Isnin, 10 Oktober 2011

ironlady

kena renjatan elektrik bukanlah seindah yang disangka. dulu time kecik pernah lah terkena 1kali. itu pun time kat hotel, nak iron baju tapi pasang plug tangan basah. pandai kan, dah tau tangan basah, tapi nak pasang plug. konon macam kebal lah tu. tapi dulu punya tak ada lah sakit sangat, just rasa macam bintik bintik tak sejajar. errr, macam kalau bersentuh dengan orang rasa sakit, bersentuh dengan pintu rasa sakit. rasa macam ada renjatan gitu. tapi light light punya je lah.

dan tadi, setelah sekian lama berhati-hati, time iron baju maka terkena lagi sekali lalu baju terbengkalai sebegitu. aku baru nak pakai baju kurung hari ni, terkena renjatan yang macam tadi sakit okkkkkkkkkkkkkkkkkk membantutkan mood untuk berbaju kurung. tapi aku rasa macam lepas ni aku sambung iron baju balik jeeeee. tapi serius, untuk kamu-kamu, para wanita cantiks, sila lah berjaga-jaga kiranya wayar iron anda sudah menjadi macam ni;

dek kerana dulu macam kedekut nak beli iron baru, lalu hari ini saya terkena habuannya. konon sebelum ni rasa iron ni masih boleh guna lagi bla bla bla. dan tadi tengah syok iron baju, tetiba tangan tersentuh dengan wayar yang 'bogel' itu, lalu tersentak lah aku. maka saya rasa seperti ingin membaling-baling iron itu. grrrrrrrrr (tetiba nak marah iron padahal salah sendiri). nasib tangan tak basah sebab baru lepas mandi.

jap, kenapa asyik terkena letrik ni time iron baju? memang tak boleh iron kah lepas ni????? (wakluu, itu memang alasan pemalas yang taknak iron baju.)



pssssst : tak boleh malas-malas ye fatin. heppp!

pssssst pssst : tensi bila kulit muka dah bertambah 'accessories'. jerawatsssssssss please be nice to me.

Tiada ulasan: