Isnin, 5 Disember 2011

weekend.

i miss my mum, and i seriously do.
sepatutnya weekend lepas ada trip pergi johor. kekdahnya dah tiap-tiap weekend lepas cuti raya haji hari tu kitorang pergi field trip. kalau jalan-jalan saje takpe, ni kalau dah pergi trip kepala tak tenang sebab kena fikir tests dan reports dan assignments dan presentation yang beratur menunggu, apa pun tak jadik. apa pun tak boleh. lagi-lagi bila poket kering. kering tapi kuat makan.
dan beberapa hari sebelum tarikh ke trip johor, tetiba ada announcement trip was cancelled.
aku lah tu antara orang-orang yang happy bila dapat tau trip batal. sebab boleh jumpa ibu. walaupun hari tu tak dapat balik rumah pun, sebab 2 hari kat rumah macam tak cukup. kebetulan weekend lepas kenduri sambut menantu cousin aku kawin, dan ibu attend majlis tu.
hari tu, walaupun penat merewang, tapi best sebab aku suka suasana kenduri. walaupun melekit badan, tapi best. ah, emosi terganggu. *tetiba*
dan sejak-sejak sepupu aku dah ramai kawin, dan dan rasa macam tak sabar nak tunggu abang aku kawin.

tapi sayang, sepanjang hari tu fon memang tak melekat dengan aku. jadi gambar pun tiada.
dan tidak juga sempat bergambar. hanya sempat curi-curi masuk gambar pengantin. terkilan jugak sebab tak sempat bergambar dengan pengantin, means tak sempat nak curi aura pengantin sekali. hiks :P

i just loved the previous weekend.
meeting awesome babies.
jumpa sedara-sedara yang tak pernah jumpa.
dan paling penting met ibu. walaupun tak lama, tapi at least rindu terubat. kan?

though dugaan time nak balik tu punya lahhh.
tertinggal bas, okkk. nasib baik time tu ada orang teman sekali. nasi baik tu sebab time tu duit dalam purse ada 3 ringgit je untuk beli tiket baru. kalau nak cucuk pun tak sempat lah sebab atm pun jauh. itu pun at first dah give up nak beli tiket baru lepas terlepas bas pertama tu. tapi time tengah nak mencari teksi tu tetiba ada konduktor bas duk laung 'ganu, ganu', harapan mulai bersinar kembali. alhamdulillah ada rezeki jugak nak balik, seat bas time tu banyak gilaa kosong.

jumpa ibu claim duit.
ngeh ngeh.  :P




pssst : waiting for photo with zaem to be uploaded.

psssst pssst : banyak yang tidak terluahkan dan kadang-kadang adalah lebih baik ia tersimpan rapi dengan hanya Dia yang tahu.

pssst pssst pssst : hati tolong bersabar. marah dan sakit hati tolong pergi. (astaghfirullahaladzim..)

Tiada ulasan: