Khamis, 22 Mac 2012

failures.

i need to work hard untuk masa sekarang. i have something to achieve within this short period of time. insyaAllah semoga Allah permudahkan segalanya.

banyak je nak bebel-bebel kat sini, tapi lately rasa macam tak menyempat nak update. setiap kali nak update je ada je yang terhalang. (alasan). so, banyak jugak yang berlaku sekarang, kan? dah lama tak update, tetiba rasa macam tak reti. hiks. jadi, disebabkan aku suka numbers, adalah lagi baik aku update guna numbering. errr, seriously macam stuck. dush dush dush.

1. i have to admit, badan aku macam agak letih sekarang. siang tak de masalah. memang siang akan bertenaga seperti biasa alhamdulillah. sekarang dah takde ngantuk-ngantuk pagi-pagi macam dulu. just breakfast dengan herbalife shake ngan teamix, alhamdulillah the energy remains sampai lunch hour. seriously. perut maintain sexy flat okkk. tak payah nak risau minum air masak banyak-banyak akan menyebabkan perut buncit dengan air je. sebab air tu fungsi dia nak bersihkan bahagian dalaman kita jugak, thus dah bersihkan nanti lagi senang nak buang kotoran tu semua. kita kurang minum air, itu antara salah satu penyumbang kepada potensi untuk dapat berat badan berlebihan selain dari faktor-faktor lain jugak.

2. my internship so far, alhamdulillah. still ada banyaaaak lagi nak kena study. pasal process, pasal plant, pasal  audit, pasal short form yang ada, banyaak lagi. long way to go. siapa kata, bila buat bisnes herbalife dah tak ada masa nak buat benda lain jugak? kita akan lebih menghargai masa yang kita ada. trust me.

demi masa, sesungguhnya manusia kerugian

nauzubillah, semoga kita sama-sama berusaha untuk tidak berada dalam golongan orang-orang yang rugi. insyaAllah. :)

3. SPM baru je keluar semalam. tahniah untuk yang berjaya dapat result seperti yang diimpikan. dan tahniah jugak untuk calon lain, even tak dapat result seperti yang korang target pun, itu tak bermakna korang tak boleh nak berjaya. spm is not the end of your life pun. yet semua orang ada potensi untuk berjaya, bezanya cuma, cepat atau lambat, sempat sampai ke destinasi terakhir ataupun tidak. teruskan usaha, usah mengeluh, usah berputus asa. set back your plans, and trust yourself that u can do even better after this. redha padaNya, mohon padaNya, teruskan usaha, insyaAllah kita akan sampai ke destinasi kita masing-masing. :)
i have my stories in failures ni. banyakkk, tapi bukan sekarang. insyaAllah, 1 fine day, i'll put it up. 

Orang bijak tidak sesekali duduk meratapi kegagalannya, tapi dengan lapang hati mencari jalan bagaimana memulihkan kembali kerugian yang dialami. @santapan minda. 

tak kisah lah orang nak kata apa pun, caci maki macam mana pun, ejek macam mana pun ke atas usaha yang kita buat. teruskan usaha, letakkan kepercayaan terhadap diri sendiri. jangan jadikan diri sendiri sebagai pembunuh kepada semangat sendiri. jangan bersedih, sesungguhnya Allah ada bersama kita. :)


psssst: kejayaan kita bergantung kepada sebesar mana dugaan yang kita hadapi. jadikan dugaan yang datang sebagai pembakar semangat. 

pssst psssst: aku lebih banyak bebel dekat twiiter sekarang. sebab kat twitter takde orang nak kisah pun kalau aku twit 1 saat 1 twit.hiks :P

Tiada ulasan: