Sabtu, 16 Januari 2010

hari keluarga siswi part 1.



ewaaahhh..
semangat gila ni aku nak update.
baru balik dari hari keluarga ni wey. penat pun tak hilang lagik tau.
tapi takpe. sebab aku suka punya pasal. i'll do everything gituuu.. ececece... tak boleh blaa gitu kan.
aku ni bukanlah AJK blok ke apa kan. tapi aku still macam nak gedik-gedik turun padang tolong-tolong gitu.. eh tak tak. anna ajak aku ngan zaty tolong dorang sebab tak cukup AJK kan.. so, kitorang yang tak ada kerj ni apa lagi ok anna, beres beres. kami ada boleh tolong! *anna, sila terharu*
malam semalam dah kena siapkan gelanggang untuk sukaneka semua bagai lah kan. kau tahu, boleh pulak orang yang lalu lalang tengok kami tertunduk-tunduk siapkan gelanggang ni, kena denda. haih. tak ada wey. apa barang setakat kena denda tertunduk-tunduk kat gelanggang pasang masking tape kat atas jalan tar bai??
huah. berlagak gila.
ok finee.. takkan muka suci macam kami kena denda? hahahaha


ini waktu pagi-pagi. ok finee. muka dah berisi. dagu macam dah nak melebar.
baik kau diam tak payah nak senyum-senyum atau aku sepak?
oppss. control ayuu.. control ayuu..

awal-awal pagi tadi kitorang dah kena terpacak kat gelanggang wey. perut tak isi lagi dah kena pergi tau sebab nak siapkan gelanggang. padahal diet. ahaha. *ececece.. padahal pukul8 baru nak turun*
aku dah agak dah wey. tak ada nya budak-budak ni nak turun awal pukul8 pagi kan. dengan tak ada annoucement secara besar-besaran lagi. banner pun baru pasang petang semalam. padahal, sukanekanya pagi tadi. tampal memo pun macam tak bersemangat gitu kan. jadi, manaa budak nak turun secara bersemangat waja gituu..



kata start pukul8, tapi hakikatnya pukul9.30 baru nak start. apa kena kan? hah. ko tengok gambar tu. tak ada orang langsung tau. yilek. tiado.
tu pun, yang datang hanya lah AJK sajo. hadiah dah ada, so siapa yang nak main kan?
so, penyelia kolej pun kata lah, "hadiah dah ada.. tapi mana orangnya? korang mainlah AJK pun."
ok. bila dah kata gitu, apa lagi. semua kata ok saya nak main! nak main! first game kitorang yang AJK ni main lah kan. tapi aku sopan ayu gitu hanyalah jadi pengadil yang adil saksama gituuu.. ewaaahhh.

mula-mula sebab tiado orang, muzik pulak tiado jadi sunyi sepi, DJ pun masih dalam perjalanan katanya,
jadinya, suasana pun agak sunyi sepi dan bosan gituu.. mula-mula pun main-main pun macam agak malu-malu anak kucing baru nak belajar jalan.



cepat lah! pengadil dah penat tunggu ni wey.
kang aku tolak markah kang baru tau. ceh. sila percaya pengadil yang nampak je lemah lembut ayu payu gitu, tapi tegas dan garang. ahaha



ok. ini game yang pertama. waktu ini masih tiada lagi jerit pekik.
hanya kedengaran CEPAT! CEPAT!
ahaha
game ni namanya, rocket mania.
nak tau cara permainannya?
satu group, berahli kumpulan seramai 3 orang.
satu group dibekalkan kertas. 2 orang buat roket, satu pegang bakul.
lepas buat roket, kena terbangkan masuk dalam bakul sampah, dan yang pegang bakul sampah tu wajib tangkap roket itu. siapa banyak masukkan roket dalam bakul dalam masa yang diperuntukkan, yey sayalah pemenangnya! haaa... begituuu..



dan ini pula nama permainannya dam gergasi.
cara mainannya? alaa.. sama macam dam haji jugak.
apa?? tak tau macam mana nak main dam haji. ok pergi balik tanya pak haji kat warung kopi.
satu group 13 orang, 12 orang sebagai buah dam, dan lagi sorang sebagai commander. 'buah-buah dam' tak boleh bersuara mahupun bergaduh di dalam kotak dam. duduk diam diam good girl sajo.  dan commander tu mestilah reti dan tahu bermain dam juga. kalau tak, macam mana nak gerak kan?
bila part kau nak makan buah pihak lawan, buah dam yang nak makan tu kena angkat tangan kata saya makan yey! dan siapa dapat makan paling banyak buah pihak lawan, dia lah pemenangnya hoyeh hoyeh!



tiada salahnya aku nak menyebok dalam gambar sendiri. lalalala



dan time ni dah start macam nak kecoh kecoh sorak sorai woooo woooo dah. sebab budak-budak lain dah start nak datang dah. tapi still DJ belum nak datang lagi.
ini macam biasalah, isi air dalam botol guna span.
lawak ok. macam macam gaya ada. best jugak jadi pengadil. eceh.
permainan ini, siapa yang dapat penuhkan botol dalam masa yang ditetapkan kami lah juara sambil lompat-lompat tangan ke atas yey kami menang! kami dulu!!



ini dia. yang lawak nya, konon-konon nak cepat sampai sumbat span tu dalam botol. ahahaha



masa ni dah ramai dah.
ini main boling padang baik punya.
ko susun botol mcam pin bowling, pastu baling kelapa.
group mana yang jatuhkan botol paling banyak, hadiah milik kau. tapi still ada peruntukan masa. kalau tak ada peruntukan masa, sampai petang pun belum habis wey sebab semua pun nak menang. iye la.. hadiah lumayan wa cakap sama lu. tiket pelancongan berserta duit belanja ke negara yang diidamkan wey. pentipu. pentipu. ok fineee... hamper sajo.
nak gurau gurau manja manja pun tak boleh.



aik??
kata jadi pngadil, tapi main jugak???
































tunggu episod seterusnya!













tak guna dslr d80 pun boleh tangkap gambar cantik jugak walaupun hanyalah macam sebelah mata pun tak pandang gituuu.



pesananbaikpunyaaa : saya lapar tapi saya nak diet. lalalala


Tiada ulasan: