Coach Fatin di Instagram! #TeamSuriKurus

Jumaat, 14 April 2017

PUASA SIHAT & KURUS SEBELUM RAYA DENGAN HERBALIFE

Bismillah.

Ramadhan dah hampir tiba. Sekarang pun dah pertengah Rejab. Rasa macam sekejap sangat masa berlalu, kan? Untuk yang ada target nak turun berat selepas raya tahun lepas, dah turun ke tu? Hehe saya tanya jer. :D

Okey sambung balik. Since dah nak masuk bulan puasa ni, semakin ramai yang cari Herbalife untuk Program Puasa Sihat dengan Herbalife & nak Kurus Sebelum Raya. Yes, saya pun excited nak masuk Ramadhan ni, dan insyaAllah Ramadhan kali ni merupakan Ramadhan ke-6 saya puasa (sahur & berbuka) dengan Herbalife. Sangat best, energy pun sangat ok waktu puasa dengan Herbalife ni. Siapa dah pernah rasa puasa dengan Herbalife, angkat tangan sikit? Hehe

Seperti biasa, soalan yang paling popular ditanya coachee berkenaan puasa dengan Herbalife adalah;
"Coach, macam mana jadual makan bila puasa ni?"
"Coach, macam mana nak puasa dengan Herbalife ni?"

Puasa dengan Herbalife sangat simple, mudah, dan menjimatkan waktu bulan puasa tau! Kat sini saya share berkenaan puasa dengan Herbalife. 


Haaa simple je kan? Of course sangat menjimatkan! Pengalaman saya sendiri, saya jimat sangat waktu bulan Ramadhan sebab tak berbelanja lebih waktu kat bazaar. Yela kat bazaar la yang selalunya semua pun terliur. Padahal bukan makan sangat pun. Last-last jadi membazir pulak. No no no.. Tak elok, membazir kan amalan syaitonn. Hehe.

So asasnya jadual puasa dengan Herbalife ni seperti dalam gambar;
Sahur - Aloe, teamix, shake
Berbuka - Aloe, teamix, shake
Selepas terawih - Hidangan seimbang 

"Kenyang ke sahur dengan shake je?"

Kenyang!! Hehe

"Coach, hari ni hari pertama saya puasa dengan Herbalife shake, memang tak lapar lah. Lain je rasa dia puasa dengan Herbalife, berbanding sebelum ni." - Sis Ida, coachee dari Terengganu.

"Coach, puasa okey je walaupun sahur dengan shake je. Ingatkan tak kenyang." - Sis Nor, coachee dari Kerteh, Terengganu.

Faktanya, bagaimana puasa dengan Herbalife lebih bertenaga dan kenyang walau sekadar shake
- Herbalife shake diuji secara klinikal & disahkan sebagai makanan yang rendah Glycemic Index. Kesannya, lebih kenyang & lebih bertenaga.
- Herbalife shake rendah kalori, dalam masa yang sama pada dengan nutrisi.  


 "Produk Herbalife yang mana perlu diambil untuk puasa?"

Asasnya yang paling wajib adalah Herbalife Formula 1 (shake). Diikuti boleh ditambah dengan teamix, Formula 3, Herbalife Aloe Concentrate. Apapun, boleh hubungi Coach untuk pengambilan produk ikut budget individu. Boleh hubungi saya di 0193709753 sekiranya anda masih belum mempunyai Herbalife Coach.

Puasa lebih sihat dan bertenaga dengan Herbalife. Ibadat pun jadi lebih mudah.

Bulan Ramadhan adalah bulan yang mana kita berebut-rebut untuk dapatkan pahala extra. Dengan itu, untuk mudahkan perjalanan ibadat, juga bermula dari pemakanan kita. Semoga Ramadhan kali ni lebih baik dari sebelum ni, dan menjadikan kita lebih istiqomah menjalani ibadat untuk bulan-bulan berikutnya, insyaAllah.



PROJEK KURUS SEBELUM RAYA
PUASA SIHAT DENGAN HERBALIFE 

Coach Fatin Syahirah
Whatsapp/Call: 019 3709753
Instagram: @fatinsyaibrahim_hlf

Selasa, 31 Januari 2017

Coach Herbalife Malaysia

Bismillah.

Syukur pada Allah, masih dipanjangkan umur menemui tahun baru 2017. Ramai yang semakin mula sedar akan kepentingan jaga kesihatan dan dapatkan berat ideal untuk lebih sihat. Semoga semua yang dalam proses dan perjalanan untuk capai berat ideal terus konsisten dan dapat capai berat target masing-masing :)

Daann pada yang masih mencari solusi untuk turun berat badan, dalam masa yang sama;
- Tak perlu berlapar
- Jadual makan senang untuk ikut, tanpa tekanan, boleh makan 5-6 kali sehari & boleh makan nasi
- Ada coach untuk pantau progress & pastikan boleh dapat hasil turun berat.
- Ada support group yang sama-sama dalam misi turun berat.
- Jimat

Untuk Herbalife Program face to face coaching, based saya di Paka, Terengganu. Tapi untuk online coaching, tak kisah di mana sahaja asalkan boleh whatsapp :)
Maka, boleh lah hubungi saya, Coach Fatin di 019 370 9753. I'm happy to coach. :)



Pada yang masih belum tahu, dan pertama kali sampai di blog saya ni, saya merupakan Coach Herbalife sejak 2012. Dan saya sendiri dah guna Herbalife sejak 2012 juga. Hasil dari konsisten tukar sarapan dengan Herbalife nutrition, saya turun 2kg lemak dan naik 5kg otot dengan personalized meal plan, alhamdulillah. Yang lagi best bila tenaga saya pun bertambah baik, kulit pun bertambah baik sama. Untuk kisah kulit saya ni, saya akan ceritakan di next post. Hehe :D


BAGAIMANA HERBALIFE MEMBANTU SAYA DARI SEGI UBAH GAYA HIDUP YANG LEBIH SIHAT?


Sebelum Herbalife, saya sangat cakna pada berat sendiri, atau ayat lainnya saya sangat takut gemuk. Naik berat sikit pun menggelabah dah. Waktu tu memang tak faham lagi konsep berat ideal yang sihat & seimbang, asalkan berat seperti yang saya nak. Kalau lebih sikit, mula lah tak makan & takut nak makan, dengan harapan berat boleh turun semula. Apa yang saya buat waktu tu;


- Tak makan pagi
- Tak minum air masak yang cukup, sebab takut jadi gemuk air pulak kalau minum air masak banyak
- Saya pernah makan hidangan lengkap sekali je dalam sehari. I starve myself! Sian kat badan sendiri..
- Pernah makan biskut & roti sahaja dalam sehari
- Saya pernah tak makan nasi selama 2 bulan
- Lagi teruk, saya pernah muntahkan apa yang saya makan. 

Teruknyaaa diri sendiri waktu tu bila ingat balik T______T

Tanpa saya sedar, cara saya tu silap. Efek dari tu;
- Badan saya berangin terukk
- Saya cepat letih
- Badan kurus, tapi kulit menggelebeh. Saya hilang otot lebih banyak.
- Banyak lagi efek lain. Sorry badan saya sendiri T___T

Alhamdulillah banyak sangat yang berubah selepas saya mula dengan program Herbalife. Dengan guide dari Coach, dan saya sendiri hadiri training dari para Doktor & Saintis Herbalife, baru saya sedar akan SEMUA kesilapan saya sebelum ni. Astaghfirullah.

Naik 5KG, Lemak Ideal, Tingkatkan Otot

Saya naik 5KG otot dengan Herbalife. Dalam program, barulah saya sedar & belajar, bahawa untuk kurus dengan sihat adalah dengan miliki lemak ideal. Dan kurus dengan sihat ni bukan hanya bermakna pada KiloGram semata-mata. Berat yang turun disebabkan otot je yang turun pun no point, sebab itu tandanya turun berat dengan tak sihat. 

Selain dari naik 5KG otot, tenaga saya juga improved banyakkk sangat alhamdulillah. Dan yang paling penting, saya lebih aware dengan apa yang saya makan -- pilih makanan yang lebih sihat & dalam masa yang sama saya boleh makan 4-6kali sehari, tak perlu berlapar dan berat boleh maintain yeay!

Begitulah serba sedikit perubahan yang saya alami dengan Herbalife. Banyak yang ingin dicerikan, insyaAllah till next post. Hehe


COACH FATIN SYAHIRAH



WHATSAPP/TEL/MESEJ: 0193709753

FACEBOOK: FATIN SYAHIRAH

FACEBOOK PAGE: COACH FATIN SYAHIRAH

INSTAGRAM: @fatinsyaibrahim_hlf

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...