Coach Fatin di Instagram! #TeamSuriKurus

Khamis, 14 April 2011

quotes of the day.

"School is like riding a roller coaster, when it started you want to stop, but when its stopped, you want to start it again."

"When you fall, get back up again. Don't let people know you are down because some people like seeing you fall."

"Everyone comes into your life for a reason; some good, some bad. They shape, form and break us. But in the end, they make us who we are."

"Sometimes being nice isn't always the best thing because everyone knows that it's so easy to hurt nice people."

"Don’t rush into love. Because even in fairytales the happy ending takes place on the last page."


hambikkk. letak banyak sekali gus. best baca quotes sebab kadang-kadang inpiring, kadang-kadang memotivasikan kadang-kadang betul jugak, kadang-kadang sentap sendiri. aaaaaaaaaaaaa. 

taknak cakap pasal exam paper yang dah lepas atau nanti runsing sendiri. fikir itu ini kang ada yang tak boleh nak study lebih. ingat lagi dulu, pengalaman ni. dan pengajaran jugak supaya lepas exam jangan check jawapan, even tak payah nak bincang-bincang. lepas je kejadian tu dulu, lepas exam aku avoid untuk check jawapan. apa yang lepas, lepas lah. kiranya dah jawab yang terbaik, dah usaha, dah kerahkan tenaga dan akal betul-betul, dah goreng sampai hangit. errrr. lepas tu doa tawakal. apa yang dapat lepas tu, kalau puas kan hati sendiri ke, tak puas hati ke, nasib lah. kira nya kau dah tahu kemampuan kau, usaha kau takat mana. the more u work for it, the more u get. tapi kat sini, para-para genius dikecualikan. aku genius jugak, tapi genius takat nama kat email je la. kehkeh

ok sambung balik. 

ingatt lagi, lepas paper bahasa melayu time pmr dulu. semangat waja kata. sampai sebelum jawab soalan lupa baca arahan. konon lepas jawab tu konfiden habisss. tiba-tiba bincang-bincang dengan kawan, baru tau yang bahagian A untuk BM penulisan tu kena buat karangan tak lebih dari 1++ perkataan. aku ni kan eksaited terlajak, sampai lupa yang part tu kena buat less than 1++ perkataan tu. aku apa lagi, meraung gilaaa. call ibu nangis-nangis. time tu kan dah tinggal kat asrama, lagi-lagi kat sekolah tu semua budak pandai-pandai mana tak tambah tensionnn lagi. lagi-lagi bila fikir nanti aku sorang je yang slack result BM. gelabahh gila kan sampai nangis-nangis teruk jugak laaa sebenarnya. dah la itu first paper. nasib esok nya dah lupa pasal kes paper BM tu. kalau takkk, kekdahnya memang naya. 
tapi alhamdulillah, time tu dapat 8A. itu pun tak sangka sebab dah memang tak target punnn.. 

even sampai sekarang, kalau boleh aku elak untuk check jawapan, aku elak. kalau check jawapan pun, bukan boleh mintak kertas jawapan dengan lecturer betulkan balik jawapan punnnn. mengganggu perasaan ada lah. better fokus untuk next paper. yang dah lepas, let it go. ye tak?

pengajaran kat sini;

1. baca arahan sebelum jawab.
2. jangan bincang lepas jawab. 
3. dan yang penting, time jawab, jawab betul-betul. kalau boleh elakkan tinggal jawapan kosong, mana tau kot-kot ada rezeki pemeriksa murah hati. *tiba-tiba*

baiklah, itu sahaja daripada prof hari ini. class ends. *ada ciri tak? ngaaaaaaaa*




psssst : tak suka gila PMS kali ni. grrrrrrrrrrrrrrrrrr



Tiada ulasan: