Rabu, 13 November 2019

Mealplan & Guideline untuk Kurus dengan Herbalife



"Coach, tentang penggunaan produk Herbalife untuk turun berat, boleh advise cara makan, mealplan & guideline?"

Sejak akhir-akhir ni, ramai yang contact saya dan bertanyakan tentang mealplan kurus dengan produk Herbalife. Tapi tahukah anda, untuk guideline, mealplan & coaching kurus menggunakan produk Herbalife ni datang bersama pembelian produk Herbalife tu sendiri? Maksudnya kat sini, anda hanya perlu rujuk pada orang yang anda beli produk Herbalife tersebut. Macam mana tu?


Produk Herbalife Original

Cara Guna Produk Herbalife & Jadual Makan Untuk Kurus 


Untuk kurus dengan berkesan menggunakan produk Herbalife ni, sebenarnya tiada jadual makan yang sama/standard pada setiap orang. Personal consultation diperlukan untuk saya berikan mealplan & guideline guna produk Herbalife untuk kurus ni. Keperluan badan setiap orang tak sama untuk turun berat.

Ada yang nak kurus sambil menyusu
Ada yang nak turun berat sikit je
Ada yang berat dah ideal, tapi lemak tinggi. So nak guna Herbalife untuk shaping
Ada yang nak turun berat banyak kilo
Dan macam-macam lagi background customer yang saya kena check secara detail.  

Kalau nak tahu, setiap orang dengan situasi di atas ni memerlukan mealplan yang berbeza. Dan mealplan & guideline saya hanya khas untuk customer yang membeli produk Herbalife under #teamsurikurus sahaja. Tiada yuran/bayaran lain untuk coaching sebab coaching datang bersama pembelian produk Herbalife tersebut. 

Maka, dari siapa anda beli produk Herbalife tersebut, dari individu tu jugak la anda perlu dapatkan coaching, nasihat dan sebagainya. ๐Ÿ˜Š

Sekiranya anda berminat nak mula produk Herbalife, boleh WHATSAPP saya terus di 0193709753. 


Kurus berkesan dengan Herbalife x SuriKurus


Kalau nak beli produk Herbalife je tanpa coaching boleh?


Ramai yang fikir, bila nak mula program/kurus dengan Herbalife, kena bayar yuran asing untuk coaching. Good news is, tak perlu bayar apa-apa untuk coaching pun. So jangan risau, sebab anda tak perlu bayar lebih untuk dapatkan Coaching. Pakej & Harga produk Herbalife yang diberikan oleh Coach tu sebenarnya sememangnya harga produk Herbalife yang telah ditetapkan oleh HQ Herbalife, dan semestinya produk Herbalife yang confirm Original

Tentang coaching kurus dengan team Suri Kurus ni, sebenarnya anda memang FREE COACHING dengan pembelian produk. Tiada hidden charge/bayaran tambahan untuk coaching. Bayangkan anda hanya perlu bayar produk, tapi dapat coaching yang buat anda #pastikurus dengan Herbalife SuriKurus coaching ni, insyaAllah. Malah bukan tu je, banyak lagi benefit lain yg anda boleh dapat. Bestnya! ๐Ÿ˜



Dengan Pembelian Produk Melalui Saya, anda akan dapat:


1. Personalized mealplan khusus untuk anda. Secara kasarnya keperluan setiap individu berbeza, termasuklah sekiranya anda ibu menyusu, sibuk, kerja shift, dan sebagainya. Anda boleh turun berat tanpa berlapar mengikut lifestyle anda. Dan berita baik sekiranya anda ibu menyusu, anda boleh turun berat tanpa kurangkan susu badan. 

2. Whatsapp Group Coaching di mana semua peserta bergaul, share resipi, share tips kurus, share tips menyusu, share tips turun berat walaupun sibuk, dan banyak lagi! Intense coaching ni buat ramai coachee saya turun berat dengan efektif, antara sebabnya kawan-kawan semua turun berat.  

3. Saya bagi HOMEWORK mingguan pada Coachee. Dengan homework ni, coachee dapat turun berat dengan fun, tanpa stress & yg penting dapat turun berat dengan seronok. Homework yang saya bagi tak strict pun, jangan risau. Dan anda boleh dapat hadiah tau! :) 

4. Kelas makanan mingguan. Banyak sangat yang anda akan belajar tentang semua ilmu untuk turun berat dengan sihat, mudah & efektif ni. Tinggal anda nak apply je. 

5. Facebook Group untuk bergaul dengan komuniti SuriKurus yang lebih besar. Lebih banyak resipi, inspirasi kurus & kelas tambahan untuk kurus dengan mudah dan efektif! 

Bayangkan dengan hanya pembelian produk Herbalife, anda dapat semua tu. Anda bukan je dapat produk Herbalife, tapi anda umpama DAPAT JURULATIH PERIBADI TANPA PERLU BAYAR LEBIH. Tak perlu beli Herbalife, pastu bayar yuran gym/senaman lain pulak. Anda beli Herbalife dari saya je dah cukup boleh dapat semua. :)

 Anda juga kena faham, anda dapat SEMUA DI ATAS TANPA YURAN TAMBAHAN. Tak perlu anda bayar saya asing untuk coach anda. Anda beli Herbalife dari saya, anda dapat semuanya! 

Bayangkan betapa ruginya bila anda beli Herbalife dari tempat-tempat yang takde coach ni. Dari nak berjimat, tak pasal-pasal jadi makin mahal. 



Antara testimoni terkini customer kurus under coaching saya ๐Ÿ‘‡







Ni antara testimoni client saya kurang dari 2 bulan dalam program.




HERBALIFE SURI KURUS COACHING
100% ONLINE, TERBUKTI MUDAH & BERKESAN! 

Whatsapp: 0193709753 


Klik sini tentang Program Kurus Herbalife:


Klik sini tentang Beli Produk Herbalife Online: 


Selasa, 12 November 2019

Kempen Penyayang Komuniti Ayam Brand™ 2019 Bawa Mesej Nutrisi Seimbang ke Negeri Pahang untuk Menangani Masalah Obesiti dalam Kalangan Kanak-Kanak

Bismillah.

It's my 1st time experience that I participated & invited to event as blogger, and it's from Ayam Brand. Sebenarnya event ni bulan lepas, tapi hari ni baru post tentang hari kejadian. #latepost ๐Ÿ˜…

Tema Suku-suku Separuh


Kempen Penyayang Komuniti Ayam Brand™ 2019 Bawa Mesej Nutrisi Seimbang Ke Negeri Pahang untuk Menangani Masalah Obesiti dalam Kalangan Kanak-Kanak
Menyokong Empat Buah Rumah Kebajikan Kanak-kanak dengan 50,040 Hidangan Sihat



Adakah hidangan terakhir anda ialah sepinggan 3S makanan Malaysia yang Sihat? 3S adalah singkatan kepada Suku-suku Separuh. Suku-suku Separuh menggalakkan pembahagian makanan di atas pinggan melibatkan suku protein, suku karbohidrat kompleks serta separuh buah-buahan dan sayur-sayuran.

Pinggan Sihat 3S Malaysia mungkin kedengaran asing bagi kebanyakan daripada kita, lantas menjadi punca kepada epidemik obesiti dalam kalangan golongan dewasa serta kanak-kanak. Menurut Laporan Menangani Obesiti di ASEAN oleh Unit Risikan Ekonomi, kadar obesiti di Malaysia adalah 13.3% iaitu tertinggi dalam Asia Tenggara. Malaysia juga merupakan antara tiga negara peneraju di Asia yang mempunyai peratusan tinggi, iaitu 11.5% kanak-kanak obes berusia enam bulan hingga 12 tahun.   

Ayam Brand™, jenama tempatan yang terkenal dengan rangkaian makanan dalam tin berkualiti tinggi, tanpa bahan pengawet, tiada MSG tambahan, sihat dan mudah. Jenama ini berusaha untuk menangani isu besar iaitu masalah obesiti dalam kalangan kanak-kanak di Malaysia dengan memperkenalkan konsep Pinggan Sihat 3S Malaysia ke dalam program Tanggungjawab Korporat Sosial (CSR) yang akan dijalankan. Tahun ini, Ayam Brand berjaya mengembangkan program CSR kepada murid-murid sekolah rendah. 

Tema kempen pada tahun ini ialah ‘Ayam Brand™ Community Care Campaign 2019, Get Healthy Malaysia, Start Now’. Kempen ini bertujuan untuk memperkasakan kanak-kanak dari 10 buah negeri dengan maklumat untuk mengenal pasti pilihan makanan yang sihat dan melengkapkan mereka dengan kemahiran dalam menyediakan hidangan Pinggan Sihat 3S Malaysia. Program ini terbuka kepada kanak-kanak berusia lapan tahun dan ke atas. 


Di Pahang, seramai 32 orang kanak-kanak dari Pertubuhan Kebajikan Anak Yatim dan Miskin Nur Iman, Pertubuhan Anak Yatim dan Kebajikan Nurul Izzah, Rumah Kanak-Kanak Sultanah Hajah Kalsom, Rumah Kanak-Kanak Tengku Ampuan Fatimah, Sekolah Kebangsaan Assunta Convent, SJK (C) Chung Ching 2, Sekolah Kebangsaan Bukit Sekilau dan Sekolah Kebangsaan Kempadang mengambil bahagian dalam kempen ‘Ayam Brand™ Community Care Campaign 2019, Get Healthy Malaysia, Start Now’ yang mencabar dan menyeronokkan ini. 

Acara ini dimulakan dengan pengenalan interaktif mengenai konsep #sukusukuseparuh. Diikuti oleh pembahagian kepada lapan pasukan yang terdiri daripada empat orang kanak-kanak untuk menyediakan hidangan berdasarkan prinsip 3S. Mereka perlu menyiapkan hidangan dalam masa 30 minit dengan bantuan daripada orang dewasa dan menggunakan resepi yang disarankan oleh pakar. 
Sepanjang pertandingan penyediaan makanan menggunakan produk Ayam Brand berlangsung.

Pelajar sekolah menggunakan kreativiti dalam menyediakan makanan mengikut tema. 

Sementara menunggu hidangan Pinggan Sihat 3S Malaysia dinilai, kanak-kanak itu kemudian dicabar dengan permainan yang memerlukan Kemahiran Berfikir Aras Tinggi untuk mengingat apa yang telah dipelajari tentang nutrisi yang baik. 




Menurut Pengurus Pemasaran Ayam Brand™, Nathan Deverre, kempen yang kini sudah memasuki tahun ke-12 telah menyumbang 1.76 juta hidangan sihat bagi tujuan kebajikan, menyediakan makanan berkhasiat kepada lebih 20,000 orang dari 482 buah rumah kebajikan dan NGO. 

“Sebagai peneraju dalam industri makanan di Malaysia selama lebih 100 tahun, Ayam Brand™ sangat bimbang dengan penularan masalah obesiti di negara ini dan ingin tampil ke hadapan untuk memberi bantuan. Bermula dengan kanak-kanak kerana mereka merupakan golongan yang paling mudah diajar dan didekati. Kami membangunkan program Get Healthy Malaysia, Start Now dengan harapan agar dapat membantu mengurangkan kadar obesiti dalam kalangan kanak-kanak, menerusi pemberian pengetahuan serta kemahiran untuk memilih, membuat dan menyediakan makanan yang lebih berkhasiat,” kata Nathan Deverre. 

“Kami telah menjalankan kempen CSR selama 12 tahun. Sudah tiba masanya untuk kami mengembangkannya demi memberi manfaat kepada lebih ramai kanak-kanak dengan menyampaikan mesej 3S melalui cara yang lebih mudah difahami. Di samping tip-tip yang dapat peserta manfaatkan di rumah, mereka juga dapat berkongsi pengetahuan dengan rakan-rakan dan ahli keluarga,” katanya lagi. 

“Hari ini saya belajar bahawa saya perlu makan lebih banyak sayur, buah-buahan dan protein. Selain perlu mengurangkan pengambilan nasi dan roti yang saya sangat gemari. Makanan yang saya buat hari ini cukup sedap dan sihat. Saya akan cuba untuk makan hidangan yang seimbang setiap hari untuk jadi lebih sihat dan akan lebih banyak bersenam,” kata salah seorang peserta. 

Ayam Brand™ membawakan kempen ini secara dalam talian dan menghebahkannya menerusi media sosial dengan pengaktifan peraduan Show Us Your Healthy Plate, selain berkongsi kemas kini program secara langsung. 

Empat buah rumah kebajikan akan menerima bekalan produk Ayam Brand™ selama dua bulan yang bersamaan dengan 50,040 hidangan sihat untuk 278 orang penghuni.





“Ayam Brand™ telah menyokong NGO selama bertahun-tahun, rumah-rumah kebajikan sentiasa ingin dipilih kerana sumbangan produk mereka dilihat penting terutama ketika kekurangan sumbangan dari orang awam. Terima kasih kepada Ayam Brand™ kerana konsisten dalam mengambil berat terhadap komuniti,” kata wakil dari Rumah Kanak-Kanak Sultanah Hajah Kalsom.

Mahu membantu komuniti di negeri anda? Sila layari Ayam Brand™ e-charity di https://www.ayambrand.com.my/e-charity.html dan beli produk Ayam Brand untuk disumbangkan kepada rumah kebajikan pilihan. Ayam Brand™ e-charity menawarkan potongan sebanyak 15% daripada harga runcit dan perkhidmatan penghantaran percuma untuk memudahkan dan menjadikan Malaysia yang lebih sihat, Mulakan Sekarang.  

Tentang Ayam Brand

Ayam Brand merupakan rangkaian produk di Malaysia dan Asia selama 127 tahun yang terkenal dengan makanan bertin yang berkualiti dan sihat serta tidak mengandungi pengawet dan MSG tambahan. Produk Ayam Brand diproses di fasiliti yang professional yang mendapat pengiktirafan tertinggi di peringkat antarabangsa dan telah memperoleh sijil yang diiktiraf dunia (HACCP, ISO 9001) serta dijamin Halal. Untuk tahun keempat berturut-turut daripada 2013 hingga 2016, Ayam Brand merupakan salah satu peneraju sebagai pilihan utama rakyat Malaysia dalam lingkungan jenama FMCG, menurut Kajian Jejak Jenama Kantar Worldpanel.

Untuk sebarang maklumat lanjut tentang Ayam Brand, sila layari www.ayambrand.com.my atau  https://www.facebook.com/ayambrandmalaysia

Isnin, 7 Oktober 2019

Berapa Harga Yuran Coaching Herbalife?

"Kalau nak beli produk je taknak coaching boleh?"
"Kalau dah ada produk, tapi nak coaching je berapa RM ye?"
"Kalau taknak guna produk Herbalife, tapi nak coaching je berapa harganya ya?"

๐Ÿ‘†ni antara soalan yang ramaii orang suka tanya. Tentang COACHING HERBALIFE. So tentang coaching ni, saya akan ceritakan dalam posting ni. Saya harap sedikit sebanyak memberi kefahaman & penjelasan pada semua ya.

Sebelum tu, nak bagitau jugak. Kalau belum ada Coach Herbalife & berminat nak mula/beli produk Herbalife (dapat FREE coaching), boleh whatsapp saya terus di 0193709753 ya ๐Ÿ˜‰.

Kurus dengan Herbalife 

Coaching Kurus Herbalife dengan Team SuriKurus


Kalau nak tahu, coaching Herbalife adalah PERCUMA dengan pembelian produk. Maksudnya di sini, tiada apa-apa yuran dikenakan untuk dapatkan coaching Herbalife. Anda hanya perlu bayar untuk pembelian produk & boleh dapat coaching dengan percuma! So dari siapa anda beli produk tersebut, anda berhak untuk dapatkan coaching & guideline penggunaan produk Herbalife dengan berkesan dan betul. 

Atas sebab ni, penting untuk anda beli produk Herbalife melalui Coach Herbalife Malaysia. Jangan risau, anda tidak perlu guna semua produk untuk kurus. Dengan penggunaan Formula 1 sahaja pun, anda tetap boleh turun 5-30kg, dengan penggunaan & mealplan yang betul. Semua ni anda boleh dapatkan dari Coach atau orang yang anda beli produk Herbalife tersebut. 


"Coach, saya dah ada produk. Kalau saya nak dapatkan coaching je boleh? Berapa yuran yang perlu saya bayar?"



๐Ÿ‘† ni bagi menjawab persoalan tentang Coaching sahaja. Maaf ya, saya tak buat servis coaching sahaja. Coaching saya complimentary (PERCUMA, TERMASUK) kepada pengguna Herbalife di bawah SuriKurus coaching sahaja. 

So apabila anda nak beli produk Herbalife, pastikan beli produk Herbalife melalui Coach, bukan di website selain Herbalife atau selain dari Coach Herbalife yang rasmi. 






HERBALIFE SURI KURUS COACHING
100% ONLINE, TERBUKTI MUDAH & BERKESAN! 

Whatsapp: 0193709753 


Klik sini tentang Program Kurus Herbalife:


Klik sini tentang Beli Produk Herbalife Online: