Jumaat, 4 Disember 2009

kakak,kakak..kite cantik tak?








this kid sangat comel kan?
ni lah dia adik zulaikha yang sangat mengada-ngada. kisah hidupnya sangat sayu tau.
tapi budak ni sangat memahami. sangat2 comel gituu..

let me story2.
zulaikha ni kan.
time ibu dia pergi kursus, memang terkinja2 nak tido umah aku.cakap ape pun angguk.
usik macam mane pun layan. kalau ugut2 nak anta dia balik umah, sampai nangis tarik2 tudung aku time driving ok - tak caye tanye anna. kan3 anna?

pastu kalau ugut nak hantar dia balik umah nanti mesti mulut dia muncung pastu peluk tubuh sambil kata, " tanak kawan ngan kakak", pastu pusing badan konon2 taknak pandang muka aku. geram tau!

pastu, time ibu dia ada plak..ajak macam mana pun dia memang taknak tido umah aku. aku nak pegi umah dia pun siap halau lagi ok. nanti dia cakap macam ni, "ish.kakak jangan datang lah rumah kite"..walaupun time tu aku on the way nak anta dia balik umah dia..budak kecik kan.layan aje..

pastu kalau aku usik2 dia, kacau2 dia. mulalah nak mengadu kat ibu dia.
"ibu, tengok kakak ni."
"ibu,sakit kakak cubit pipi kite"
"ibu,bla..bla.."

hahaha.aku ape lagi. makin dia report, makin aku usik. kui9



gamba kat atas tu, gamba time raya haji hari tu.
dia sangat sombong ok.
mentang2 baju ko cantik.
tapi aku tau kelemahan dia...ehehehe
ajak mekap je, terus nak melekat ngan aku.

aku : adik,jom kakak mekap jom. g amnik alat mekap dalam bilik kakak cepat.
zulaikha : nak2. *terus lari2 nak mekap cepat*

dan itulah hasilnya.
aku tau aku xreti mekap.
tapi untuk budak kecik cam zulaikha,kira mcam cantik lah tu.
zulaikha plak, tiap kali lepas mekap, terus control ayu. tak gerak2 sangat sebab tskut mekap kat muka hilang. ahahaha. commmel tau!

lepas mekap je terus cakap,
zulaikha : kakak, kakak. malam ni kite nak tido sini lah.
aku : ok. g bagitau ibu cepat.

zulaikha : ibu, ibu.malam ni kite nak tido sini..
ibu zulaikha : tak boleh..kan lepas ni kita nak pegi rompin..

melepasss.....aku nak usik2 zulaikha sampai nangis lagi.


zulaikha kan..die jugak suka tanya soalan ni tau.

"kakak,kakak..kite cantik tak?"
"kakak, kakak..kite comel tak?"

kecik2 dah perasan ok minah ni.ahahahaha

semestinya aku cakap TAK TAK TAK.
pastu dia mesti akan mengadu kat ibu dia.
pastu dia sakit hati,dia akan cakap aku buruk laa...hududh laa...tak comel laa...

kalau mood aku baik nak layan dia, aku cakap la comel..nanti dia puji aku melambung2 ok..
ahahahahaha











ni plak gambar sampingan.
akibat terlalu tak tau nak buat apa time kelas TITAS. inilah yng berlaku.
aku yang sering dijadikan model oleh mereka - budak2 kelas aku.


layaaannn....zaaasss..

Tiada ulasan: