Coach Fatin di Instagram! #TeamSuriKurus

Jumaat, 28 Jun 2013

EXTRAVAGANZA BANGKOK 2013

Bismillah.

Mulai dengan entry maka bermulalah saya sebagai fulltime herbalife. the decision gets stronger after attending my first Herbalife Extravaganza kat Bangkok hari tu. tahun lepas time extravaganza kat Singapore, I rejected  my sponsor punya ajakan. Tapi lepas attended my first extravaganza ni, ya Allah menyesal teramat tak pergi duluu. Allah knows best. He wants me to learn something that made my journey better, insyaAllah.

Walaupun dah lama habis extravaganza, tapi nak jugak update sekarang. hahah. cerita dah basi dah. LOL. tapi no worries, ilmu tu takkan pernah basi. :D

since in Herbalife ni, banyak sangat yang tak sangka berlaku dalam hidup. kalau dulu tak sangka dapat pergi hongkong macau. pastu ni tak sangka dapat pergi bangkok pulak. some might say, bangkok je kottt. hehe, orang yang kesempitan macam aku mana lah mampu nak pergi sanaaa sebelum ni. Alhamdulillah met Herbalife to be my career. :)

so perjalanan ke bangkok bermula agak mencabar sebenarnya. dengan kena uruskan thesis yang masih belum siap sepenuhnya waktu tu, tunggu confirmation postpone 1 paper for final exam lagi (yes, i did postpone my final exam paper yang clash dengan extravaganza. hehe. nampak tak the importance of event kat situ sampai aku sanggup postpone exam dan kena marah dan perli banyak kali waktu tu. hihi).

extravaganza kali ni sangat-sangat membuka mata, dan banyak menjawab persoalan aku.

lagi best kali ni pergi sebagai VIP qualifier, Alhamdulillah. 

VIP seating ni kalau nak tau just belakang je dengan Presidents Team seating. sebak je memanjang tengok Presidents Team seating. one day, I'll be among the Presidents Team yang lain, insyaAllah. I just need to stay, work harder, and never give up. may Allah ease everything, insyaAllah. 

Micheal O Johnson dan David Heber

serious weyyy. jumpa CEO herbalife waktu leadership training tu such an amazing experience! rasa macam tak percaya dapat jumpa, sebab selama ni just tengok video and tengok gambar je. terus jakun jap. hahah.



Pastu again, jumpa salah sorang saintis dalam herbalife pulak. this is the second time i met him. dulu first time kat macao tahun lepas. tapi waktu tu feel dia lain. dengan penat lagi time tu. aku tertido time dia on stage. tapi kali ni maybe sebab duduk kat vip seating kot. aura dia serius lain. dan absorption tu jugak lain, that dr. david heber cakap pasal product. amazing masyaAllah. :)



Susan Peterson

Kalau nak tau, Susan ni nenek yang berumur 54taun tapi tak nampak macam 54tahun punn. nampak lagi mudaaa. dan apa yang paling men-terujakan adalah Susan Peterson adalah top distributor in the world; 1st ranking in 2012!! fuhhh.

click utk enlarge gambar. 

a few points dari Susan ni yang macam buat aku tersedar. hehe.  

1. Do your job
Seriously in herbalife ni simple je. kita buat je keje kite. sooner or later akan dapat hasilnya. 

2. Stick with it until you win. 

3. Be willing to risk. No risk, no reward. 


ada banyak lagi sbenarnya. tapi itu yang betul-betul menyentuh perasaan. huhu.

all in all, alhamdulillah diizinkan Allah untuk sampai jugak ke extravaganza kali ni. walaupun terpaksa postpone exam dan banyak lagi. it's part of my journey to Presidents Team insyaAllah :)

bila dah pergi extravaganza ni, rasa macam rugi sangat siapa yang tak makan produk betul-betul, dan tak nak consume herbalife. serious! :)


Rabu, 5 Jun 2013

Lionel Messi, Cristiano Ronaldo dan Azizul Hasni, vs Aku.

Bismillah.

Hari ni bukak je facebook, timeline dipenuhi dengan status Cristiano Ronaldo consume Herbalife for sport performance! Cristiano Ronaldo kini secara rasminya menjadi atlet tajaan Herbalife!

Welcome to Herbalife CR. :)



Lepas ni Cristiano Ronaldo dan Lionel Messi dah boleh bersaing secara sengit lagi to be the World Best Footballer. Hihi. Bertambahnya lagi atlet yang secara beraninya mengambil risiko untuk consume Herbalife, bukan je shows that Herbalife ni sangat-sangat good in improving energy, tapi jugak membuktikan yang Herbalife ni BUKAN slimming products, ubat kurus, susu kurus tu semua k? :)

Semua ni hanya sebab Herbalife hanya gantian makanan yang berkonsepkan nutrisi sellular. Dalam 1 hidangan shake tu je, kita dah dapat complete nutrition. Simple gila oi! Senang dan cepat pulak tu. Travel pegi mana-mana pun boleh bawak ngan buat.

Konsep Herbalife nutrisi selular. Nutrisi untuk seluruh sel dalam badan. 
Sekarang dah faham konsep guna Herbalife untuk turun berat/naik berat/improve kulit/improve kesihatan. :)
(boleh refer to coach regarding the program) 

Due to the concept tu je, insyaAllah bukan boleh manage weight to ideal weight je, dalam masa yang sama sangat membantu in improving health dan energy. Dah terbukti atlet pun consume, what else? 

Time Spectaculart January hari tu, aku jumpa Azizul Hasni Awang, tapi takde lah dapat bergambar dengan dia in the crowd of 15,000 orang tu. Nanti dah Presidents Team, insyaAllah boleh ambik gambar ngan any guests pun. Hehe. Dan aku find out something.
Ini dia. 
Yet, Azizul siap nasihat lagi jangan on and off consume herbalife. Consume herbalife betul-betul. :)

Kalau sebelum ni asyik fikir Herbalife ni cikai la, murahan la, sekarang cer refer balik. Kalau lah Herbalife ni tak bagus, kenapa atlet yang bertarap dunia ni pun consume herbalife? If Herbalife is not good, they won't take risk to consume sebab nanti boleh jatuhkan perfomance. Kan?

So, sekarang sarapan aku bukan je sama dengan Lionel Messi, AzizulHasni dan atlet dunia lain je, tapi jugak sekarang dah sama dengan Cristiano Ronaldo jugak! 

Bukan atlet je yang consume Herbalife, artis pun dah ramai consume and dorang pun proudly announce lose weight with Herbalife. 

macam dia ni. 
Sean Kingston. 

tapi yang penting, Prof Muhaya pun consume sekali yey! 


*Keputusan produk adalah tidak tipikal.

Kami dah consume Herbalife, korang bila lagi? *wink*



psssst: Tak sabar nak pergi Extravaganza Bangkok! 

pssst pssst: 15 hari lagi fulltime Herbalife. :D


Selasa, 4 Jun 2013

finish strong.

Bismillah. 

Alhamdulillah done viva today. I don't expect extra, just as presented. 
Done viva tapi masih belum menamatkan pelajaran lagi. Still counting days to go through final exams, dan yang paling penting I'm super excited nak pergi Extravaganza Bangkok, which gonna be my 1st Extravaganza dan VIP skali! *sila lah tolerate dengan ke-excited-an orang yang first time ini* :P

Dugaan datang dan pergi. It might be hard, that sometimes push us down, but get back up stronger! Sebab, tough time never last, but tough people last forever, insyaAllah.

Untuk waktu sekarang, aku sangat-sangat berdoa agar diberi kekuatan untuk finish strong in study.




pssst: may Allah give me strength, ameen. :)

pssst pssst: sedih bila tengok orang yang makin tinggi pangkat dan pendidikannya, makin sombong dan pandang rendah kat orang lain. aku ingin jadi hartawan. moga dijauhkan dari ujian seumpama itu, kerana semua hanya pinjaman sementara. :)


Ahad, 2 Jun 2013

Bercampur baur.

Bismillah.

Esok, 3 Jun, dah nak viva. Tetiba baru sekarang cuak tu baru nak datang, forcing me untuk completekan segala slides yang ada. To be honest, I'm not that well prepared for that matter. Nervous tiba-tiba. Sobs.

May dah berlalu with such a memorable thingy. Both in Herbalife and studies. Banyak dugaan sebenarnya. Kadang aku terfikir jugak, kekuatan yang Allah bagi, that makes me still standing till today. Alhamdulillah. Moga terus diberi kekuatan, Ameen. :')

Macam tak ada motif pun ada sebenarnya writing up to this post. Tengah mencari mood pun ye jugak. Hihi. 12 hari to go Bangkok yeyey! Dan another 18 hari to finish study till final exam! Fuhhh, tang habis study tu, moga takde yang sangkut di tengah jalan, insyaAllah.

Kuat makan as always. 
Alhamdulillah ada herbalife, kuat makan, gain weight sikit, tapi dalam masa yang sama jugak shaping. 

Ramadhan is coming too. insyaAllah ramadhan kali ni ramadhan kedua bersama Herbalife. hehe. 

Sihat bertenaga di bulan puasa, 
cantik bergaya di hari raya.





LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...