Jumaat, 25 Disember 2009

rampingkan kaki 1

tajuk tak boleh blaa lagik.
tapi betul la kan..
kalau jalan-jalan boleh kuruskan kaki kan kan kan??
ehehehe

ok ok.
hari tu aku ada cakap yang aku turun kl kan?
alaaa... saja jalan-jalan.
duduk rumah tak buat pape..
lagipun dah janji dengan wan hari tu..
lepas tu ingatkan nak pergi rumah nabilah sekali, akak dia nak kawin esok.
esok kan aku dah kena daftar.
aku tak dapat pegi.
ingatkan nak jumpa la at least tunjuk muka,
nanti kalau time aku kawin tak ada orang datang macam mana?
huah
tapi nabilah lak banyak kerja, so aku paham dan tak ada jodoh nak jumpa kan.
lain kali lah tu..

ibu pegi skali..
kata tak ada pape kat rumah..
ibu nak ikut tapi pergi rumah makcik aku lah kan.
journey pada hari tu sangat penat dah meletihkan.
naik bus SANI yang sepatutnya pukul berapa ntah aku lupa, tapi sampai lambat dan kena tunggu setengah jam ke sejam. aku lupa lagi.
pulak tu, aku tersalah bas. sepatutnya aku naik bas P21 tapi aku tersalah nak naik bas P1.
dah lah time tu aku dah baran tunggu bas lambat sampai, lepas tu pakcik tu pulak tak nak cakap baik-baik kata aku salah bas.
pakcik, saya ini perempuan lemah lembut, perempuan melayu terakhir gituu hanya dapat menerima bila orang lain bercakap lemah lembut dengan saya.
bukan macam pakcik hari tu pakcik cakap kasar-kasar dengan saya, saya merajuk tapi pakcik tak pujuk pun.
wuaaaaa. :(
tetiba nak emo apa hal kan.
ahahahah

ok.
dalam bas pulak, aku duduk seat paling belakang, naik pulak bas dua tingkat tu.
sebenarnya, aku tak lah macam nak mabuk-mabuk bas sebelum ni.
tapi mungkin masa berhenti makan kat perhentian tu, ibu paksa aku makan supaya perut tak kosong, lalu aku uwek uwek termuntah masa dalam bas. sebab sebelum ni, aku akan elakkan makan waktu naik bas sebab takut jadi macam tu lah.
baik punyaaa malu ok.
huuuuuu...
dah tu, sampai esok nya pun aku tak hilang mabuk lagi.

dah sampai Putra, naik train hantar ibu pegi rumah makcik aku.
salam-salam semua, baru aku gerak pergi rumah wan pulak.
mana tak letih wey..
sampai-sampai, dah malam.
dan esoknya pergi time square main-main kat cosmo world.
dalam hati dah cuak mintak-mintak bila dah main kat cosmo world nanti, tak ada lah uwek uwek macam semalam kan. sebabnya, time bangun tido aku still rasa macam fenin-fenin gituuu..
nasib baik tak naik genting. kalu tak, lagi parah wey..

tiba-tiba terfikir bila laa aku nak naik genting nih..
ibu tak suka pergi tempat macam tu, sebab tuaku tak pernah naik genting.
*tiba-tiba nak salahkan ibu*.tapi betul la. :D



ok. ni time nak tunggu train dari ukm ke kl sentral.
sampai-sampai ukm, jumpa alip u aku.
terkezut sampai tak sempat lambai ok. ngaaaaa


sampai je time square terus cari tiket wayang.
tengok cerita santau.
cerita agak seram bagi aku tapi ada jugak lawak-lawak.
lepas tu terus cari makan sebab perut dah ketuk-ketuk kata lapar..lapar..
kalu pegi time square, mesti aku buntu nak makan apa.
tak ada foodcourt eh? ke ada tapi aku yang tak pernah explore cari foodcourt?
tak kisah lah kan. terus makan kat wendy's sajo..
makanan dia boleh laaaa..
lepas makan pegi solat, terus tak sabar-sabar nak masuk cosmo.
gaya macam tak pernah masuk. ahahaha
rasa dia macam lain, dulu masuk time kecik legi rasa lain, sekarang lain.
gugup dan ke-excited-an nya yang lain..
masuk-masuk terus beratur main yang pusing-pusing sampai sakit pinggang ko kena tindih ngan orang sebelah tu.
lepas tu main 360 degree tuh.
gila seram main game tu ok.
masa benda alah tu pusing-pusing, aku baik punya jerit dalam hati pun jerit cepat la benti wey.
aku dah tak tahan nak naik benda alah ni.
aku pakai selipar je ok.
dan sebelum naik tu aku tak tau pulak sape-sape yang pakai selipar kena letak selipar kat rak dial. ye laa..kalu selipar tu jatuh ganggu mesin tu gerak pusing-pusing, tak ke akan jadi macam final destination 3.
kang tak pasal-pasal sebab selipar aku, semua orang kebaboom masuk dalam sejarah kang.
mintak selisih wey.
dalam jerit-jerit, wan sempat jerit kat aku.

