Rabu, 16 Mac 2011

cuma sebentar untuk beberapa ketika.

it was like lama lah jugak tak update belog. lately banyak nak kena submit banyak assignments bla bla bla. tak tau kenapa rasa semester ni rasa macam agak penat lah jugak. ok, bukan agak je, memang penat.

1. penat tegopoh gapah siapkan assignments last minute.

2. penat pergi balik field trip. bukan ke trip sebenarnya, penat basuh baju setelah pulang dari field trip yang sebetulnya. nak basuh dengan mesin, duit kena jimat. kaedahnya, basuh tangan je lah. aterrr, duit semester ni keluar macam air. dapat bayangkan tak macam mana? ok, pergi bukak paip sekarang, tengok air keluar laju mana. ha, macam tuuu lah. :P tapi bila basuh tangan ni bagus jugak, at least boleh ada muscle apa.. baru cung!

3. penat fikir pasal duit duit, di mana kau duit. (call me mata duitan or what so ever sebab sikit sikit duit, sikit sikit duit. well, u know, no money, no talk. tak ada duit, kau nak makan apa??)

tapi yang sebetulnya, bukan penat yang dimaksudkan. aku suka keadaan sekarang, which i enjoyed. cuma, apa eh perkataan yang sesuai.. err, abaikan. tapi seriusly, aku suka field trip involved in this semester. walaupun uwang nya pun keluar banyakk.. tapi kok, itu semua pengalaman yang sangat berharga. (eh, tiba-tiba rasa macam orang indon.) :P

banyak perkara berlaku lately. name it, yang happy, yang runsing, yang sedih, yang mencabar, yang takut.. tapi, macam aku cakap tadi, semua ni pengalaman dan dugaan..

1. cerita-cerita seram kat hostel.
sejak dua menjak ni, makin menjadi-jadi pulak cerita-cerita macam nih kat hostel aku. dua malam lepas cerita rang kena sampuk, nampak lembaga.. tapi cer bayangkan, orang penakut macam aku ni macam mana nak handle benda tu semua? nak stay up, tapi kepala hotak selalu terbayang hantu hantu teman belajar. nak pergi toilet malam-malam sorang-sorang, tapi terbayang ada teman. itu belum masuk kes-kes bila tak boleh tido, teringat cerita-cerita waktu zama sekolah dulu kala. kaedahnya, memang aku usahakan jugak tido antara yang terawal lah. make sure orang lain tak tido lagi, tapi aku membongkang dulu siap-siap. konon feeling macam ada orang teman lah tido. tapi lepas tu, bangun esok pagi, menyesal sebab tido awal, final dah dekat, tapi satu pun belum study. (told ya, aku skema. :P)
untuk penginap-penginap hostel yang sekangkatan dengan aku sekalian, usah biarkan hidup anda dibelenggu misteri.

2. she's detected to have breast cancer.
it was like surprising bila dapat berita ibu detected to have breast cancer. setiap orang dalam dunia ni ada sorang je named ibu. perasaan bila dapat tau, u imagine yourself lah. bayangkan kalau situasi kita serupa. i won't explain further. cuma aku harapkan pada siapa-siapa yang baca, doakan kesejahteraan dan kesembuhan untuk ibu. itu je. terima kasih. :')

ohh, tiba-tiba hilang mood.


pssst : mood sekarang sangat terumbang-ambing. sekejap elok sekejap tak. tapi pendek kata, bila-bila masa je boleh burst into tears. atau mungkin jugak sebaliknya. err.

psssst pssst : telatah manusia emang pelbagai. untuk kita puaskan hati setiap orang, itu tidak mungkin. mungkin ada yang suka dan mungkin ada sebaliknya. tapi bilamana hatimu membakar dipenuhi amarah, maka kenanglah akan kebaikannya yang telah terlalukan untukmu..

pssst psssst pssst : teringin nak online di mana-mana tanpa bawak lappy yang berat ke kelas? teringin nak tangkap gambar yang cantik? kemudian tiba-tiba nampak kawan pakai iphone 4 dan bila tanya dia, dia dapat dengan harga hoiii aku pun boleh bayar. ok, sila tekan sini!

on the way trip ke gunung stong

last day at kaki gunung stong. 

muka macam dipam-pam. 
berat tak payah kata. 5hari, naik 3kilo. 
kaedahnya, itu berat lemak ke otot? 
down. 

Tiada ulasan: