Coach Fatin di Instagram! #TeamSuriKurus

Jumaat, 14 April 2017

PUASA SIHAT & KURUS SEBELUM RAYA DENGAN HERBALIFE

Bismillah.

Ramadhan dah hampir tiba. Sekarang pun dah pertengah Rejab. Rasa macam sekejap sangat masa berlalu, kan? Untuk yang ada target nak turun berat selepas raya tahun lepas, dah turun ke tu? Hehe saya tanya jer. :D

Okey sambung balik. Since dah nak masuk bulan puasa ni, semakin ramai yang cari Herbalife untuk Program Puasa Sihat dengan Herbalife & nak Kurus Sebelum Raya. Yes, saya pun excited nak masuk Ramadhan ni, dan insyaAllah Ramadhan kali ni merupakan Ramadhan ke-6 saya puasa (sahur & berbuka) dengan Herbalife. Sangat best, energy pun sangat ok waktu puasa dengan Herbalife ni. Siapa dah pernah rasa puasa dengan Herbalife, angkat tangan sikit? Hehe

Seperti biasa, soalan yang paling popular ditanya coachee berkenaan puasa dengan Herbalife adalah;
"Coach, macam mana jadual makan bila puasa ni?"
"Coach, macam mana nak puasa dengan Herbalife ni?"

Puasa dengan Herbalife sangat simple, mudah, dan menjimatkan waktu bulan puasa tau! Kat sini saya share berkenaan puasa dengan Herbalife. 


Haaa simple je kan? Of course sangat menjimatkan! Pengalaman saya sendiri, saya jimat sangat waktu bulan Ramadhan sebab tak berbelanja lebih waktu kat bazaar. Yela kat bazaar la yang selalunya semua pun terliur. Padahal bukan makan sangat pun. Last-last jadi membazir pulak. No no no.. Tak elok, membazir kan amalan syaitonn. Hehe.

So asasnya jadual puasa dengan Herbalife ni seperti dalam gambar;
Sahur - Aloe, teamix, shake
Berbuka - Aloe, teamix, shake
Selepas terawih - Hidangan seimbang 

"Kenyang ke sahur dengan shake je?"

Kenyang!! Hehe

"Coach, hari ni hari pertama saya puasa dengan Herbalife shake, memang tak lapar lah. Lain je rasa dia puasa dengan Herbalife, berbanding sebelum ni." - Sis Ida, coachee dari Terengganu.

"Coach, puasa okey je walaupun sahur dengan shake je. Ingatkan tak kenyang." - Sis Nor, coachee dari Kerteh, Terengganu.

Faktanya, bagaimana puasa dengan Herbalife lebih bertenaga dan kenyang walau sekadar shake
- Herbalife shake diuji secara klinikal & disahkan sebagai makanan yang rendah Glycemic Index. Kesannya, lebih kenyang & lebih bertenaga.
- Herbalife shake rendah kalori, dalam masa yang sama pada dengan nutrisi.  


 "Produk Herbalife yang mana perlu diambil untuk puasa?"

Asasnya yang paling wajib adalah Herbalife Formula 1 (shake). Diikuti boleh ditambah dengan teamix, Formula 3, Herbalife Aloe Concentrate. Apapun, boleh hubungi Coach untuk pengambilan produk ikut budget individu. Boleh hubungi saya di 0193709753 sekiranya anda masih belum mempunyai Herbalife Coach.

Puasa lebih sihat dan bertenaga dengan Herbalife. Ibadat pun jadi lebih mudah.

Bulan Ramadhan adalah bulan yang mana kita berebut-rebut untuk dapatkan pahala extra. Dengan itu, untuk mudahkan perjalanan ibadat, juga bermula dari pemakanan kita. Semoga Ramadhan kali ni lebih baik dari sebelum ni, dan menjadikan kita lebih istiqomah menjalani ibadat untuk bulan-bulan berikutnya, insyaAllah.



PROJEK KURUS SEBELUM RAYA
PUASA SIHAT DENGAN HERBALIFE 

Coach Fatin Syahirah
Whatsapp/Call: 019 3709753
Instagram: @fatinsyaibrahim_hlf

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...