Rabu, 12 Disember 2018

Cara Makan Herbalife untuk Kurus

Cara Minum Herbalife untuk Kurus Cepat 



Bila sebut Herbalife je, ramai yang dah tahu Herbalife sangat berkesan untuk turun berat dengan sihat. Dan ramai yang dah mula aware dengan konsep nak kurus dengan sihat dan berkesan ni. Tapi Kurus dengan Sihat ni tak semestinya kena cepat. Yang penting adalah penurunan yang konsisten, berterusan sehingga ke berat ideal dan kurus ideal sampai bila-bila.


Macam coachee saya dari Dungun Terengganu ni pun turun 30KG dengan Herbalife. Siapa yang tak happy kan? Dah la turun 30KG, shaping banyak pulak tu, dari saiz XXL sekarang dah boleh pakai baju saiz S! Macam orang yang berbeza. 

Sekiranya anda sedang mencari Herbalife dan belum mempunyai Coach, boleh whatsapp saya di 0193709753.

Macam mana nak ambil Herbalife untuk Kurus? 


Sebenarnya, setiap orang memerlukan cara makan dan mealplan yang berbeza untuk kurus dengan Herbalife ni dan sebab tu perlu dapatkan Herbalife melalui Coach. Ada orang boleh makan banyak, ada orang boleh makan biasa-biasa je. So kenapa mealplan dan cara makan Herbalife ni setiap orang berbeza kan? Sebabnya.. 

Ada orang nak kurus sambil menyusu baby
Ada orang nak kurus sambil bersenam 
Ada orang nak turun berat tapi sibuk 
Ada orang nak turun berat tapi tak sempat masak
Ada orang taknak turun berat pun, tapi nak kempiskan perut, kecikkan peha/lengan
Ada orang nak turunkan berat tu banyak
Ada orang nak turunkan sikit je

Ni antaranya. Sebab tu apa yang saya bagitau tadi, setiap orang perlukan penggunaan produk produk dan cara makan yang berbeza. Sebab tu, perlunya dan sangat penting untuk dapatkan dan beli produk Herbalife melalui Coach. Sekiranya anda masih belum mempunyai Coach, boleh Whatsapp saya terus di 0193709753



Adakah Perlu Guna semua Produk Herbalife untuk Kurus dengan cepat dan berkesan?


Herbalife ada banyak produk. Ada Formula 1, Formula 3, teamix, Omega 3 fish oil, TC Formula, Aloe Vera Herbalife, dan banyak lagi. Tapi berita baiknya, anda tak perlu guna semua produk Herbalife pun untuk turun berat cepat dengan Herbalife ni. Dengan 1 produk Herbalife pun anda boleh kurus dengan berkesan, yang penting anda ikut personalized mealplan yang diberi oleh saya nanti bila anda dah mula program coaching Suri Kurus x Herbalife ni. 


Dengan coaching saya, saya akan suggest produk apa yang terbaik untuk anda bermula, dalam masa yang sama sesuai dengan budget anda. Dan boleh kurus berkesan walau hanya dengan penggunaan 1 produk Herbalife. 


Ini adalah antara coachee saya yang turun berat 14KG dengan budget minimum dan penggunaan 1 produk Herbalife sahaja. 

Siapa kata nak guna Herbalife ni mahal? Silap faham tu. 
Itu lah pentingnya ada Coach Herbalife untuk pastikan anda kurus dengan berkesan dan sihat dengan Herbalife. Mealplan mudah untuk ikut dan tak perlu berlapar. Dan saya sebagai Coach yang akan sediakan mealplan, guideline & coaching untuk anda, agar boleh turun berat dengan berkesan. 

Penting ke dapatkan Produk Herbalife melalui Coach ni?


PENTING!! Produk Herbalife ni bagus. Tapi, tanpa penggunaan yang betul, anda tak dapat turun berat pun. So, pastikan anda dapatkan produk Herbalife untuk kurus dengan Coach Herbalife yang komited untuk bantu anda kurus dengan berkesan. Jangan risau, tak ada bayaran tambahan untuk coaching, sebab coaching percuma dengan pembelian produk. 

Jadi, dapatkan Herbalife melalui Coach Herbalife tau. Dan sekiranya anda belum mempunyai Coach dan sedang mencari Pengedar Herbalife untuk anda beli produk, boleh whatsapp saya di 0193709753 :)

Dengan dapatkan produk melalui Coach ni, anda bukan sahaja boleh kurus berkesan dengan Herbalife, malah boleh kurus tanpa berlapar dan jimat dengan Herbalife ni. 


Boleh klik di sini tentang Beli Herbalife Online:



Klik di sini tentang Program Kurus dengan Herbalife:



Klik di sini tentang Testimoni Terkini Herbalife Malaysia:



Klik di sini Tentang Beli Herbalife Murah:




PROGRAM KURUS 30 HARI 

HERBALIFE COACH FATIN 



Whatsapp:

0193709753
0193709753
0193709753



Follow Instagram untuk update terkini:

Ahad, 2 Disember 2018

Siapa Boleh Menggunakan Produk Herbalife?

Bismillah. 

Lately ramai yang contact saya bertanyakan perihal siapa yang boleh menggunakan produk Herbalife? Adakah hanya khusus untuk mereka yang nak turun berat sahaja? Adakah sesiapa sahaja yang menggunakan produk Herbalife akan jadi makin kurus?
Ok meh saya cerita serba sikit berkenaan Herbalife dan siapa je yang boleh guna Herbalife ni?


Adakah Herbalife Ubat Kurus?



Formula 1 Herbalife

Ok perkara paling asas yang anda perlu tahu adalah Herbalife ni bukan ubat kurus. Tapi Herbalife adalah makanan nutrisi. Dan Herbalife shake ni kan adalah makanan yang mana seimbang dari segi kandungan nutrisinya -- seimbang dari segi proteinnya, karbo, lemak sihat, fibre, termasuk vitamin & mineral. So Herbalife sama je macam makanan lain, bezanya dalam Herbalife shake ni berbaloi pada setiap kalorinya. Sihat, seimbang, jimat & kenyang.


Ok kita ambil ni sebagai contoh sarapan harian kita. Nasi lemak vs Herbalife shake. Harga yang hampir sama, tapi jauh berbeza kualitinya. Kualiti yang dimaksudkan ni adalah kandungan nutrisi yang terkandung dalam kedua makanan ni, sedangkan harga hampir sama! Kalori pun sangat jauh bezanya dengan Herbalife shake yang mana sangat rendah, tapi mengenyangkan atas sebab padat dengan nutrisi tu. :)

Setiap hidangan kita, tak kira lah sama ada sarapan ke, lunch ke, dinner ke, semua perlu seimbang. Dan Kurus dengan Herbalife ni tawarkan program untuk anda turun berat dengan sihat, seimbang tanpa perlu kurangkan keperluan nutrisi tau.
Makanan yang tinggi nutrisi & seimbang ni membantu kita bukan je untuk turun berat, tapi jugak kenyang lebih lama & bertenaga tau!



Siapa yang Boleh Menggunakan Produk Herbalife?


Konsep Herbalife ni adalah nutrisi selular, bermaksud dalam 1 hidangan shake tu, kita bekalkan nutrisi untuk sel dalam badan kita. Haa gitu lah kaedahnya. Kenapa penting & perlunya nutrisi selular ni?

Nutrisi Selular Herbalife

Kalau anda tengok gambarajah ni, kepentingan nutrisi selular ni bukan je untuk turun berat, tapi sebenarnya untuk tubuh badan kita secara menyeluruh, termasuk untuk kesihatan usus, jantung, kesihatan lelaki, kesihatan wanita, dan lain-lain. Lagipun, bukan orang yang nak turun berat je perlukan nutrisi harian ni, malah setiap individu pun perlukan nutrisi untuk sel badan kita. Sebab tu kita kena amalkan gaya hidup & pemakanan sihat ni. Sebab memang keperluan untuk badan kita.

Cuma, realiti dan gaya hidup kita sekarang susah nak dapat makanan seimbang tu. Biasanya hidangan yang kita mudah dapat ni tinggi karbo, tinggi kalori, tinggi gula. Pendek kata, kurang menyihatkan, kan? So, itulah fungsi Herbalife ni, memudahkan kita untuk dapatkan nutrisi seimbang setiap hari, tak kira lah anda nak turun berat ke, maintain berat ke, sarapan sihat je ke. Secara ringkasnya, Herbalife untuk semua golongan, bukan hanya terhad untuk yang nak turun berat sahaja. :)


Kalau Herbalife untuk Semua & Bukan Ubat Kurus, Bagaimana Herbalife Membantu untuk Turun Berat dengan Mudah & Efektif?


Haaa atas sebab ni lah anda perlu dapatkan produk Herbalife melalui Coach/Pengedar Sah Herbalife, bukan hanya sembarangan beli Herbalife dari mana-mana. Sebab, setiap orang mempunyai keperluan & mealplan berbeza bergantung pada individu.

Ada yang turun berat sambil bersenam
Ada yang nak turun berat sambil menyusu tanpa efek susu
Ada yang nak turun berat tapi tak sempat nak masak pun, so nak makan apa untuk pastikan seimbang?
Ada yang tak perlu turun berat pun, tapi nak kena turunkan lemak/perut buncit/kecikkan peha
Ada yang turun berat tapi tak sempat bersenam pun
Dan macam-macam lagi kategori dan keadaan individu tu.

Dalam perbezaan ni, so macam mana nak pastikan semua boleh turun berat tanpa berlapar & dengan sihat?
Ini lah pentingnya ada Coach Herbalife tu. (Sekiranya anda belum mempunyai Coach & ingin mendapatkan produk Herbalife, boleh whatsapp saya di 0193709753).

Coach juga yang akan menjawab semua pertanyaan anda, ubah mealplan sekiranya tak sesuai, sehinggalah anda boleh ikut mealplan. Tugas anda hanyalah dengan buat yang terbaik & dengar nasihat Coach. Semudah tu je! :)

Jangan pula keliru, coaching Herbalife tidak berbayar. Anda dapat percuma dengan pembelian produk tu. So, dari siapa anda dapatkan produk Herbalife, dari situlah juga anda akan dapat coaching & guideline. Kita tak boleh nak samaratakan semua orang punya mealplan, sebab setiap dari kita pun tak sama, kan? So, make sure anda beli Herbalife dari Coach ya! :)


Ini pula saya sendiri. Saya maintain berat yang sama, tapi dalam gambar ni lemak saya mencanak naik hasil dari makan banyak kuih raya. Lemak naik, menjadikan perut buncit, muka pun terus jadi petak! Sejujurnya saya langsung tak selesa. Ye lah kan, saya kan Coach. Mestilah saya sendiri pun kena walk the talk. Saya coach anda untuk turun berat, saya sendiri pun kenalah pastikan berada at my best shape.

So, saya ikut mealplan turun lemak, saya turun 2KG lemak dalam 1 minggu tu, dan perut pun kempis balik. Dagu pun start runcing semula, maka saya pun lagi confident nak bergambar. HAHAH tu aje yang penting kannnnnn. :P

Okey so siapa pun anda, dari mana pun anda, anda boleh mulakan program dengan Herbalife ni! I'm happy to be your Coach!


PROGRAM KURUS 30 HARI
HERBALIFE COACH
COACH FATIN
Whatsapp: 0193709753
Facebook Page: Coach Fatin Syahirah

Jumaat, 6 Julai 2018

Coach Kurus Online Wanita

Salam Syawal. 

Sejak dah habis Raya ni, ramai sangat yang cari Herbalife untuk kurus. Tahniah kerana anda di tempat yang betul, untuk solusi turun berat terbaik, mudah & berkesan! Yang lagi best sebab program kurus saya 100% ONLINE, bermakna anda boleh kurus dari rumah atau di mana je
Sekiranya anda sedang mencari Coach Herbalife untuk bermula, boleh whatsapp saya terus di 0193709753, Coach Fatin. 

Kurus Walaupun Sibuk dengan Herbalife

Saya percaya ramai wanita kat luar sana yang nak turun berat, dan dalam masa yang sama ramai yang dah cuba macam-macam cara untuk kurus. Bagi yang dah berjaya turun berat -- TAHNIAH! 
Dan bagi yang belum berjaya turun berat, jangan risau & jangan putus asa. Sekarang adalah masa yang terbaik untuk anda kurus dengan Suri Kurus coaching Herbalife! :)

Suri Kurus Online Coaching Herbalife


Kenapa mesti kurus dengan Suri Kurus Coaching Herbalife ni?

1. 100% Online Coaching


Thanks to technology, anda kini boleh kurus dari rumah. Walaupun coaching 100%, tapi coaching terbukti berkesan. Ramai wanita dalam coaching program saya berjaya turun berat, walau di mana mereka berada. Setakat ni coachees dalam coaching saya tinggal di seluruh Malaysia, termasuk Brunei pun ada! Yes, sekiranya anda dari Brunei, anda juga boleh Kurus dengan Herbalife bersama Suri Kurus coaching ni. Best kan bila jarak bukan lagi alasan & halangan untuk kita turun berat badan dengan sihat, mudah & berkesan. 

2. Mealplan mudah untuk ikut


Yes, anda boleh makan nasi & boleh turun berat tanpa berlapar dengan Suri Kurus coaching Herbalife ni! Tahan lapar pun tak boleh tau. Sebab nak turun berat dengan sihat ni tak perlu tahan lapar pun.
Tak wajib eat clean dan takde istilah diet ketat/extreme diet pun. Pendek kata, anda still boleh enjoy lauk kegemaran & turun berat. Nak makan ayam masak merah ke, masak kicap ke, ayam panggang ke -- BOLEH!

Mealplan yang diberikan nanti personalised ikut keperluan badan setiap orang. So basically mealplan setiap coachee mungkin berbeza-beza, termasuk mealplan khusus untuk ibu yang menyusu & nak kurus. Jangan risau, anda boleh turun berat tanpa efek susu drop :)

3. Kurus walaupun sibuk, tak wajib bersenam


It's good kalau anda boleh spend time untuk bersenam, sebab senaman ni bukan je untuk turun berat tapi untuk kita rasa lebih sihat. Senaman jugak penting untuk kita menua dengan lebih sihat. Tapi good news untuk yang sibuk & tak sempat bersenam, sebab anda still boleh turun berat dengan sihat bersama Suri Kurus online Coaching Herbalife! 

Bila anda dah join program nanti, anda akan kenal ramai lagi coachee yang turun berat tapi dalam masa yang sama sibuk tak sempat nak exercise ni, dari pelbagai background. Ada surirumah, ada doktor, ada nurse, ada kerja sendiri, ada kerja ofis, ada kerja shift. It's no excuse weight loss program. Seronok sangat!

4. Tak wajib masak & tak wajib eatclean, sangat sesuai untuk orang yang sibuk. 


Makan kat kedai pun boleh kurus, asalkan ikut guideline mealplan yang diberikan. Yang penting communicate dengan Coach ya. Sebab mealplan tu boleh adjust & flexible ikut lifestyle individu. :)

5. Ada coach & group support yang awesome. 


Kat dalam group tu nanti, anda bukan je dapat knowledge & kelas kurus online, tapi jugak boleh dapat motivasi & support dari kawan-kawan lain dalam tu yang sama-sama nak kurus dengan sihat ni. Dan, bila anda beli Herbalife, anda bukan je dapat produk, tapi dapat coaching sekali tanpa yuran tambahan! Saya sebagai coach akan pastikan anda dapat turun berat & get results! 



========================================================================

Ni antara sebab kenapa anda mesti join Suri Kurus Online Coaching Herbalife. Snanye ada banyakkkk lagi benefit lain. Ramai coachee yang awal-awal takut nak join program sebab takut tak kurus, takut lapar, macam-macam lagi. Tapi bila join program, masing-masing happy betul bila bukan je boleh turun berat, dapat banyak benefit lain skali. Siap yang dapat cash reward lagi! 

So, kalau anda nak beli Herbalife, pastikan beli dari Coach Herbalife ya! make sure dapatkan dari saluran yang betul. kalau tak rugiii nanti! 

Sekiranya anda masih belum ada Coach & nak kurus dengan Herbalife, boleh whatsapp saya terus ya!

PROGRAM KURUS 30 HARI 
COACH FATIN 
0193709753 

Boleh follow IG saya untuk result terkini.


Rabu, 20 Jun 2018

Kebaikan Produk Herbalife Formula 3 Whey Protein

MY LOVE STORY: HERBALIFE FORMULA 3 


Kenapa saya SUKA sangat Formula 3 Herbalife ni? 


Ni antara produk Herbalife yang saya rasa kesan terus pada saya. Ni pada sayalah, lain orang mungkin lain.

Produk Herbalife di Malaysia yang jadi pilihan & kegemaran saya:

πŸ’œ Formula 1 Nutritious Meal SHAKE
- F1 ni makanan yang ada cukup nutrisi, dan bantu untuk cukupkan keperluan nutrisi harian kita. Memang BEST sangat ambil Herbalife Shake ni waktu sarapan. Alhamdulillah saya sendiri dah guna Herbalife sebagai sarapan sejak tahun 2012.

πŸ’œ Herbal Aloe Concentrate
- Aloe ni buat saya rasa perut lebih selesa & bantu pencernaan. Dalam masa yang sama saya lebih bertenaga selepas makan. Perasan tak kalau selepas makan nasi ke, apa-apa makanan ke, kita cepat je rasa ngantuk. Tu sebab penghadaman kita under pressure atas faktor makanan yang kita ambil tu. Cer try ambil Herbal Aloe ni lepas lunch, you'll be surprised!

πŸ’œ Teamix Lemon Hibiscus
- Sangat awesome untuk tingkatkan metabolisma, bantu buang toksin, bantu pencernaan, dan bagi tenaga.

πŸ’œ Formula 3 Whey Protein
- Yang kita akan ceritakan dalam entri ni.

Okey sekarang kita cerita TENTANG FUNGSI FORMULA 3 WHEY PROTEIN UNTUK KURUS! 

 Formula 3 Herbalife ni sebenarnya protein yang berkualiti, yang mana 1 scoop F3 ni mengandungi 5g protein dan 0 lemak! (Baca lebih lanjut kat bawah ya!)



KULIT MENGGELEBEH SELEPAS TURUN BERAT? BADAN TAK RESHAPE?


Ramai yang ingat nak turun berat ni hanya sekadar dengan kurangkan makan dan kurang kalori. Sedangkan faktanya untuk turun berat dengan sihat bermula dengan pemakanan yang seimbang, dalam masa yang sama memenuhi pengambilan kalori harian. Nutrisi seimbang yang lengkap setiap hari sangat penting untuk kurus dengan sihat dalam masa yang sama badan shaping.

Pernah tak rasa takut nak kurus sebab takut kulit menggelebeh?
Pernah tak rasa sebelum ni dah turun banyak, tapi baru tukar 1 saiz. Badan tak shaping sangat?

Sekiranya pernah, anda berkemungkinan turun otot lebih banyak berbanding lemak. Bila otot yang turun lebih banyak berbanding lemak, kesannya pada badan adalah kulit menggelebeh, tenaga drop, badan tak shaping, lesu.

Antara punca anda turun otot lebih banyak berbanding lemak ni adalah;
- Pemakanan tak seimbang. Kira kalori je tapi tak ambil kira kualiti
- Ada tahan lapar & ada skip makan
- Kurang air
- Tak cukup protein harian & lain-lain lagi

FUNGSI FORMULA 3 HERBALIFE


🌺 Membantu dan membina jisim otot tanpa lemak. Sebenarnya untuk kita turun berat, kita perlukan pengambilan protein yang cukup untuk kekalkan jisim otot dalam badan tanpa lemak & mengawal rasa lapar. Untuk dapatkan kualiti protein yang terbaik -- kekal otot tanpa lemak, Formua 3 ni dapat bantu puaskan rasa lapar dan sesuaikan pengambilan protein secara peribadi. Anda boleh lengkapkan keperluan protein harian tanpa lebih kalori!

🌺 Boleh membantu meningkatkan aktiviti antioksidan vitamin anda*

🌺 Mengandungi tiada lemak, karbohidrat, kolesterol, garam, gula atau pemanis.

🌺 membantu anda menjadi kenyang lebih lama, memudahkan pengurangan berat badan.

Pendek kata, siapa yang minum shake berserta Formula 3 ni, anda akan rasa shake ni lagi sedap, gebu dan efek shaping tu lagi power! Kalau anda menggunakan Formula 3 ni, jangan terkejut kalau baru turun 1-4KG tapi ukurlilit pinggang banyak hilang & boleh tukar saiz baju!


KISAH SAYA DAN FORMULA 3 HERBALIFE



Sarapan saya setiap pagi, F3 + F1 Cookies n Cream. 
Sejujurnya pada beberapa tahun pertama saya menggunakan Herbalife, saya on off guna Formula 3 ni sekali. Yang paling saya konsisten waktu tu teamix & Formula 1. Aloe pun sekejap ambil sekejap tak. Dan selepas saya konsisten pengambilan Formula 3 ni, sejujurnya berbeza sangat! 

Memang rasa sihat dan mudah kawal berat dengan Herbalife, tapi tak semudah lepas konsisten Formula 3 sekali. 

Awal-awal pengambilan Herbalife shake, saya rasa sangat berbeza terutamanya pada tenaga dan jadual makan saya lebih tersusun. yang ketara adalah bila saya mula konsisten dengan pengambilan sarapan sihat. Sebab sebelum Herbalife, saya bukan seorang yang ambil sarapan sihat. Biasanya sama ada tak sarapan langsung atau sarapan tinggi karbo & lemak tinggi. T___T

As years goes by, kematangan pun berbeza, sejujurnya saya pun belajar lebih banyak, terutamanya dari kesilapan. Termasuklah saya start improve dengan gaya hidup & pemakanan saya jugak. Tu yang saya start konsisten ambil Formula 3 Herbalife sekali. Dan bila ambil Formula 3 ni, saya rasa perbezaan yang sangat ketara kalau tak ambil Formula 3. Tu yang once dah konsisten, feel it, terus jatuh cinta dengan Formula 3 ni sampai rasa tak lengkap shake tanpa Formula 3.

KESANNYA PADA SAYA: 


🌟 Badan rasa lebih strong!
🌟 Lebih senang nak maintain perut kempis
🌟 Kulit rasa lebih tegang dan sangat mudah improve, lagi-lagi lepas kulit saya breakout hari tu. Kisah tentang kulit saya, boleh klik sini. Kulit Sihat dengan Herbalife.
🌟Badan saya reshape. Walaupun naik 5kg otot dengan Herbalife, ukurlilit pinggang lagi berkurang, lengan & peha makin firm. 
🌟 Minum shake rasa lebih kenyang, shake rasa lebih sedap & satisfying! 
🌟 Formula 3 ni magic sungguh. Lagi-lagi time travel. Sebab wake travel ni kita susah nak control kualiti makanan & cukupkan protein. Tapi Formula 3 ni punya magic, still senang nak maintain kurus waktu travel, ada inchloss, berat pun tak naik sangat walaupun kurang control portion makan. 
🌟 Bayangkan bila ikut mealplan ni, Formula 3 bagi efek shaping, bakar lemak walaupun sedang tidur. Time tak ikut mealplan sangat pulak, senang nak maintain kurus/berat.

Muka pun senang nak inchloss lagi-lagi part dagu. Senang runcingkan balik! 

So, dalam banyak-banyak produk Herbalife yang saya guna, tapi priority memang saya TAKKAN TINGGAL; FORMULA 1 SHAKE, TEAMIX, FORMULA 3 WHEY PROTEIN & ALOE!



APA SEBENARNYA KESAN FORMULA 3 YANG KITA BOLEH RASA?


  • Bila dengar perkataan protein, kita terfikirkan pasal turun berat dengan mudah. So apa fungsi protein ni sebenarnya?
  • Fungsi protein ni sendiri adalah untuk membina otot. Bina otot ni bukanlah bererti sado, tapi sebenarnya memang keperluan setiap individu. Otot ni ibaratnya macam batu blok untuk bina rumah, kalau tak ada batu blok tu, tak ada lah rumah kan? Macam tu lah fungsi protein untuk bina otot ni. 
  • Asasnya, purata bagi orang perempuan memerlukan 50g protein setiap hari. Dan Herbalife Formula 3 ni sangat membantu untuk mencukupkan keperluan protein harian. 1 scoop F3 mengandungi 5g protein dan 0g lemak! Protein dari Formula 3 ni sangat berkualiti, hence tu yang efek shaping dari Formula 3 ni pun power! 
  • So, sekiranya anda mengimpikan turun berat dengan efektif, shaping power, senang nak kekal kurus, senang nak stay in shape, Formula 3 ni MESTI ada dalam list! 
  • Kiranya protein ni antara macronutrient penting untuk kurus dengan sihat, selain karbohidrat, fibre & lemak sihat.
  • So, kena faham bila keperluan protein harian ni cukup, pembentukan otot berlaku, boost metabolism, secara tak langsung pembakaran kalori & lemak lebih efficient. 

GAYA HIDUP ANDA: SIBUK, TAK SEMPAT MASAK UNTUK PREPARE HEALTHY & BALANCED FOOD, KURANG PROTEIN INTAKE HARIAN. 



Bila kita bercakap soal turun berat dengan sihat, apa yang penting adalah keseimbangan nutrisi harian, termasuk pengambilan protein ni. Kebanyakan dari kita senang nak lengkapkan pengambilan karbo & lemak, malah berlebih-lebihan pulak. Tapi kita agak susah & mencabar nak cukupkan keperluan protein harian.

Asasnya kita perlukan dalam sekitar total 50-70g protein setiap hari. Cuba check balik, dalam setiap hidangan anda sekarang -- Sarapan, lunch, dinner, ada protein tak? Kalau ada, cukup portion tak?
Yang mudahnya dengan program Herbalife ni, anda boleh kurus tanpa kurangkan mana-mana keperluan nutrisi harian tu. Dan dalam masa yang sama, kalori pun tak lebih! Senang kan?

Bila tak cukup protein, antara apa yang berlaku pada badan kita adalah;

- Kita senang lapar
- Metabolisma badan terganggu, so bila metabolisma badan terganggu, penurunan berat juga turut terjejas.
- Protein menjadikan badan kita lebih strong & bertenaga. So kalau anda sedang dalam program turun berat badan sekarang, recheck balik -- adakah semakin bertenaga atau sebaliknya?
- Badan kurang shaping, sebab anda lebih cenderung turun otot berbanding lemak. Sayangnyaaa kalau turut otot instead of lemak tau.

So, Formula 3 ni sangat membantu anda untuk stay in the shape walaupun hari tu tengah bercuti/raya/ travel. Apatah lagi bila mula ikut mealplan yang diberikan, jangan terkejut bila badan SENANG sangat shaping!

KESAN FORMULA 3 SECARA KESELURUHANNYA:


1. Boost metabolism 
2. Kekalkan/tingkatkan jisim otot. So, dengan ikut mealplan, anda akan turun lemak. Hence, SHAPING!!
3. Badan lebih strong & bertenaga. 
4. Badan lebih mudah to stay in shape. 
5. Jangan terkejut/pelik tau bila tengok berat baru turun sikit, tapi inci dah banyak berkurang sampai dah boleh tukar saiz. Tu namanya inchloss & shapeloss! 😍


Sekian cerita saya tentang Formula 3 ni. Boleh la cuba ye. :)

HUBUNGI 0193709753 untuk dapatkan produk / mulakan program Herbalife

0193709753
0193709753
0193709753



Info tentang semua produk Herbalife di Malaysia: Produk Herbalife Online, Klik Sini 

Jom join coaching Kurus Herbalife dungeon #TeamSuriKurus! : Untuk turun berat dengan Herbalife dan coaching, klik sini. 

Produk Herbalife untuk Kurus?: Produk Herbalife untuk Turun Berat, Klik sini.

Khamis, 31 Mei 2018

PROGRAM TURUN BERAT BADAN DENGAN HERBALIFE

Bismillah.

PROGRAM TURUN BERAT BADAN HERBALIFE



Adakah anda sedang mencari produk Herbalife? Boleh terus Whatsapp ke 0193709753 :)

Sedang survey dan sedang mencari maklumat berkenaan produk Herbalife? Boleh teruskan membaca. Moga memberi manfaat :)



Bila dah sampai post blog ni, dah tentu anda sedang cari penyelesaian untuk turun berat badan. 



Untuk dalam proses penurunan berat badan, anda mesti mahukan cara yang selamat, sihat, terbaik, berkesan, tiada kesan sampingan, membuahkan hasil dan juga tanpa tekanan. 


Dan anda juga pasti mengharapkan hasil yang berkesan dan berbaloi untuk anda laburkan duit yang anda belanjakan untuk dapatkan berat ideal & bonusnya juga kesihatan yang baik. Pendek kata, anda bukan hanya dapat turun berat dan kekal kurus, tapi lebih sihat dan bertenaga juga!


DAH CUBA MACAM-MACAM CARA UNTUK KURUS, TAPI BERAT SUSAH ATAU TAK TURUN-TURUN JUGAK?



Dah cuba diet sendiri, tapi lama-lama makin selesa dan hilang momentum. Kemudian berat naik semula. Penatnyaa :(

Dah cuba diet sendiri, dah campur senaman sekali, tapi berat nak turun 1kg sebulan pun susah. Lama-lama rasa macam nak give up. Tak berbaloi..

Dah cuba diet sendiri. Mula-mula ok lagi. Tapi nak kena kira kalori, dan kena sediakan sendiri awal tapi masa terhad sebab kerja semakin banyak. Tak sempat nak buat semua!! 

Dah cuba produk X, cirit birit je memanjang. 

Dah cuba produk Y, hilang selera makan, malam-malam tak boleh tidur sebab jantung asyik berdebar-debar tanpa sebab. 

Dah cuba produk Z, tak sedap!!


Dah cuba pelbagai cara, tapi selalu berakhir dengan frust untuk turun berat. Rasa macam susahnya nak turun berat, sedangkan MUDAHNYA nak turun berat ni. Apa kata kali ni mula program kurus dengan Coach Fatin & jadikan ni cara terakhir yang anda cuba sebab insyaAllah kali ni betul-betul berjaya turun berat & dapatkan berat ideal!! :)

 

NAK KURUS TAPI TAK ADA MASA?


Banyak tips kurus & semua orang kata nak kurus kena bersenam. Tapi anda tak ada masa?

Anda risau berat yang semakin meningkat setiap kali timbang. 

Ramai orang ada masalah berkaitan MASA. 

Tiada masa untuk bersenam setiap hari.

Tiada masa untuk masak makanan sihat setiap hari. 

Tiada masa untuk kira kalori dan pastikan dapat nutrisi seimbang setiap hari dalam makanan seharian. 

Nak kurus, tapi sedang menyusu. Takut susu pulak berkurang. 


Kalau nak tunggu ada masa baru nak turun berat, sampai bila?
JANGAN RISAU!! 

Jom mulakan Program Kurus 30 Hari dengan Coach Fatin! :) 


PROGRAM KURUS 30 HARI


Program 30 hari ni merupakan intensif dan langkah permulaan untuk turun berat. 
So, dengan 30 hari pertama, berapa KG yang anda boleh turun?

3KG? 5KG? 7KG?

Apa kata anda mula dengan Program Kurus 30 Hari, baru lah tahu berapa KG yang boleh turun! :)


Dalam pek percubaan Program Kurus 30 Hari, anda akan mendapat:

- Progress turun berat badan. Bukan hanya boleh turun berat, tapi pakej inchloss sekali!
- Produk Herbalife 
- Jurulatih (Coach) Pengurusan Berat Badan
- Pelan Pemakanan Sihat (Personalised meal plan) & mealplan sangat mudah untuk anda ikut
- Pemantauan dan Follow Up
- Support Group sebagai Sokongan Motivasi
- Kelas Kurus Online
- Reward 

*Anda boleh memilih sama ada ingin mendapat coaching secara online (Online Coaching) atau face to face coaching untuk yang berada di sekitar Paka - Dungun - Kerteh, Terengganu. 
Coaching kami 100% ONLINE. Walaupun ONLINE, tapi terbukti BERKESAN & anda boleh turun berat dengan MUDAH & ENJOY! 


ANDA INGIN BERMULA SEKARANG?

WHATSAPP 0193709753







Seterusnya, antara soalan yang banyak ditanya;

KENAPA GUNAKAN PRODUK HERBALIFE?


  Soalan 1: Saya taknak guna produk lah. Saya nak kurus dengan diet sendiri. 

Jawapan 1: Sebenarnya untuk turun berat, langkah terbaik bukan semestinya dengan cara sendiri baru lah terbaik. 

Tahu tak, dari segi kos, kos perbelanjaan untuk beli makanan yang betul-betul sihat tu sebenarnya SAMA DENGAN BELI PRODUK HERBALIFE!! In fact, ada yang lagi mahal berbanding kalau beli produk Herbalife! 

Betul, dengan penggunaan produk Herbalife, perbelanjaan bulanan turut jadi lebih jimat dari biasa! 

Bezanya, Herbalife sangat mudah & cepat untuk disediakan, tanpa anda perlu kira kalori dan kandungan nutrisi untuk sediakan hidangan biasa!

Tak perlu stress nak kejar masa. 
Tak perlu kira kalori.
Tak perlu fikir nak masak menu apa untuk sediakan satu hidangan lengkap waktu sarapan & makan malam. Mudah sangat! 

 Pendek kata, gantian makanan ni adalah bantuan untuk anda turun berat badan dengan SELESA & PASTI mendapat hasil. 


Soalan 2: Herbalife ni selamat ke? Ada kesan sampingan tak?

 Jawapan 2: Badan shaping, kulit lebih sihat & improve, tenaga lebih improve, kurang craving/keinginan pada makanan yang tidak sihat, pencernaan lebih happy, dan yang paling terkesan bila kena tukar baju saiz baru! Yang ini saya nasihatkan lebih berhati-hati nanti rambang mata nak pilih baju yang lebih banyak design. Hehe


Soalan 3: Taknak guna produk sebab taknak 'bergantung' hanya pada produk.   

Jawapan 3: Anda tak bergantung pada apa-apa pun kalau guna Herbalife ni, sebab Herbalife ni bukan ubat yang mengandungi kimia berbahaya.  

Produk Herbalife ni 100% semula jadi seperti makanan-makanan lain kat pasaran yang kita selalu beli. Bahkan, Herbalife tersenarai dalam kategori MAKANAN, bukan ubat kurus. 

Seperti mana anda perlukan nasi dalam menu seharian, macam tu juga lah ibaratnya kita perlukan Herbalife dalam menu seharian. 

Kita bukan bergantung pada apa-apa makanan. Faktanya, kita memang perlu makan untuk sumber tenaga & hidup. Dan kita pilih apa yang kita makan. 

Dan saya pilih Herbalife sebagai sarapan pagi saya sejak tahun 2012. :) 


Soalan 4: Herbalife ni selamat ke untuk ibu mengandung? Berpantang? Menyusu? Orang tua? Orang berpenyakit?
 
 Jawapan 4: Seperti sebahagian jawapan ada di Jawapan 3. Dan selagi boleh makan nasi, insyaAllah boleh guna Herbalife. :)



Kenapa Herbalife?
Bagaimana Herbalife membantu untuk turun berat?




*Herbalife merupakan produk gantian makanan No. 1 Dunia. Dan telah berjuta-juta orang yang berjaya untuk turun berat dengan Herbalife di seluruh dunia. 


Soalan umum: 
Kenapa nak kena guna Herbalife? Selamat ke?

Jawapan:

Disokong oleh sains. 
Sains di sebalik produk. Herbalife diuji secara klinikal oleh saintis.
Penggunaan shake sebagai gantian makanan membantu untuk turun berat dengan mudah!
Di samping itu, Herbalife membantu untuk kurangkan kalori & lengkapkan keperluan nutrisi harian. 

Kaya Dengan Protein
18g protein dalam setiap hidangan, membantu untuk turun berat dengan efektif, meningkatkan metabolisma badan yang membantu penurunan berat badan dengan lebih berkesan & memberi efek shaping!! 

Rendah Kalori
Kalori per hidangan shake dalam sekitar 90-200 kalori bergantung pada cara penyediaan. Yang lagi best, kenyang sampai tengah hari! Anda perlu cuma makan on time! *Jadual flexible boleh bincang dengan Coach :)

Mudah disediakan di mana sahaja, sedap & cepat!
Tahu tak, anda boleh KURUS dengan perisa yang sedap, dengan cara penyediaan secepat 2 MINIT! Boleh tambah ais lagi kalau nak! 
Anda boleh pilih antara 6 perisa yang ada mengikut selera masing-masing yang mana semua boleh bantu untuk KURUS! Antara perisa yang ada adalah: Chocolate, Vanilla, Strawberry, Cappucino, Tropical Fruits, & Cookies n Cream (yang ni paling HOT!) :)

DAPATKAN HERBALIFE SEKARANG?


WHATSAPP 0193709753


Coaching Turun Berat Badan Online

WOW!! 

Tidak kira di mana anda berada, anda boleh sertai Coaching Kurus Online ni sebab ianya 100% ONLINE. 

Asalkan anda ada Whatsapp, anda pasti BOLEH KURUS! 


INGIN MULAKAN SEKARANG?
WHATSAPP 0193709753


TESTIMONI

*Hasil tidak tipikal, berbeza mengikut individu*
  Testimoni saya sendiri, Coach Fatin, shaping.

*Hasil tidak tipikal, berbeza mengikut individu*
CikPah, ibu anak 1, turun 31KG


 
*Hasil tidak tipikal, berbeza mengikut individu*
Saidah, Ibu anak tiga, turun 18.8KG




Hasil tidak tipikal, berbeza mengikut individu
Ibu anak tiga, turun 20KG


*Hasil tidak tipikal, berbeza mengikut individu*

Hasil tidak tipikal, berbeza mengikut individu

Hasil tidak tipikal, berbeza mengikut individu

*Hasil tidak tipikal, berbeza mengikut individu*

*Hasil tidak tipikal, berbeza mengikut individu*

*Hasil tidak tipikal, berbeza mengikut individu*


Apakah kesan yang saya boleh dapat apabila saya mulakan Program Kurus 30 Hari?


- Badan lebih cergas, bertenaga & ringan.
- Progress turun berat badan dari minggu pertama. 
- SHAPING SHAPING SHAPING!! Bukan hanya sekadar turun berat atau melihat KG menurun, tapi badan pun susut dengan sihat & seimbang!
- Kulit lebih sihat
-Pencernaan lebih selesa
- Kurang craving/keinginan pada makanan manis dan yang tidak sihat.
- Rasai sendiri!!

*Hasil produk tidak tipikal, berbeza mengikut individu
*Produk tidak bertujuan untuk mencegah/mendiagnos apa-apa penyakit


INGIN MULAKAN SEKARANG?

WHATSAPP 0193709753

Siapa yang perlu mulakan program Herbalife?


Orang yang sukar turun berat badan 
Lelaki dan wanita 
Orang berusia
Orang yang tak nampak gemuk, tapi sendiri tahu yang kena kurus untuk sihat
Orang yang nak sihat 
Orang yang tak nak guna bahan kimia atau cara tak sihat untuk kurus 
Orang yang mencari solusi untuk ubah gaya hidup sihat 
Orang yang nak turunkan lemak sahaja, tanpa turunkan berat 
Orang yang tak overweight/obes, tapi nak kempiskan perut atau kecilkan lengan/peha

Sertai Program Kurus 30 Hari Sekarang

WHATSAPP SEKARANG 

0193709753
0193709753
0193709753

FACEBOOK: Fatin Syahirah 
Instagram: @fatinsyaibrahim_hlf

Follow saya di Instagram untuk update terkini!
https://www.instagram.com/fatinsyaibrahim_hlf/





ONLINE COACHING SELURUH MALAYSIA 




Jumaat, 11 Mei 2018

Distributor Herbalife Malaysia

Pengedar Herbalife di Malaysia


Saya merupakan Pengedar Herbalife di Malaysia sejak tahun 2012 lagi. Selain itu saya juga merupakan pengguna produk Herbalife dari tahun 2012 sehingga hari ini, alhamdulillah. Dengan pengalaman hampir menginjak ke tahun ke 6 dalam menggunakan produk Herbalife, saya juga merupakan Coach Turun Berat dengan sihat menggunakan produk Herbalife. Secara dasarnya, saya telah membantu ratusan orang untuk kurus dengan sihat.


Ini merupakan profile saya:

Coach Fatin Syahirah 
No Telefon: 0193709753
Servis: Coach Turun Berat Online yang berjalan di seluruh Malaysia
Instagram: @fatinsyaibrahim_hlf

🌸 Telah berpengalaman hampir 6 tahun sebagai Coach Kurus dan Turun Berat dengan Sihat (Sejak 2012)

🌸 Saya sendiri telah berjaya maintain berat yang sama selama lebih 5 tahun. 

🌸 Saya menyediakan ONLINE COACHING di Seluruh Malaysia. Yang terkini coaching berjalan di luar Malaysia juga termasuk China & Qatar.

🌸 Tidak kira di mana anda berada, anda boleh menyertai Coaching SuriKurus x Herbalife ni. Mealplan mudah untuk ikut & flexible! 

🌸 Merupakan Headcoach dalam Community Coaching Team SuriKurus.



Berkesan ke Online Coaching ni? Boleh Kurus ke dengan Online Coaching ni?


Untuk pengetahuan anda, Team SuriKurus Online Coaching Herbalife dah berjaya bantu turunkan lebih 100KG secara konsisten setiap bulan, MasyaAllah.

Program kami memang direka khas untuk WANITA dari seluruh Malaysia, dengan semua latar belakang -- tak kira suri rumah, yang sibuk bekerja, guru, tak sempat bersenam, banyak komitment, untuk turun berat dengan sihat dalam apa jua gaya hidup anda.

Untuk lihat hasil coachee turun berat & bukti keberkesanan ONLINE COACHING HERBALIFE TEAM SURIKURUS, anda boleh follow saya di instagram.

Search di Instagram: #TeamSuriKurus