Sabtu, 23 April 2011

aduhai bongsu.

dah lama kaedahnya tak jumpa dentist. tapi tadi pergi jugak, padahal aku ni penakut tegar nak jumpa dentist. tapi dah tak tahan sangat, kan. kaedahnya sampai tak sabar nak jumpa dentist tadi.

al-kisah dia, bukan senang ada susunan gigi rapat-rapat. sudahnya gigi bongsu nak tumbuh tak cukup space. macam mana nak tau yang gigi bongsu nak tumbuh tapi tak cukup space?
ada gigi sikiiiiit je, kat blakang skali. biasa nya sebelum gigi bongsu tumbuh, akan rasa sakiiiit sangat sampai boleh demam demam. tapi itu orang cakap lah. yang aku ni tak perasan bila yang gigi ni duk nak tumbuh, sedar sedar dah ada sikit. aku rasa ada dulu sakit sakit sikit, tapi macam boleh tahan lagi. sebab tu macam biar je.
tapi tak lama lepas tu, rasa macam ada gigi berlubang, tapi bukan. lama lagi sikit, ahhh sudah dah rasa sakit ni. agaknya dah memang betul lah ni gigi berlubang.

lalu tadi, memang dengan semangat waja, pergi klinik gigi. check, check , betul lah gigi bongsu tak cukup space. kenapa sakit? sebab gigi tu nak tumbuh, tapi pressure pulak bila tak cukup ruang nak tumbuh. lalu, doctor tu ada bagi 2 choices;

1. nak operate kecik potong gusi sikit then allow gigi tu untuk tumbuh. tapi yang ni kena buat appoinment.
2. cabut gigi geraham yang sebelah dengan gigi bongsu tadi.

aku ni memang dah tak tahan sakit, pilih option nombor 2. pehhh, serius, serius, sakit. sampai sekarang pun sakit lagi. aku baru plan nak pakai braces. bila pakai braces nanti komfem komfem kena buang banyak gigi. tapi kalau dah cabut 1 gigi pun dah sakit macam ni, kena cabut banyak gigi? serius gua taknak. cancelllllllllll plan gua.


sudah lah, gigi denyut-denyut. tadi time dia bagi ubat tahan sakit, aku berlagak cakap dalam hati, 'eh, sakit ke? perlu ke ubat tahan sakit?'

ya, sekarang gua dah tau. memang sakit.






aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.
:(



pssst : kalau anda, anda pilih option nombor berapa? patut ke tadi aku pilih opt. 2? aaaaaaaaaaaaaaaa

6 ulasan:

Myra Arshad (: berkata...

waaaaa! babeeee! kes kita sama. seriously. wuuu. actually da 2 minggu mra sakit gigi, then pegi dentist. dia bagi 2 choices macam tu jugak.

aaa. dilemaa nyee! T__T
sakit :p

*eksited jumpa org kes penyakit sama nih. hihih*

MyZone~theUn4given berkata...

mmg syakit...huhuhu..be patient ey..soon,gg tu dah kuar,xderla sakit g..xpom operate je la...

Siti Aniza berkata...

hahaha...sakit sgt ke..bru nak plan pkai braces..x jadi la cm ni..

FatinSyahirah berkata...

myra : aaaaaaaaa. memang sakit kannnnn. semalam lepas cabut rasa denyut2 nak tidur pun tak lena. tapi pagi ni dah okk. kalau rasa macam tak seramsejuk kalau kena potong gusi tak pe jeee. aaaaaaaaaaaa. (agak2 ni membantu tak??? :P)

*tapi ni memang serius sakit gilaaaa kannnn. rasa macam ada gigi berlubang, tapi tak ada. dah tu pulak, rasa tak selesaa je manjang kannn. tapi lpas dah cabut ni kira ok la. and depends la kalau tahan sakit ke tak. hiks

FatinSyahirah berkata...

myzome : aaaaa. memang takkan operate kot. ni dah ok sikit. hiii. nway, thanks dear. :')

FatinSyahirah berkata...

sitianiza : tak pe je kalau nak pakai braces. tapi diri ni tak tahan sakit, nak2 kalau sakit gigi. even sakit 1 batang gigi pun, dah rasa macam sakit 1 badann. tak sanggupp... huuu