Coach Fatin di Instagram! #TeamSuriKurus

Khamis, 2 Februari 2012

promote

dari hari tu plan nak pergi joging, tapi sampai hari ni tak pergi pergi pun. joging dalam anganan je lahhh. hari tu dah elok-elok plan nak pergi joging kat bukit bauk kat dungun, tapi hujan pulak. lepas CNY ni baru nak rasa hujan. kalau tak sebelum tu, cuaca panas je. 

plan setiap hari sabtu joging kat sini.
sebab hari sabtu je kak mas offday. 

hari tu ada lah jugak plan nak kayuh basikal dari rumah sampai kat bukit bauk, tapi setakat ni masih belum berjaya. kita tunggu lah nanti sampai berjaya. i'll make sure pasti boleh. insyaAllah. 

aku ni jenis kalau pergi mana-mana hypermarket ke, shopping mall ke, kalau ada tester ke, promotion ke, laju aje tengok. lagi-lagi tester makanan pape. makanan free okkk, sape taknak? even sikit punnn, tapi stillll makan. (dasar kuat makan). *tetiba tukar topik*

so ada lah satu hari tu, ada promotion pasal skin care produk kat hypermarket nama tidak didedahkan. *ececece*
aku lagi berminat tu sebab scan kulit kat muka kita tengok kasar macam mana etc. so aku pun pergi tanya itu ini. lepas tu tak kisah la part dia komen pasal kulit muka aku pun, sebab that is the reason aku cari for the better product sebab aku nak improve skin structure aku. 

kebetulan fakulti aku kan nak berpindah ke kampus baru yang terletak kat satu area ni. and akak ni tau la pasal perpindahan tu. dia tanya aku kalau aku pun terlibat pindah ke kampus tu jugak. aku cakap, ye saya pun sekali lah pindah sana. tetiba akak promoter tu cakap, 

akak promoter: haaa dik. kat sana nanti kulit senang jadi hitam, sebab kat sana hutan kann. sebab tu orang-orang kat sana kalau adik tengok semua gelap-gelap.  bla bla bla. 

aku just iyekan je la sebab aku dah start malas nak layan sebab takde kena mengena okk. kawan aku memang asal orang area tu tak kulit gelap, pun?

agak-agak lah kak. 

tak lama lepas tu, tini tanya aku kat mana. lalu aku mohon diri minta pulang. terima kasih, kak. 

tapi semua yang kita tengok yang kita tak rasa tak patut ditiru tu, jadikan sebagai pengajaran supaya tidak diikuti. sama-sama kita, yok! 


esok pergi kuantan teman ibu buat mammogram. 
alang-alang tu boleh cari cool blog skali. kat terengganu tak ada cool blog. wuwuwu

pssssst : aku tak rasa aku boleh buat aktiviti lasak seperti yang aku impikan. lutut sakittttt. *macam orang tua*
dah banyak kali jumpa doc, doc selalu je pesan jangan buat aktiviti-aktiviti yang banyak melibatkan lutut banyak sangat tuu, kalau boleh kurangkan. tapi kalau hari ni jumpa doc tanya pasal lutut, esoknya turun padang main basketball badminton segala, macam mana tuuu. 

psssst psssst : cuak bila ingat pasal result yang bakal keluar oiiiii! semoga result kali ni lebih baik dari sem lepas lepas. at least jangan menurunnnnn. please please pleaseeeee. 


Tiada ulasan: