Coach Fatin di Instagram! #TeamSuriKurus

Isnin, 1 Mac 2010

janda paling lama.


pada suatu hari, ada tiga subahat sahabat sedang macam biasa, borak-borak memikirkan masa hadapan dengan mencorak rancangan dan strategi yang tersendiri, dan kadang-kadang ada juga mengimbau kenangan lampau yang ada kalanya kelakar bagai digeletek lubang hidungnya, dan ada kalanya juga yang bisa mnghiris jiwa dan sukma awww sakit pedih gituu. kalau part yang kelakar tu, memang gelak sampai nak guling tapi guling atas awan je lah kan. tapi bila sampai part yang sedih tu, tak adalah sampai nak nangis. setakat buat air mata palsu adalah. (wajib cover macho sentiasa ok)

em.. kita namakan sahaja tiga sahabat tersebt seagai Z, A dan F. ketiga-tiga mereka anggun, cantik, menawan, lemah-lembut, baik hati, dan lain-lain lagi. tapi F lah yang paling semua-semua.

sedang mereka berbual-bual, tiba-tiba si Z bersuara.

Z : eh, setakat ni aku lah yang paling lama menjanda.

F dan A terus agak terkejut lalu serentak bersuara, 'aah laa...'

kemudian ke topik lain walaupun sebenarnya sebelum itu, A dan F berebut tempat siapa yang menjanda dulu, taknak jadi yang paling baru.
ini semua Z punya pasal. kuikuikui

itu sajo.

ish. mintak simpang jadi janda betul-betul nanti.
cop cop.
agak-agak, siapakah Z, A dan F??
jeng jeng jeng..


harapnya, semua akan kembali normal.
secepat yang mungkin.
aku adalah tidak berapa sihat lately.
dan haruslah tiada idea untuk membebel mahupun berfikir barangkali?
sebabnya, sistem imunisasi dalam badan aku tidak berapa terimun, tapi dikuatkan juga agar terus berdiri.
sebab tu, aku macam ta update sangat.


pesananringkas : aku tak faham kenapa kau perlu curang, bermain kayu tiga, sedangkan kau tak nak malah tidak sanggup dicurangkan. apa sebab ego ataupun tamak? &*@#$%^



hati usah longlai.
jiwa usah lemah.
terus kuat, terus gagah, tanpa noktah.


gambar sekadar hiasan.


5 ulasan:

Sharinginfoz berkata...

jangan curang2 tak baik...

iEnNa nORdiN berkata...

haHAha...nseb bek E ni x menjanda...x besla korg hdup memjanda..ak taw walaupn ak x pernah menjanda!
pengalaman dengar dr kawan2 la...nak2 dari si Z 2..hahaha...

FatinSyahirah berkata...

sharingifoz : tak baik kan.. T__T

ienna nordin : ahaha. mane ko tau xbest. cube ko rase, tak mnyesal ok.ahaha mane ko tau dari si Z?? ahahah

Alimaz-Kembara Terasing berkata...

salam ziarah...hai...mintak simpang la bab2 janda nih...seremmm

FatinSyahirah berkata...

alimaz-kembara terasing : memang seram kan.. mintak jauh betul2 jauh..