Coach Fatin di Instagram! #TeamSuriKurus

Ahad, 27 November 2011

salam maal hijrah 1433H.

Satu Muharram Detik Permulaan
Perkiraan Tahun Islam Hijrah
Perpindahan Nabi dan Umat Islam
Dari Kota Makkah ke Kota Madinah
Atas Keyakinan dan Iman Yang Teguh
Kaum Muhajirin dan Ansar Bersatu
Rela Berkorban Harta dan Nyawa
Demi Menegakkan Islam Tercinta
Hijrah Itu Pengorbanan
Hijrah Itu Perjuangan
Hijrah Itu Persaudaraan
Hijrah Membentuk Perpaduan
Hijrah Itu Pengorbanan
Hijrah Itu Perjuangan
Hijrah Itu Persaudaraan
Hijrah Membentuk Perpaduan
Oleh Itu Mari Semua
Kita Sambut Maal Hijrah
Tingkatkan Semangat Tegakkan Syiar Islam
Untuk Sepanjang Zaman
Satu Muharram Detik Permulaan
Perkiraan Tahun Islam Hijrah
Perpindahan Nabi dan Umat Islam
Dari Kota Makkah ke Kota Madinah
Atas Keyakinan dan Iman Yang Teguh
Kaum Muhajirin dan Ansar Bersatu
Rela Berkorban Harta dan Nyawa
Demi Menegakkan Islam Tercinta
Hijrah Itu Pengorbanan
Hijrah Itu Perjuangan
Hijrah Itu Persaudaraan
Hijrah Membentuk Perpaduan
Hijrah Itu Pengorbanan
Hijrah Itu Perjuangan
Hijrah Itu Persaudaraan
Hijrah Membentuk Perpaduan
Oleh Itu Mari Semua
Kita Sambut Maal Hijrah
Tingkatkan Semangat Tegakkan Syiar Islam
Untuk Sepanjang Zaman
Untuk Sepanjang Zaman
credit sini

how i wish i could write longer. tapi tak berapa nak boleh sebab banyak gilaa kerja yang belum siap. baju belum berbasuh pun berlambaksss. erat pun naik mendadak. errrr. 
semalam sampai hostel dari pulau pinang, terus tido tak mandi tak apa. basuh muka pun tak. penat tu tak ada lah sangat, tapi sebab kenape entah tiba-tiba kena serangan cirit birit. makan 3 kotak pil chi kit tek on pun tak hilang-hilang, sampai lah tengah hari tadi. tapi i bet tu one of the PMS lah. ke macam mana? atau mingkin jugak sebab ada makanan yang masuk ni tak ngam dengan perut. tu yang jadi kucar kacir perut haku. kesian perut ai. semoga lepas ni boleh jadi makin kempis. :P
aku cuma tak nak cakap banyak for this entry, sebab nak setelkan keje lain dulu. kang agak-agak rajin, haku update lagi. 
salam maal hijrah 1433H.
semoga kita menjadi muslim yang lebih baik dari hari ke sehari.
dan azam dan impian kita yang terbuat tidak hanya tersimpan dalam kotak hati dan fikiran, tapi turut juga terlaksanakan. insyaAllah, kita sama-sama berhijrah ke arah yang lebih baik. :)
psssst : terima kasih 'sedara' tini for the penang guide. n penang is such a historic state kan. bangunan-bangunan dia make me feels like i'm in malacca. 
psssst pssst : tiap kali balik trip, pegi timbang tengok-tengok berat naik. same as lepas balik dari penang, i weighed, n increasing again. kalau macam ni, semoga trip ke johor khamis ni bakal tidak jadi. :P
psssst pssst pssst : dah makan nasik kandaq, tapi tak sempat makan pasemboq ngan char kuey tiaw. tengok lah bila pulak akan pergi sana. tapi yang penting, lepas ni aku patut berkira-kira untuk makan kat kedai mamak. hiks

Tiada ulasan: