Coach Fatin di Instagram! #TeamSuriKurus

Sabtu, 7 Januari 2012

malas vs rajin

just finished revising several notes for becoming papers.
gap hari yang banyak memanglah rasa macam sedikit gembira di situ, kerana lagaknya punya banyak masa untuk study. tapi dah kata manusia yang mudah leka, asal ada masa free sikit tengok cite. asal ada masa lebih sikit, tido lebih. asal ada masa lebih sikit, borak-borak. lepas tu nanti mula lah nak goph gapah cuak segala sebab masa yang panjang pun tetiba rasa singkat. ok that's me. aaaaaaa. (apa ni fatin?? dush dush dush kasi sedar sikit)

tapi itu lah, mata dah ngantuk sebenarnya ni tapi malas nak panjat katil. katil double decker ni bagus jugak kadang. buat aku kurang rajin nak panjat katil as for katil aku atas punya. so, possibility nak study lantas tiba-tiba tertidur itu adalah kurang tinggi yang mana posisi study atas katil dapat dikurangkan. 
kurang tinggi tu hanya bermaksud untuk tertido sambil study. 
tapi kalau dah nak tido sangat tu, panjat katil tetap panjatttt. 
sebab tido tetap tido. kang kalau study beria tapi tak masuk macam rugi jugak. so, better tido dari baca-baca tapi duk ulang ayat yang sama dua tiga kali page tak berganjak. :P

plan esok nak pergi gym, so harapnya esok jangan lahh tetiba aku bangun lambat. sebab gym esok bukak sampai tengah hari je. 
nampaknya, dalam banyak-banyak perkara yang aku malas, akhirnya malas kalah juga tiap kali bersaing dengan tido. sebab aku jarang malas tido. hiks. 



tudung memang tak pernah nak betul pun. 
aku tak tau kenapa aku selalu fail bila pakai tudung macam ni padahal mula-mula aku rasa dah cun dah.
tapi selalu berubah bentuk tak lama lepas tu.  
selalu aku tanya anna, 'eh, tudung aku elok tak?'
lalu jawablah anna,'sejak bila tudung kau elok pun?'
fineeeee. 



pssssst : kerteh atau seri kembangan? pray for the best. :)

psssst pssst : tak semua yang nampak rugi itu sepanjangnya rugi, kadang-kadang untung menanti di hujung. - @santapanminda

Tiada ulasan: