Coach Fatin di Instagram! #TeamSuriKurus

Isnin, 27 Mei 2013

Dagu gemuk ke bengkak tu?

Bismillah.

Sejak-sejak renew passport hari tu, hati tak sabar-sabar nak update belog. Sebab first time dapat tengok testimoni sendiri lalu terkejut tang-tang tu jugak lepas tangkap gambar passport. Hehe. Btw, aku sangat teruja ye nak pergi Bangkok! Walaupun dekat je orang dengar Kelantan-Bangkok (Thailand) bukan ke dekat ke? Yeah, dekat. Alhamdulillah aku dalam Herbalife, kalau tak, Cameron Highland tu harapkan field trip je baru aku sampai sana. Kalau tidak, tidak le aku sampai sana. Same goes to Langkawi. Nama nak pergi melancong ke Langkawi sempena cuti-cuti sekolah? Kami bukanlah dari keluarga yang senang to simply spend duit untuk sewa hotel transport semua after one incident. Sebab tu bila kawan-kawan tanya pendapat pasal pulau-pulau dalam Terengganu tu sendiri, aku tak dapat jawab. dan oleh kerana itu lah, aku excited ni, promotion dari Herbalife, free vacation dalam Malaysia untuk warga pantai timur pergi Pulau Redang! :)

Boleh dikira dengan jari ke mana je kami pergi. Yeah, sadis je dengar, but that's the truth. Hehe. Alhamdulillah, jumpa Herbalife. Dalam Malaysia pun tak sempat nak travel lagi, dah travel ke luar Malaysia sana. Dan sebab itulah aku excited bebenor nak pergi Extravaganza Bangkok walaupun time tu lah nak final exam nye. No problem, moga Allah permudahkan semuanya. Ameen. :)

Kalau sebelum-sebelum ni, aku ni tengok je la orang post gambar testimoni. Sebab aku sendiri pun tak perasan yang aku ada testimoni. Ada je gambar-gambar sebelum ni. Tapi gambar yang kita tangkap sebelum ni pun dari pelbagai angle, thus, muka yang kadang kita rasa gemuk pun boleh nampak kurus mulus walaupun hakikatnya most of the time aku tak puas hati everytime tangkap gambar je, nampak gemuk tang dagu padahal berat 43kg pun jarang cecah waktu tu(mungkin ada orang yang ada masalah yang sama macam aku?). So, tiap kali nak tangkap gambar je, aku akan pastikan angle tu betul (alaa, macam biasa, tunduk sikit, kamera tinggi sikit. macam tak biasa buat :P). Dan tiap kali nak dapat gambar yang puas hati tu, haruslah banyak gambar yang sudah di-delete juga. Hihi.

So, there u go. Aku baru tau format passport sekarang dah baru, compared to sebelum ni. Gambar passport dah kena background putih. Imigresen Kelantan kat KB alhamdulillah memudahkan pelanggan, ada provided booth tangkap gambar on the spot. Aku tak tau kat tempat lain. So, dalam keadaan tak well-prepared, hanya beralaskan outer nutrition Herbalife (yes, aku dah stop guna sebarang krim muka, dan mana-mana kosmetik), hidup lebih simple dan mudah dan cepat bila guna outer nutrition untuk aku yang selalu nak cepat ni. Muka pulak dah berpeluh. Aku pun redho je lah tadah muka pegi buat gambar passport baru.

Lepas je dia bagi gambar passport tu, aku excited keluarkan passport lama dan compare. Terkejut okey! Bajet macam tak ada perubahan pun. Rupanya ada walau tak seberapa. :D




Product result may not be typical.
Tadaaaa! 

 Dan apa yang lebih mengejutkan aku regarding 2 different photos above adalah, gambar di sebelah kiri tu aku bukan obes ye. Aku tidak pernah obes, aku hanya pernah mengalami sindrom aneroxia dan bullimia dulu kala. So, gambar di sebelah kiri tu berat aku hanya di sekitar 41.5kg sehingga 42.5kg sahaja. Manakala, gambar di sebelah kanan tu adalah berat aku 45kg. See the difference? Aku bertambah berat, tapi dalam masa yang sama muka aku shaping. Tidak percaya? Tahniah! Sudah masanya untuk anda juga to be on Herbalife program! :)
Okey, ada another gambar untuk dijadikan bahan bukti. Jap eh.

Product result may NOT be typical.

Okey, gambar kat atas ni pulak Sakinah. Kalau aku tadi naik berat badan. Ni dia muka orang yang turun berat badan. Sakinah turun 6kg. Kalau tengok nombor berdasarkan kg tu, alahai sikitnya turun, tapi shaping sangat, masyaAllah. Oh ye. Sakinah baru berumur 20tahun ye. Budak umur 20tahun pun mampu consume Herbalife, sebab she really wants it. Kalau budak umur 20tahun boleh consume (she started at 18), apatah lagi yang lagi tua tuuu. :P

Sebenarnya semua ni bukan hanya berlaku kat kami berdua je. Tapi jugak kat ramaaaii orang lagi, iaitu dah lebih 70juta orang di seluruh dunia. Bukan kat Malaysia sahaja ye. :)
That also prove yang Herbalife ni bukan slimming product yang orang duk ingat Herbalife = ubat kurus. Tidak sama sekali. Herbalife ni adalah cellular nutrition, makanan bernutrisi lengkap dan rendah kalori, serta sangat simple nak buatnyee, untuk semua golongan pun boleh consume. Sedap pulak tu! 



pssst: I'm actually nervous for my ViVa 3June nanti. Mohon doa dari semua agar dipermudahkan. Yang paling penting, I'm seriously can't wait to finish study! Moga tak ada sangkut mana-mana dan aku finish strong final sem ni. Ameen. 

pssst pssst: I'm on skin project to improve my skin totally using Herbalife outer nutrition! Sama-sama kita nantikan resultnya. Hihi.



Rabu, 22 Mei 2013

a moment.

Bismillah.

Dah lama tak blogging. Konon hari tu nak update semula. Tapi apakan daya. Tuntutan fyp dan meneruskan misi meringankan Malaysia bantu orang nak kurus dan sihat lebih besar *ewah*.
It's been 3 days tak tidur secara teratur, nak kena siapkan fyp. Sekejap je rasa dah 4 tahun dah. InsyaAllah bulan depan dah habis. Boleh fokus Herbalife yey! InsyaAllah gonna be Herbalife fulltimer. :)

Minggu ni minggu agak mencabar actually. Semua benda penting nak kena fokus serentak. Bukan mengeluh, usah salah faham. It's learning process for me. Dugaan nak GET, barangkali? Ameen. Cuma yang paling penting, aku tak sabar nak pegi Extravaganza Bangkok next month!
For the first time ever, aku pergi event Herbalife sebagai VIP!

Yes, i am super excited untuk pergi ke Extravaganza, VIP pulak tu.
sebabnye, Extravaganza ni participants dia dalam 25, 000 orang.
dengan qualify VIP, maka aku tak perlu berebut nak masuk general hall. hehe. dah serik time spectacular dulu masuk hall dalam keadaan kita tak jalan pun takpe. sebab macam ombak bergerak. tetiba je dah sampai dalam hall. :P

eh tetiba rasa kaku nak blogging. mungkin sebab dah lama tak update. ataukah mengantuk?
ok tido dlu. jangan lupa minum NW formula sebelum tido! insyaAllah tido lena, kulit pun cantik, jantung pun sihat! :)

less than one month time. 
masing-masing akan bawak haluan sendiri. 
moga dipermudahkan semua. :)


pssst: finish strong final semester, Fatin!!!! 



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...