Selasa, 28 Jun 2011

tegar.

sekarang adalah tengah kerja, dan macam biasa, bila dah boring mengantuk tapi dah tak boleh nak tido sebab tak boleh (?) terus tengok draft lama-lama.
dan hasilnya terjumpa lah pasal entry tak-sempat-nak-habis ini. errr.

----------------------------------------------------------------------------------------tettt. :P

dah lama tak cerita ceritu pasal kerja, tiba-tiba rasa nak cerita. hiks.
hari ni rasa macam hari malas sedunia. tapi dunia aku je lah. nak buat apa pun malas. nak keluar malas, nak makan malas, nak mandi malas, so we just name it as malasism. :P

macam yang kita tau, kempen macam mana pun pasal rokok tu bahaya hoi, boleh bawak kanser hoi, bla bla bla, tapi stillll orangg beli. stilll orang smoking. even gambar letak tak boleh nak geli ke? still orang nak beli jugak kann. and also, dan seharusnya dorang pembeli-bembeli dan penghisap penghisap rokok tegar yang jenis geli bila tengok gambar seram sikit ini bersyukur kerana dengan adanya still ada gambar janin. u wanna know why?

aku ni tak ada lah ramah pun sebenarnya. tapi buat-buat berani tanya, sebab penakut kann. tapi perasaan nak tau tu macam banyak sikit, itu yang tanya jugak. being cashier, yang mana orang nak beli rokok dan tempat letak rokok adalah dalam kaunter, maka, nak tak nak, haku kenaa jugak hafal rokok nama apa, jenis apa. cuma rasa je belum. ehh.
lepas tu, as in budak skema ada lah jugak tanya dorang pembeli-pembeli rokok ni, kenapa still nak hisap rokok padahal gambar dah seram macam ni?

responden pertama : ada haku kesah?
responden kedua : alaa, tipu je tu.
responden seterusnya : jawapan setiapnya hampir sama seperti yang pertama dan kedua.


kalu angpa perasan, gambar-gambar yang macam kat atas tu ada kat kotak rokok kann. tapi dalam banyak-banyak gambar kat atas tu, ada certain customers request untuk beli rokok yang ada gambar keguguran janin je. mula-mula aku ok lagi. tapi bila dah ramai customer request asyik nak mintak kotak gambar janin je, gua tanya lah. dorang geli rupanya dengan gambar kotak lain. gambar janin tu je yang least geli nya. 

hehh. kadang-kadang aku wonder, apa yang best sangat dengan merokok ni sampai orang sanggup berhabis duit untuk rokok. 

APA RASA EH?

cuba cut duit rokok tu, dan kumpul dalam akaun tabung haji, silap-silap haribulan 5tahun kemudian dah boleh jejak kaki ke tanah suci. :)


pssst : i'm wondering who are u actually eh? 

pssst pssst : human makes mistakes. who are we to simply judge? 

Tiada ulasan: