Coach Fatin di Instagram! #TeamSuriKurus

Isnin, 6 April 2015

Percutian ke Penang - Phuket - Krabi and It's FREE! :)

Bismillah.

Setelah agak lama tenggelam tanpa sebarang update tiba-tiba hari ni seperti "Tadaaaa I'm back!!"  *sambil kelip-kelip mata comel-comel* HAHAH

Kalau diikutkan previous post, lagi 3 hari maka genaplah setahun tanpa sebarang berita dimuat naik di belog ni. Kalau sebelum ni, this blog is like my diary. Tapi sebab waktu tu banyak nak focus kelab nutrisi yang baru start operate, maka terbengkalai lah belog ini. Wuwuwu. In almost 1 year, senang cerita 1 tahun terus lahhh, macam-macam berlaku. Naik turun kehidupan -- normal lah seperti denyut nadi jantung turun naik -- berlaku. Dannn the latest one adalah percutian percuma naik StarCruise Libra jelajah di tengah lautan dari Penang ke Phuket ke Krabi kemudian kembali semula ke Penang. It such one of the best experience ever masyaAllah!

Oh ya. Alhamdulillah sehingga hari ni, aku masih fulltime Herbalife, coach dan membantu orang yang sedang mencari penyelesaian dalam pengURUSan berat badan dengan sihat dan nutrisi seimbang. Kalau sebelum aku guna Herbalife dulu, since aku sendiri pun dah memang kurus, asal dengar nama Herbalife je terus macam, "Sorry aku dah kurus, tak perlukan this kind of products bla bla bla." Tak sedar waktu tu punya lah cepat letih etc. So alhamdulillah sehingga sekarang dah 3 tahun tukar sarapan pagi dengan Herbalife, aku sendiri dah naik 5kg, tenaga sangat improve, dan sebagai nutritional support untuk diri sendiri. *Hasil tidak tipikal mungkin berbeza mengikut individu*

So back to the topic -- Percutian Percuma dengan Herbalife.

Snanye ada kelayakan utk qualify this kind of free vacation. Tapi best la kan bila kita kerja bebetul, dan awarded with this kind of vacation memang best sangat masyaAllah! Rasa macam segala macam penat lelah dulu rasa macam tak ada apa bila dah tiba di lokasi. Waktu tu muhasabah diri, kalau percutian kat dunia pun dah macam ni, kat syurga nanti macam mana lah best dia subhanallah. May Allah grand us Jannah, ameen.

Waktu tu jugak alhamdulillah aku bawak ibu pergi skali. Dan for sure naik cruise ni adalah pengalaman pertama ktorang yang mana tak pernah imagine pun dapat naik, for free plak tu. Heheh. So perjalanan ktorang dari Terengganu ke Penang naik kereta, stay kt Penang 1 malam, esoknya ke Pelabuhan. Sampai-sampai kt pelabuhan, nampak cruise dari kejauhan, dari nervous terus excited hahah! Well aku memang selalu nervous tak memasal hahah.

Nampak tak muka excited?Ni time memula sampai nak masuk utk register. 

Dapat free Herbalife Formula 1 shake hey hey!
Waktu ni nak register, ktorang siap ada special lane hanya Herbalife members je yang register kat kaunter tu. Punyaaa lah panjanggg -- which means punyaaa lah ramai yang qualify jugak -- dalam erti kata lain jugak, punyaa lah ramai yang guna Herbalife sama. Heheh. 

Sebelum masuk dalam. Seeing ibu's happy face during the vacation, is my ultimate happiness masyaAllah! :')

Naik cruise je terus makan. I feel so fat on cruise. Makaaann je manjang alhamdulillah! :D

1st stop - Phuket

Ktorang vacation on cruise tu, 4 hari 3 malam. Hari pertama gerak dari Penang, esoknya bangun pagi tadaa we're in Phuket already. Snanye kat atas cruise tu ada sediakan jugak any pakej yang kita nak amik siap-siap malam sebelum tu, so esoknya dah sampai Phuket, dah bleh ikut travel agent gi ikut pakej yang kita dah pilih. Tapi ktorang tak ikut pakej, so kitorang amik Free and easy nye session. Dari cruise, waktu kita nak turun ke Phuket tu, ada feri yang tunggu kita. Free access. Sampai ke jeti kat Phuket, berlambak agent tempatan yang tunggu kita yang turun kot-kot sedang mencari idea nak pergi mana etc. So dah sampai ke jeti tu, still boleh decide nak ke mana. Sama ada nak independent jalan-jalan kat area Patong Beach tu, atau nak sewa motor gi jenjalan, atau ikut pilihan sendiri. *Eceh dah macam apa dah explain. Hihi*

Basically group ktorang pergi ke Elephant ride, tengok lebah, pastu gi cashew house, (yang ni amik pakej dari agent tempatan yang tunggu kat Jeti, 800Bhat naik van dia bawak ronda-ronda keliling tempat skali) thennn parasailing!! Pastu malam tu jalan-jalan sekitar Patong Beach termasuk Bangla Road kat situ.

Fly baby fly. :)

Malam tu balik cruise semula terus pergi terjah cafe dulu makan-makan. Since makanan kat atas tu pun ala-ala buffet yang aku tengok tak habis-habis pun makanannya, aku makan like seriously banyak gilaaa. Ibaratnya untuk every meal tu, perut still kenyang lagi, tapi dah kena pergi makan untuk next meal. Syukur ada teamix, berat aku naik 1kg je timbang right after sampai kat rumah. :D




Antara makanan yang ada. Urghh bila tengok-tengok makanan ni semua ni terus rasa lapar balik hahah. Banyak lagi snanye esp the seafood yang free flow tapi my bad lupa nak snap gambar banyak-banyak. Ini pun ihsan dari gambar-gambar Uncle Allen -____-"
Tapi dari sudut realitinya -- I do enjoyed every moment sampai terlupa nak snap those pictures. 1st time katakan. :D

2nd stop - Krabi

Keesokan harinya ktorang ke Krabi pulak, pun 1st time sampai Krabi. Kat jeti Krabi tu lain sikit. Lebih teratur, ada kaunter-kaunter pakej yang kita boleh pilih untuk jalan-jalan sekitar Krabi (for those yang pilih free and easy only). Since lokasi-lokasi menarik kat sekitar Krabi agak jauh dan ktorang ada masa yang agak limited je kat Krabi tu, so ktorang gi Aonang Beach je. 

Dalam feri dari cruise ke jeti di Krabi. 

We're in Krabi! :)

Krabi also got Paka okkk! Hahah. 

Kat Krabi ni akhirnya dapat jugak makan banana pancake! *gambar dari google*

With my mentors in Herbalife; Uncle Allen and Aunty Asriah :)

Dan malam tu ada gala dinner makan lobster pun free flow masyaAllah aku makan tak hingat dunia. Well all free kan, rugilah tak makan bebetul. >.<

After all, being on the vacation was such an amazing experience of all subhanallah tak dapat diungkap dengan kata-kata. Alhamdulillah tq Herbalife! Moga Allah berkati setiap perjalanan. Dan permudahkan my Herbalife journey yang bakal dilalui. More years to come insyaAllah and I'm truly excited for the future. I'm excited to help more people in order to get their dream weight, health and lifestyle through Herbalife insyaAllah. :)

INGIN TURUN/NAIK BERAT DENGAN SIHAT BERSAMA BIMBINGAN?
Hubungi 0193709753 :)

ps: Phuket dan Krabi. Mu tunggu insyaAllah akan kudatang kembali!

Thank you for reading! :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...