Rabu, 15 Februari 2012

spirit

testing testing.
tadi aku nak masuk dashboard. tetiba tak dapat, malware lah pulak.
so aku pegi kat belog, pastu tekan kat new post. kalau ni berjaya appear as new entry ok lagi lah tu. hiks.

aku baru balik dari main futsal tadi. dalam pukul 11 tadi lah.
malam ni main 2 jam punya.
aku tumpang join main ngan member-member stesen yang aku keje dulu je. hehe
tiap kali bos belanja ada lah aku menyibuk. hihi. dasarrr.
tapi malam ni aku berjaya sumbat gol okkk. berjaya sumbat gol. dan penjaga gol adalah lelaki. mind that.
dan saya sendiri tidak sangka saya dapat jaringkan gol secantik itew. lalu saya merasakan, ah hebat juga saya. *tiba-tiba*

dulu main futsal sesama jantina, lasak kemainn. tarik baju tarik tangan normal.
tapi tadi smooth je. takde sentuh-sentuh. ada strategy. yang penting tadi join team dan sepanjang berlari ke hulu ke hilir mengejar bola, aku tak pancit. wohhoo!
sebelum tu aku dah pekena herbalife teamix siap-siap bagi energy. hihi.

sepanjang hari ini, alhamdulillah untuk nikmat rezeki yang Allah bagi. alhamdulillah sangat-sangat. :')
dan terima kasih ibu untuk sokongan yang tidak putus-putus dan percayakan saya.

aku perasan, since aku jadi one of herbalifers, aku rasa banyak perubahan dalam diri aku.
seriously.
in terms of health and emotional and also spirit.
so malam ni aku nak cakap spirit.

aku yang dulu nya selalu find for something in my life, tapi stand still at the same position without doing anything. aku selalu cakap, ala nak buat apa. macam mana nanti kalau jadi macam ni, macam mana nanti kalau jadi macam tu. bla bla bla.
maksudnya jugak, fear tu selalu berada di sebelah aku. shows that aku tak percayakan diri sendiri jugak.
sampai satu tahap, aku fikir, sampai bila aku nak takut. sampai bila aku taknak percayakan diri sendiri. sampai bila aku nak berada pada tahap aku sebelum herbalife.

aku tengok kawan aku consume herbalife, tengok makin better.
so aku tergerak hati nak consume and join herbalife. at the point yang mana aku was-was sangat, aku kata tak boleh jadi ni. so i did istikharah. tanya Allah yang paling penting.
bukan semestinya time nak join herbalife je kena istikharah, to do anything pun, the best is tanya Allah. sujud doa berserah tanya Allah. jangan nak harapkan mimpi yang akan hadir pada malamnya, sebab mimpi tu mainan tidur. ikut gerak hati. sucikan niat. tetapkan apa yang nak buat, insyaAllah, Allah akan tunjuk jalannya. yang mana baik untuk kita, yang mana tak baik untuk kita. this is more to remind myself sebenarnya.

i'm not anyone, aurat pun tak tutup sempurna, aku sedar akan hal itu. even sekarang pun, i'm trying to be a better muslimah.
aku taknak, kalau boleh taknak ulang dosa-dosa lepas yang aku dah buat.
dan aku nak jadi muslimah yang berjaya, even semua orang pun nak berjaya.
doa sangat penting, aku rasa. doa doa doa. usaha usaha usaha.

i'm so into bisnes now. tak kisahlah bisnes apa pun. aku rasa dah tiba masanya aku fikir for the life ahead. sampai bila aku nak enjoy shoping sana sini without earning anything. aku bukan anak orang senang seriously.
ramai blogger yang aku suka tengok baca anak orang senang. cemburu tu ada, tapi bukan hasad dengki. cemburu yang mana suruh aku usaha even better. to live life better than now.
aku ada goals to be achieved.
and ibu je tau goals aku. tapi tu baru sikit laaa. terima kasih ibu for the support yang tiada henti.
sementara masih mampu ni lah aku akan do my best in anything i do.

dan yang penting sangat penting ni,
since aku consume herbalife, aku kurang selera tengok jajan megi and such. maybe kalau terdesak ok kot makan.  tapi serius, the desire nak makan jajan dulu yang mana aku suka makan, dah berkurang. aku more into nasik sekarang. wohoo!
yeah, maybe sebab aku mampu sikit kot sekarang. cuba nanti dah stay kat hostel mampu ke tidak?
tolak megi, tolak nescafe, tolak makanan yang kurang berzat, tolak duit bazir-bazir yang tetiba rasa macam duit lesap gituuu je. mampu! kumpul duit slow-slow. :)

ya Allah. sesungguhnya Engkau yang maha mengetahui. :')


pssssst : jangan sesekali pandang rendah terhadap diri sendiri.




Tiada ulasan: