Khamis, 23 November 2017

Kisah Cik Pah turun 29KG & Dapat Berat Ideal dengan Herbalife

Bismillah.

Hari ni saya nak cerita tentang kisah Cik Pah, salah sorang dari coachee dalam coaching saya, yang dah turun 29KG dan dah dapat berat ideal, sepenuhnya dengan Herbalife! CikPah ni ibu anak satu tau. Tahu tak, yang CikPah yang terkini, pada usia 35 tahun, lagi kurus dari zaman anak dara tau! :O

Saya menyaksikan dari awal perjalanan kurus CikPah ni. Inspiring sangat!


CikPah suatu ketika dahulu. Susah nak jumpa gambar full, gambar muka je biasanya. Hehe

Sejujurnya saya sendiri terinspirasi & banyak belajar dari semua coachee dalam jagaan saya. Saya faham bukan mudah untuk mula ubah gaya hidup sihat, tapi trust me -- bila anda mahu & seiring dengan Program Kurus 30 Hari ni, proses anda jadi lebih MUDAH! 

So kali ni kita baca kisah CikPah yang sangat inspiring ni. Manakan tidak, bermula dari berat 84KG kini 55KG!! Dari saiz XXL, kini saiz S! 


Tak Pernah Berniat Nak Turun Berat


Actually, tak pernah terfikir pun nak turunkan berat badan sebelum-sebelum ni. Walaupun tahu dan sedar yang berat badan ni dah makin NAIK dan baju semua pun asyik TAMBAH SAIZ je setiap tahun. Niat nak turun berat tu sentiasa keluar daripada mulut ni, tapi bukan sepenuh hati. Sebab itu CikPah tak pernah berjaya turunkan berat badan. Hanya berjaya tambah berat badan je 😅.
So dalam 3 bulan lebih jugak lah cikpah start stalk fb coach fatin tanpa niat nak join pun. Sekadar cuci mata je tengok perubahan coachees yang berjaya turun berat. Niat nak join tu belum ada lagi waktu tu. Sebab rasa macam susah jer nak diet2 ni, dan macam takut je nak makan produk2 untuk kurus ni.



Titik Tolak Permulaan Turun Berat dengan Herbalife. Awalnya berniat nak turun 5KG je  


So nak dijadikan cerita, pada akhir Februari 2017, CikPah ada join buat medical check up kat private hospital. Time tu nurse ada lah amik darah sikit untuk check kolestrol dan sebagainya. Hati tu duk berdebar jugak, tapi maintain cool sebab dah biasa amik darah utk cek gula dan BP. So memang tak risau lah sebab tahu dah bacaan BP dan gula biasanya normal je.

Tapi rupanya, bila misi display result kat cikpah, amik ko!!! Gula dan BP memang ok, cantik je. Tapi masalah pada viceral fat, ketumpatan tulang, umur badan, dan BMI. Semuanya OVER OVER OVER LIMIT belaka. Time tu, Ya Allah, takut betul. Baru lah sedar rupanya, luaran yang nampak sihat tu tak semestinya dalaman pun sihat. Patutlah badan selalu rasa lemah, letih, mata selalu mengantuk, lutut sakit, belakang sakit dan macam2 sakit lagi yang rasa. Banyak betul sakit2 yang sebenarnya CikPah tak sedar itu lah punca daripada kesihatan dalaman yang tak sihat ni.

So, dengan segera terus nekad untuk contact Coach Fatin dan sign up Program Kurus 30 Hari. Time tu dah tak fikir apa dah. Dapat turunkan atleast 5kg pun, syukur alhamdulillah sangat.



Cabaran Sepanjang Program


Dengan rasminya 1.3.2017 CikPah pun join misi kurus ni. Cabaran mula-mula memang berat. Berat sebab nak control makan daripada makan benda-benda tak sihat ni. Makanan berminyak dan berkarbohidrat tinggi ni memang CikPah suka sangat. So nak tukar makan dan follow mealplan 100% dengan baik memang sangat sukar mulanya.
Tapi CikPah nekad, masuk minggu kedua, mesti buat lebih baik daripada minggu sebelumnya. Alhamdulillah, bila dah nampak progress berlaku, CikPah lebih bersemangat dan lebih kuat tahan nafsu dan cuba makan ikut mealplan dan makan dengan ilmu. Setiap kali coach buat sharing knowledge, cikpah akan perticipate dan tanya macam-macam soalan mana yang cikpah tak jelas sampai cikpah faham. Pendek kata, komunikasi yang baik dengan Coach ni penting sangat!


Hasil Turun Berat dengan Herbalife


So, habis 30 hari yang pertama, dengan result turun dalam 6kg, CikPah ambil keputusan untuk sign up ahli dan teruskan misi kurus ni. Sebab CikPah nak dapatkan berat ideal. CikPah nak cuba jugak sekali dalam seumur hidup pakai baju saiz S, dapat berat atleast 55kg dan nak jugak berada dalam BMI normal. So akhirnya, CikPah teruskan dengan healthy lifestyle bersama HERBALIFE sehingga sekarang. Dah hampir 8 bulan bersama Herbalife. Dah dapat pakai baju saiz S, dah dapat berat 55kg, dan dah capai BMI NORMAL seperti yang cikpah inginkan. Total penurunan cikpah dah 29kg dalam tempuh 8 bulan ni.

Alhamdulillah, badan CikPah lebih bertenaga, lebih sihat, lebih muda orang nampak, dan lebih ceria. CikPah pun tak der dah rasa sakit lutut, penat, lesu, letih dan sebagainya macam dulu-dulu. Syukur sangat dengan perubahan ni.



Waktu ni baru 2 bulan pertama CikPah dalam program, dah turun 12KG

Gambar kanan skali, progress bulan ke-4 bersama Herbalife.





 CikPah yang terkini, TURUN 29KG dengan Herbalife, dah pakai saiz S! 

PROGRESS IS PROGRESS. 
Kadang orang nampak macam senang je orang tu turun berat. Yes, memang SENANG kurus dengan Herbalife ni. Tapi bukan lah jaga makan & ikut mealplan dalam 1 minggu, nak kurus terus. Apapun, konsisten dari setiap minggu tu membawa hasil yang sangat AWESOME macam CikPah ni. 


5 Tips Penting dari CikPah turun 29KG


1. Ikut mealplan yang coach bagi. Kalau tak jelas, minta coach explain. Kalau rasa tak sesuai, diskus dengan coach sampai lah mealplan ni sesuai dengan lifestyle kita. COMMUNICATE.
2. Banyak minum air masak. Air masak penting untuk detoks toxin dalam badan. Daripada minum air manis yang tak der manfaat pada badan, lebih baik minum air masak.

3. Set target dan cuba untuk capai target tu. Tak perlu target nak turun banyak kilo on the spot, just target sesuatu yang kita mampu nak capai dengan cara kita. Slow tapi ada progress berterusan adalah lebih baik daripada perubahan on the spot, tapi lepas tu terus tak der perubahan.

4. Reward diri kita sendiri. Sesekali hadiahkan treatmeal untuk diri kita atas apa yang kita dah achieve. Nanti badan kita dan emosi kita lebih enjoy untuk teruskan misi cara hidup sihat ni.
(Dalam program ni kami ada ajar TREATMEAL tau. Anda boleh enjoy makan hidangan kegemaran tanpa ganggu progress pun!)
5. Enjoy apa sahaja yang anda buat @ makan sepanjang misi berjalan. Jangan stress. Buat yang terbaik, untuk dapat result yang terbaik 😍

Sekian, coretan daripada cikpah yang dah BERJAYA TURUN BERAT 29KG SECARA SIHAT BERSAMA TEAM SURI KURUS. 😘




Sekarang CikPah dah tak mampu berahsia lagi macam mana CikPah turun 29KG. Kawan-kawan & keluarga asyik tanya macam mana boleh kurus? Siap ada yang tak cam lagi bila berselisih time kat luar. So now, CikPah antara Junior Coach dalam Team SuriKurus, bantu kawan-kawan & keluarga untuk turun berat dengan Herbalife macam CikPah.

CikPah dah buktikan bahawa boleh sangat nak turun berat. YOU CAN DO IT TOO!
Join kami jom! :)


Disclaimer: 
1. Hasil tidak tipikal, berbeza mengikut individu.
2. Produk tidak bertujuan untuk mencegah/mengubati apa-apa penyakit. 

Sekian sahaja kisah CikPah turun 29KG dengan Herbalife. Harap kisah CikPah ni membantu & memberi inspirasi kepada anda untuk Kisah Kurus anda pulak. GOOD LUCK!! 


JUNIOR COACH CIKPAH: 0199565672
FACEBOOK CIKPAH: Sharifah Rabiatul Adawiyah


=============================================================

Baca sini tentang Program Kurus dengan Herbalife:



Baca sini tentang Produk Herbalife Online:



Nak kurus dengan Herbalife dengan online coaching di Seluruh Malaysia?

Coach Fatin
0193709753

Follow Instagram @fatinsyaibrahim_hlf untuk info terkini Herbalife.

Isnin, 20 November 2017

Review Produk Herbalife Malaysia

Bismillah.

Hari ni saya nak buat personal review tentang produk Herbalife Malaysia. Harapnya membantu anda yang sedang survey produk Herbalife ke kan. Hehe. Dalam masa yang sama, sekiranya anda belum mempunyai Coach Herbalife dan sedang berkira-kira nak mulakan program Herbalife, boleh Whatsapp saya terus kat 0193709753 ya. :)


Herbalife Coach Malaysia


Review Produk Herbalife Malaysia 


Saya Fatin, saya mula menggunakan produk Herbalife sejak Feb 2012. Sebelum mula program, saya pun skeptikal macam ramai orang. Sangka saya Herbalife ni hanya untuk orang nak turun berat je. Saya dah memang kurus even sebelum saya guna Herbalife pun. Fikir saya, "Aku dah kurus, so kenapa nak guna Herbalife lagi?"

Sebelum guna Herbalife. Mash student. 
Sampai lah waktu tu keadaan yang buka mata saya untuk mula program. Saya mulakan program Herbalife sebagai solusi sarapan sihat saya.


Sebelum Herbalife


Saya sememangnya seorang yang weight conscious. Saya SANGAT aware dengan berat saya. Kalau dulu, bila berat naik sikit pun menggelabah. Fikir saya dulu -- nak kurus;
- normal kena tahan lapar
- tak leh makan nasi sangat
- tak perlu sarapan
- tak leh minum air banyak sangat nanti perut lagi cepat buncit, dan macam-macam lagi mitos yang saya ikut.

Tapi, semua tu tak berkesan. Ye lah saya still kurus, tapi, saya cepat letih, badan saya lembik, saya ada masalah penghadaman, badan berangin teruk dan banyak lagi. Sedih bila ingat balik. Kesian kat diri sendiri. T____T

Dulu jugak, saya kurang makan, tapi makan je makanan proses dan segera lain. End up, yes kurus, tapi I don't feel healthy & I'm not happy with it.

2010, waktu ni zaman takut makan sebab 'takut gemuk' :D

Bermulanya Program Herbalife


Waktu ni mula program Herbalife sebagai sarapan sihat atas beberapa faktor;

1. Tengok kawan guna Herbalife & her progress -- rasa macam best sangat! Kawan tu sebenarnya nak guna Herbalife untuk kurus, tapi walaupun belum ada progress turun berat, tengok her health & energy progress tu memang seronok! Waktu ni dah rasa terbuka hati sikit, tapi belum try.

2. Ibu saya perlukan something nutritious waktu tak sihat dulu. Ye la, punya la berpantang makan sampai takut nak makan semua benda, sampai lah doktor sarankan pengambilan makanan seimbang. Dan waktu ni, saya mula order Herbalife untuk ibu saya. Pastu alang-alang ada kat rumah produk tu, saya pun minum sekali lah kan HAHAH.

3. Nak earn extra income.
Yang ni pun antara galakan saya nak mula produk Herbalife, sebab salah satunya untuk dapatkan extra income dengan Herbalife, saya sendiri pun kena rasa produk Herbalife dan ada result sendiri. So mula lah saya waktu tu atas kekuatan semangat untuk earn extra income sambil tumpang ibu saya guna Herbalife.

Ya, saya tau, asbab ketiga tu sounds fishy. Tapi tak sangka saya mula jatuh cinta dengan produk Herbalife dalam minggu pertama saya guna Herbalife tau, sehingga lah sekarang, hampir 6 tahun saya menggunakan Herbalife sebagai sarapan sihat saya, setiap pagi, tanpa jemu. Alhamdulillah. So since jatuh cinta dengan produk Herbalife tu -- I don't do it for money anymore. Tapi lebih kepada misi bantu rakyat Malaysia turun berat dengan sihat menggunakan Herbalife.


So, apa yang menyebabkan saya mula jatuh cinta dengan produk Herbalife tu? Padahal awal-awal tu tak ada niat nak guna produk sangat pun. Tapi terjatuh cinta jua pada produk, sehingga hari ni tanpa jemu. Alhamdulillah.

Produk tidak bertujuan untuk mencegah/mengubati apa-apa penyakit

Kesan Menggunakan Produk Herbalife


Produk pertama yang saya ambil waktu pertama kali menggunakan Herbalife dulu adalah Herbalife Teamix & Formula 1 Chocolate. Bayangkan waktu bukak je kotak, bau semerbak wangi Chocolate. Perasaan pertama saya masa tu, berkobar-kobar nak mula consume teamix & Formula 1, sebab sedappp sangat!

Minggu pertama saya guna Herbalife, saya terus fall in love tau! Mana taknya, saya rasa macam dapat badan baru! Over kannn. Tapi ye lah sebab energy improved banyak sangat, rasa badan lebih selesa, berbanding sebelum ni saya yang cepat letih. Saya sememangnya kurus, tapi tidak bermakna kurus tu semestinya sihat. Sebenarnya tak jugak, kalau dah makan tak berapa nak teratur, tak seimbang, maka kurus ke gemuk ke -- tetap tak sihat sekiranya dengan amalan gaya hidup tak sihat. Pendek kata, kurus ke gemuk ke, tetap perlunya makan dengan sihat. :)

Sepanjang lebih 5 tahun saya menggunakan Herbalife, ini antara apa yang saya rasa & pengalaman saya sendiri.

1. Lebih bertenaga 
Yang ni best sangat! Dulu selalu rasa nak tido je manjang. Hehe. Tak tau lah kalau dulu tu kuat tido normal untuk student ke, atau memang letih. Tapi start consume Herbalife, energy memang beza sangat -- memang improve sangat alhamdulillah!


2. Berat maintain lebih mudah, dan lemak tepu dalam badan saya berkurang
Dulu saya tak sedar pun yang saya sebenarnya thin outside, fat inside. Kurus tapi berlemak. Sampai lah saya start tukar sarapan saya dengan Herbalife -- double chin makin berkurang, seluar makin longgar padahal berat sama. Bila timbang, baru tau lemak makin turun, tapi jisim otot meningkat. YEAY!

Paling syoknya, saya lebih enjoy makan dengan sihat, berkala, dan tak ada mindset lama tentang nak kurus kena tahan lapar tu. Lepas Herbalife, baru saya betul-betul fahami konsep makan dengan betul dan sihat adalah kunci segalanya -- nak kurus ke, kekal kurus ke. Dan dalam masa yang sama, paling best Herbalife sangat memudahkan semua proses tu. Dah tak perlu pening nak fikir sarapan apa yang sihat, dinner apa yang perlu ambil agar sihat dan seimbang. MUDAH sangat!

Hihi tak perasan sampai boleh jadi macam ni alhamdulillah!


3. I feel better, stronger, dan boleh teruskan gaya hidup sihat dungeon enjoy dan tanpa rasa terseksa pun
Sebelum Herbalife saya sangat suka makan manis-manis, fast food, mesti nak minum caffeinated drink setiap hari. Yes, kita tahu semua tu tak sihat & tak seimbang. Tapi nak ubah dari tabiat makan yang tak sihat kepada tabiat makan yang sihat mesti lah mencabar kan. Tapi surprisingly boleh overcome & ubah tabiat makan yang sihat tu dengan lebih enjoy dan tanpa rasa terpaksa pun!! Kadang tak perasan pun tak kurang makan manis macam sebelum ni. FYI, tu lah antara kepentingan makanan yang seimbang & berkualiti dari shake tu. Bila kita makan dengan sihat & seimbang, kita jadi kurang craving. Trust me, proses turun berat anda pun boleh jadi lebih mudah tau!


4. Kulit saya lebih sihat dengan Herbalife
Sepanjang 26 tahun hidup (tahun ke-4 guna Herbalife), kulit saya takde lah flawless, tapi takde jerawat la kiranya. Kalau naik sikit-sikit macam jerawat nasi time remaja dulu normal lah kan. Tapi alhamdulillah takde parut ke apa. Pendek kata, kulit saya tak bermasalah sebelum ni.

Nak dijadikan cerita, saya diuji dengan masalah kulit pada akhir tahun 2016, gara-gara kulit sensitif dengan kosmetik (specifically BB cream). Waktu awal-awal guna, ada lah rasa gatal-gatal muka. Tapi macam mana ntah still continue sampai sebulan. Last-last saya stop sebab risau bila jerawat halus start tumbuh. Namun, bila saya stop je jerawat start tumbuh macam cendawan lepas hujan. Berdenyut dan sakit pulak tu. T_____T

Waktu tu saya stress, tak ada keyakinan nak jumpa orang lain, malu, macam-macam perasaan ada bercampur baur. Ramai yang suggest saya macam-macam. Tapi saya ignore. Sebab saya tau how Herbalife works for me. So start dari tu, saya;
- control stress saya
- Jaga makan. Saya eat clean, saya avoid gula & tepung putih.
- minum air kosong 4-6L setiap hari
- saya konsisten shake & Herbalife Nutrition lebih kerap dan disiplin dari sebelum ni
- Exercise sikit untuk detox melalui perpeluhan
- Konsisten penggunan Herbalife SKIN siang dan malam.

Dan alhamdulillah kulit saya start ada progress sejak hari ke 7 sampai lah sekarang. Sekarang pun belum flawless, ada parut untuk saya improve. Tapi progress dulu dan sekarang alhamdulillah banyak sangat!

Alhamdulillah progress termini. Kiri waktu awal-awal naik jerawat batu tu. Kanan terkini. Sepenuhnya dengan Herbalife & pemakanan seimbang. Alhamdulillah. 

5. Puasa bertenaga dengan Herbalife
Bukan je bertenaga, malah waktu puasa pun jadi lebih mudah & jimat. Mana taknya, sahur & berbuka dengan Herbalife. Kemudian baru makan nasi dalam portion yang betul. JIMAT sangat sebab takde belanja ikut nafsu. Hehe


6. Perbelanjaan bulan saya jadi lebih jimat
Dulu, awal-awal dengar Herbalife, selain dari mindset saya duk fikir Herbalife hanya untuk nak kurus, dalam masa yang sama duk ingat yang Herbalife ni mahal. Asal dengar Herbalife je, ingat mahal. Dulu lahhh.

Sehinggalah saya sendiri guna Herbalife, tanpa saya sedar, belanja bulanan saya jadi makin kurang dan lebih jimat! Sebab dulu, setiap minggu makan fast food harga RM15-30, setiap hari beli keropok RM2 untuk kunyah-kunyah, waffle choc + peanut butter setiap hari RM2.50. Tu belum masuk belanja menu utama lagi.

Start guna Herbalife, dari suka makan fast food setiap minggu jadi berkurang kepada sebulan sekali. Dah tak ada belanja keropok kunyah-kunyah, waffle tu. Sarapan & dinner pun amik shake yang dah memang untuk stok sebulan punya sarapan & dinner. Lunch macam biasa. JIMAT SANGAT!

So, pada yang fikir Herbalife ni mahal, anda pun silap macam saya yang dulu tu HAHAH. So jangan silap ye. Sebenarnya ada pakej yang sesuai dengan budget anda. So, bincang dengan Coach tau!



Alhamdulillah sehingga kini, hampir 6 tahun saya menggunakan Herbalife setiap hari tanpa jemu. Dah jatuh cinta terus dah! Hehe.


=======================================================================




Sejujurnya saya lebih yakin Coach customers dan coachee saya bukan sahaja dari hasil diri sendiri menggunakan produk Herbalife, tapi jugak dari kisah-kisah coachees saya sendiri yang dah transform & turun berat dengan Herbalife. BANYAK!!

So sekiranya anda sedang mencari Coach Herbalife dan ingin memulakan program, I'm so happy to coach!

Klik sini tentang Program Kurus dengan Herbalife

https://fatinibrahim.blogspot.my/2016/10/program-turun-berat-badan-dengan.html



Klik sini tentang Produk Herbalife Malaysia

https://fatinibrahim.blogspot.my/2017/08/beli-herbalife-online.html


HUBUNGI 0193709753 untuk dapatkan/mulakan Program Herbalife

0193709753
0193709753
0193709753

FOLLOW INSTAGRAM: @fatinsyaibrahim_hlf untuk update terkini!

Selasa, 7 November 2017

Senarai Harga Produk dan Pakej Produk Herbalife 2017

Harga produk Herbalife yang terkini. Price list ni boleh jadi rujukan untuk anda yang sedang mencari senarai harga terkini untuk produk Herbalife.



Senarai harga rasmi untuk produk Herbalife 2017

Produk Herbalife memang banyak! Dan untuk turun berat efektif dengan Herbalife tidak semestinya guna semua produk Herbalife. 

Produk Herbalife perlu dibeli melalui Coach, untuk consultation dan dalam masa yang sama untuk pastikan anda turun berat dengan efektif & jimat bersama produk Herbalife ni. :)
Anda boleh dapatkan produk Herbalife yang sesuai dengan BAJET dan KEPERLUAN anda. So anda bukan sahaja boleh kurus dengan efektif, malah lebih jimat juga! So, dapatkan melalui Coach ye. 

Boleh Whatsapp saya, Coach Fatin 
Pengedar Herbalife Malaysia 0193709753

Pakej Herbalife saya terdiri daripada: 

PAKEJ TURUN BERAT DENGAN HERBALIFE

PAKEJ SARAPAN SIHAT DENGAN HERBALIFE 

PAKEJ TINGKATKAN TENAGA

PAKEJ KURUS SELEPAS BERSALIN DENGAN HERBALIFE

PAKEJ SPORTS NUTRITION / POST WORKOUT MEAL

PAKEJ NUTRISI SIHAT HARIAN 


Ada beberapa pakej yang anda boleh pilih, yang terdiri daripada pakej HERBALIFE TRIAL, BASIC & PREMIUM, yang mana anda boleh pilih mengikut budget dan keperluan anda. So, pastikan anda bincang dengan Coach ya. :)


Dengan pembelian produk Herbalife melalui Coach yang sah, anda berpeluang untuk dapatkan promosi diskaun yang lebih tinggi (dengan cara yang sah).



TESTIMONI TERKINI HERBALIFE. Ramai orang yang dah dapatkan hasil turun berat dengan coaching kami!






PAKEJ HERBALIFE MURAH! 




PROGRAM TURUN BERAT DENGAN HERBALIFE 



CARA BELI HERBALIFE ONLINE




COACHING 100% ONLINE dan BERJALAN DI SELURUH MALAYSIA

COACH FATIN 
0193709753

Follow instagram @fatinsyaibrahim_hlf untuk info terkini!