Selasa, 5 Januari 2021

Kisah Suri Kurus : Dila turun 15kg dengan makan nasi & tanpa eat clean setiap hari.

Dah masuk tahun baru 2021 ni, ramai yang berazam nak turun berat. Ada yang bawak ke depan azam tahun-tahun lepas keee? 🙊

Apa kata, tahun 2021 ni realisasikan azam kurus. Turun berat dengan mindset yang betul, attitude yang betul dan dengan ilmu, baru la journey turun berat jadi lebih mudah. Nak kekal kurus pun senang. Tu la yang kami praktis dalam Herbalife Suri Kurus coaching ni 😍

Dalam post kali ni, saya nak share kisah kurus salah seorang Suri Kurus members kami yang turun 15kg sambil menyusu, tak eat clean dan tak bersenam setiap hari pun. Hanya dengan ikut mealplan Suri Kurus je.


Kisah Dila, turun 15kg dengan Herbalife x Suri Kurus Coaching. 


*Hasil tidak tipikal, berbeza mengikut individu*

Sebelum saya share Q&A saya dengan Dila, saya intro tentang Dila sikit. Dila ni ibu bekerja yang most of the time lunch beli kat kedai je. Atas faktor kekangan masa, Dila tak sempat bersenam jugak. Paling konsisten ikut mealplan je. Tentang mealplan SuriKurus ni, kami sediakan based on keperluan badan masing-masing. So basically mealplan setiap client berbeza, mengikut keperluan badan masing-masing. Walaupun berbeza mealplan, tapi setiap client tetap ada peluang yang sama untuk turun berat dengan effective, tanpa mengira lifestyle dan umur. Best kan? So jom sambung interview saya dengan Dila tentang journey turun 15kg ni 👇


Q : Macam mana kenal Herbalife SuriKurus coaching?

Dila : Kenal tanpa sengaja sebab bila berniat nak consume Herbalife, saya just search coach yang terdekat dengan area rumah saya je and also yg online je sebab takut tak sempat nak commit untuk timbang dengan coach setiap minggu. Alhamdulillah jumpa team Suri Kurus.


Q : Kenapa nak kurus?

Dila : Sebab rasa dah gemuk sangat. Menyusu pun berat still naik. Pakai baju nampak lemak-lemak kat bahagian belakang sebab tubuh saya apple type, besar kat atas. Pengalaman menyusu anak pertama boleh kurus walaupun makan banyak. Kali kedua menyusu badan tak turun-turun. Saya sejenis yang suka makan nasi pagi dan kalau boleh takleh miss breakfast nasi. Sejak pandemik ni, nak keluar makan kat kedai kerap sangat jadi takut, nak singgah kedai sebelum masuk ofis atau masak pagi-pagi kat rumah tak sempat sebab setiap pagi terkejar-kejar nak hantar anak-anak taska lagi, nak masuk ofis lagi. 


Q : Expectation awal sebelum join Surikurus? 

Dila : Sebenarnye selepas jumpa team Suri Kurus, saya banyak tengok testimoni dari program Suri Kurus. Tengok result orang lain automatik jadi sangat-sangat excited untuk dapatkan result yang hebat jugak. Dan masa tu jugak terfikir kenapa la tak start herbalife awal lagi. Kalau tak mesti dah lama kurus. 😅


Q : Result bersama Suri Kurus? Ceritakan tentang pengalaman anda. 

Dila : Sebulan pertama join Suri Kurus, saya sangat disiplin follow mealplan. Cuma untuk lunch tak mampu nak strict no oil. Air manis memang tak ambik langsung sebab saya dah set alang-alang nak diet ni apa salahnya buat betul-betul. Nasib baik Suri Kurus tak strict sangat untuk lunch. 

Rutin makan saya macam biasa, takde perubahan masa dekat mana-mana pun. Lunch still keluar makan macam biasa. Tengah hari tu makan penuh pinggan macam bukan orang diet sampai suami tegur banyak sangat makan. Saya pun sampai rasa bersalah pulak makan banyak. Tapi bila dapat result sebulan turun 6kg, rasa teruja sangat-sangat. Lepas tu terus jatuh cinta dengan produk Herbalife.Saya pun terus topup product lain-lain luar dari pakej basic. Lepas 4 bulan dah turun 15kg dan dapat berat ideal. Makin ramai orang tegur dah makin kecik sekarang. Size baju dari XXL ke M. Memang terkejut sangat dengan hasil yang sendiri dapat. Tak pernah bermimpi pun nak dapat berat badan macam sekarang ni. 

Q : 3 tips penting Dila turun 15kg? 

Dila : 
1) Follow mealplan. Saya sebolehnya cuba untuk lunch ikut portion yang Suri Kurus dah provide. Waktu JJCM pun cuba untuk ikut portion yang dibenarkan dalam mealplan. Kalau dah terlebih makan, saya akan restart balik selepas balik dari JJCM.
2) Selalu motivate diri sendiri utk dapatkan result yang hebat dengan tengok result kawan-kawan lain yang dah berjaya dengan Suri Kurus.
3) Guna sebaik-baiknya group coaching Suri Kurus dengan tanya soalan untuk apa-apa yang tak faham dan selalu ambil input penting dari group ni.


*Produk tidak bertujuan untuk mencegah/mengubati apa-apa penyakit*


===========================================================================

Sekian sharing dari Dila. Kisah Dila mungkin ada persamaan dengan anda, mungkin berbeza. Journey kurus setiap orang berbeza-beza kan? Yang penting, just enjoy your weight loss journey, never compare your journey to others & celebrate your own progress even it's a small progress k. 😘

Bila dah turun 15kg, Dila dah tak boleh berahsia lagi yang Dila kurus dengan Herbalife Suri Kurus coaching & now she's part of Suri Kurus business team! So kalau anda nak mula journey Herbalife Suri Kurus, boleh hubungi Dila jugak k 😊


Whatsapp : 0139315027



Jumaat, 4 September 2020

4 TIPS PENTING YANG ANDA PERLU TAHU SEBELUM BELI/MULA HERBALIFE

Ramai yang cari Herbalife untuk turun berat. Tapi bagaimana nak mula program Herbalife? So kali ni saya nak share tentang 4 Tips/Fakta penting yang anda perlu tahu sebelum beli/mula produk Herbalife


*Produk tidak bertujuan untuk mencegah/mengubati apa-apa penyakit


1. HERBALIFE BUKAN UBAT KURUS


Walaupun Herbalife boleh bantu kurus dengan effective, bukanlah bermaksud Herbalife ni ubat kurus. Herbalife adalah meal replacement & targeted nutrition products.

Nak turun berat, maintain kurus, naik berat, sarapan sihat, fitness, kurus sambil menyusu, semua ni boleh guna Herbalife. Bezanya adalah pada cara makan, guideline & coaching yg personalized. Ikut keperluan badan masing-masing.

2. PASTIKAN BELI DARI COACH/PENGEDAR HERBALIFE


Kenapa kena beli dari Coach Herbalife? 
Sebab dari coach tersebut yang akan dapat coaching, guideline, mealplan & service skali. Produk pun confirm ORIGINAL & SELAMAT! Tak boleh beli kat tempat lain, pastu mintak coaching kat tempat lain 😅

Bila beli Herbalife dari kami SURIKURUS, anda akan dapat full service termasuk :
Personalized mealplan yg mudah & berkesan, guideline, intense coaching, education, rewards & recognition, and many more benefits bila betul2 gunakan Elite Coaching 😍


3. TAK PERLU BELI SEMUA PRODUK HERBALIFE UNTUK HASIL YANG TERBAIK


Keberkesanan produk Herbalife tidak bergantung pada berapa banyak produk yang anda ada, tapi adalah bergantung pada penggunaan, mealplan & guideline yg betul. Nak beli semua produk pun boleh, tapi bukanlah suatu kemestian untuk kurus dgn berkesan.

Nak tahu tak? Sebenarnya dengan Formula 1 je pun boleh kurus asalkan guna dengan mealplan & guideline yg betul. Tambahan products lain mcm F3, teamix, aloe, TC tu buat kita lebih selesa & boleh tambah ikut preference.
Macam mana nak tahu mealplan & guideline yg betul? Ni kami coach SuriKurus yang akan sediakan FREE dengan pembelian produk.


4. TIADA YURAN/SERVIS ASING UNTUK COACHING SURIKURUS SAHAJA


Coaching, guideline, service, mealplan adalah compulsory & FREE dengan pembelian produk. So kalau dah beli kat tempat lain, maaf kami xdpt nak tolong 🙏


========================================================================

Harap semua jelas yaa 😊

Kalau belum ada coach dan baru nak cuba Herbalife, boleh dapatkan dari saya.
100% ONLINE, MUDAH & BERKESAN

WHATSAPP 0193709753 Coach Fatin



View this post on Instagram

Join us ladies! 😍 ==================================== PROGRAM KURUS 30 HARI 100% Online Coaching, Mudah & Berkesan . ✔️ Turun Berat 5-50kg ✔️ Group Coaching Wanita sahaja ✔️ Mealplan Puasa makan sedap & kenyang ✔️ Coaching Group yang supportive ✔️ Grocery List & Snack Ideas ✔️ Kelas Kurus Online ✔️ Food Diary Checking, HomeWork ✔️ Recognitions and Reward ✔️ 100% ONLINE & EFFECTIVE 💯 turun berat bagi yg ikut guideline . . TENTANG PROGRAM KAMI ❌ Kurus Tanpa stress ❌ Tak wajib masak/eat clean ❌ Tak wajib bersenam ❌ Kurus Tanpa Berlapar 🍚 Boleh makan NASI setiap hari ✔️ Boleh makan masakan Melayu . . Start Now 📲0193709753 30 DAYS TRIAL AVAILABLE. ⚫️ Herbalife Coach ⚫️ ONLINE Weight Loss Coaching, MUDAH & BERKESAN #TeamSuriKurus #ProgramKurus30Hari #CoachKurusOnline #HerbalifeMalaysia #HerbalifeCoachMalaysia

A post shared by COACH KURUS ONLINE | HERBALIFE (@fatinsyaibrahim_hlf) on

Jumaat, 7 Ogos 2020

Herbalife Malaysia New Product Launching - Herbalife Collagen Plus Powder

Herbalife Malaysia new product launching, HERBALIFE COLLAGEN PLUS POWDER kini berada dalam Malaysia!! 😍

Ramai yang tahu tentang fungsi collagen untuk menua dengan kulit yang sihat. 
Tahu tak, seiring dengan lanjutan usia, penghasilan collagen dari badan kita secara semula jadinya akan berkurang? Sebab tu, untuk menua dengan sihat, penting untuk kita pemakanan harian kita yang betul. So, kepentingan jaga makan dgn sihat bukan sahaja untuk kurus, malah untuk sihat. 

Apakah Collagen?


Collagen adalah protein yang paling banyak ada dalam badan kita. Collagen ni terdapat dalam otot, tulang, kulit, saluran darah, sistem pencernaan dan tendon. Inilah antara yang membantu untuk menguatkan dan menganjalkan kulit kita. 

HERBALIFE COLLAGEN PLUS POWDER (Orange flavour)



Manfaat utama 

👉 Ia mengandungi kolagen hidrolisis ikan. 
👉 Vitamin c - menyokong pengembangan kolagen dan memberikan perlindungan antioksian. 
👉 Vitamin B2, B3, B6, biotin, zinc, dan kuprum - penting untuk kulit dan rambut yang sihat. 


Penggunaan 

Ambil sekali sehari. Boleh dicampurkan dengan air kosong atau jus. 

========================================================================

Boleh cuba ya! 😍


Sekiranya anda berminat nak cuba Herbalife tapi belum ada Coach Herbalife, boleh whatsapp saya di 0193709753. 

HERBALIFE COACH MALAYSIA 
019 370 9753
019 370 9753
019 370 9753