Jumaat, 29 September 2017

Kulit Cantik dengan Herbalife SKIN

 NAK TURUN BERAT DENGAN HERBALIFE? 

Boleh Whatsapp terus ke 0193709753 Coach Fatin. 


NAK KULIT SIHAT DAN TAHU LEBIH DETAIL? 

Boleh teruskan baca post ni. :)


Trend rakyat Malaysia sekarang semua orang nak putihkan kulit. Dari kulit sawo matang, nak putihkan kulit. Tapi, tahukah anda kulit yang sihat bukan semestinya mesti berkulit putih? Tapi kulit yang sihat bermakna kulit yang bebas jerawat, glowing & texture yang baik, tidak kira warna kulit putih, sawo matang atau gelap sekalipun. So, apapun warna kulit anda, LOVE your skin!! :)

Kulit kita tak sama.
Ada yang kulit berminyak, ada yang kulit kering, ada yang kulit bermasalah, ada yang kulit normal, dan banyak lagi. Apa pun, sebelum anda cuba apa-apa skin care atau apa-apa kaedah nak kulit sihat sekalipun, kenali kulit anda. Elakkan simply guna sebab ikut-ikut kawan. Apapun, you know your skin & yourself better, so pilih dengan betul k.

Sebelum saya kongsikan tips dan produk untuk kulit sihat dengan Herbalife, saya share pengalaman saya Kulit Sihat dengan Herbalife dulu ya :)

Kulit Sihat Dengan Herbalife


Seumur hidup saya selama 27 tahun (alamak kantoi umur HAHAH), hujung tahun 2016 adalah pengalaman kulit saya paling teruk dalam hidup. Semuanya bermula bila kulit saya sensitif menggunakan kosmetik (bb cream). Saya taktau orang lain, tapi waktu saya guna cream tu, kulit saya mula gatal. Sangka saya cleansing kot (HAHAH tang mana tah tetiba nak cleansing). So gigih la saya konsisten pakai selama sebulan. Bila stop je, terus jerawat tumbuh bagaikan cendawan tumbuh selepas hujan.

Sedih.
Stress.
Takde keyakinan diri.
Marah diri sendiri.
Malu sampai taknak jumpa orang.
Benci sampai tak sanggup nak tengok muka sendiri kat cermin tau.
Sampai macam tu sekali waktu tu. Kesian kat diri sendiri. Tapi tu lah kan, sebab 1st time kena. Jerawat tu bukan takat tumbuh je, tapi dalam masa yang sama sakit jugak (berdenyut tau!)

Alhamdulillah stress tu tak lama. Kulit saya improve sepenuhnya dengan Herbalife, guna both Herbalife inner nutrition & Herbalife SKIN. Syukur Allah bagi kekuatan untuk saya lalui ujian ni. Bila toleh balik dari awal kulit saya breakout teruk, sampai lah hari ni, banyak sangat saya belajar. Kulit saya masih belum improve sepenuhnya. Sekarang fokus saya untuk hilangkan parut. Doakan saya sama, ya.

Kiri waktu akhir tahun lepas. Kanan minggu lepas.

Version close up. ALHAMDULILLAH.

Kulit saya sebelum breakout. Hehe semoga lebih baik dari dlu hendaknya.

Tips Saya Improve Kulit dengan Herbalife

1. Minum air secukupnya

Yang ni penting sangat sebenarnya. Saya konsisten minum air kosong dalam lingkungan 4-6L setiap hari. Dan dalam masa yang sama saya elakkan minuman manis. Haaa part minum air kosong ni bukan nak kurus je perlu minum air masak secukupnya, nak kulit sihat, nak tubuh lebih sihat pun kena minum air kosong secukupnya tau.

70% dari badan kita perlukan air. So jangan ragu untuk minum air kosong secukupnya. Yang perlu takutkan minum air berlebihan adalah air manis & berkarbonat. Tu baru betul bahaya!

2. Makan dengan sihat & seimbang

Apa yang kita makan, membentuk tubuh badan kita. Kalau kita banyak makan makanan proses, maka badan kita pun tak sihat. Bukan je efek berat badan yang akan jadi makin bertambah, tapi jugak kesihatan kita secara menyeluruh. Kita makan untuk penuhi keperluan nutrisi pada badan kita. So, makan dengan sihat, anda akan terkejut dengan hasilnya!

3. Saya double intake pengambilan Herbalife saya

Untuk pengetahuan, saya improve kulit saya, alhamdulillah sepenuhnya dengan produk Herbalife. Saya minum shake lebih banyak dari biasa, saya makan dengan sihat & saya pakai Herbalife SKIN double dari biasa. Hehe memang puas hati. Dan jimatkan jugak! :D

4. Saya elakkan makanan proses dan gula!

Gula ni bahaya tau & boleh sebabkan kita ketagih nak gula sepanjang masa. Rasa nak makan/minum manis jeee. Padahal tak lapar pun. Tapi cuba anda stop pengambilan gula & makanan proses, mesti terkejut!


Ok berikut antara tips & apa yang saya amalkan sepanjang saya improve keadaan kulit saya. Alhamdulillah snanye atas izin Allah juga.

Ada yang tanya saya, Herbalife ada produk skin care jugak ke? ADA! Herbalife ada HERBALIFE SKIN!
Herbalife SKIN tu apa? Apa istimewanya Herbalife SKIN ni?


HERBALIFE SKIN. Solusi Kulit Sihat. 


Bila dengar je nama Herbalife SKIN, apa yang anda perlu tahu & ingat adalah;

- Bebas Paraben & Sulfat
- Diuji secara klinikal
- Hasil dalam 7 hari (maksudnya anda boleh mula dapat progress dalam tempoh ni)
- Solusi kulit sihat untuk semua jenis kulit
- Selamat, sihat & ada penggunaan khusus untuk siang dan malam.
- Diuji oleh dermatologist. 

Herbalife Soothing Aloe Cleanser



Pembersih lembut ini menjadikan kulit anda putih mulus, lembut dan bersih.

  • Pembersih berasaskan Aloe vera dengan haruman segar dan lembut. Sesuai untuk kulit normal dan kering
  • Busa bak sutera yang lembut menanggalkan minyak berlebihan, kotoran dan mekap nipis dari kulit tanpa iritasi.
  • Aloe vera melembut dan melembapkan kulit.
  • Bebas paraben. Bebas sulfat. Diuji pakar dermatologi.

Herbalife Polishing Citrus Cleanser 



Microbead mencuci dengan mendalam untuk menyegarkan kulit anda menjadikan ia nampak sihat berseri.
  • Pembersih haruman segar dengan bayangan oren segar dan limau gedang. Sesuai untuk kulit normal dan berminyak.
  • Diuji secara klinikal untuk mengurangkan sebum yang dihasilkan oleh kulit selepas sekali penggunaan sahaja.*
  • Formula gel ringan dengan microbead yang mentenagakan.
  • Membuatkan kulit anda berasa segar yang menakjubkan.
  • Bebas paraben. Bebas sulfat. Diuji pakar dermatologi. 
*Diuji atas subjek, mengukur tahap sebum sejurus selepas dipakai.
100% subjek menunjukkan kekurangan sebum pada permukaan kulit selepas sekali digunakan.



Energizing Herbal Toner



Toner wajah dengan infusi aloe vera dan bebas alkohol berharuman sitrus Mandarin menyediakan penghidratan kepada kulit anda dan menyegarkan kulit yang nampak tidak bermaya.
  • Panduan penggunaan waktu AM/PM membantu menyediakan kulit anda untuk dengan lebih baik menyerap serum, pelembap siang atau waktu malam bagi memberikan hasil maksimum.
  • Merapikan kulit anda dengan lembut.
  • Kulit anda akan berasa segar dan bersih tanpa kekeringan atau terasa mencucuk.
  • Sesuai untuk semua jenis kulit.
  • Bebas paraben. Diuji pakar dermatologi.

 

Line Minimizing Serum




Serum pelbagai fungsi ini membantu mengurangkan tanda-tanda jelas penuaan*.

  • Panduan penggunaan waktu AM/PM membantu memaksimumkan hasil anda.
  • Mengurangkan penampilan garis-garis halus dan kedutan.
  • Ujian klinikal menunjukkan pembaikan yang memberangsangkan dari segi kelembutan, kelicinan, seri, kecahayaan dan kecerahan kulit dalam hanya tujuh hari.*
  • Sesuai untuk semua jenis kulit.
  • Bebas paraben. Diuji pakar dermatologi.
 *Diuji atas subjek untuk kelicinan, kelembutan, kecahayaan, seri dan kecerahan yang diukur dengan penggredan pakar visual pada selang dua, empat dan tujuh hari. 100% subjek menunjukkan pembaikan dalam kelima-lima aspek selama tujuh hari.

Daily Glow Moisturizer

 Losen menghidrat serba guna dengan sifat yang mencerahkan untuk memberikan wajah anda pencahayaan yang sihat. Kulit nampak berseri, walaupun tanpa mekap.
  • Diuji secara klinikal untuk menunjukkan kulit yang nampak lebih bercahaya dan berasa lebih lembut dan licin dalam hanya tujuh hari.†
  • Dibuktikan secara kinikal menggandakan kelembapan kulit selama lapan jam.‡
  • Produk ini sesuai untuk mana-mana acara di mana anda mahukan kulit yang nampak segar dan lembut bak sutera atau di ketika anda hanya memerlukan kelembapan ringan.
  • Sangat sesuai untuk lelaki dan perempuan dan sesuai untuk semua jenis kulit.
  • Bebas paraben. Diuji pakar dermatologi.
*Untuk melengkapkan rutin harian anda dan menyediakan perlindungan UVA/UVB daripada pendedahan biasa kepada sinaran matahari, pilihlah Skin Activator® Day Lotion SPF 15. Juga, gunakan Herbalife SKIN SPF 30 yang bakal diperkenalkan!
†Diuji atas subjek yang diukur dengan penggredan oleh pakar visual mengikut selang dua, empat dan tujuh hari. 96% daripada subjek menunjukkan pembaikan sepanjang tujuh hari dari segi kelicinan, kelembutan, kecahayaan dan seri. 93% menunjukkan pembaikan sepanjang tujuh hari dari segi kecerahan.
 
‡‡Diuji atas subjek, mengukur kelembapan kulit pada selang lapan jam. 100% daripada kulit subjek menunjukkan tahap kelembapan yang berganda dari garis dasar selepas lapan jam.


Protective Moisturizer SPA/PA+++



Pelembap yang membelai kulit agar licin dan lembut di samping menawarkan spectrum perlindungan UVA/UVB yang luas terhadap sinaran suria yang membahayakan.
  • Mengandungi aloe yang melembapkan kulit.
  • Dirumus untuk melicinkan dan melembutkan kulit.
  • Membantu menghalang selaran matahari*.
  • Tiada penambahan paraben.
  • Diuji oleh pakar dermatologi.
*Bila digunakan mengikut arahan pada label & disapu setiap hari.

 

Herbalife Firming Eye Gel 

 
Membantu memperbaiki penampilan kawasan mata yang sensitif dengan meningkatkan keanjalan kulit anda.*
  • Membantu memperbaiki penampilan kepejalan di kawasan mata.*
  • Mengandungi ekstrak timun yang menyegarkan.
  • Sesuai untuk semua jenis kulit.
  • Bebas paraben. Diuji pakar dermatologi.
*Diuji atas subjek untuk kepejalan dan keanjalan diukur oleh pakar visual pada selang tujuh hari dan 42 hari. Dalam 85% subjek, pembaikan dilihat dalam kepejalan/keanjalan pada kulit di bawah mata dalam 42 hari.

Herbalife Hydrating Eye Cream



Mengurangkan penampilan garis-garis halus dan kedutan di sekeliling mata, kawasan yang mempunyai jumlah kelenjar peluh dan minyak yang lebih rendah, menjadikan ia mudah mengalami penyahhidratan.
  • Diuji secara klinikal untuk menunjukkan peningkatan ketara dalam kelembapan kulit selama lapan jam.*
  • Sesuai untuk semua jenis kulit.
  • Bebas paraben. Diuji pakar dermatologi.
*Diuji atas subjek, mengukur kelembapan kulit pada selang lapan jam. 100% daripada kulit subjek menunjukkan tahap kelembapan yang secara ketaranya lebih tinggi dari garis dasar selepas lapan jam.


Instant Reveal Berry Scrub


 
Lulur yang kaya dengan unsur antioksidan menggunakan biji beri untuk pengelupasan, yang membantu mendapatkan kulit yang lembut dan licin.
  • Menyerlahkan kulit yang lebih sihat.
  • Haruman yang segar dan berbau buah menghidupkan deria.
  • Sesuai untuk semua jenis kulit.
  • Bebas paraben. Bebas sulfat. Diuji pakar dermatologi.

Purifying Mint Clay Mask



Pupur tanah liat yang kaya dan berkrim ini memberi kesan tanah liat bentonit yang menyerap dan memberikan kesan segar untuk menanggalkan kotoran dan menyerap minyak berlebihan.
  • Diuji secara klinikal boleh memperbaiki penampilan liang pori selepas hanya satu kali digunakan.
  • Bayangan spearmint dan rosemary meningkatkan deria sambil menjadikan kulit anda lebih lembut dan licin.
  • Menyediakan kulit untuk menyerap serum dan pelembap kulit dengan lebih baik.
  • Sesuai untuk semua jenis kulit.
  • Bebas paraben. Diuji pakar dermatologi.


Replenishing Night Cream


 
Krim yang kaya dan mewah ini membantu menyampaikan kelembapan yang sangat diperlukan oleh kulit pada waktu malam. Penghidratan jangka panjang memberikan anda kulit yang lebih lembut dan licin sebaik sahaja bangun dari tidur.
  • Diuji secara klinikal untuk menunjukkan kulit yang nampak lebih licin dan lebih lembut dalam hanya tujuh hari.*
  • Menunjukkan pembaikan pada kulit wajah dan kecerahan dalam hanya satu minggu.*
  • Diuji secara klinikal untuk menunjukkan kelembapan kulit bertambah dua kali ganda selama lapan jam.†
  • Sesuai untuk semua jenis kulit.
  • Bebas paraben. Diuji pakar dermatologi.

 
  

Ingin Kulit Sihat dengan Herbalife?


Asasnya sepanjang saya improve kulit saya, saya konsisten penggunaan hampir kesemua produk Herbalife SKIN yang saya sebutkan di atas. Cuma kalau culas sikit pun tang Eye Gel & Eye Cream tu la :D

Dalam banyak-banyak, produk yang paling saya suka adalah: 
Citrus Cleanser (sebab kulit saya berminyak), night cream, moiturizer, masker & scrub. Suka sangat! So anda boleh try sekarang dan rasai sendiri perbezaannya! 

Jangan malu jangan segan untuk whatsapp saya dan tanya berkenaan pakej Harga Herbalife SKIN.
Harga Herbalife SKIN ada banyak pakej, bersesuain dengan budget anda. Yang pasti Harga Herbalife SKIN ni murah, jimat & cantikkan kulit tau!


Kulit Sihat Dengan Herbalife SKIN

Program Kurus 30 Hari 


Herbalife Coach

Coach Fatin 

Whatsapp: 0193709753

Instagram: @fatinsyaibrahim_hlf


Klik sini tentang Beli Herbalife Online

Klik sini tentang Turun Berat dengan Herbalife

Klik sini tentang Testimoni Terkini Herbalife  

Selasa, 26 September 2017

Cara untuk Bermula Program Kurus Dengan Herbalife

Bismillah.

ANDA SEDANG MENCARI PRODUK HERBALIFE? 

Boleh whatsapp terus ke Whatsapp 0193709753 Coach Fatin


Ramai yang nak turun berat badan dengan Herbalife dan tak lupa jugak ramai yang ambil langkah yang silap waktu ingin mula program Herbalife. Herbalife sangat memudahkan proses turun berat, anda bukan sahaja boleh turun berat, malah boleh kurus tanpa stress & enjoy. Apapun tetap bermula melalui Coach Herbalife, agar dapat guideline & coaching yang betul. Penggunaan produk Herbalife tanpa coaching & guideline tak menjadikan kita boleh turun berat dengan efektif. Maka, itu lah antara sebabnya anda perlu dapatkan produk Herbalife melalui Coach :)

Setiap orang mempunyai keperluan & tujuan berbeza untuk bermula program dengan Herbalife.

Ada yang taknak turun berat pun, tapi nak fokus untuk sarapan sihat je
Ada yang taknak turun berat, tapi nak kempiskan perut/kecilkan peha atau lengan je
Ada yang nak turun berat, tapi dalam masa yang sama tak mampu/sempat bersenam
Ada yang nak turun berat, dalam masa yang sama menyusu baby pulak. Silap cara, boleh efek susu
Ada yang nak kurus, tapi tak sempat nak masak masakan sihat (eat clean) setiap masa. 
Ada pulak yang nak turun berat, tapi takut lapar. 

Banyak lagi situasi & expectation individu lain kan. Tapi jangan risau, dengan Program Kurus bersama Herbalife ni, anda boleh turun berat tanpa berlapar, tanpa stress, enjoy & paling penting anda pasti kurus walau apa pun lifestyle dan background anda. Bestkan!

Langkah Untuk Bermula Program Turun Berat Dengan HERBALIFE


1. Buat keputusan untuk bermula.

Adakah anda nak turun berat? Turun lemak sahaja? Kempiskan perut?
Apapun, buat keputusan ni penting sangat sebab bila anda dah bermula nanti, anda boleh buat yang terbaik & cepat je dapat result. Kan best tu!

2. Hubungi Coach Herbalife (Sekiranya anda masih belum mempunyai Coach, boleh whatsapp terus ke 0193709753)

Langkah ni penting sangat. Sebab selalunya ramai yang buat silap dengan ambil langkah beli dari mana-mana sumber selain dari Coach Herbalife, dengan alasan nak harga murah. Tahukah anda, guna produk Herbalife tanpa coaching & guideline menjadikan berat anda tak turun jugak. Kan lagi membazir tu T_____T

Boleh klik sini berkenaan Pakej Herbalife Murah ye : Pakej Herbalife Murah

Kenapa perlu ada Coach?
- Coach yang akan tentukan mealplan yang terbaik untuk anda
- Coach akan bagi guideline & coaching yang sesuai dengan lifestyle anda
- Ada support group
- Coach bagi reward seiring dengan result anda.
- Banyak lagi!

Pendek kata, anda PASTI KURUS dengan Program ni!

Coach anda! :)


3. Pilih pakej yang sesuai dengan bajet anda

Ramai yang ingat Herbalife mahal. Hakikatnya, Herbalife bukan sahaja menjimatkan malah anda boleh pilih ikut kesesuaian budget anda. Yang penting communicate dengan Coach ya. Coach akan suggest yang terbaik, sesuai dengan budget anda. Dalam masa yang sama anda boleh turun berat dengan efektif :)



4. Mulakan Produk & Mealplan apabila Anda telah menerima produk

Coach akan poskan produk setelah anda bank in. Apabila anda dah terima produk tersebut, anda boleh mulakan mealplan anda. Tipsnya;

- Buat yang terbaik, untuk kebaikan diri sendiri.
- Apply tips kurus & coaching yang coach bagi
- Communicate dengan coach. Tanya je apa-apa yang tak jelas berkenaan program. Coach akan guide sampai anda turun berat.

Jom realisasikan Azam Kurus 2017 anda sebelum masuk 2018!

Waktu sepatutnya anda bermula untuk turun berat adalah the moment anda sedar anda perlu turun berat. Dan waktu yang TERBAIK untuk anda bermula adalah SEKARANG!!

PROGRAM KURUS 30 HARI 

HERBALIFE COACH

COACH FATIN 
WHATSAPP: 0193709753
Instagram: @fatinsyaibrahim_hlf
Facebook Page: Coach Fatin Syahirah




Jumaat, 15 September 2017

Testimoni Terkini Herbalife (Update Coaching Bulanan)

Setiap bulan, semakin ramai yang mula program kurus dengan Herbalife. Dengan ikut mealplan, anda pasti turun berat dengan Herbalife.

Dengan coaching SuriKurus ni, anda bukan sahaja boleh turun berat dengan mudah menggunakan produk Herbalife, malah anda dapat antara kelebihan seperti berikut;

1. Personalized meal plan. 

Kenapa bestnya personalized mealplan ni?
Sebab, tahukah anda keperluan individu mungkin berbeza? Untuk turun berat dengan sihat, kita bukan je perlu pastikan kalori pada kadar yang betul dengan badan kita, malah keperluan nutrisi jugak mestilah cukup.
Berita baik untuk anda --

Anda ibu yang sedang menyusu baby ke,
Anda sibuk bekerja tak sempat masak/bersenam ke,
Anda surirumah ke,
Anda banyak kerja/beraktiviti luar ke,

Anda pasti kurus dengan Herbalife x Coaching SuriKurus ni. :)

2. Coaching & tips Kurus yang mudah untuk anda Apply seterusnya jadikan Gaya Hidup

Dengan Program Kurus 30 Hari ni, anda akan dapat coaching & tips kurus secara intense. Yang paling penting nak turun berat badan ni adalah ilmu, selain produk Herbalife. Ada produk Herbalife, tapi takde ilmu, coaching & guideline, tak turun berat jugak ye tak? Kang membazir je beli Herbalife tapi tak dapat coaching, lalu berat pun tak turun jugak. Kan sedihhhh tu. Hehe

Jangan risau, dengan Program Kurus 30 Hari ni, anda boleh turun berat dengan enjoy, fun, mudah & happy.
Tugas anda hanya perlu apply ilmu yang Coach curahkan & ikut mealplan je. Hehe

Ni antara apa yang apa yang anda boleh dapat dengan pembelian produk Herbalife dari saluran yang betul. Boleh refer sini untuk tahu lebih lanjut. Pakej Herbalife Murah & Program Turun Berat dengan Herbalife.


Kat sini saya nak share progress & result coachee saya sepanjang Coaching Ogos. Semoga lebih terinspirasi!











Nak tengok je atau sama-sama join & sama-sama kita realisasikan Azam Kurus 2017 anda?
Jom Turun Berat dengan Herbalife bersama coaching saya! Give yourself a chance and you'll be surprised with your amazing transformation!


Kurus dengan Herbalife, jom? 
JOIN ME! 

COACH FATIN SYAHIRAH
Whatsapp: 0193709753
Instagram: @fatinsyaibrahim_hlf
Facebook Page: Coach Fatin Syahirah 

Sabtu, 9 September 2017

Kenapa Saya Pilih Herbalife? #MyHerbalifeJourney

Bismillah.

Hari ni tiba-tiba rasa macam nak cerita tentang permulaan saya dalam Herbalife, atau yang lebih tepatnya kenapa saya pilih untuk menggunakan Herbalife awalnya?

Ada lah jugak beberapa orang yang tanya saya seperti berikut;

"Fatin dah kurus, kenapa nak guna Herbalife?"
"Dalam banyak-banyak produk, kenapa Fatin pilih dan guna Herbalife?"

Basically ni soalan yang paling banyak saya terima dari orang-orang yang terdekat, dan dari coachees jugak. Saya rasa, saya tak pernah pun cerita kat sini kenapa kan? Okey so hari saya cerita. Hehe. Semoga bermanfaat untuk anda yang membaca jugak k :)

 6 bulan menggunakan Herbalife

9 bulan menggunakan Herbalife

Saya memang kurus sejak mula menggunakan Herbalife. So asasnya, saya tidak menggunakan Herbalife untuk turun berat, tetapi untuk sarapan sihat & kekal kurus. :D


Bagaimana Permulaan Saya Menggunakan Produk Herbalife?


Dalam banyak-banyak produk kat Malaysia ni, kenapa pilih Herbalife? Ada banyak sebab sebenarnya :D
Sebelum Herbalife, saya seorang yang sangat takut gemuk. Sampai tahap takut nak makan lebih. Waktu ni saya takde proper knowledge berkenaan makan seimbang, sangka saya makan nasi & makan kerap ikut waktu boleh sebabkan kenaikan berat. 
End up, saya lebih pilih makan mee, roti, kuih, goreng-goreng, mee segera, berbanding nasi. Dan saya pernah makan hanya sekali sehari hidangan berat, tu pun tak seimbang -- makan bihun goreng hahah. 

Kesan dari tabiat makan yang tak sihat tu, badan saya berangin, masalah pembuangan, saya cepat letih, kurus tapi badan lembik. Bila diingat semula, apa la yang saya fikir waktu tu. HAHAH. Again, kat sini lah penting nya ilmu untuk pengurusan berat badan, walaupun nak kekal kurus. :)

Sampai lah, satu masa saya perlukan produk Herbalife sebagai nutrisi seimbang untuk ibu saya waktu tu banyak berpantang sehingga sebabkan badan lemah. Berpantang terlalu strict, sehingga makan tak seimbang nutrisinya. Dan waktu tu, saya pun tumpang guna Herbalife skali sebagai sarapan sihat. 

Waktu tu baru seminggu guna produk Herbalife, macam-macam yang saya rasa! 

Kesan Saya Menggunakan Produk Herbalife


Baru seminggu saya menggunakan produk Herbalife, yang paling ketara saya rasa adalah energy saya improve sangat! Saya tak cepat letih macam sebelumnya. Ni antara kesan yang saya rasa;

1. Saya kurang craving pada makanan manis & makanan segera.
Saya tak tau macam mana boleh berlaku, tanpa sedar saya boleh jaga apa yg saya makan tanpa rasa stress. Kalau dulu, suka sangat makan makanan segera & minum minuman berkafein tinggi. Kononnya untuk stay up, tapi mengantuk jugak. Bila dah start Herbalife, semua tu saya dah kurang ambil tanpa saya paksa diri saya. Enjoy sangat perasaanya & I'm sooo happy with it!

2. Saya lebih bertenaga & tak mudah lesu. 

3. Saya makan lebih sihat & teratur. 

4. Tiada lagi istilah "takut makan sebab takut gemuk!"
Yang ni snanye antara yang paling saya bahagia. Lepas Herbalife, baru saya sedar bahawa ilmu sangat penting untuk manage berat dalam masa yg sama tanpa diet ketat atau berlapar pun. Dan boleh je kekal kurus dengan enjoy makanan kegemaran waktu treat meal tu (Yes, dalam coaching saya akan ajar teknik treatmeal)

Apa yang penting untuk kekal kurus adalah makan dengan seimbang dan amalkan gaya hidup sihat. Bila kita amalkan gaya hidup sihat, apa-apa perayaan & sambutan pun, kita still boleh manage berat kita tanpa pressure! :)

5. Saya rasa lebih sihat & badan rasa lebih kuat. Currently saya sedang create new results pulak. Hehe

6. Hampir 6 tahun saya sendiri menggunakan Herbalife, I feel better & love myself even more. Tak reti nak explain & express in words macam mana. Saya rasa once awak sendiri guna produk Herbalife, awak pun akan rasa yang sama. 

7. Perbelanjaan harian saya lebih jimat dari sebelum guna Herbalife. 
Ramai orang fikir Herbalife mahal & membebankan. Ya, mahal pada awalnya. Sebab kita terus keluarkan belanja untuk sarapan & makan malam kita selama sebulan terus. Nampak mahal, tapi jauh lebih jimat bila anda menggunakan produk Herbalife berserta coaching :)

Sebelum Herbalife, saya belanja RM10 untuk beli jajan/kuih manis/makanan bergoreng/makanan segera, hanya untuk kudap-kudap. Belum masuk belanja lunch & minuman manis lagi. Selepas Herbalife, saya guna je RM10 setiap hari tu utk beli Herbalife. So sebenarnya saya hanya pindahkan budget makan harian saya kepada Herbalife. Malah, jauh lebih jimat! Thank you Herbalife! 

8. Beberapa bulan lepas, kulit saya breakout teruk kesan dari kulit sensitif terhadap kosmetik. Dah tau kulit sensitif, gatai jugak nak try kan. So terima lah padahnya. 
Kulit breakout sangat teruk sepanjang 27 tahun hidup. T____T
Takleh nak tuding jari salahkan sesiapa, mampu salahkan diri sendiri je sebab tak aware. Alhamdulillah terkini kulit saya improve banyak sangat sepenuhnya dengan produk Herbalife inner & outer nutrition. 

Awal-awal skin breakout. Sakit sangat dia duk berdenyut T____T

Beberapa minggu lepas.
Alhamdulillah sekarang hanya dalam tempoh nak bersihkan kulit dari parut jerawat pulak. 

Banyak lagi kesan saya menggunakan Herbalife sebenarnya. Dalam senarai ni lah antaranya. :)

Kenapa Saya Memilih untuk Menggunakan Produk Herbalife?


1. Herbalife adalah makanan yang mengandungi nutrisi seimbang. 
Awal-awal dengar nama Herbalife dulu, saya selalu beranggapan bahawa Herbalife ni ubat kurus. So bila tengok kawan saya guna, saya just support. Sebab saya memang dah kurus pun. 

Kemudian baru lah saya tau bahawa Herbalife ni nutrisi seimbang. Dan nak guna Herbalife ni kena beli dari Coach Herbalife sebab mealplan akan diberikan mengikut keperluan individu, bukan pukulrata. 


Tengok ni, bukan untuk turun berat je tau.


2. Herbalife diuji secara klinikal, selamat & sihat
Produk Herbalife ni exclusive tau. Dan penghasilan produk Herbalife ni sangat clean & clear. Dan di sebalik produk Herbalife ni ada saintis yang bekerja untuk kita & penghasilan kualiti produk. Malah, Herbalife ada ladang sendiri untuk setiap sumber produk bagi pastikan tiada racun & bahan-bahan merbahaya. 

Produk Herbalife yang original & asli hanya boleh didapati oleh Herbalife HQ dan Herbalife Coach tau. Untuk yang suka dapatkan Herbalife di Lazada atau 11th street, sila hati-hati sebab ada yang fake. Jangan pula disalahkan Herbalife jika ada apa-apa berlaku, sebab Herbalife tidak bertanggungjawab pada sebarang pembelian di Lazada dan 11th Street tu tau!

Ni antara barisan Saintis yang ada disebalik produk Herbalife :)

3. Herbalife menjimatkan. 

4. Produk Herbalife boleh digunakan oleh seisi keluarga. 

5. Boleh bantu kawan-kawan & keluarga untuk amalkan gaya hidup sihat dengan Herbalife juga. 

6. Pasti dapat hasil dan berkesan!

7. Ada Coach untuk pantau, soal jawab, rujukan sekiranya ada apa-apa persoalan/masalah, bagi mealplan peribadi & banyak lagi! 
Bayangkan, anda handa bayar untuk beli produk, tapi dapat servis tanpa perlu bayar Coach pun tau!  


Ni antara reason saya. Will share more later k! :)

Jom Sertai Saya dalam PROGRAM KURUS 30 HARI! 

Herbalife Coach Fatin Syahirah
Whatsapp: 0193709753
Instagram: @fatinsyaibrahim_hlf


Sabtu, 2 September 2017

Siapa Boleh Menggunakan Produk Herbalife?

Bismillah.

Lately ramai yang contact saya bertanyakan perihal siapa yang boleh menggunakan produk Herbalife? Adakah hanya khusus untuk mereka yang nak turun berat sahaja? Adakah sesiapa sahaja yang menggunakan produk Herbalife akan jadi makin kurus? <--- atin="" banyak="" bila="" dah="" hehe.="" hehe="" herbalife="" jugak="" kena="" kurus="" lagi-lagi="" lagi="" lah="" macam="" mana="" minum="" mula="" nak="" nbsp="" ni="" orang="" p="" paling="" pernah="" saya="" shake="" siapa="" tanya="" tengok="" yang="">
Ok meh saya cerita serba sikit berkenaan Herbalife dan siapa je yang boleh guna Herbalife ni?

Adakah Herbalife Ubat Kurus?



Formula 1 Herbalife

Ok perkara paling asas yang anda perlu tahu adalah Herbalife ni bukan ubat kurus. Tapi Herbalife adalah makanan nutrisi. Dan Herbalife shake ni kan adalah makanan yang mana seimbang dari segi kandungan nutrisinya -- seimbang dari segi proteinnya, karbo, lemak sihat, fibre, termasuk vitamin & mineral. So Herbalife sama je macam makanan lain, bezanya dalam Herbalife shake ni berbaloi pada setiap kalorinya. Sihat, seimbang, jimat & kenyang.


Ok kita ambil ni sebagai contoh sarapan harian kita. Nasi lemak vs Herbalife shake. Harga yang hampir sama, tapi jauh berbeza kualitinya. Kualiti yang dimaksudkan ni adalah kandungan nutrisi yang terkandung dalam kedua makanan ni, sedangkan harga hampir sama! Kalori pun sangat jauh bezanya dengan Herbalife shake yang mana sangat rendah, tapi mengenyangkan atas sebab padat dengan nutrisi tu. :)

Setiap hidangan kita, tak kira lah sama ada sarapan ke, lunch ke, dinner ke, semua perlu seimbang. Dan Kurus dengan Herbalife ni tawarkan program untuk anda turun berat dengan sihat, seimbang tanpa perlu kurangkan keperluan nutrisi tau.
Makanan yang tinggi nutrisi & seimbang ni membantu kita bukan je untuk turun berat, tapi jugak kenyang lebih lama & bertenaga tau!


Siapa yang Boleh Menggunakan Produk Herbalife?


Konsep Herbalife ni adalah nutrisi selular, bermaksud dalam 1 hidangan shake tu, kita bekalkan nutrisi untuk sel dalam badan kita. Haa gitu lah kaedahnya. Kenapa penting & perlunya nutrisi selular ni?

Nutrisi Selular Herbalife

Kalau anda tengok gambarajah ni, kepentingan nutrisi selular ni bukan je untuk turun berat, tapi sebenarnya untuk tubuh badan kita secara menyeluruh, termasuk untuk kesihatan usus, jantung, kesihatan lelaki, kesihatan wanita, dan lain-lain. Lagipun, bukan orang yang nak turun berat je perlukan nutrisi harian ni, malah setiap individu pun perlukan nutrisi untuk sel badan kita. Sebab tu kita kena amalkan gaya hidup & pemakanan sihat ni. Sebab memang keperluan untuk badan kita.

Cuma, realiti dan gaya hidup kita sekarang susah nak dapat makanan seimbang tu. Biasanya hidangan yang kita mudah dapat ni tinggi karbo, tinggi kalori, tinggi gula. Pendek kata, kurang menyihatkan, kan? So, itulah fungsi Herbalife ni, memudahkan kita untuk dapatkan nutrisi seimbang setiap hari, tak kira lah anda nak turun berat ke, maintain berat ke, sarapan sihat je ke. Secara ringkasnya, Herbalife untuk semua golongan, bukan hanya terhad untuk yang nak turun berat sahaja. :)


Kalau Herbalife untuk Semua & Bukan Ubat Kurus, Bagaimana Herbalife Membantu untuk Turun Berat dengan Mudah & Efektif?


Haaa atas sebab ni lah anda perlu dapatkan produk Herbalife melalui Coach/Pengedar Sah Herbalife, bukan hanya sembarangan beli Herbalife dari mana-mana. Sebab, setiap orang mempunyai keperluan & mealplan berbeza bergantung pada individu.

Ada yang turun berat sambil bersenam
Ada yang nak turun berat sambil menyusu tanpa efek susu
Ada yang nak turun berat tapi tak sempat nak masak pun, so nak makan apa untuk pastikan seimbang?
Ada yang tak perlu turun berat pun, tapi nak kena turunkan lemak/perut buncit/kecikkan peha
Ada yang turun berat tapi tak sempat bersenam pun
Dan macam-macam lagi kategori dan keadaan individu tu.

Dalam perbezaan ni, so macam mana nak pastikan semua boleh turun berat tanpa berlapar & dengan sihat?
Ini lah pentingnya ada Coach Herbalife tu. (Sekiranya anda belum mempunyai Coach & ingin mendapatkan produk Herbalife, boleh whatsapp saya di 0193709753).

Coach juga yang akan menjawab semua pertanyaan anda, ubah mealplan sekiranya tak sesuai, sehinggalah anda boleh ikut mealplan. Tugas anda hanyalah dengan buat yang terbaik & dengar nasihat Coach. Semudah tu je! :)

Jangan pula keliru, coaching Herbalife tidak berbayar. Anda dapat percuma dengan pembelian produk tu. So, dari siapa anda dapatkan produk Herbalife, dari situlah juga anda akan dapat coaching & guideline. Kita tak boleh nak samaratakan semua orang punya mealplan, sebab setiap dari kita pun tak sama, kan? So, make sure anda beli Herbalife dari Coach ya! :)


Ini pula saya sendiri. Saya maintain berat yang sama, tapi dalam gambar ni lemak saya mencanak naik hasil dari makan banyak kuih raya. Lemak naik, menjadikan perut buncit, muka pun terus jadi petak! Sejujurnya saya langsung tak selesa. Ye lah kan, saya kan Coach. Mestilah saya sendiri pun kena walk the talk. Saya coach anda untuk turun berat, saya sendiri pun kenalah pastikan berada at my best shape.

So, saya ikut mealplan turun lemak, saya turun 2KG lemak dalam 1 minggu tu, dan perut pun kempis balik. Dagu pun start runcing semula, maka saya pun lagi confident nak bergambar. HAHAH tu aje yang penting kannnnnn. :P

Okey so siapa pun anda, dari mana pun anda, anda boleh mulakan program dengan Herbalife ni! I'm happy to be your Coach!


PROGRAM KURUS 30 HARI
HERBALIFE COACH
COACH FATIN
Whatsapp: 0193709753
Facebook Page: Coach Fatin Syahirah