Coach Fatin di Instagram! #TeamSuriKurus

Rabu, 17 Ogos 2011

pandai

dulu, one of the hot-est topic time sekolah rendah selain daripada wow atlet sekolah yang laki tu hengseng lah, yada yada, dan tidak lupa pandai juga menjadi topik. topik yang macam mana?

1. sila hantukkan kepala anda dengan kepala rakan yang pandai
yang ni aku rasa memang tak logik gilaaa. time rasa ni time dah besar cun anggun ni la sebab time dulu innocent lagi. orang kata kalau dah terhantuk kepala kena hantuk sekali lagi sebab nanti otak tertukar, lepas tu kalau orang yang tak berapa nak pandai macam haku ni terhantuk dengan orang yang pandai, kira macam beruntunggg sangat lah sebab konon nanti boleh jadi pandai macam orang tu. tapi dah tentu orang yang pandai tu nak hantukkan balik kepala dia dengan kepala aku ni sebab, helllooo siapa yang nak jadi tak berapa nak pandai?? oleh sebab itu, bila budak pandai ni terhantuk dengan budak yang dorang rasa macam dorang lagi pandai dari budak tu, hape lagi lepas tu hantuk sekali lagi so that otak yang tertukar itu pergi balik ke tuan empunya. boleh?? aduhai, itu kita panggil innocent. haha.tapi dah tu, dah asyik hantuk hantuk kepala, bebal jugak kanggg. entah siapa lah yang start buat ideologi macam tuh, ideologi yang membuatkan orang yang desperate dan innocent dan gemuk tapi comel boleh lari laju sikit macam haku ni untuk terpengaruh. aaaaaaaaa.
 ni waktu darjah 6. seriusss gemsss gila. 
everytime aku tengok balik gambar ni pun rasa macam nak picit tang daguu tuuu.
orang kalu buat minyak dagu tuh mau dapat minyak banyak gilaa sebab lemak kat situ pehh boleh kaya.
sebab tu la dulu tak ada  orang nak. (bunyik macam sekarang ada orang nak. padahalllllll. =.=')
pathetic sungguh.


2. tanda-tanda orang pandai
ini antara yang paling hot. antara tanda-tanda orang pandai yang selalu jadi topik perbualan adalah;
a. mata hitam besar.
b. rambut tebal
c. dahi luas
tak boleh blahhh okkkk tanda-tanda tu. lepas tu mula lah, aku ni duk meroyan tengok aku ada tak ciri-ciri orang pandai yang tersenarai. cari pulak tak agak-agak, everytime bulan puasa, baca surat khabar tak pernah nak missed. tak pernah missed tengok page ucapan hari raya salam perantauan tu je tapi. sebab nya bukan nak tengok ucapan dorang sangat pun, tapi sedaya upaya telek muka masing-masing yang berlajar kat oversea nun tengok dorang mata hitam besar ke tak, dahi luas ke tak. lepas tu haku terhegeh-hegeh pergi tengok cermin tengok ada ciri yang sama ke tak. kalau tak ada, lepas tu frust sorang-sorang. macam desperate gilaa nak jadik pandai, tapi malas belajar. zzzzzz.

malu sendiri okkk bila teringat zaman sekolah rendah dulu. macam hape-hape entah. nasib upsr dapat 5A. itu pun orang kata rezekiii.



aaaaaaaaa, dah lewat nak kena cuci toilet!
ok bye!

pssst : semoga usaha kita diberkatiNya. :)

2 ulasan:

☻UsaGi NaNa☻ berkata...

hahah...err..sy dahi luas ckit tp mate sepet.err???bole ker?

FatinSyahirah berkata...

usagi nana : itu dah kira pandai tuh sebab ada satu ciri2. haha. ntah pape kan dulu time kecik kecik. :P