Ahad, 20 Disember 2009

entry agak bersemangat!

ingat lagi entry pasal rezeki aku bangun awal2 pagi hari tu?..
alaaa...yang konon2 aku nak pegi joging tapi tak jadik tu..
haaa...


hihi..

skarang baru boleh bagitau.

aku dapat laptop baru.
orang nak belanja laptop.
rejeki wey.. rejeki jangan ditolak..

alkisahnye, aku discuss ngan ibu nak beli laptop.
ingatkan nak beli netbook je. mrah sikit.
lepas tu, aku ingat nak beli thru abssystems.com.my lah kan..
sebab, cara nak bayar dia ansur2..
kiranya, takde la aku nak tengok duit ptptn aku meayang begitu sahaja..
kalau bayar ansur2, tak lah nak nampak duit melayang sangat..hihi
tapi bila fikir2 balik, macam tak nak beli ngan abssystems tu sebab mahal lah kan. pastu tak de free gifts pulak tu. ( yela..kata ansuran..kompom2 la mahal sikit. takbleh nak kenyit2 mata mintak kurang harga sikit kan )
so, aku bgtau ibu...

potpetpotpetpotpet aku bgtau ibu.
malam tu, masa aku pura2 pejam mata nak tido, ibu cite kat abang aku lah kan..
aku kan pura2 tido..takbleh la bangun balik..kang tak pasal2 kantoi tak tido lagi..
hihihihihi


esok paginya, ku bangun tunggu jiran nak g joging,
skali tokki (atuk aku) trun, terkejut tengok aku da bangun tido.

tokki : aik. awalnya bangun?
aku : iye lah..ingat nak g joging..(time ni aku ngadap laptop)
tokki : eh. bende ni brapa satu eh? ( sambil tunjuk kat laptop. tapi aku ingatkan dia tunjuk kat broadband)
aku : 2 ratus
tokki : bukaaaann...yang tu...( tunjuk kat laptop lagi )
aku : ooohhhhh....yang ni? sribu lebih....nape?
tokki : acik nak ke?
aku : nak..tapi baru nak tempah...( sambil senyum2 bermakna )
tokki : esok kita pegi cari k...
aku : tak payah dulu lah..nanti2 sikit.. lagipun angah tak bawak laptop ni lagi..

aku terus macam lonjak2 dalam ati gitu ok...
lalalaalalalalala

masa nak turun kl ari tu, da dapat duit..
tapi tak beli kat kl..tak sempat..
semalam pegi kuantan..

dan hasilnya...........
aku mampu beli yang ni je...tak mampu nak beli apple, vaio, yg mahal2 tu sume..


















time ni tunggu traffic light, kereta banyak gila.dan lama gila nak kena tunggu.
excited nak g beli laptop ok.









jeng jeng jeng...
ini diaaaa...

aik. knapa warna hijau?
alaa...sebab warna pink tak ada..
ibu pilihkan warna ini.
dan saya suka! :))





gambar sendiri harus adaaa....



terima kasih tokki.. :))
hikhikhik



ps : entry kursus 1 bila nak sambung weyy...
rasa macam bertambah malas oh..





kita qada' tido duluuu...

Tiada ulasan: