Jumaat, 3 November 2017

Kenapa Tidak Kurus dan Tidak Berkesan Menggunakan Herbalife?

Ramai tahu keberkesanan produk Herbalife dan ramai jugak cari produk Herbalife ni untuk turun berat. Tapi dalam ramai-ramai yang dah turun berat dengan Herbalife, kenapa tak kurus dan tak berkesan pun guna produk Herbalife ni?





Asas Turun Berat Badan 


Untuk turun berat adalah bermula dengan apa yang kita makan. Secara asasnya, berat kita makin bertambah kerana makan kalori berlebihan dari apa yang badan kita perlukan. Jadi, untuk turun berat juga bermula dengan kawal & kenal dengan apa yang kita makan -- pilih makanan yang betul dengan pengambilan nutrisi seimbang setiap hari. Dengan gaya hidup sihat & seimbang, turun berat dan maintain berat jadi lebih mudah dengan amalan gaya hidup sihat ni. Dan semestinya jadi SANGAT mudah dengan Herbalife.


Asas turun berat dengan sihat

So, berlakunya kenaikan berat bukan disebabkan makan banyak/banyak kali, tapi yang lebih spesifiknya adalah dengan pengambilan kalori berlebihan. Dalam program ni anda boleh makan banyak kali tau! Makan 5 kali sehari & boleh makan nasi setiap hari!


Herbalife Bukan Ubat Kurus 





Pertama sekali, apa yang anda perlu tahu adalah Herbalife ni BUKAN ubat kurus. Tapi makanan yang tinggi nutrisi, dalam masa yang sama rendah kalori. Ingat Herbalife, ingat NUTRISI. Kalau anda perasan, Herbalife takde dijual di mana-mana kedai/toko jamu/farmasi/drug store skalipun. Kenapa? Sebab, selain dari produk yang terbaik, keberkesanan produk Herbalife ni adalah datangnya daripada personalized coaching.

So, dari mana nak dapat personalized coaching ni? Mestilah daripada Coach Herbalife! Hehe. Dan siapa pulak Coach Herbalife anda? Snanye, dari siapa anda dapatkan produk Herbalife, anda secara automatik mendapat servis coaching dari orang tu jugak. Pendek kata, coaching datang bersama pembelian produk. Takde bayaran tambahan pun untuk coaching tu :)


Coach Anda :)

Penting ke Coach Herbalife ni? 

Penting! Sebab dengan Coach, anda dapat mealplan yang tepat ikut keperluan badan anda. Mealplan yang saya akan berikan pun flexible. Kiranya, boleh ubah ikut lifestyle anda. Maksudnya kat sini, tidak kira lah apa lifestyle & background anda, anda boleh turun berat dengan Herbalife tau! 

Ada orang nak turun berat sambil menyusu. 
Ada orang snanye berat dah ideal pun, tapi perut buncit/lengan besar. So nak kempiskan perut/kecilkan lengan je. 
Ada orang sempat turun berat sambil bersenam.
Ada orang jugak sibuk tak sempat bersenam pun untuk turun berat. 
Ada orang sempat nak mask healthy meal ni.
Dalam masa yang sama, ada orang yang memang tak sempat nak masak yang mana hari-hari makan kat kedai je. 

Secara asasnya, setiap individu di atas memerlukan mealplan yang berbeza tau. So siapa yang nak bagi mealplan ni? COACH!

Kenapa Tidak Berkesan Menggunakan Herbalife untuk Kurus?


"Saya dah guna Herbalife, tapi tak turun pun."
"Saya dah guna Herbalife, tapi tak berkesan pun."

Berapa ramai yang pernah alami situasi seperti di atas ni? So kat bawah ni saya akan list down antara sebab kenapa tidak berkesan menggunakan produk Herbalife.

1. Tidak ada Coach

Kebanyakan yang tidak ada coach Herbalife ni sebab beli di web yang tak sah, beli kawan atas kawan, tumpang kawan order, beli kat Lazada sebab nak murah, etc. Dan top of all, coaching tak dapat, cara makan yang betul tak tau, takde sape untuk anda nak refer & banyak lagi. End up, dari nak jimat, jadi makin mahal pulakkk. T_____T

Oh btw, cara makan & mealplan bukan hanya simply dengan Google tau. When I say personalised, memang personalised ikut keperluan dan lifestyle anda.

Rutin kerja anda memang tak sempat nak makan lunch pada waktu lunch? No problem still boleh turun berat tanpa berlapar.

Anda tak sempat nak bersenam pun? No problem, dengan mealplan dalam program ni, anda boleh turun 4-6KG dalam 1 sesi tanpa senaman. Dan of course boleh expect lebih kalau anda bersenam skali.

Pendek kata, dengan coaching, anda boleh turun berat dan dapatkan result yang diidamkan.


2. Tidak ikut mealplan yang Coach berikan

"Saya dah ada Coach, tapi kenapa tak turun berat jugak?"

Coach dah ada, meal plan dah ada, product dah ada. Persoalan seterusnya ikut meal plan tak?
Dan istilah ikut mealplan ni BUKAN hanya sekadar minum Herbalife shake tu tau. Ikut mealplan ni termasuklah minum shake, menu lain ikut portion yang betul pada waktu yang betul. Pendek kata, ikut guideline seperti dalam mealplan.

Ada yang anggap, asal minum shake je, takpe kalau tak jaga portion lain pun. Silap tu, sebab Herbalife bukan ubat kurus tau, tapi makanan tinggi nutrisi yang mana sangat membantu untuk lengkapkan keperluan harian kita. So, jangan tersilap dan ikut mealplan yang Coach sarankan ye. :)

Untuk ni, ankara tips yang paling penting saya boleh bagi adalah jujur kepada diri sendiri & buat yang terbaik untuk diri sebab YOU LOVE YOURSELF. Kita mungkin boleh tipu coach atau orang lain untuk tutup mana silap kita, tapi of course kita takleh nak tipu diri sendiri. Sebab kita tahu apa yang kita lakukan tu. So, be honest to yourself k :)


Dah ikut mealplan, tapi takde progress jugak? Bincang & communicate dengan Coach. Mungkin mealplan tak sesuai due to lifestyle yang berubah-ubah (masa kerja, etc). COMMUNICATE! Tanya & guna Coach anda sampai anda boleh turun berat. Tapi point ni dengan syarat dah ikut mealplan 100% la ya. Selagi belum ikut mealplan, selagi tu usahakan ikut mealplan. Hihi

3. Makan atau minum manis

Untuk point ni pun kena berbalik pada Point 2 di atas. Hehe.

Apapun, untuk turun berat effective dengan Herbalife ni adalah datangnya dari komunikasi yang baik antara anda dengan Coach tau. So, jangan berdiam diri je k. :)



4. Bersenam tapi makan extra

Haaa yang ni ramai orang buat. Contoh situasi yang biasa kita lihat, atau mungkin kita pernah amalkan seperti, Dah pergi Zumba 1 jam ni, rasa macam dah kurus sikit sebab penatnya dan banyak peluh keluar, mesti dah banyak burn ni. Lalu, selesai zumba, makan nasi lemak/roti canai.

Biasanya kita cenderung overestimate senaman kita. Sangkaan kita, letih bersenam sebab dah banyak bakar, sedangkan kalori yang terbakar tu tak seberapa, kita pulak tambah kalori lepas bersenam tu melebihi kalori yang dibakar. Kan penat tu. Patutlah dah minum shake, tapi berat tak turun-turun!

Apapun, apa yang anda perlu tahu juga, untuk turun berat badan dengan sihat, senaman hanya merangkumi 20% je, 80% tu adalah dari apa yang kita makan tau! So, dalam program ni, bersenam tu tak wajib, yang wajibnya anda ikut mealplan yang diberi betul-betul. :)



5. Makan makanan proses

Yang ni kembali pada Point 2 & 3 kat atas. Heheh. Pilih REAL food berbanding makanan proses ye.

6. Takut nak makan & Makan terlalu kurang

Haaa yang ni ramai yang buat. Hehe.
Sebelum ni, ramai orang ada mindset (termasuk saya sendiri) bahawa nak turun berat kena berlapar/tahan lapar. Rasa macam normal la nak kurus kena lapar. Rupanya SALAH! Hahah. Kita tak perlu berlapar/tahan lapar pun untuk turun berat dan kekal kurus. Yang penting makan dengan betul.

Dalam program SuriKurus x Herbalife, under coaching saya ni, mealplan yang diberikan boleh makan 5Kali sehari tau, dan BOLEH MAKAN NASI!
Pendek kata, anda boleh kurus sambil makan makan. Simple dan mudah sangat. :)

Biasanya yang terdiri dalam kategori ni, takut nak ikut mealplan sebab takut nak makan. Masih stuck dengan mindset lama, yang mana fikir perlu berlapar untuk kurus. So jangan risau, IKUT JE MEAPLAN yang diberi ya :)


Tips Kurus dengan Herbalife


1. Dapatkan produk melalui Coach. 

Coaching sebenarnya percuma tau, anda tak perlu bayar extra untuk dapatkan coaching. Sebab, coaching datang bersama pembelian produk. Bayangkan, kalau anda beli dengan web mana-mana yang tak kenal siapa di sebalik web tu, macam mana anda nak tau cara makan? Macam mana anda nak contact dia in case tiba-tiba tak berkesan guna produk?

Dengan pembelian melalui Coach, anda bukan je dapat mealplan yang khusus untuk anda, tapi anda jugak boleh dapat coaching. Ibaratnya, anda beli produk dapat FREE Personal Coach!
Sekiranya anda sedang mencari produk Herbalife dan belum ada coach, boleh whatsapp saya terus di 0193709753. 


2. Ikut Mealplan yang diberi oleh Coach

Ikut mealplan ni penting sangat! Sebab mealplan yang diberi tu snanye dah lengkapkan keperluan nutrisi anda tanpa lebih kalori tau.
Nutrisi seimbang ni penting, sebab nak turun berat ni bukan hanya dikira berdasarkan kalori, tapi nutrisi seimbang menjadikan progress & pembakaran lemak lebih effective! Bestkan :)


3. Ikut Flow Coaching yang Coach berikan. 

Dalam coaching, bukan mealplan je disediakan. Tapi tips kurus secara rapi dan mendalam pun turut diberi. Anda jugak boleh kurus dengan enjoy, fun & tanpa stress tau. Tugas anda hanyalah, ikut - apply & buat yang terbaik k :)





Sebahagian daripada progress coachee dalam Coaching Herbalife. 


KURUS SIHAT DENGAN HERBALIFE 


HERBALIFE COACH 
Whatsapp: 0193709753 
Instagram: @fatinsyaibrahim_hlf 




Baca sini untuk tahu lebih lanjut berkenaan Kurus dengan Herbalife.

Baca sini untuk BELI HERBALIFE ONLINE.



Tiada ulasan: