Khamis, 30 Jun 2011

kuruslah.

lots of things to share. tapi katanya penat, lagi-lagi bila hidung pulak rasa macam sakit yang macam nak tumbuh jerawat kat dalam hidung. lagi-lagi bila tiap-tiap malam plan nak puasa sunat keesokan harinya tapi at last end up sebaliknya. T__T. lagi-lagi sekarang rasa macam-macam, rasa rindu nak masuk hutan, rindu nak enjoy the nature. lagi-lagi sekarang makin gemuk. itu yang paling utama. tapi apa kaitan gemuk dengan tak update?

kaedah dia senang sahaja, bila malas, kemungkinan untuk tido adalah lagi tinggi. tido bangun makan tido balik, lalu terjadilah isu ini, lagi-lagi bila makan tak hingat macam tak cukup-cukup. errr.

oleh kerana sekarang makin gemuk, maka tak boleh jadi. aku harus mendisiplinkan diri untuk terus kurus.
1. TAK BOLEH makan waktu malam.
2. KURANGKAN minum air bersusu manis. oh teh ais. T__T
3. BANYAKKAN minum air masak.
4. KURANGKAN minum ais.

setakat ni itu je yang mampu control diri sendiri. dan dengan harapan, aku berjaya. amiinn.


aaa, tension bila tengok diri sendiri dalam cermin. sobs sobssss.

Tiada ulasan: