Khamis, 26 Ogos 2010

assalamualaikum - malique

gila betul hari ni, esok ada test tapi tak habis-habis ak update.

terjumpa lagu ni kat laptop nani, try dengar sekali. eh, macam best lah pulak.





Assalamualaikum
RAP,rythm and poetry 
Terjemahannya ritma atas puisi 
jurucakap institusi intuisi 
berjasa pada semua mcm pensil 2B 
otak kanan tekan tubi, pena jadi deltoid 
lagu minum protein, rap suntik steroid 
dua kati creatine aku android 
datang sesekali impak asteroid, boom 
aku kejam, kuhilang, kau rindu 
lepas tampar mau cium satu minggu, woo 
jangan begitu, jangan mengada 
macam mana boleh rindu, mawi kan ada kan?

assalamualaikum 
realitinya ini 08 
bintang realiti kujadikan sarapan 
makan lima mangkuk tanya, mana sarapanku? 
makan lima mangkuk lagi, mana sarapanku? 
aku lapar, ya mana musuh terkini? 
aku bakar.terbalikkan di pasar mcm mussolini 
mana kundalini? tak kunjung tiba 
sakti jadi hiba tapi fokus 
chakra berputar-putar kejar titik lokus 
tafakur, asmara, semua posisi lotus, 
yup, best of both worlds I'm the dopest 
look into the mirror,yup yup you the closest 
I flip language like sandwich 
either side same phat shit like goddamn it 
and if you got a problem with me being malay dude 
lets take it back to 1511 
ya, ya 1511 
jom bertikam lidah dengan hamba dalam aku 
aku pantang kalah, bangun bila jatuh 
kalau patah sayap bertongkatkan paruh 
shhhhh 
ku punya teman yang punya teman 
yang boleh buat engkau hilang teman 
jadi dari buat lawan, baik buat kawan 
dari bagi jari, baik angkat tangan 
sepuluh jari ke atas macam kena tangkap 
kalau ingkar kupotong tujuh jadi pengakap 
ikan duri, gelama, senohong, siakap 
rapper penipu, 
pembohong semua ku pap pap 
bukan terhandal, bukan terkuat 
cuma terhandal dalam apa yang ku buat 
jadi bila general berucap, sampai darah gusi 
tolong ceraikan buntut dari kerus bangun


ok, dah untuk hari ni. 

Tiada ulasan: