Jumaat, 28 Jun 2013

EXTRAVAGANZA BANGKOK 2013

Bismillah.

Mulai dengan entry maka bermulalah saya sebagai fulltime herbalife. the decision gets stronger after attending my first Herbalife Extravaganza kat Bangkok hari tu. tahun lepas time extravaganza kat Singapore, I rejected  my sponsor punya ajakan. Tapi lepas attended my first extravaganza ni, ya Allah menyesal teramat tak pergi duluu. Allah knows best. He wants me to learn something that made my journey better, insyaAllah.

Walaupun dah lama habis extravaganza, tapi nak jugak update sekarang. hahah. cerita dah basi dah. LOL. tapi no worries, ilmu tu takkan pernah basi. :D

since in Herbalife ni, banyak sangat yang tak sangka berlaku dalam hidup. kalau dulu tak sangka dapat pergi hongkong macau. pastu ni tak sangka dapat pergi bangkok pulak. some might say, bangkok je kottt. hehe, orang yang kesempitan macam aku mana lah mampu nak pergi sanaaa sebelum ni. Alhamdulillah met Herbalife to be my career. :)

so perjalanan ke bangkok bermula agak mencabar sebenarnya. dengan kena uruskan thesis yang masih belum siap sepenuhnya waktu tu, tunggu confirmation postpone 1 paper for final exam lagi (yes, i did postpone my final exam paper yang clash dengan extravaganza. hehe. nampak tak the importance of event kat situ sampai aku sanggup postpone exam dan kena marah dan perli banyak kali waktu tu. hihi).

extravaganza kali ni sangat-sangat membuka mata, dan banyak menjawab persoalan aku.

lagi best kali ni pergi sebagai VIP qualifier, Alhamdulillah. 

VIP seating ni kalau nak tau just belakang je dengan Presidents Team seating. sebak je memanjang tengok Presidents Team seating. one day, I'll be among the Presidents Team yang lain, insyaAllah. I just need to stay, work harder, and never give up. may Allah ease everything, insyaAllah. 

Micheal O Johnson dan David Heber

serious weyyy. jumpa CEO herbalife waktu leadership training tu such an amazing experience! rasa macam tak percaya dapat jumpa, sebab selama ni just tengok video and tengok gambar je. terus jakun jap. hahah.



Pastu again, jumpa salah sorang saintis dalam herbalife pulak. this is the second time i met him. dulu first time kat macao tahun lepas. tapi waktu tu feel dia lain. dengan penat lagi time tu. aku tertido time dia on stage. tapi kali ni maybe sebab duduk kat vip seating kot. aura dia serius lain. dan absorption tu jugak lain, that dr. david heber cakap pasal product. amazing masyaAllah. :)



Susan Peterson

Kalau nak tau, Susan ni nenek yang berumur 54taun tapi tak nampak macam 54tahun punn. nampak lagi mudaaa. dan apa yang paling men-terujakan adalah Susan Peterson adalah top distributor in the world; 1st ranking in 2012!! fuhhh.

click utk enlarge gambar. 

a few points dari Susan ni yang macam buat aku tersedar. hehe.  

1. Do your job
Seriously in herbalife ni simple je. kita buat je keje kite. sooner or later akan dapat hasilnya. 

2. Stick with it until you win. 

3. Be willing to risk. No risk, no reward. 


ada banyak lagi sbenarnya. tapi itu yang betul-betul menyentuh perasaan. huhu.

all in all, alhamdulillah diizinkan Allah untuk sampai jugak ke extravaganza kali ni. walaupun terpaksa postpone exam dan banyak lagi. it's part of my journey to Presidents Team insyaAllah :)

bila dah pergi extravaganza ni, rasa macam rugi sangat siapa yang tak makan produk betul-betul, dan tak nak consume herbalife. serious! :)


Tiada ulasan: