Turun Berat dengan Mudah & Efektif?


Haaa atas sebab ni lah anda perlu dapatkan produk Herbalife melalui Coach/Pengedar Sah Herbalife, bukan hanya sembarangan beli Herbalife dari mana-mana. Sebab, setiap orang mempunyai keperluan & mealplan berbeza bergantung pada individu.

Ada yang turun berat sambil bersenam
Ada yang nak turun berat sambil menyusu tanpa efek susu
Ada yang nak turun berat tapi tak sempat nak masak pun, so nak makan apa untuk pastikan seimbang?
Ada yang tak perlu turun berat pun, tapi nak kena turunkan lemak/perut buncit/kecikkan peha
Ada yang turun berat tapi tak sempat bersenam pun
Dan macam-macam lagi kategori dan keadaan individu tu.

Dalam perbezaan ni, so macam mana nak pastikan semua boleh turun berat tanpa berlapar & dengan sihat?
Ini lah pentingnya ada Coach Herbalife tu. (Sekiranya anda belum mempunyai Coach & ingin mendapatkan produk Herbalife, boleh whatsapp saya di 0193709753).

Coach juga yang akan menjawab semua pertanyaan anda, ubah mealplan sekiranya tak sesuai, sehinggalah anda boleh ikut mealplan. Tugas anda hanyalah dengan buat yang terbaik & dengar nasihat Coach. Semudah tu je! :)

Jangan pula keliru, coaching Herbalife tidak berbayar. Anda dapat percuma dengan pembelian produk tu. So, dari siapa anda dapatkan produk Herbalife, dari situlah juga anda akan dapat coaching & guideline. Kita tak boleh nak samaratakan semua orang punya mealplan, sebab setiap dari kita pun tak sama, kan? So, make sure anda beli Herbalife dari Coach ya! :)


Ini pula saya sendiri. Saya maintain berat yang sama, tapi dalam gambar ni lemak saya mencanak naik hasil dari makan banyak kuih raya. Lemak naik, menjadikan perut buncit, muka pun terus jadi petak! Sejujurnya saya langsung tak selesa. Ye lah kan, saya kan Coach. Mestilah saya sendiri pun kena walk the talk. Saya coach anda untuk turun berat, saya sendiri pun kenalah pastikan berada at my best shape.

So, saya ikut mealplan turun lemak, saya turun 2KG lemak dalam 1 minggu tu, dan perut pun kempis balik. Dagu pun start runcing semula, maka saya pun lagi confident nak bergambar. HAHAH tu aje yang penting kannnnnn. :P

Okey so siapa pun anda, dari mana pun anda, anda boleh mulakan program dengan Herbalife ni! I'm happy to be your Coach!


PROGRAM KURUS 30 HARI
HERBALIFE COACH
COACH FATIN
Whatsapp: 0193709753
Facebook Page: Coach Fatin Syahirah

Khamis, 4 Januari 2018

Beli Herbalife Online di Malaysia

Anda sedang mencari Herbalife?

Anda Nak order/beli produk Herbalife di Malaysia?

Saya akan bantu & memudahkan anda!

Turun berat dengan sihat & kesihatan berpanjangan bermula hari ini!

PENGHANTARAN HERBALIFE MUDAH DI SELURUH MALAYSIA!

Pembelian termasuk servis dan coaching. Tiada cas tambahan untuk coaching. Anda beli produk, automatik dapat servis dan coaching bersama.

HUBUNGI SAYA SEBAGAI COACH ANDA SEKARANG:
Whatsapp: 0193709753
Instagram: @fatinsyaibrahim_hlf
Facebook: Fatin Syahirah 
Facebook Page: Coach Fatin Syahirah

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saya boleh hantarkan produk Herbalife anda ke setiap pekan, daerah, negeri, di seluruh Malaysia. Pendek kata, anda boleh mulakan program Herbalife walau di mana sahaja anda berada & anda boleh kurus dari rumah!

Saya telah menguruskan ratusan pelanggan Herbalife dari Perlis ke Sarawak. Semuanya termasuk servis & coaching, 100% online. Seperti saya pernah cakap tadi, anda boleh kurus dari rumah!

Servis saya sebagai PENGEDAR HERBALIFE dan COACH HERBALIFE MERANGKUMI semua daerah & semua negeri di Malaysia;

Herbalife di
- Paka, Kerteh, Kuala Terengganu, Dungun, Kemaman, seluruh negeri Terengganu
- Kuala Lumpur 
- Cheras, Gombak 
- Bangi, Shah Alam, Kajang, Kuala Selangor, Klang, seluruh negeri Selangor 
- Batu Pahat, Johor Bahru, Muar, seluruh Johor
- Melaka
- Bahau, Seremban, seluruh Negeri Sembilan
- Ipoh, Batu Gajah, Sitiawan, seluruh Perak
- Kuantan, Pekan, Jerantut, Raub, Temerloh, seluruh Pahang
- Kota Kinabalu, Sandakan, Tawau, seluruh Sabah
- Penang, Seberang Perai, Pulau Pinang 
- Perlis 
- Alor Setar, Jitra, seluruh Kedah
- Miri, Kuching, seluruh Sarawak
- Jeli, Kota Bharu, Machang, Pasir Putih, Pasir Mas, seluruh Kelantan
- Putrajaya

 *Saya berpengalaman menghantar produk & memberi servis coaching pada semua bandar di atas. 

Boleh Whatsapp saya di 0193709753 untuk maklumat lanjut berkenaan Herbalife.

Memilih Produk Herbalife yang sesuai untuk anda

 

Herbalife Formula 1 Shake 

 

Hidangan yang menyihatkan dengan 19 vitamin, minerals & nutrien yang perlu dalm 6 perisa yang lazat untuk menyokong pengurusan berat badan anda 

  • Hidangan sihat untuk nutrisi seimbang
  • Menguruskan berat badan, menjadi lebih sihat
  • Dapatkan 9g protein & serat yang menyihatkan 
  • Beri khasiat kepada badan anda dengan Nutrisi selular
  • 9 gram protein soya yang menyihatkan dalam setiap hidangan.
  • Mengandungi antioksidan vitamin C dan E.
  • Mengandungi Aminogen®†, plus bromelain dan papain,untuk menyokong pencernaan protein.
  • 0 kolesterol; 0 trans lemak
*Shake Formula 1 meliputi soy protein soya, serat dan nutrien perlu yang membantu menyokong metabolisme, pertumbuhan pembaikan selular, dan pengeluaran. Terdapat dalam 6 perisa lazat.



 

Herbalife Whey Protein (Formula 3)

Suplemen protein tanpa lemak untuk mengawal rasa lapar dan pengurusan berat badan yang sihat.
  •  Membantu dan membina jisim otot tanpa lemak
  • Boleh membantu meningkatkan aktiviti antioksidan vitamin anda*
  • Pycnogenol® menyokong pengeluaran tenaga selular, fungsi vaskular dan sistem imun*
  • Botanikal, nutrirn dan antioksidan terpilih yang berkuasa
  • Protein lengkap, mengandungi sermua 9 asid amino perlu.
  • sumber asid amino sisteina dan metionina, penting untuk membina otot.
  • Mengandungi tiada lemak, karbohidrat, kolesterol, garam, gula atau pemanis.
  • membantu anda menjadi kenyang lebih lama, memudahkan pengurangan berat badan.
Badan memerlukan protein untuk mengekalkan jism otot tanpa lemak dan mengawal rasa lapar. Tetapi bagaimanakah cara terbaik untuk mendapatkan preotein secukupnya tanpa lemak dan kalori yang tidak diperlukan? Blended Soy and Whey Protein Powder mengabungkan soy dan whey untuk membantu memuaskan rasa lapar dan menyesuaikan pengambilan protein anda secara peribadi. 

Herbalife Tea Mix (Perisa Lemon/Peach)


Tea-mix segera yang lazat dan berkalori rendah membantu anda agar sentiasa bertenaga dan segar semasa anda menguruskan berat badan anda.
  • Dapatkan peningkatan tenaga 
  • Nikmati kebaikan the hijau
  • Menguruskan berat badan anda
  • Rendah kalori dan kaborhidrat  
Tea Mix yang menyegarkan boleh dihidang sejuk atau panas, membantu anda mengekalkan tenaga semasa anda menguruskan berat badan anda. Alternatif hebat kepada soda atau kopi, Tea Mix boleh didapati dalam 2 perisa: Lemon & Hibiscus, Peach.


TC Formula Herbalife






 Mengandungi bahan-bahan herba membantu anda kekal sihat dan aktif.
  • Membantu meningkatkan kadar metabolik semasa rehat.
  • Merangsang tenaga tanpa menyebabkan iritasi dan keresahan.
  • Mengandungi beberapa jenis herba yang membantu badan anda kekal sihat dan aktif sepanjang hari.
  • Dengan manfaat polifenol teh daripada ekstrak teh hijau, teh hitam dan teh oolong.


Chocolate Peanut Protein Bar


Bar kenyal dirumus dengan sebatian protein soya dan wei, serat sihat dan 23 vitamin dan mineral, boleh membantu mengekalkan tenaga dan selera anda.
  •  Menggalakkan pengurusan berat badan yang sihat 
  • memuaskan rasa lapar anda
  • Dapatkan12g protein dalam setiap bar
Semasa menguruskan berat badan atau mengekalkan kesihatan anda, anda memerlukan snek sihat yang serasi dengan gaya hidup anda yang sibuk. Bar Protein Herbalife mengandungi 12 gram protein, tambah vitamin dan mineral untuk membantu anda mengawal selera dan meningkatkan tenaga anda. 


Herbal Aloe Concentrate


Minuman yang tulen dan menyegarkan yang diperbuat daripada aloe vera untuk membantu mengekalkan kesejahteraan umum.
  • Diperbuat daripada aloe vera dan mengandungi enzim dan vitamin. 
  • Mengandungi bunga kamomil yang menenangkan. 
  • Cara yang positif dan menyegarkan untuk memastikan anda mengekalkan pengambilan air yang mencukupi. 
  • Pertimbangkanlah untuk menggantikan minuman ringan dengan Herbal Aloe Concentrate Mix untuk membantu anda meminimumkan pengambilan gula.
  • Boleh dinikmati sebagai suplemen kepada diet harian anda.
 Herbal Aloe Concentrate Mix diperbuat daripada tumbuhan aloe yang mengandungi enzim semula jadi, vitamin, mineral, dan asid amino.



 Mixed Fibres with Inulin Powder Drink - Perisa Epal





Mixed Fibres with Inulin Powder Drink – Perisa Epal adalah sumber serat larut and serat tidak larut yang baik. Serat tidak larut menyokong pergerakan usus.

  • Mengandungi serat larut dan serat tidak larut yang baik.
  • Setiap hidangan membekalkan 5g serat daripada 20-30g pengambilan serat harian yang disyorkan.
  • Boleh dinikmati dengan air atau ditambah ke dalam shake, jus atau minuman kegemaran anda!
Banyak diet moden kekurangan serat yang mencukupi, yang penting untuk pengurusan berat badan dan kesihatan usus. Serat larut memperlahankan pergerakan makanan dalam system pencernaan dan memberi rasa kenyang.





Celactivo

 Celactivo ialah suplemen kesihatan yang dirumuskan dengan asid alfa lipoik dan vitamin B untuk menyokong proses metabolik normal dan menyediakan perlindungan antioksidan untuk badan. Ia juga mengandungi aloe vera untuk meningkatkan penyerapan mikronutrien.

  • Menawarkan manfaat asid alfa lipoik sebagai sumber antioksidan untuk mencegah kerosakan selular
  • Membantu mengembalikan antioksidan intraselular seperti Vitamin E dan Vitamin C di dalam badan
  • Mengandungi aloe vera yang membantu badan menyerap mikronutrien
  • Ditambah dengan vitamin B untuk metabolisme tenaga bagi menyokong gaya hidup yang sihat dan aktif
  • Dalam bentuk kapsul sayuran.

 Celactivo mengandungi asid alfa lipoik, antioksidan universal untuk melawan radikal bebas di dalam badan dengan mengitar semula antioksidan yang lain di dalam sel. Tambahan pula, Celactivo juga mengandungi aloe vera untuk membantu badan menyerap mikronutrien. Ia juga ditambah dengan vitamin B untuk metabolisme tenaga bagi menyokong gaya hidup yang sihat dan aktif.


Green Tea Mix (Perisa Original & Pomegranate)


Green Tea Mix diekstrak daripada daun teh hijau  (Camellia sinensis). Ia mengandungi aroma semula jadi. Green Tea Mix enak diminum panas atau sejuk.

  • Diekstrak daripada tumbuhan semula jadi
  • Minum teh hijau sabagai cara alternatif untuk menyokong hidrasi harian
  • Membantu aktiviti antioksidan badan
  • Hanya 3 kalori setiap hidangan
  • Enak diminum panas atau sejuk
  • Mudah dibawa ke mana-mana dalam bentuk serbuk 

Teh hijau mengandungi  polifenol yang merupakan antioksidan yang kuat. Antioksidan membantu  melawan radikal bebas, melindungi sel-sel daripada mengalami kerosakan1.  Radikal bebas yang terlampau banyak boleh mempercepatkan proses penuaan, dan juga menjejaskan kesihatan.

Guarana Powder Plus 

Cergaskan diri dengan sebatian teh guarana, oren pekoe dan teh hijau yang merangsangkan.

  • Kaya dengan antioxidant.  
  • Mengandungi kafein yang wujud secara semula jadi untuk memberi rangsangan lembut yang memudahkan anda bertenaga. 
  • Kafein yang wujud secara semula jadi membantu meningkatkan kecergasan dan membaiki prestasi tugasan.  
  • Membancuh dalam air dengan segera.
Teh segera yang merangsangkan ini mangandungi kafein yang wujud secara semula jadi dari guarana dan oren pekoe untuk membantu anda berasa bertenaga dan cergas.



Disclaimer: Produk tidak bertujuan untuk mencegah/mengubati apa-apa penyakit.
 ===========================================================================

Nak order/beli produk Herbalife di Malaysia? 
Nak turun berat dengan efektif & lebih mudah?

PENGHANTARAN HERBALIFE LAJU DI SELURUH MALAYSIA!

Hubungi Saya Sekarang:
WHATSAPP/Call: 0193709753
Instagram: @fatinsyaibrahim_hlf
Facebook: Fatin Syahirah
Facebook Page: Coach Fatin Syahirah