Sabtu, 8 Mei 2010

YOUTH'10 Malaysia's largest youth festival. terbesar punyaaa..

sebelum-sebelum ni, kalau tengok iklan pasal festival semua, hanya pasang angan-angan je lah nak pergi.
kalau pergi pun, dalam mimpi sajo lah. tu pun kalau sampai. tapi biasanya tak sampai, tersesat di tengah jalan, katanya.

tapi bila aku tengok iklan pasal youth festival tahun ni, macam best lah pulak.
rasa macam nak pergi sangat, ok. lagi-lagi time cuti. memang masyuuk kot kalau pergi.
dah lah waktu gatsby hari tu pun aku hanya lah berangan je sampai sana. apa ko gilo nak pergi sana time study week? dah lah jauh, tengah pokai pulak tu. poket memang kering hais lah kan.
dan tiba-tiba aku rasa sekarang macam terkinja-kinja nak pergi youth festival ni. largest youth festival kat malaysia ni, ok.
apa kata ramai-ramai pakat pergi.
banyak aktiviti yang best-best kot.
dan bagi aku yang minat basketball ni, memang lagi waaa tak sabarnya nak join... gituuu.

siapa-siapa yang rasa muda belia boleh pergi.
peringkat umur dia antara 15-35 tahun. tapi yang tak ada dalam lingkungan umur tu pun boleh pergi apa.
maksud aku, yang masih muda atau pun still awet muda pun boleh join apa..
tak ada nya dorang nak tangkap pastu halau syuuuh syuuhhh anda tak dibenarkan masuk, hanya untuk umur ini sahaja. ok kalau anda menghadapi masalah sedemikian, bagitau aku, ku pergi tumbuk. dush dush dush.

ok, tak payahlah kita bercakap panjang, antara aktiviti yang dianjurkan pada hari tersebut;
1. battles of the band 3
2. fashion bazaar
3. 3 on 3 basketball challenge
4. youth'10 foosball tournament
5. youth'10 public speaking
6. photography competition
7. yoyo and kendama performance (discovery festival)
8. cosplay
9. the biotherm extreme street dance challenge 2010
10. didgerido @ youth'10
11. raj ridvan on social entrepreneurship @ youth'10 conferences

erk. dan banyaaaaak lagii. anda boleh klik di sini untuk tengok aktiviti-aktiviti yang menarik berserta jadualnya sekali.

bila festival ni akan diadakan?
28-30 mei 2010 di pwtc. jom pakat pergi ramai.

oh ya!
ada magic, ok. kau klik sini, nanti boleh dapat tiket masuk for freeeeeeee.

jom kita pergi ramai-ramai, pakai jcantik-cantik ke..
mana tau jumpa jodoh kawan baru ataupun blogger kat sana nanti?
jangan lupa tegur, okkk.


:)

2 ulasan:

dancing queen♥ berkata...

wahh~ nice! da la mase tu baru habis last paper! wiwit!

FatinSyahirah berkata...

dancing queen : nanti boleh terus merdeka kat pwtc sana. ;)