tin!!!kepit selipar ko kuat-kuat jangan kasih jatuh!!

aku punya la ikut cakap dia jari kaki pun dah rasa macam nak kejang dah.
tapi vangga ok, aku fikir,
uish terer jugak aku dalam panik-panik takut pun selipar tak jatuh. ahahahahaha. sempat lagikkk...
turun je dari benda alah tu,
terus aku rasa macam perut ni macam dah godak-godak,
mulut pun dah rasa pahit-pahit gitu
apa lagi
terus aku lari-lari pegi tandas
uwek uwek muntah lagi wey.
rasa macam nak terkeluar isi perut semua bagai.
hilang macho aku time tu.
kesian wan lepas tu naik roller coaster sorang-sorang tak berteman.
aku serius mintak maaf wey.
aku pun nak naik wey.
tapi serius time tu aku belum stabil.
ko bayangkan turun eskalator pun boleh lagi rasa nak uwek uwek.
seksa ok.
serius aku rasa macam tak seronok gila sebab aku asyik nak uwek uwek je.
sian ko wan,
masuk cosmo macam tak berbaloi main 3 game je. haih.
nanti kita pegi genting pulak.
tapi sebelum tu aku telan pil mabuk dulu ok? ( angan dan cita harus tinggi )
lepas keluar cosmo pegi tengok cerita santau pulak.
sebelum tu beli asam banyak-banyak konon-konon nak cepat hilangkan rasa tak sedap dalam perut ngan tekak ni.
sampai keluar wayang, tangan ngan jans dah kuning sebab air jeruk tumpah atas seluar.
ahahaha

ok ok.
lepas tu terus pegi cari-cari barang shoping-shoping.
kitorang angkut selipar ni jugak.
cantik dan selesa.
beli je terus pakai, saiz pun tak buang lagi sebab takut tertukar dengan wan punya selipar.
kata selipar sama....ahahaaha






bila dah penat jalan-jalan haruslah manjakan kaki di fish spa.
dulu dah pernah pergi kat kedai ni.
makcik tu still ingat aku hokeyy..
sukeeee!!!!

rm5 sajo..

sebab dah lama tak buat, mula-mula rasa geli tahap gaban gituuu..
tapi lama-lama ikan pun sayang kaki aku sampai nak cium kaki aku je keje.
ceaaaa.... ayat taknak keji lagi.. padahal kulit mati berlambak -lambak. ahahahaha
ko tengok tu..ikan ada lah jugak kat kaki aku kan..pastu...


cuba ko tengok yang ni pulak..
bila budak laki tu letak kaki dia dalam air ni, terus ikan-ikan banyak pergi kat dia.
tengok wey. budak tu bolot semua ikan kat situ. tanda nya, bapak banyak kulit mati kau. ahahaha
kat kaki aku pulak, ikan macam dah nak tak nak. sentap ngan ikan-ikan tu wey..

ahaha. boleh?
boleh sajooo...

ok
ni dah nak balik.
tammattt....



notalekatdinding : masuk hari yang aku uwek uwek lepas main game kat cosmo, 3 hari berturut-turut aku muntah. keadaan macam tak sihat sangat.
kalu tak kurus jugak tak tau lah.


wan, sori eh kalu tak fun time keluar hari tu.
lain kali kita plan elok-elok. ehehehe


notaringkas : oh. ibu tak jadi gerak hari ni.
ibu ajak gerak hantar aku awal pagi esok.
so, aku kena tido awal.
mata pun dah asyik nak terpejam ni.
sebab tu entri entah apa-apa kadang-kadang melalut.
badan penat siang tadi basuh kereta.
tiba-tiba rasa seksi bila basuh kereta. lepas ni cakap kat ibu dah tak payah hantar basuh kat kedai. acik basuh.

awwww








serius vodoh tadi terdail no dia time tergopoh gapah nak call ayah.

haih!



2 ulasan:

saya berkata...

food court time square tingkat 10 la syg wey.. x bes sngt pon mknn si2...lol tin..ak dop penoh pn g msuk kdai yg ikan2 kt kaki 2,,gli je ak rse ekg .skali ngn ank2 ikan 2 ak pijop..mampos blake..hahhahaha.comey ngt wan leni...hahaha.mu comey gop..koho berseri..pkai produk menda plop leno..huhh.*jeles2*

FatinSyahirah berkata...

told ya. aku dop penah tau pun ada foodcourt kat tingkat 10. dulu ada sumone kabo ke aku. kat ts ada foodcourt tapi macam sunyi sepi sikit. macam haunted2 gituu.
bes na..mmg ah sampai nak tkencing. tapi lame2 bes gle. tp dop la gile mane pom. ahaha
ahaha.
aku pakai nirmala sari je. dop mampu nk beli mahal2 barang2 oversea nun. ehehe
*diana dah maju dalam penggunaan **. bagus2*

hahaha