Jumaat, 15 Julai 2011

blank.

bila lama dah tak update, untuk nak update balik tu, pehh bukan main susah nak update. like today, aku nak update, tapi sakit gigi lah pulak. jenis aku, sakit lain kiranya tak lah tension mana, tapi bila dah sakit gigi, even sakit satu gigi pun dah rasa macam sakit satu badan. aaaaaaaaa.

lately macam banyak sangat isu yang berlaku dalam malaysia. lagi-lagi bila tengok video ni;



i cannot imagine what would happen 1 day in malaysia. nangis gila okk tengok video ni sebab tak ubah macam perang kat palestin sikit-sikit where as rakyat palestin tu dipijak oleh sang tentera. aku even tak blame mana-mana pihak, sebab anything pun ada pros and cons. kan?

dan sesungguhnya, semakin tinggi kuasa yang terpegangkan, semakin tinggi ego yang harus diketengahkan.
betapa politik itu kotor, sampai bila harus ditunggu agar ia bersih sendiri? betapa susah untuk kita bertemu pemimpin yang sejujur dan setegas Saidina Umar al-Khattab?


tapi apa berbaloikah kiranya pergaduhan terjadi hanya disebabkann ini yang langsung tiada kepentingan?


pssst : blur.

Tiada ulasan: