Coach Fatin di Instagram! #TeamSuriKurus

Khamis, 28 April 2011

quotes of the day.


"People don't always change. Sometimes they're just starting to show you who they really are."
                                                                              ihatequotes

dah lama rasanya tak letak quotes. sebab sekarang jarang nak lenguhkan mata depan laptop lepas tu mata rasa macam, errrr senak. whatever u call, sebenarnya malas. itu alasan yang paling tepat. 
these days, sejak demam and so on, balik rumah apatah lagi, rasa ingin selalu bersenang lenang, padahal kena fikir banyak. dan aku harap, lecturers yang sedang tanda paper aku hari tu murah hati dan tak tension dan tengah happy time tanda paper aku. *tetiba* tapi serius gua tengah cuak pasal result untuk semester ni. jangan menurun plis, at least mantain kat takat tu pun jadik laaa, as for aku kena maintainkan result untuk nanti nak letak dalam resume pergi LI. aminn aminn amiiinnn. korang, sila aminkan jugak so that result kali ni tak turun pliss. :(

ok, lebih baik abaikan akan hal itu. atau, nanti makin lama makin tension, makin lama makin makan hati. errr. 
aktiviti seharian kat rumah sekarang, kalau tak tengok tv, online. kalau tak online, tengok movie. kalau tak tengok movie, makan. kalau tak makan, tido. nampak tak consequences dia sekarang? kaedahnya hanyalah makan dan tido. zzzzz 
and also sekarang, misi mencari kerja part time. haih. 



kalau dilihat pada dunia sekarang, apa je yang boleh percaya?
manipulasi di mana-mana. 
waima di kaca television pun, berita pun boleh nak kata nak percaya ke tak nak. 
surat khabar apatah lagi. 
lagi-lagi isu politik. apa sudah tiada masalah lain untuk dibincangkan diselesaikan?
maka apa sudah jadi dengan malaysia kita?
apa sudah jadi dengan rakyat kita?
apa sudah jadi dengan pemimpin kita?
mana keadilan yang sepatutnya dibawa?
mana agama yang sepatutnya dijadikan panduan hidup?
mana sifat pemimpin yang sepatutnya dibawa?
apa sudah tidak dipandang akan hukum Allah yang Esa?



dah lah, 
nak buat resume nak try mintak kerja. 




pssssst : semoga Allah mengampuni dosa-dosaku, terima taubatku.. :')


4 ulasan:

Ainnur Afiffah :) berkata...

boring tgk tv aihh~
pro-kerajaan.
nampak sgt nipunye~



upss! haha.

Myra Arshad (: berkata...

love the quotes :)

FatinSyahirah berkata...

ainnur : kann. boring kannn. hiks. itu laaa. haih.

FatinSyahirah berkata...

myra : yeap, me too. :)