Jumaat, 1 April 2011

study lah. study.

being at home is one of the sweetest moment ever, to compare dengan being at hostel ke, mana-mana ke. minggu depan kiranya dah mula study week. means, memang dah dekaaatttt sangat nak ke final exam. and final exam kali ni boleh dikatakan tak ada gap sebab within one week je, habis lah peperangan pen dengan answer sheet.

yang pasti,
CUAK.

tapi, kalau cuak sahaja, memang tak jalan lah. kau cuak la sampai muntah pun, tapi kalau duduk je tak bukak notes, tak study, kau nak jawab hape nanti??
being at home time dah dekat nak final exam ni, memang mencabar jiwa raga. 1 pun belum start study and i really hate this. bukan tak suka sebab duduk rumah, tapi tak suka sebab tak dapat nak control diri daripada godaan yang ada.

1. line internet laju
kat hostel, paling koman, kau nak line lajuuu like sampai tak payah tunggu loading, memang harapan lahh. paling laju adalah waktu pagi sahaja. dalam range 2am until 11am. lepas tu, line dah ciput-ciput macam nyawa-nyawa ikan. petang-petang tu ada lah jugak line, tapi mulut tu memang selalu maki hamun la jugak. so, petang-petang make sure plaster dulu mulut so that tak ada maki maki. errr, tapi kalau maki dalam hati tuuuu...

2. tv
sebab kesempatan untuk tengok tv tu tak berapa nak ada, so, semangat untuk tengok tv tu tak berapa nak ada. sebab tu, kalau kau rasa nak berborak pasal drama tv dengan aku, simpan lah niat tu. atau nanti kau boringgggg borak dengan aku. kang bukan kau dapat respon dari aku pasal drama kau tu, tapi pasal lain kanggg. errr.
tapi kalau dah ada cerita kat depan mata, kadang-kadang ada lah jugak kerja yang tak jalan. kadang-kadang kata kauuuu. :P

3. jalan-jalan
mungkin sebab dah jenis kaki jalannnnnnnnnnnnnnnnnnnn.

4. makan
aku tak faham kenape, kalau kat rumah je asyik nak mengunyahhhhhh je keje. bosan sikit, rasa nak makan. bosan sikit rasa macam nak mengunyah. agak-agak macam mana nak kurus kalau kat rumah? even nasik dengan kicap dengan ikan goreng pun aku rase sedap sampai boleh tambah-tambah nasik, like !@#%^&*().

5. tido
yang ni lagi satu masalah sama dengan kes makan tadi. mengantukkkkkk je manjanggg. sampai aku pun tak faham. sampai aku rasa muka aku sekarang sembap sebab banyak tido makannn jek. jadah kalau setiap masa nak tido. kalau macam ni kekdahnye, macam mana nak studyyy. grrr


ok dah lah.
rasa macam nak 12345.
faham tak?
tak faham sudahhh. cakap ngan orang muda macam ai, memang macam ni. ehhh.


pssst : setelah sekian lama, tadi baru ambik ic baru. tak suka gambar sekarang punya ic.... :(

1 ulasan:

Syuk Ry berkata...

aden lum tukar ic lagi.. ahak2..