Jumaat, 20 April 2012

rejection.

perasaan kena reject dan seangkatan. tak kisah lah time bercinta ke, time berbisnes je, adalah sesuatu yang kurang enak. betul tak? tapi ketahuilah, being rejected will make us stronger, insyaAllah. sebab bila kita menghadapi sebarang rejection, kita tend to improve ourselves better.
cuma kadang-kadang rejection untuk kes cintan-cintun ni, kadang kita tak boleh nak expect. melainkan meletakkan rasa redha dalam hati, dan berbalik semula padaNya. sebab kita tau, perasaan cinta itu indah, tapi haruslah didirikan bersama dasar iman dan menjauhi atas dasar nafsu. bukan senang, kadang-kadang. tapi itulah gunanya iman yang dipupuk agar tidak tersasar dari landasanNya. kan? *notetoself* ewah, aku dah reti dah cakap pasal cintan-cintan ni lately. :P

selama ni aku hanya ada pengalaman kena reject mostly sebab proposal kasi kat parents nak buat itu ini tak dapat. mintak ngan lecturer tak dapat. it's just common sense, yang hanya melibatkan orang-orang terdekat dengan kita. 

tapi since birthday aku hari tu, aku decided to involved in herbalife, so sekarang, here i am. stands as independent herbalife distributor, yang dah pernah kena reject dengan orang tak kenal time bagi flyers, kena ejek dengan kawan-kawan, etc. those were just cipuuutt je berbanding usaha yang aku dan other distributors dah buat in terms of helping others, lagi-lagi sangat ciput je berbanding dengan our WHY HERBALIFE. 
bermaksud di sini, dalam kehidupan ni kita akan melalui pelbagai fasa. pelbagai peringkat. gagal dalam akademik, tak capai target in exams, is still not the end of life. the failure insyaAllah akan makes us better in the future. 
so, pandang kehidupan kita ni dalam aspek yang luas. carilah ilmu di segenap ruang sebab ilmu Allah ni buka sekadar apa yang masuk exam je. :)
kena ejek, kena downgrade, kena apa-apa lagi, won't make them any better pun. walaupun time kena tu semua memang akan buat kita rasa down at the moment. tapi kita bertanggungjawab ke atas diri kita sendiri untuk tentukan ke mana hala tuju kita, semestinya dengan izin Allah. sebab hidup kita ni bergantung kepada Allah, bukan pada manusia. bila Allah kata jadilah, maka jadilah. bila orang bersangka buruk kepada kita, maka kita bersangka baiklah, terutamanya kepada Dia, sebab everything happen for reasons. stay strong. :)

next, bila orang dengar herbalife, dalam mind set memasing cakap ubat kurus. 
bukan ye, kawan-kawan. sebab kalau ubat kurus, kenapa messi nak kurus pulak untuk football games? 
kalau ubat kurus, kenapa pulak azizul awang nak consume, kang tak larat nak kayuh basikal on track. 
kalau herbalife ni ubat kurus, kenapa pulak sampai baby ngan pregnant mums boleh consume? 
kalau herbalife ni ubat kurus, kenapa pulak orang alergic eczema yang dah maintain selim consume herbalife pastu alhamdulillah those problems solved? 

herbalife is nutrition food which could help us to lose weight, gain weight, maintain weight, improve health, etc. 
nampak tak herbalife ada dalam padang time barca main? 



Tiada ulasan: