Ahad, 12 Disember 2010

tekak melayu.

dah kata tekak tu tekak melayu, bila dah masuk makanan makanan yang ala-ala sikit mula lah rasa muak semacam. lebih-lebih lagi bila makanan yang tak pedas. nak nak pulak dah sejuk. lagiiii super duperr alahai sampai sini sahaja kau boleh masuk tekak aku. kaedahnya macam tu lah lebih kurang.
biasanya kalau asa satu masa tu dah naaak sangat makan pizza, memang akan makan. tapi tau-tau lah. makan 2 slice dah rasa penuh. tambah pulak dengan add on semua. lagiii rasa macam dah kenyang. bila dah rasa agak penuh tu, mula lah makan pun slowww je. kalau tak mula-mula, time order sampai, pelahap tak hingaat.

sebenarnya aku nak cakap, hari niaku masak spaghetti carbonara. tiba-tiba rasa nak makan bila tengok buku resipi. beli-beli bahan, masak. siang tadi dah makan. rasa macam muakk gila.
tadi try makan lagi, nak hilangkan rasa muakk tu, aku penyek cili padi. pehhhhh. terbaik ahh.
lain kali boleh buat lagi.


pssst : sebenarnya, gua nak cakap, spaghetti carbonara penyek cili padi memang terbaik!!

3 ulasan:

♥CIK SHA♥ berkata...

resepi baru ek??style betul penyek cili padi dalam mkanan omputih tu..heheh..

FatinSyahirah berkata...

cik sha : hihi. tak pedas rasa macam kurang something je. :D

sw33tdarling.com berkata...

ayakkk...
heeeeeeee boleh try resepi tuu... heeeeee