Jumaat, 9 Disember 2011

fed up.

dulu aku pernah post pasal kredit fon aku sekarang banyak kali kena sedut. tapi untuk aku letak link tu kat sini adalah tidak, ye. sebabnye line wifi kat sini sangaaaaaaat menduga kesabaran. itu block, ini block. even aku nak google untuk siapkan kerja aku puunn berzaman nak kena tunggu ngan reload balik tunggu sampai dia tak block. aku baru je berazam nak kurangkan makian dan carutan sempena tahun baru hijrah ni.
sambung balik pasal kredit fon tadi, baru je topup, tak guna tak apa, tiba-tiba nak call orang dapat notification kata baki tak cukup untuk make call.
apa hal tak guna, kalau guna pun biasanya tak sampai singgit pun, tup tup kredit habis. dulu ada lah aku topup banyak, tapi bila dah asyik kena sedut tu, koserr aku nak topup banyak dah. apa ingat aku cop duit asyik nak kena topup je manjang.
sakit hati tu usah dikira lah.
report kat talian khidmat tu dah banyak kali jugak. tapi macam takde efek pun.

aku nak tau jugak sistem dalam talian mudah alih yang hal-hal berkaitan dengan kredit semua ni.
duluuuu first-first aku report pasal ni, operator kata tu kata tak tau. and dorang tak boleh buat apa.
sekejap lepas aku report tu ok lah. tapi lepas tu jadi balik, kredit free free kena telan.

lepas tu dalam bulan lepas, banyak kali la jugak aku kena, so aku call lagi report. maybe sebab ramai kot yang tanya pasal ni report pasal kredit kena telan ke apa, dorang ada lah siasat punca semua.

so, operator tu kata akaun no aku ni kena hack dengan 3rd party. pastu dorang tanya aku kot-kot aku ada langgan pape tak. aku nak langgan pape? memang tak laa. sebab aku tak berminat nak langgan. operator tu suruh aku hantar mesej stop application ke nombor yang hack akaun ni. 39*** aku lupa lah exact number.
so, lepas tu aku ingat dah ok lah setel semua benda. tapi rupanya, ingat tinggal ingat aje lah.

lepas tu aku rase macam makin kerap aku kena tarik. setiap kali topup, mesti ada yang kena tarik.
dah lah sekarang duit aku just cukup-cukup makan je sampai habis sem ni. jadi, aku adalah menjadi sangat berkira ye. even seposen, pun, sori. sebab seposen pun dah jadi sangat berharga.
hello. kerana tak cukup seposen dalam akaun, kemungkinan tak cukup rm1 juta tu ada okkk. (dan dan sekarang semua benda nak berkira)
so, beberapa hari lepas aku ada call lagi report pasal ni. dan aku pun malas nak topup.
tak ada bajet untuk topup, satu hal. bengang kredit kena sedut satu hal. (memang duit aku hanya untuk topup je.)

so, sekarang, aku ada jalan yang lagi satu.
dengan harapan, dapat lah kurangkan makian, cacian segala.
aku guna nombor lain. nombor tu still ada, cuma aku dah malas nak topup. kalau topup pun just cukup-cukup untuk reply mesej je.
so, memandangkan ramai orang kata happy tu murah dan jimat, so aku cuba lah guna. so far sekarang ok lah. jimat. rate dia sama macam celcom u pax punya rate. and sebab aku pun tak ada lah contact orang mana, just call ibu, contact classmates update any infos, kiranya aku rasa ok lah.
tapi sebab utama aku beli nombor lagi satu adalah sebab fed up kredit kena sedut manjang.
 aku ingat nak tukar je nombor terus, tapi memandangkan aku fikir nombor lama tu dah ramai orang tau dan senang ibu ngan kawan-kawan lain nak contact sebab most of them guna celcom, so tak kisah lah. aku guna nombor lagi satu. buat sementara ni, aku pinjam henfon tini dulu.

dari aku duk sakit hati kredit kena sedut je, baik aku guna nombor lain.
kekdah dia sama je dengan,
dari aku duk sakit hati boifren kaki pompuan, baik aku break aje. eh.


psssst : minggu ni kena berusaha sedaya upaya siapkan assignments yang ada.

psssst psssst : tak sabar nak cuti semester!

Tiada ulasan: